Eindeloos springen & een te gek Ninja Parkour bij Street Jump Heerlen

Last updated:

Onze kinderen vinden trampolineparken geweldig! Ze waren dan ook dolblij toen we naar Street Jump in Heerlen gingen. Dit trampolinepark is goed overzichtelijk wat ideaal is wanneer je met meerdere kinderen gaat. Opmerkelijk is het Ninja Parkour waar je diverse skills kunt uitproberen. In dit artikel krijg je een indruk van dit trampolinepark in Heerlen.

Trampoline springen bij Street Jump in Heerlen

Op een nogal zonnige dag, vroeg in de morgen, hadden wij het geluk de enige te zijn bij Street Jump Heerlen. Ofwel, we hadden het hele trampolinepark voor onszelf! De kids hadden dus lekker alle ruimte om uitgebreid de trampolines te mogen proberen.

Nadat we onze schoenen uit hebben getrokken, krijgen we allereerst uitleg over de regels die gelden in het trampolinepark. Sommige dingen lijken voor zich, maar het kan geen kwaad om het toch even extra te benoemen.

Wellicht gelijk even leuk om te melden is dat er altijd medewerkers van Street Jump ook rondlopen om je te voorzien van tips en trucs. En als je geluk hebt laten zij zelf ook nog een aantal te gave trucs zien! Onze kinderen keken hun ogen uit: ‘Dat is vet! Dat wil ik ook kunnen! Hoe doe je dat?

Veel verschillende springmogelijkheden en uitdagingen

Street Jump Heerlen heeft diverse gave jump area’s waar je je kunt uitleven:

 • Big Airbag Het eerste onderdeel waar onze kinderen op af doken, was de Big Airbag. Zoals de naam al aangeeft is dit een heel groot luchtkussen. Je kunt er voor kiezen om te springen vanaf één van de jump torens of vanaf de trampolines.
 • Dodgeball Dit spel is een soort trefbal en speel je dus eigenlijk met minimaal 2 personen. Je speelt Dogeball met een zachte bal waarbij je probeert de tegenstanders af te gooien met de bal.
 • Halfpipe In dit gedeelte vind je de schuine trampolines. Voor de wat meer ervaren springer is dit een fijne area om diverse skills uit te proberen.
 • High Performance Wall Een andere benaming voor dit gedeelte van Street Jump Heerlen is de freerunning area. Mijn kinderen hadden hier niet veel interesse in.
 • Fun Area Dit gedeelte is een verzameling van wel meer dan 20 trampolines. Je kunt het hier dus zo spannend maken als je zelf wil. Mijn kinderen vonden het hier vooral erg leuk om van veld naar veld te kunnen springen.
 • Ninja Parkour Het Ninja Parkour is een soort hindernisbaan met verschillende lastige obstakels en hindernissen. Dit is met name erg gaaf voor de al iets grotere kinderen i.v.m. hun lengte. Hoe leuk onze oudste (7 jaar) dit gedeelte ook vond, hij was hier eigenlijk toch nog wat te klein voor. Straks meer over deze area.
 • Tumbling Lane Uiteraard kan een hele lange trampoline ook niet ontbreken bij Street Jump Heerlen. Deze trampolinemat biedt de mogelijkheid om skills te oefenen zoals salto’s, overslagen en flikflaks. Probeer maar eens hoeveel jij er achter elkaar kunt maken.
 • Climbing Wall En tot slot kun je hier ook nog boulderen op de Climbing Wall. Deze muur is maximaal 3 meter hoog met daaronder zachte schuimkussens zodat je je niet kunt bezeren wanneer je valt.

Het Ninja Parkour van Street Jump Heerlen

Waarschijnlijk wel het gaafste gedeelte van Street Jump Heerlen is net Ninja Parkour. Wij hebben zelf al een aantal trampolineparken bezocht, maar een Ninja Parkour als deze zijn wij nog niet eerder tegengekomen. Dat vraagt dus om een test!

De medewerker van deze Street Jump vestiging liet ons een demonstratie zien. Als je hem zo ziet gaan, dan lijkt het super easy, maar schijn bedriegt! Dit vergt toch wel even wat oefenwerk.

Qua uitdagingen kun je hier dingen verwachten als het oversteken d.m.v. ringen (zowel los als vast), een klimwand, stappen over een soort brug met losse delen en een deel waarbij je zijdelings springend naar de overkant moet zien te komen.

Eet- en drinkmogelijkheden

Van al dat springen krijg je natuurlijk ook honger en dorst! Schuif dan ook gerust aan een tafeltje voor iets te drinken en eventueel wat te eten. Verwacht hier geen zeer uitgebreide menukaart, maar meer wat simpele hapjes zoals friet, snacks en tosti’s. In principe zal je hier toch geen uren rondhangen, dus het aanbod is prima. Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties te nuttigen.

Kinderfeestjes

Ook voor een leuk sportief kinderfeestje kun je terecht bij Street Jump Heerlen. Zij hebben 4 verschillende arrangementen.

Wij zijn toen onze oudste zoon 6 jaar werd, ook naar een trampolinepark geweest. We hadden toen 2 uur geboekt, maar merkten goed dat voor die leeftijd 1,5 uur al wel lang genoeg is. Ze waren allemaal bekaf!

Stunt & Tricklessen

Om die gave stunts en tricks te doen, moet je oefenen. Een goede techniek is echter al het halve werk. Street Jump Heerlen biedt daarom speciale Stunt & Tricklessen aan op zowel beginnersniveau als voor gevorderden. De lessen worden gegeven door ervaren Trickles-Masters en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Handig om te weten over Street Jump Heerlen

 • Voor kinderen t/m 6 jaar is er de mini-jump. Tijdens dit blok kunnen de allerkleinsten ook veilig springen zonder omver te worden gelopen door grotere kinderen;
 • Street Jump Heerlen is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Je moet namelijk een trap op, er is geen lift. Wij hadden onze buggy mee, dus het sjouwen ging iets makkelijker, maar het is iets om mogelijk rekening mee te houden;
 • Je bent verplicht om speciale jumpsokken te dragen tijdens het springen, dit voor grip én veiligheid. De sokken zijn verkrijgbaar aan de kassa;
 • Het is verplicht om van te voren een plek te reserveren. Doe je dit niet, dan kan de toegang geweigerd worden;
 • Adresgegevens: Stadionbaan 50, 6416 CS Heerlen. Parkeren kan gratis op de nabijgelegen parkeerplaats.
 • Website: www.streetjumpheerlen.nl

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela