Tips voor een stedentrip naar Gent met kinderen

Stedentrips met kinderen kunnen uitdagend zijn, maar Gent is een kindvriendelijke (autoluw centrum) stad met veel activiteiten en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor gezinnen. In dit blog deel ik tips voor een geslaagde stedentrip naar Gent met kinderen.

Leuk om te doen doen met de kinderen in Gent

  • Bezoek het Gravensteen Dit kasteel uit de Middeleeuwen is een populaire attractie voor kinderen en biedt een unieke kans om te zien hoe mensen in het verleden leefden. In het kasteel is er een leuke speurtocht te doen, waarmee je na afloop een leuke prijs ontvangt.
  • Ga naar het STAM Stadsmuseum Dit museum is gewijd aan de geschiedenis van Gent en biedt interactieve tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen, waaronder speurtochten en workshops.
  • Wandel langs de Graslei en Korenlei Dit is een prachtig uitzicht op de stad en de rivier en een leuke plek om te wandelen en spelen. Nog leuker is het om de rondvaartboot te nemen, hij vaart weliswaar niet rond, maar je leert leuke feitjes kennen over de stad. Bijvoorbeeld dat er heel veel schildpadden wonen in de Leie. Goed opletten dus!
  • Bezoek het Huis van Alijn Gelegen in het Patershol. Een mooie wijk van Gent met kleurrijke huisjes en kleine straatjes. Het Huis van Alijn belicht het dagelijks leven van de 20e eeuw. Genoeg herkenbaars voor jong en oud. Door middel van een leuke speurtocht, wordt je door het museum heen geleidt. Persoonlijke favoriete van mijn eigen dochter.
  • Proef de Gentse neuzen (cuberdons) De bekende paarse neuzen was zelfs een reden tot een ruzie tussen de twee geuzenstands in het centrum van de stad. Koop een zakje en kijk of het jou lukt er een op je neus te plakken.
  • Bezoek het park Vrijbroekpark Dit park biedt veel groen en is een leuke groene plek in Gent om te spelen, wandelen en picknicken.
  • Eet een lekker Belgisch frietje Let op; de mayonaise in België is een stuk zuurder dan die in Nederland. Houden de kindjes daar niet zo van, kies dan voor fritessaus. ’S Avonds relaxed uit eten gaan kan bij Eat Love Pizza, een grote pizzeria met lange tafels en volop ruimte voor de kinderen. En niet geheel onbelangrijk; goede pizza’s.
  • Beklim het Belfort Als je dan je frietje op hebt, is het tijd voor een klimpartij van ruim 250 treden. Je moet iets over hebben voor het mooiste uitzicht van de stad. De toren is te beklimmen tussen 10.00-18.00 uur. Heb je al wat oudere kinderen? Laat ze alleen klimmen en naar beneden zwaaien als ze boven zijn. Dan gaan jullie zelf even op het terras een Belgisch biertje drinken.
  • Street Art tocht Heb je iets oudere kinderen, dan is de street art tour een aanrader. Je kan een app downloaden, of een plattegrond ophalen bij het toerisme kantoor in Gent. Met die plattegrond kan je een wandeling maken langs alle street art kunstwerken door de stad. Vergeet niet even door het beroemde “graffiti straatje” te wandelen, misschien zie je wel net een kunstenaar in actie.
  • Bezoek Gent tijdens de Winterfeesten Een magische ervaring om de stad te ontdekken. De stad staat vol met kerstbomen er is een winterkermis, kerstmarkt en je kan rolschaatsen op het plein bij de Belfort.

Met deze tips ga je zeker een onvergetelijke tijd hebben met de kinderen tijdens jullie stedentrip in Gent. Veel plezier alvast!

Wil je nog meer tips voor een stedentrip naar Gent? Lees mijn tips voor winkelen, overnachten, de lekkerste koffietentjes en meer in Gent op Instagrambloggers.nl

Foto’s © Eliane Roest