Spelen en eten in Speelparadijs Pannenkoekenrestaurant Voorst (Gelderland)

Aan de buitenrand van het gemoedelijke Gelderse dorp Voorst ligt een waar walhalla voor kinderen in de vorm van Speelparadijs Pannenkoekenrestaurant Voorst. Zowel een restaurant als een binnenspeeltuin en kleinschalig pretpark in één. Wij zijn er geweest en geven je graag een indruk van wat je kunt verwachten.

Speelparadijs Pannenkoekenrestaurant Voorst

Eten in circusthema

Zodra je door de voordeur van Speelparadijs Pannenkoekenrestaurant Voorst stapt waan je je in een circus, alleen het zand op de grond en de circustent ontbreken. Niet dat dat uitmaakt, want je kijkt hoe dan ook je ogen uit. De kamelen staan je aan te gapen, terwijl de clowns grappige capriolen uithalen aan het plafond. Ga samen met je kinderen op zoek naar nog meer grappige poppen, circusaffiches en lachspiegels.

Reserveren wordt geadviseerd, wil je zeker zijn van een tafel. Zodra je je gemeld hebt bij de bar, word je door één van de vriendelijke personeelsleden naar je tafel begeleidt. Deze tafel is gedurende drie uur voor jouw gezelschap gereserveerd en je kunt zelf bij het bedienend personeel aangeven wanneer je wilt eten.

Pannenkoeken en meer

Op de menukaart staan maar liefst 49 verschillende pannenkoeken! Van de klassieke pannenkoeken naturel, appel en spek, tot verrassende speciale pannenkoeken. Daarnaast kunnen de niet-pannenkoekliefhebbers kiezen uit varkenshaassaté en diverse schnitzels. Probeer een gaatje vrij te houden voor het dessert, want er staan verschillende lekkere ijscoupes en wafels op de dessertkaart.

Voor kinderen is er een speciaal kindermenu. Voor € 10,- kunnen de kinderen kiezen uit een pannenkoek naturel, kaas, spek, appel of Nutella, of friet met een frikandel, kroket, kaassoufflé of kipnuggets. Daarnaast krijgen ze een bekertje drinken, een kinderijsje en een verrassing. Bovendien mogen ze onbeperkt gebruik maken van de speelfaciliteiten gedurende je bezoek.

Binnenspeeltuin, draaimolen en arcade-spellen

In een afgezonderd deel van het restaurant bevindt zich de binnenspeeltuin. Terwijl jij en je gezelschap lekker aan een tafel van een drankje en bijvoorbeeld een stokbroodje met smeersels genieten, kunnen de kinderen zich compleet uitleven. En dat allemaal zonder dat je gesprek overstemt wordt door enthousiast joelende kinderen.

Naast een paar spannende glijbanen, zijn er ook een klein klimparcours en een ballenschieter. Tegen extra betaling kunnen je kinderen deelnemen aan de verschillende arcade-spellen. Hiermee kunnen ze tickets verdienen, die vervolgens weer kunnen worden ingewisseld voor kleine speeltjes uit de vitrinekast naast de kamelen bij de entree.

Zelf zou ik adviseren om kinderen jonger dan 4 jaar te begeleiden als ouder. Kinderen tussen 4 en 12 jaar zullen zich hier heel goed zelf kunnen vermaken.

Midden in het restaurant bevindt zich bovendien een draaimolen. Ongeveer eens per uur zal één van de medewerkers een rondje langs alle tafels lopen en de kinderen uitnodigen voor een rondje op de draaimolen. Zijn er teveel kinderen? Geen probleem: dan wordt er een extra ronde gedraaid.

Mini-pretpark

En als je dacht dat dit alles was, dan kom je bedrogen uit. Wandel via de zijdeur naar buiten toe en je stapt letterlijk een mini-pretpark in! Compleet met een achtbaan in dino-thema, een trein in safari-thema, draaiende theekopjes, kindervliegtuigjes in Aladdin-thema, zweefmolen en mini-reuzenrad. Bij mooi weer komt daar ook nog een bootjesparcours bij. Tegen extra betaling zijn er bovendien nog mini-scooters.

Bij iedere attractie staan de toegangsvoorwaarden vermeld, zoals de minimale lengte.

Los van de attracties zijn er draaitonnen, een familieschommel, een kleine stunttrampoline en een roetsjbaan buiten te vinden.

Tijdens ons bezoek in april 2022 was er sprake van hoge elektriciteitsprijzen, waardoor er slechts één keer per uur een aantal attracties werden gestart. Dit ging in estafette-vorm, waardoor de kinderen als een soort karavaan achter de medewerker langs de attracties gingen. Helaas waren de safaritrein en de kindervliegtuigjes niet opgenomen in de estafette tijdens ons bezoek, maar de achtbaan, draaiende theekopjes en het mini-reuzenrad werden door onze tweeling van vier ook zeer gewaardeerd. Het was voor beiden hun eerste ervaring met een achtbaan en dit was gelijk een gunstige eerste ervaring. De achtbaan ging niet over de kop, of vreselijk hard, maar had wel een grote fun-factor.

Bij slecht weer kan het zijn dat de buitenattracties niet worden opengesteld.

Praktische informatie

  • Toiletten en verschoningsruimte: vlakbij de bar liggen de toiletten. In het mindervaliden toilet bevindt zich de babyverschoningsruimte.
  • Kinderstoelen: het restaurant beschikt over ruim voldoende kinderstoelen.
  • Babyvoeding: bezoek je het restaurant met een baby? Vraag de bediening gerust of ze de babyvoeding willen opwarmen.
  • Parkeren: parkeren kan gratis op de tegenover gelegen parkeerplaatsen.
  • Adres: Wilhelminaweg 2, 7383 CA Voorst

Ons eindoordeel

Als ik zeg dat onze kinderen hun bord helemaal leeg aten en na ruim drie uur nog niet naar huis wilden, dan zegt dat al genoeg! Het eten was lekker, maar niet uitermate bijzonder. Daar hadden we ons op ingesteld, we gingen voornamelijk voor de beleving die ons op de website was voorgesteld. En die beleving is meer dan waargemaakt!

Omdat je je tafel voor een tijdsbestek van drie uur reserveert, kun je op je gemak de menukaart bekijken, kunnen de kinderen uitgebreid spelen en is we ook voldoende tijd om te eten. Je kunt daardoor ook makkelijk je spullen op tafel laten staan als je met de kinderen meegaat voor een rondje attracties op het buitenterrein.

Mochten we nog eens in de buurt zijn, dan zullen we zeker opnieuw een reservering hier maken!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Lonneke