wandeling met tiener

Street Art Route Rotterdam. Tiener Tip!

De Street Art Route in Rotterdam is echt een aanrader. Een leuke buitenactiviteit met kinderen. En een cultureel uitstapje, ook voor kinderen die niet van musea houden. Deze zomer volgde ik een deel van de kunstroute met mijn tiener en dat leverde een aantal toffe foto’s op!

Over de Street Art Route

De Street Art Route in Rotterdam is een initiatief van Rewriters, waarbij straatkunstenaars een eigen platform krijgen. Met behulp van een app volg je een route door de stad langs de mooiste graffiti werken. Je bezoekt zowel oude muurschilderingen als nieuwe werken van Rotterdamse kunstenaars die speciaal voor de route werden gemaakt.

Als extraatje kun je in deze app ook de kunstwerken zien die nu niet meer zichtbaar zijn op de muren.

De route start op Rotterdam Centraal Station. Kom dus vooral met de trein naar deze stad, want ook het station is al een bezienswaardigheid op zich.

Tip: Download de app waar je WIFI hebt, zodat je tijdens de wandeling niet teveel van je databundel snoept.

Rotterdam voor tieners

Rotterdam is echt een bruisende stad waar veel te beleven valt. Musea, horeca gelegenheden en heel veel winkels zijn er te vinden. Niet alleen een leuk uitje voor met kleine kinderen, maar ook een perfect uitstapje met tieners.

Ik had expres deze stad uitgekozen als citytrip met mijn oudste zoon van 15, omdat Rotterdam een stoere uitstraling heeft. Iets wat deze puber zeker aanspreekt. De Street Art Route volgen was de eerste activiteit op ons lijstje.

We besloten niet de hele route af te leggen, want mijn 15-jarige wilde ook nog heel veel winkels bezoeken en uitgebreid lunchen. En het bezoeken van de Kubuswoningen stond ook op zijn wensenlijstje.

Dat kan allemaal gelukkig, want het makkelijke van deze route is dat je kunt gaan en staan waar je wil. Je hoeft geen gids te volgen of je aan te sluiten bij een groep.

En heel eerlijk: zelfs als je de Street Art Route niet volgt, zul je tijdens je bezoek aan Rotterdam stuitten op de mooiste graffiti. Het is in deze stad namelijk overal! Zelfs in restaurants en winkels kom je mooie muurschilderingen tegen. Zoals bijvoorbeeld in het interieur van de Vegan Junkfood Bar en bij De Markthal!

graffitti de markthal rotterdam

Foto links: interieur Vegan Junkfood Bar. Foto rechts: Stand bij De Markthal

Vergeet in ieder geval niet je camera mee te nemen. Of zorg ervoor dat je telefoon goed opgeladen is, want je kunt hier echt de mooiste Instagram foto’s maken. Of Snapchat selfies, net waar jouw tiener druk mee is natuurlijk.

Onderweg kom je genoeg plekjes tegen waar je wat kunt eten of drinken als je toe bent aan een kleine pauze. Maar je kunt natuurlijk ook zelf wat lekkers meenemen voor onderweg!

Hieronder volgt een klein fotoverslag van de mooiste muurschilderingen die wij hebben gevonden in Rotterdam.

Fotoverslag Street Art Route Rotterdam

street art route rotterdam met tieners

Op zoek naar nog meer fotogenieke hotspots in de stad? Hier vertel ik meer over Instagrammable Rotterdam.

Zou de Street Art Route jouw tiener ook aanspreken?

Op Opwegmetmama.nl kun je ook meer lezen over de Rotterdamse dierentuin, wat ook echt een leuk uitstapje is in deze stad.

Liefs, Mirjam

Foto’s © Mirjam van www.eengoedverhaal.nu