Spelen, eten en drinken bij Blik & Burgers in Zeist

In Zeist, onder de rook van Slot Zeist, vind je Blik & Burgers. Een superleuke speeltuin met daarbij ook nog eens een lekker restaurant waar je kunt borrelen, koffiedrinken of eten. En is het weer wat minder? Dan kunnen de kinderen binnen verder spelen.

Spelen, eten en drinken bij Blik & Burgers in Zeist

Glijden, schommelen, springen en meer….

Zodra je het terrein van Blik & Burgers betreedt, zullen je kinderen de benen nemen. Vanaf het terras kunnen ze de speeltuin al zien. Terwijl jij wacht op je plek of onderweg gaat naar je tafel, kunnen zij van de glijbaan, op de mini-trampoline of op de schommel.

Maar er is nog veel meer te beleven. Zo staan er een leuk speelhuis, een grote speelkeuken en een heuse Kids Bar vanaf waar je kinderen de heerlijkste zandijsjes of – cocktails kunnen verkopen. Voor de wat oudere kinderen is er een groot klimtoestel dat uiteindelijk eindigt bij een glijbaan.

Zijn je kinderen nog net te jong voor het complete klimtoestel? Geen probleem: er is ook een houten trap met een stoere hangbrug om de glijbaan te bereiken. Achter de trampoline is er bovendien nog een roetsjbaan te vinden.

Het personeel van Blik & Burgers wil de speeltuin uitdagend houden, dus de losse elementen worden regelmatig van plek gewisseld of vervangen door andere speelattributen.

Rijden, skaten en stunten

Het zij-terras is ingericht als verkeerstuin, compleet met oversteekplaatsen en rotondes. Laat je kind dus vooral zijn of haar step of (loop)fiets meenemen, zodat de verkeersskills geoefend kunnen worden.

Het terras grenst aan een ijs/skatebaan. Hier mogen kinderen gratis gebruik van maken op het moment dat er geen activiteiten aan de gang zijn. Zowel de speeltuin als de skatebaan zijn omheind met hekken, dus je hoeft niet bang te zijn dat je kinderen de benen nemen.

Helemaal achter op het terrein is een stoere halfpipe te vinden. Hier kunnen kinderen naar hartenlust hun kunsten op skates, stuntstep of crossfiets oefenen.

Eten, drinken en borrelen

Terwijl de kinderen aan het spelen zijn, kun jij lekker genieten van een glas fris, wijn of bier, een kop koffie of (verse munt)thee of een verfrissend ijsje. Maar je kunt hier ook terecht voor heerlijke broodjes, salades of, hoe kan het ook anders, burgers. De kaart wisselt regelmatig, dus een extra reden om regelmatig terug te keren.

Voor kinderen is er een speciale kinderkaart, met onder andere een broodtrommeltje met een boterham met kaas en een boterham met chocoladepasta, tosti’s, frietjes, of een miniburger. De drankjes voor de kinderen worden geserveerd in een gezellig flesje met een spekje op een rietje. Naast de kaart worden er ook zakjes snoep, cupcakes en ijsjes verkocht.

Goed om te weten: veel gerechten op de menukaart zijn ook glutenvrij te verkrijgen.

Binnen verder spelen

Ook op een regenachtige dag is het goed toeven bij Blik & Burgers. Binnen is er een leuke speelhoek met onder andere een speelkeuken, boeken en divers speelgoed. Ook is er een babybox compleet met boxmobiel en knuffels waar je gebruik van mag maken.

In de periode 1 oktober tot 1 maart is er tevens een grote speelkamer, compleet met mini-bioscoop, beschikbaar. Bij mooi weer blijft de speelkamer in deze periode gesloten.

Let’s party! Vier je kinderfeestje bij Blik & Burgers

Op woensdag en vrijdag is het mogelijk om je kinderfeestje bij Blik & Burgers te vieren. Voor maximaal 10 kinderen (broertjes/zusjes meegerekend) en 2 begeleiders zijn er een paar leuke feestarrangementen te boeken. Met als grootste doel: spelen en veel plezier hebben.

Evenementen bij Blik & Burgers

In de weekenden en vakanties worden er regelmatig leuke (soms zelfs gratis) activiteiten georganiseerd. Van een koekjes-versier-workshop tot schminken, en van een jaarlijks bezoek van Circus Snor tot kleine theatervoorstellingen. Houdt vooral de website en socials in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van deze activiteiten.

Praktische informatie

  • Toiletten/verschoningsruimte: er zijn twee toiletten. Het invalidentoilet heeft tevens een babyverschoningstafel;
  • Openingstijden: geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 – 20.00 uur;
  • Reserveren kan alleen voor het diner (vanaf 17.00 uur);
  • Parkeren: gratis op de parkeerplaats van Slot Zeist. Deze is vlak na de ingang van het parkje waarin Blik & Burgers gelegen is;
  • Adres: Filosofenlaantje 9, 3703 DZ Zeist;
  • Website: www.blikenburgers.nl

In de omgeving

In de omgeving van Blik & Burgers in Zeist kun je nog een aantal leuke activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld:

  • Landgoed Heidestein (3,7 km afstand met de auto) Bij dit landgoed kun je een paar leuke wandelingen maken en de schaapskooi bezoeken. Er zijn speciale wandelingen voor kinderen uitgezet. Wij zijn hier geweest en kunnen het aanraden. Lees ook ons artikel: Samen met kinderen op zoek naar dieren op Landgoed Heidestein in Zeist
  • Pyramide van Austerlitz (8,1 km afstand met de auto) Kinderen kunnen hier fijn spelen in de speeltuin mét een aantal attracties. Ook kun je hier een fijne wandeling maken of de pyramide beklimmen. Lees ook ons artikel: Low budget tip: Pyramide van Austerlitz
  • Boswerf Zeist (2,8 km afstand met de auto) een leuke natuurspeeltuin voor kinderen. Succes gegarandeerd en vergeet niet om extra kleding voor hen mee te nemen.

Dit vonden wij van Blik & Burgers in Zeist

Wij brachten een spontaan bezoek aan Blik & Burgers, waardoor we even moesten wachten tot er een tafel vrij was. Dit was geen enkel probleem voor ons, aangezien de kinderen al uitgebreid van de speeltuin gebruik mochten maken. Al vrij snel kwam er een tafel vrij en konden we onze lunchgerechten uitzoeken. Het personeel is ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Wij hadden een tafel aan de speeltuin, waardoor we de kinderen in de gaten konden houden (en andersom). En niet geheel onbelangrijk: het eten was erg lekker!

Toen we na ruim 2,5 uur een einde aan ons bezoek maakten, stuitte dat op enorm veel weerstand van de kinderen. Dit hadden we al bij meerdere vertrekkende stellen gezien en wij waren natuurlijk zo naïef om te denken dat onze kinderen wel gedwee mee zouden komen. Kwamen wij even van een koude kermis thuis!

Met de belofte dat we zeker nog een keer hier terug zouden komen, zijn ze uiteindelijk mee naar huis gegaan. Dit was wel de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat we hier komen spelen, drinken en eten.

In 2023 heeft Blik & Burgers de 3e prijs gewonnen in de landelijke Lipton wedstrijd voor het allerleukste terras. In onze ogen is deze prijs meer dan verdiend (en hadden we ze eigenlijk de 1e prijs gegund).

Op zoek naar nog meer leuke kindvriendelijke restaurants waar je kun neerstrijken met je kinderen? Lees dan ook ons artikel ‘Kindvriendelijke restaurants in Utrecht met speelhoek en/of speeltuin‘ voor nog meer inspiratie.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Lonneke