Over mij & het team

Hoi! Leuk dat je op deze site komt kijken! Mijn naam is Manuela en ik ben moeder van twee prachtige zonen (1 en 4 jaartjes jong) en woon in het midden van ons prachtige land.

Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien. Ter voorbereiding maak ik dan ook al jaren een soort mini reisgidsen, hartstikke handig! Via deze blog neem ik je mee in de reis van het moederschap en alles wat daarbij komt kijken. Ook zal ik mijn tips en ervaringen delen zodat deze blog ook voor jou als een reisgids zou kunnen dienen.

Heb je nog tips? Schroom dan vooral niet om contact met mij op te nemen!

E-mailadres: info@opwegmetmama.nl


Het team van Opwegmetmama.nl

Uiteraard is het haast onmogelijk om al deze leuke uitjes en vakantietips vanuit mijzelf te delen. Daarom ben ik ook zeer dankbaar dat ik een team van andere geweldige dames heb mogen samenstellen. Allen hebben zij hun eigen specialiteit en delen met liefde hun ervaringen en tips met andere ouders.


Lonneke

Dumela! Dat is Hallo in het Setswaans, de taal die er in Botswana (mijn favoriete land) gesproken wordt. Mijn naam is Lonneke, ik ben 41 jaar en moeder van de leukste tweeling (1 jaar) van Nederland. Maar ik ben natuurlijk bevooroordeeld.

Reizen is voor mij meer dan alleen maar ergens heen gaan. De plaats van bestemming, of het nou het bos om de hoek of een wildpark in Afrika is, is wat het uiteindelijk interessant maakt. Maar vooral hoe interessant je het zelf wilt maken. Wij willen onze kinderen dan ook kennis laten maken met alle mooie dingen die er op deze wereld te zien zijn. Van een blote-voetenpad in bijvoorbeeld Overijssel tot hopelijk de nog relatief ongerepte natuur van Botswana.

Waar ik jou als lezer zoal mee naar toe wil nemen op “reis”? Wat dacht je van de landen die ik in Afrika bezocht heb? Uiteraard doorspekt met tips voor een bezoek aan het betreffende land of de betreffende stad met kinderen. Of van 48 uur in New York? 72 uur in San Francisco? Maar ik neem je ook graag mee aan een bezoek aan het Nijntje Museum en Dierenpark Amersfoort, geef je een recensie over Landal De Lommerbergen en De Zandstuuve en neem je verder mee met alle uitstapjes die ook voor jou en je kind(eren) interessant kunnen zijn. Ga je dus met me mee op reis in binnen- en buitenland? Ik heb er zin in!


Marjolijn

Hoi allemaal! Ik ben Marjolijn (41), getrouwd met Bob en moeder van 3 prachtige kinderen. Een tweeling, Rik en Anne (11 jaar) en een dochter Liza (4). Anne heeft na de zomervakantie 2019 de overstap gemaakt naar het voortgezet onderwijs, Liza gaat sinds juni 2019 naar de basisschool. Allemaal veranderingen die je doen beseffen dat de tijd heel snel gaat!

Ik werk in het speciaal basisonderwijs al teamleider en leerkracht. Mijn vrije tijd breng ik door met mijn gezin. We ondernemen regelmatig gezellige dingen. Vooral het bos en thuis lekkere dingen bakken zijn favoriet. De afgelopen twee jaar heb ik een studie gevolgd. Ik houd van uitdagingen en mezelf ontwikkelen. Je bent namelijk nooit te oud om te leren. Nu is het wel weer fijn extra tijd voor het gezin te hebben en daar geniet ik met volle teugen van! Mijn motto is: Luister naar je gevoel en volg je hart!


Jolien

Hoi, ik ben Jolien, mama van R (4 jaar) en J (2.5 jaar). Samen met mijn man en kids woonachtig in het hoge noorden van Nederland. Omdat we beiden een drukke baan hebben vinden we het belangrijk om in de weekenden (en wanneer we maar kunnen) echt quality time met onze kids door te kunnen brengen. Daarom zijn wij altijd op zoek naar de leukste plekjes in binnen én buitenland waar we samen met onze boys kunnen genieten! Het liefst ergens waar natuur, cultuur, ‘off the beaten track’, goede accomodaties, wandelen, goede speelgelegenheid en lekker eten bij elkaar komen. Met 2 vrolijke jongens én een blije papa en mama als resultaat.


Mirjam

Mijn naam is Mirjam Hart. Moeder van de 3 leukste kinderen (een tiener, een kleuter en een dreumes) en in het dagelijks leven schrijf ik op mijn persoonlijke blog Een Goed Verhaal. Hier vind je voornamelijk verhalen over duurzaam wonen en leven, maar ook makkelijke diy’s, simpele recepten en leuke uit-tips (met of zonder kids). Het is vooral een feel good blog.

Met het gezin gaan wij er graag op uit. Mijn camera gaat altijd mee, want fotografie is een grote hobby van mij. Meestal blijven die foto’s op m’n computer staan, maar gelukkig kan ik ze nu bij Opwegmetmama.nl met jullie delen!

Liefs, Mirjam


Lisanne

Ik ben Lisanne Boltjes. Geboren op 20 februari 1988 wat mij nu 31 jaar maakt. Ik woon samen met mijn verloofde Rufus en onze 1-jarige zoon Avian (07-12-2017) in Heerhugowaard. Ik heb een eigen gastouderbureau, Toppie Noord-Holland Noord, en ben daar lekker druk mee. Daarom genieten we in het weekend extra van samenzijn. We gaan dan graag met z’n drieën op stap. De natuur in, naar een gezellige stad, een pretpark of dierentuin, noem maar op. Ook de minder bekende plekken vinden we erg leuk te bezoeken. Ik deel graag mijn ervaringen over deze uitstapjes op Opwegmetmama.nl.


Silvana

Hoi! Ik ben Silvana en woon samen met mijn dochter Yela (spreek je uit als: ‘Jeelaa’) van zes en mijn vriend in het mooie Leiden. We delen ons huis met onze lieve grote lobbes Coco (een Bernersennenhond), poes Saartje en onze vissen.

In het weekend doen we meestal van alles; soms gaan we echt op pad naar een pretpark of zwemparadijs maar vaak genoeg zoeken we ook een mooie wandelplek uit waar je met hond en kind plezier kan maken.
Vaak komen we op plekken waarvan ik denk; “had ik dit maar eerder geweten!” En daarom vind ik het leuk om jullie op de hoogte te houden van waar we zijn geweest en wat we daarvan vonden!