Sprookjeshof Zuidlaren: Een sprookjesachtige belevenis voor jong en oud!

Aan de rand van de prachtige Drentse bossen ligt Speelpark Sprookjeshof. In dit geweldig leuke park kan je heerlijk door het sprookjesbos slenteren. Hier kan je niet alleen naar bekende sprookjes luisteren, maar ook met vele bekende kinderliedjes meezingen. Ook kan je hier buiten fijn spelen en genieten van allerlei nostalgische speeltoestellen. Ook is er een groot indoorspeelparadijs waar je op een warme zomerdag erg goed kunt vertoeven, en kan je geitjes aaien in de kinderboerderij.

Laatste update oktober 2022

Sprookjespark

Het park dankt zijn naam vooral aan het nostalgische Sprookjespark. In dit sprookjesbos kan je genieten van de meest bekende sprookjes van vroeger. Met een druk op de knop komen de 25 verschillende sprookjes in het sprookjesbos tot leven. De sprookjes die zij vertellen en de liedjes die ze zingen spreken echt tot de verbeelding van (jonge) kinderen. Hoewel de mechaniek zo hier en daar wat aan een update toe is, was het Sprookjespark echt een feestje voor onze jongens. Ze zongen maar al te graag de liedjes zoals Berend Botje uit volle borst mee en keken hun ogen uit toen Robin Hood de toren probeerde te beklimmen!

Outdoor speelgedeelte

Ook wat betreft de speelmogelijkheden onderscheidt het Sprookjeshof zich van alle andere attractieparken. Hier vind je geen flitsende, jengelende, razende en overprikkelende attracties, maar kan je wel heerlijk nostalgisch spelen in en met speeltoestellen van weleer.  Er staan super veel attracties waar ze veilig in kunnen klimmen en spelen. Wat denk je van ouderwetse draaimolens, trapwagentjes, rodelbaan, schommels en klimtoestellen? Vooral de rodelbaan was favoriet bij onze (bijna) 3 en (bijna) 5 jarige jongens! De speeltuin is aangevuld met een aantal toestellen van ‘nu’, zoals de trampolines, het ballenbak-kasteel en de klimtoestellen in Piratenthema. In deze speeltuin hoeven kinderen zich dus echt geen seconde te vervelen. Het park is compact en daardoor overzichtelijk ingericht, waardoor jij met een gerust(er) hart je kinderen lekker zelfstandig kunt laten rondrennen.

Indoor Kabouter Klauter Kasteel

En als het tijdens jullie bezoek dan opeens met bakken uit de lucht komt, is er meer dan genoeg te beleven in de moderne indoor speeltuin. Met 3000 vierkante meter speelplezier verdeeld over drie verdiepingen is hier veel te beleven. Je kunt hier heerlijk klimmen en klauteren in de apenkooi, losgaan op de springkussens of kijken wie het snelst van de glijbaan kan. Maar dat is niet het enige! Er is een heuse quadbaan waar de daredevils onder ons veel plezier kunnen beleven. Ook kan je vanuit de trapeendjes op grote hoogte alles eens goed bekijken en bepalen waar je daarna gaat spelen. Of beslissen dat je eerst nog even een voorstelling wil bekijken in het Sprookjestheater.

Voor de papa’s en mama’s is het hier ook goed vertoeven. Door de climatecontrol is het hier op warme dagen ook prima uit te houden en je kunt hier een bakje koffie krijgen.

Ook voor de allerjongsten én voor de wat oudere kids

In het Peuterhofje kunnen ook de allerjongste bezoekers fijn komen spelen. Kinderen tot een jaartje of 2 kunnen hier lekker ‘op maat’ klimmen, klauteren, schommelen, wippen en draaien zonder dat ze hier door grote kids worden gestoord. En doordat er genoeg bomen rondom het Peuterhofje staan, is hier ook in een warme zomer voldoende schaduw te vinden. Het is fijn dat het Peuterhofje echt afgeschermd is van de rest van de speeltuin en je kleintje hier rustig kan spelen.

Ook aan de wat oudere kids is gedacht. Zij zullen vast de quadbaan, het piraten-schiet-schip en de funjungle erg leuk vinden. De hoge klimberg en omliggende toestellen zullen zeker ook in de smaak vallen. Het gedeelte voor de wat oudere kinderen is tegenover de ingang van de indoorspeeltuin te vinden, waardoor zij alles binnen handbereik hebben.

Eten en drinken

Je kunt op twee plekken in het park terecht voor wat te eten en te drinken. Direct naast de hoofdingang kan je onder andere frietjes, tosti’s, snacks, wafels, poffertjes en drinken krijgen. Ook beschikt het indoor Kabouter Klauter Kasteel speelgedeelte over een horecagelegenheid waar je kunt lunchen. Ook hier is de kaart niet heel divers, maar voor een dagje uit kan je hier prima uit de voeten. Wil je liever eten en drinken van huis meenemen? Dat is geen enkel probleem, zolang je dat maar niet op het terras van het restaurant of in de indoorspeeltuin nuttigt.

Praktische informatie

Openingstijden

Momenteel is het Sprookjeshof van woensdag t/m vrijdag geopend van 12.00 tot 17.00 en in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor de meest actuele opningstijden raden wij je altijd aan om voor de zekerheid naar de website van het Sprookjeshof te gaan.

Entreeprijzen

  • Kinderen tot 2 jaar mogen gratis naar binne
  • Ben je 2 jaar of ouder, dan betaal je € 12,95

Adresgegevens

Het adres is: Groningerstraat 10, 9471 AR, Zuidlaren

Vanuit Groningen-stad rijd je in nog geen 15 minuten naar het Sprookjeshof. Je kunt hier direct bij het park je auto op een ruime parkeerplaats kwijt. Je hoeft geen uitrijmuntje aan te schaffen en mag hier dus gratis parkeren. Het Sprookjeshof is ook met het openbaar vervoer te bereiken, maar hou er rekening mee dat je vanaf de bushalte nog wel ruim 10 minuten naar het park moet lopen.

Voor welke leeftijd?

Kinderen tussen de 3 en 10 jaar oud hebben hier echt de tijd van hun leven. Voor kinderen in deze leeftijdscategorie is meer dan genoeg te doen en bieden de binnen-, en buitenfaciliteiten voldoende afwisseling. Hoewel een deel van het park ook specifiek is ingericht voor wat oudere kinderen, denk ik dat het park voor de 10-plussers wat aan de kleine kant is en zij redelijk snel uitgekeken zijn

Ons eindoordeel over Sprookjeshof Zuidlaren

Onze jongens vinden Sprookjeshof Zuidlaren echt een geweldig park en hebben hier de tijd van hun leven. Daar genieten wij dan natuurlijk heel erg van, maar dat zou mijns inziens niet bijna € 10,- per ouder hoeven te kosten. Natuurlijk is het Sprookjespark voor ouders ook best leuk, maar verder is het echt een speelparadijs voor kinderen. Wanneer de kosten voor begeleiders iets omlaag zouden gaan, zouden wij hier echt veel vaker te vinden zijn.

Lees ook onze artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Jolien