Menu
Buitenzwembaden / Utrecht

Zwemplezier voor jong en oud bij Strandbad Maarsseveense Plassen

Naar mijn mening is het Strandbad Maarsseveense Plassen het leukste recreatiegebied in de provincie Utrecht om naartoe te gaan met kinderen. Behalve een strand, kun je hier ook aparte peuterbaden en veel speelmogelijkheden vinden voor zowel jonge als oudere kinderen. Maak nu kans op 4 kaartjes voor het Strandbad Maarsseveense Plassen!

Zwemplezier voor jong en oud bij Strandbad Maarsseveense Plassen

Het recreatiegebied de Maarsseveense Plassen bestaat al meer als 50 jaar! Vroeger kwam ik hier dan ook regelmatig met mijn ouders en nu dus ook met onze eigen kinderen. Het leuke aan Strandbad Maarsseveense Plassen zijn naar mijn mening dan ook de vele speelmogelijkheden die zij hebben voor kinderen.

Een strandbad vol met speeltoestellen

Rondom het strandbad zijn er verschillende leuke plekken met speeltoestellen te vinden voor zowel jong als oud. Een aantal zijn direct op het zand geplaatst, andere in het gras en weer andere vind je zelfs in het water!

Strandbad Maarsseveense Plassen heeft twee ingangen: Ingang Zuid (de hoofdingang) en Ingang Noord. Direct aan het begin, gezien vanaf Ingang Zuid, de hoofdingang, vind je een water- en zandspeeltoestel. Ik werd hier direct door mijn kind aan het werk gezet om water in de emmer te draaien daar hij hier zelf nog te klein voor was. Maar meneer vond het prachtig! Samen met zijn kiepwagen en later ook zijn schepje is hij hier behoorlijk zoet mee geweest. En niet alleen hij, want het was ook goed te zien dat een hoop kleinere kinderen dit speeltoestel erg interessant vonden.

Een stukje verderop is een grote airtrampoline te vinden, verschillende soorten schommels en twee hindernisparcoursen over het ondiepe water. Je kunt er zelfs voor kiezen om d.m.v. een parcours naar het speeleiland te komen. Dit laatste is vooral erg leuk voor de iets grotere kinderen. Op welke manier ga jij naar het Speeleiland?

Bij het Strandbad Maarsseveense Plassen heeft het gedeelte aan de ene kant van het voetpad dat aan het water ligt, als ondergrond zand. De andere kant van het voetpad is gras. Er zijn dan ook volop grasvelden te vinden.

In een van de hoeken vind je een enorm groot grasveld met een groot speeltoestel, schommels en een voetbalveld. Dit gedeelte is fijn om neer te strijken wanneer je kinderen de basisschool leeftijd hebben bereikt.

Op de korte kant zijn nog twee volleybalvelden. Hier kun je rustig zitten en heb je een mooi uitzicht over de plas. Dit is ook een goede plek voor ouders zonder kinderen.

Een uitdagend Speeleiland

Eén van de hoogtepunten van Strandbad Maarsseveense Plassen is het Speeleiland. Dit was al zo toen ik jonger was, maar het is tegenwoordig helemaal gaaf hier! Je kunt hier komen d.m.v. de loopbrug, zwemmend of via één van de hindernisparcoursen. Op dit eiland zijn zowel verschillende speelmogelijkheden, als grasvelden te vinden waar je neer kunt strijken.

Ook leuk: van bovenaf is te zien dat het Speeleiland een puzzelstukje qua vorm heeft. Gaaf om te zien met een drone.

Foto © Maarsseveense Plassen

Op het Speeleiland kan je je prima vermaken. Zo is er een doolhof van watersproeiers, ook erg leuk om met kleinere kinderen te doen! Of kies je liever voor één van de glijbanen? Je vindt hier namelijk een brede familieglijbaan en een tunnelglijbaan. Stoere waaghalzen kunnen ook nog een poging wagen op de klimmuur.

strandbad-maarsseveense-plassen-peuterbad-speeltoestellen-speeltuin

Het peuterhoekje

Voor de kleinsten is er een speciaal peuterhoekje zowel aan de zuid- als een de noordzijde van Strandbad Maarsseveense Plassen.

Aan de zuidzijde is dit een apart veld en je zult hier dan ook voornamelijk enkel ouders met kleinere kinderen tegenkomen. Wat op zich wel fijn is, is dat hier ook een hoop schaduwplekken te vinden zijn.

In het peuterhoekje aan de zuidzijde vind je een peuterbad met glijbaan (deze gaat niet te hard) en sproeiers. Er zijn hier ook een aantal speeltoestellen voor de allerkleinsten waar tevens wat zand te vinden is. Neem dus gerust een emmer en een schepje mee voor je kind.

Diepte van het water

De diepte van het water van Strandbad Maarsseveense Plassen is verschillend. Daarom zijn er drijflijnen aangebracht op 60-80 cm en op 115-135 cm.

Let op! Er mag niet overal gedoken worden, ook niet vanaf het Speeleiland. Er is op het speeleiland slechts één gedeelte waar dit wel mag, daar is het water ongeveer 300 cm diep. Dit gedeelte staat aangegeven met dieptebordjes. Je kunt ook duiken aan het einde van de steiger bij Ingang Noord.

Een hapje, drankje en een ijsje

Het is toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen. Er zijn voldoende prullenbakken te vinden waar je je afval in kwijt kunt.

Ook staat er aan het begin van de loopbrug naar het Speeleiland een patatkraam welke open is bij mooi weer. Je kunt hier van alles halen zoals natuurlijk patat, snacks, koffie, gekoeld drinken en ijsjes. Maar zij verkopen hier ook zwemvleugels en zonnebrandcrème. Wanneer je een consumptie besteld, mag je plaatsnemen aan een van de de picknicktafels.

De snackbar net buiten de poort (naast het restaurant de Pannenkoekenbakker) is altijd open. Je mag naar buiten om even een ijsje of patatje of pannenkoek te eten of te halen. Meld je even bij de kassa voordat je naar buiten gaat zodat je daarna weer kosteloos het strandbad kunt betreden.

Handig om te weten!

 • Over het hele strand kun je palen met nummers en plaatjes vinden. Zo kunnen jij en je kinderen makkelijk jullie plekje terugvinden of een punt afspreken voor wanneer je elkaar kwijt bent;
 • Op het strandbad zijn verschillende gratis toiletvoorzieningen, een EHBO punt (deze vind je vlakbij het begin van de loopbrug naar het Speeleiland) en verkleedhokjes te vinden;
 • Een verschoonruimte voor baby’s kun je vinden bij de toiletten bij het EHBO gebouw.
 • Bij beide ingangen en bij het EHBO gebouw zijn eenvoudige douches te vinden met koud water. Je kunt hier dus gemakkelijk het zand even van je afspoelen;
 • Honden zijn niet toegestaan binnen Strandbad Maarsseveense Plassen. In het buitengebied wel mits aangelijnd;
 • Ouders met kleine kinderen/baby’s die naar buiten willen om hun kindje thuis even te laten slapen, mogen daarna kosteloos dezelfde dag terugkomen. Meld je hiervoor wel even bij de kassa vóórdat je vertrekt;
 • Aan de noordzijde van het strandbad, links van het Wellness Centre Spa Sereen is een naaktstrand. Dit gedeelte is dus apart van het strandbad. Ook hier zijn diverse speeltoestellen voor kinderen te vinden.
 • Er is ook een buitengebied waar je gratis kunt zwemmen. Dit is dus niet op het terrein van het strandbad zelf. Op het terrein van Strandbad Maarsseveense Plassen zijn toezichters te vinden. Wanneer je met kinderen gaat zwemmen, zou ik aanraden om naar het betaalde gedeelte te gaan i.v.m. veiligheid;
 • Naast Ingang Zuid vind je het restaurant De Pannenkoekenbakker. Het restaurant heeft zowel beneden als boven een leuke speelhoek en op het terras zijn trampolines te vinden. Leuk om neer te strijken na een dagje zwempret.

Praktische informatie over de Maarsseveense Plassen

Openingstijden

In 2021 is het Strandbad Maarsseveense Plassen ten minste t/m 12 september dagelijks geopend van 9.00 ’s morgens tot 18.00 uur ’s avonds. Op dagen waarop de temperatuur boven de 25 graden is, sluiten zij om 19.00 uur. Bij een mooie nazomer is het mogelijk dat het strandbad ook na 12 september nog een aantal dagen geopend is.

Tarieven

De volgende toegangsprijzen worden gehanteerd:

 • 0 t/m 1 jaar: gratis
 • 2 t/m 11 jaar: € 5,- per persoon
 • 12 jaar en ouder: € 7,-

Kom je na 15.30 uur aan, dan betaal je het gereduceerde tarief van € 4,- per persoon. Na 17.30 uur (op dagen wanneer het strandbad tot 19.00 uur geopend is) betaal je € 2,75 per persoon.

Let op! I.v.m. de huidige corona-maatregelen mag ook Strandbad Maarsseveense Plassen minder bezoekers toelaten en wordt er gebruik gemaakt van een online reserveringssysteem. Vergeet dus niet om vooraf online je kaartjes te bestellen.

Klik hier om een kaartje te bestellen.

Adresgegevens

Strandbad Maarsseveense Plassen heeft twee ingangen: Ingang Zuid (de hoofdingang) en Ingang Noord.

De hoofdingang bevindt zich op het volgende adres:

Herenweg 53
3602 AN Maarssen

Bij zowel Ingang Zuid als Noord is een groot gratis parkeerterrein aanwezig waar je je auto kunt parkeren. Bij Ingang Zuid kun je ook laadpalen vinden voor zowel elektrische auto’s als fietsen. Ook zijn er meer dan voldoende fietsenrekken mocht je liever op de fiets of scooter komen.

Website: www.maarsseveenseplassen.nl

GESLOTEN – Winactie! Maak 2x kans op 4 toegangskaartjes

Ben je net zo enthousiast geworden als ik na het lezen van dit artikel? Doe dan mee met de winactie. Wij mogen namelijk 2x 4 toegangskaartjes verloten. Vertel ons op onze Facebookpagina of in een reactie onder dit artikel met wie jij graag naar Strandbad Maarsseveense Plassen zou willen gaan.

Meedoen kan t/m woensdag 9 juni 2021. De winnaar krijgt persoonlijk een bericht.

Lees ook ons artikel ‘De leukste uitjes & activiteiten met kinderen in de provincie Utrecht‘ voor nog meer leuke kindvriendelijke uitjes in de omgeving van Strandbad Maarsseveense Plassen.

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 3 en 6 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

48 Comments

 • Sabine
  5 juni 2021 at 07:57

  Lijkt mij heel leuk om samen met mijn vriend, peuter en kleuter heen te gaan. Nog nooit geweest, maar denk dat ons hele gezin zich hier prima zal vermaken! En niet al te ver van onze woonplaats Gorinchem :-). Tof uitje!

  Reply
 • Saskia Combrink
  5 juni 2021 at 08:10

  Wow!!! Wat gaaf!!!
  Hier wil ik erg graag een keer heen met mijn gezin, ouders en de liefste tantes!!! Eindelijk weer eens een uitje met elkaar

  Reply
 • Martine Nijboer
  5 juni 2021 at 08:36

  Ik zou deze kaartjes graag willen winnen zodat mijn lieve vriendin met haar 3 kinderen een dagje kan genieten, en dan betaal ik mijn eigen kaartje zodat het vooral veilig en gezellig blijft met 3 kleinere kids

  Reply
  • Gina
   6 juni 2021 at 01:17

   Wat leuk zeg!! Weer ouderwets genieten samen met mijn vriendin met haar en mijn kinderen.
   Al veelte lang niks samen gedaan, vanwege deze stomme tijd.
   Samen weer nieuwe herinneringen maken.

   Reply
 • Heidi
  5 juni 2021 at 08:37

  Wat een leuk artikel. Als kind kwam ik hier nog wel eens maar het is nu totaal anders en ziet er uit om veel plezier te beleven. Nu ik zelf een dochter heb wil je haar altijd blijven verrassen en een dagje plassen lijkt me geweldig.

  Reply
 • Rachelle
  5 juni 2021 at 09:23

  Heerlijke plas op fietsafstand:)! Ik zou graag gaan met m’n zoontje en vriend

  Reply
 • Britt
  5 juni 2021 at 09:52

  Ik zou graag willen winnen samen met mijn vriendin Sandra. We hebben 2 peuters en 1 tiener dus ideaal uitje!
  Liefs britt

  Reply
 • Linda Beumer
  5 juni 2021 at 10:00

  Heel leuk is het bij de maarsseveense plassen, we gaan vaak met mijn schoonzusje en neefje, kinderen lekker zwemmen en spelen en wij bijkletsen. Je ziet ze dan alleen terug wanneer ze honger en dorst hebben, altijd een geslaagde dag!

  Reply
 • Kimberly
  5 juni 2021 at 10:20

  Zou graag met mijn 3 waterratjes komen zwemmen bij de Maarseveense Plassen… vorig jaar zoveel plezier beleeft!

  Reply
 • Melissa Veenendaal
  5 juni 2021 at 10:32

  Super gave plek! Had er nog nooit van gehoord tot
  Dit artikel!
  Zeker een plek waar ik heen ga met mijn vriend en zijn oudste van 6 en onze kleine meid van 6,5 maand oud!

  Reply
 • Bianca Zuidam
  5 juni 2021 at 11:15

  Heel graag samen met mijn zoon Luuk.

  Reply
 • Marieke
  5 juni 2021 at 14:52

  Super leuk! Olivia (2) is helemaal gek van water en spelen met water! 💦En haar broertje heeft net een het zand ontdekt. Wat een feest! Ik ken dit speelgebied (nog) niet, dus wil er graag een keer naar toe! 🌞

  Reply
 • Naomi
  5 juni 2021 at 15:48

  Superleuk om met mijn lieve vriend en onze gezellige, vrolijke lieve zoon te zwemmen en spelen! 🥰

  Reply
 • Kim
  5 juni 2021 at 16:00

  Ahhh heel leuk. Ik kijk ernaar uit om weer met ons gezinnetje te kunnen. Vorig jaar ook vaak geweest.
  We wagen dus zeker een kansje!!

  Reply
 • Inge Niemeijer
  5 juni 2021 at 16:44

  Wij vinden het altijd heerlijk om naar de Maarsseveense plassen te gaan! Lekker met ons gezinnetje (met man, zoon (11) en dochter (8). We hebben zo’n drukke tijd gehad dat we wel toe zijn aan wat ontspanning met strand en water! Dus we zouden graag de kaartjes winnen!

  Reply
 • Mirjam Verhoeven
  5 juni 2021 at 18:26

  Ik zou de kaartjes heel graag winnen voor mijn dochter! Dan kan zij met haar verjaardag met vriendinnen daar zwemmen, super leuk!

  Reply
 • Simone den Blanken
  5 juni 2021 at 19:13

  Ziet er super leuk uit! Zo dicht bij ons, maar kende het nog helemaal niet. Zou leuk zijn om met mijn vriend en onze kinderen van 6 en 1 naar toe te gaan. Mochten we niet winnen, gaan we sowieso! 😊

  Reply
 • Angelique Beumer
  5 juni 2021 at 19:37

  Jaaaa dit jaar gaan we ook weer. Wij gaan meestal met mijn schoonzusje en haar dochters. De kinderen hebben de grootste lol en de mama’s lekker bijkletsen in de zon.

  Reply
 • Sascha van Ommen-Ebert
  5 juni 2021 at 19:46

  Jaaaaa het lijkt ons heerlijk weer eens te mogen vertoeven aan jullie prachtige strandbad met ons gezin mijn 2 zoontjes zijn echte waterratjes en zullen de dag van hun leven hebben!!
  Wij gaan duimen voor deze super leuke actie!!

  Reply
 • Renate Lankester
  5 juni 2021 at 22:35

  Ik zou hier heel graag met onze dochter en haar beste vriendinnetje naar toe gaan. Omdat da dames het zo goed doen ondanks alle thuis school die ze hebben gehad. Ohh en me man mag uiteraard ook wel mee 😂😂😂

  Reply
 • Chantal Vredenborg
  5 juni 2021 at 23:16

  Wat een leuke actie. Eindelijk weer recreatief zwemmen. Wat heerlijk! Ik zou er met mijn dochter heen gaan en gezellig voor haar een vriendinnetje uit de klas meenemen.

  Reply
 • Caroline Kersting
  6 juni 2021 at 10:12

  Jaaaaa, te gek maarsseveenseplassen!
  Heerlijk vanwege de vele plekken in de schaduw of in de zon. Schone toiletten, toezicht op het strand en heerlijk water om in te zwemmen. Springen vanaf de steiger voor de grotere kinderen. Een dagje erheen wil ik graag winnen!

  Reply
  • Amanda Raap agterberg
   9 juni 2021 at 16:09

   Ik zou hier heen gaan met me 2 jongens van 7 en 10 incl buurvrouw met haar zoontje van 11. Heerlijk een dag aan het water

   Reply
 • Patricia
  6 juni 2021 at 11:07

  Ik zou graag de kaartjes willen winnen voor mijn dochtertje Isa van 1.5 jaar en mijzelf. Vanwege Corona hebben we nog helemaal niet kunnen zwemmen met z’n tweetjes. Ik weet zeker dat Opa & Oma ook graag mee zouden gaan.

  Reply
 • Renata
  6 juni 2021 at 14:09

  Wij zijn altijd opzoek naar nieuwe plekjes om te ontdekken!!
  Mijn gezin bestaat uit mijn man, ik en onze twee kids!

  Reply
 • Dominique Verwoerd
  6 juni 2021 at 21:07

  Jaaaaa wij genieten zo aan de maarsseveense plassen met z’n viertjes!

  Reply
 • Monica
  6 juni 2021 at 22:52

  Ja! Super leuk om samen met een vriendinnetje en onze kids daar te genieten van een heerlijk dagje zand zon en water!

  Reply
 • Jenny
  7 juni 2021 at 20:35

  Dat zou een leuk gezinsuitje zijn met onze 3 kids

  Reply
 • Kimberley
  8 juni 2021 at 07:02

  Ja superleuk! Zeker het Peuterbadje en het speeleiland zijn leuk voor mijn twee jongens van 1 en 2! En dan automatisch ook leuk voor de ouders 😉 Zou super zijn

  Reply
 • Marjolein Van der Wilt
  8 juni 2021 at 07:16

  Samen met mijn man en 2 dochters natuurlijk! 🙂
  Altijd genieten daar!

  Reply
 • Leonie de Knecht
  9 juni 2021 at 10:49

  Nooit geweten dat dit gebied zo uitgebreid is en zo veel mogelijkheden heeft. Dankzij dit artikel heb ik weer een leuk uitje ontdekt! Mochten wij niet winnen, gaan we binnenkort alsnog een bezoekje brengen aan Strandbad Maarsseveense Plassen! Manlief en 4 jarig zoontje zullen dit vast en zeker leuk gaan vinden.

  Bedankt voor het uitgebreide verslag. Dat geeft een goed beeld wat er allemaal te doen is.

  Reply
 • Kim Aartsen
  9 juni 2021 at 10:50

  Leuke actie 😃! Ik zou graag met mijn gezin willen gaan. Lijkt mij een leuk dagje uit!

  Reply
 • Daisy
  9 juni 2021 at 16:04

  Ik zou de kaartjes super graag willen winnen en er dan met mijn beste vriend en onze gezinnen heen gaan. We komen daar ieder jaar meerdere malen en het blijft altijd heel erg leuk!

  Reply
 • Jacqueline Van twillert
  9 juni 2021 at 16:06

  Altijd top bij jullie! Schone stranden, lekker zwemwater, veel vertier voor de kinderen en altijd gezellig. Je kan er eten en drinken halen en de wc’s zijn netjes. Ik woon in Bunschoten, maar een half uurtje rijden heb ik er regelmatig voor over. Het wordt dus weer de hoogste tijd dat ik met mijn gezin jullie kant op kom!

  Reply
 • Michelle
  9 juni 2021 at 16:10

  Samen met me moeder en me dochter komen we er altijd heel graag!
  Elke jaar onze vaste prik om naar (onze achtertuin) zoals we dat altijd noemen te gaan.
  Tot snel weer

  Reply
 • Angelique van der Roest
  9 juni 2021 at 16:22

  Ik wil heel graag met mijn mannen twee kinderen Nasr de Maarssenveense plassen. Ik kom er zelf al vanaf mijn tiener jaren, en nu ikzelf 55 jaar ben, komen we er nog steeds. Heb veel zien veranderen, maar de herinnering die ik heb van vroeger komt ook steeds boven, geweldig! Als mijn gezin soms niet mee wilt of of kan, ga ik evengoed alleen om te genieten. Dusss de prijs, zal bij ons goed terecht komen, ik hoop het zo!

  Reply
 • Cindy
  9 juni 2021 at 16:30

  Ik zou hier graag heen gaan met mij zusje en onze kinderen.

  Reply
 • Ryanne
  9 juni 2021 at 16:31

  Samen met mijn gezin kom ik graag bij de Maarsseveense plassen! We wisselen nog wel eens van ingang, soms de kant van het speeleiland, andere keer de rust van de overkant. Ik kom hier al sinds ik zelf een klein meisje ben, mijn opa en oma hadden er altijd een caravan staan. Heel wat mooi herinneringen gemaakt daar!

  Reply
 • Serena Lamme
  9 juni 2021 at 16:47

  Ik zou met mijn gezin en oma graag een x komen. Vroeger als kind lagen we er altijd en oma ook. Oma is nu 90 en zou toch leuk zijn na al die jaren nog 1 keer

  Reply
 • Hafida El barjijj
  9 juni 2021 at 17:03

  Via een post op Facebook op jullie pagina terrecht gekomen! Wat lijkt mij dit een geweldige plek en staat daarom zeker op ons lijstje. We zien dat jullie een winactie hebben en we kunnen op de valreep meedoen dus dat doen wij dan ook! We komen graag samen met onze twee kids van 12 en 9 jaar. Superspannend!!

  Reply
 • Elise
  9 juni 2021 at 17:10

  Natuurlijk met mijn 2 dochters. 👯‍♀️. Zij komen uit curacao en zwommen elke dag. In Nederland kunnen ze niet elke dag zwemmen. Dus in de zomer willen ze dat natuurlijk wel!! De plassen ken ik van vroeger. Maar als ik nu de foto’s bekijk is het nog veeeeel leuker dan toen. Te gek om dit aan mijn 2 water ratjes te laten zien 💦

  Reply
 • Brigitte Swart
  9 juni 2021 at 18:07

  Jaaa! Wat zou ik graag de kaartjes winnen voor ons gezin met 2 kindjes. Gezellig dagje uit! Ik ken de plassen al vanaf dat ik klein ben. En nu al sinds onze kindjes zijn geboren komen we ook ieder jaar heel graag! Noordkant en zuidkant, beiden even fijn! Heerlijk recreëren en mega veel leuke faciliteiten voor kindjes van klein tot groot!

  Reply
 • Naomi
  9 juni 2021 at 19:08

  Wat een leuke winactie! Ik zou graag willen winnen om samen met ons gezin en opa en oma te gaan zwemmen! Wij komen altijd graag bij maarsseveen.

  Reply
 • Daniella
  9 juni 2021 at 20:25

  Wouw dat zou super zijn ,
  Ik ben opgegroeid aan de rand van de Maarssenveen en was daar dus ook vaak te vinden , nu kom ik er al jaren met mijn 2 zoontjes van 10 en 8 , ik zou graag weer een x komen met mijn nieuwe partner om hem ook te laten zien hoe leuk het is om een dagje naar de Maarssenveen te gaan ook straks met ons nieuwe kindje volgend jaar zomer ( zit nu nog bij mama in de buik ) 😁😁😁

  Reply
 • Charity
  9 juni 2021 at 20:44

  Heerlijk gebied voor de kinderen. Zoveel plezier daar gehad dat gun ik iedereen. Mijn twee kids hebben zich top vermaakt. Ik wil graag nog een keer gaan met mijn vriendinnetje en haar drie kids.

  Reply
 • Janine Boerboom
  9 juni 2021 at 22:46

  Wat en leuke actie dan gaan we gezellig met ons gezin is zo genieten op maarseveense plassen heerlijk vertoeven op en mooie zomerdag

  Reply
 • Cissy
  9 juni 2021 at 23:15

  Dit zouden mijn 3 meiden superleuk vinden! Graag gaan wij als gezin van 5 een dagje veilig zwem- en speelplezier beleven aan de Maarssenveense Plassen!

  Reply
 • Miranda Posthouwer
  10 juni 2021 at 07:13

  Wij zijn echte waterratten, ik zou graag met mijn man en 2 jongens gaan.

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.