Menu
Musea / Noord-Holland

Ontmoet stoere ridders bij Hermitage in Amsterdam

Op de school van onze oudste zoon hadden ze kort geleden het thema ridders. Dit vond hij erg fascinerend waarop hij vervolgens samen met zijn vader naar Hermitage in Amsterdam is geweest. T/m 31 juli 2021 kun je daar namelijk een riddertentoonstelling bezichtigen inclusief speurtocht: Romanovs in de ban van de ridders. Ook jij maakt kans op 4 toegangskaartjes! Doe je mee?

De tentoonstelling ‘Romanovs in de ban van de ridders’ bij Hermitage in Amsterdam

Wat kun je verwachten van deze tentoonstelling?

Tijdens de tentoonstelling ‘Romanovs in de ban van de ridders’ reis je terug in de tijd naar de Middeleeuwen welke liep vanaf ongeveer 500 tot 1500 jaar na Christus. De tijd van ridders, jonkvrouwen en tsaren. De tijd van de vele toernooien maar ook van liefde. Dit alles komt terug in deze riddertentoonstelling bij Hermitage in Amsterdam.

De tentoonstelling bestaat uit maar liefst ruim 250 verschillende objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg. Denk hierbij aan prachtige harnassen en wapens, maar ook aan boeken, kronen, beelden en schilderijen.

De verschillende audiotours

Op verschillende manieren kom je van alles te weten over het riddertijdperk. Zoals bij de meeste tentoonstellingen vind je informatie op borden en muren. Maar wat erg leuk is aan deze tentoonstelling is dat je er ook voor kunt kiezen om een ‘rondleiding’ te krijgen d.m.v. een audiotour. Op de eerste verdieping kun je een soort kastje ophalen welke je bij je oor kunt houden waarbij je dan extra informatie krijgt op bepaalde punten.

Er zijn verschillende audiotours mogelijk:

 • Kindertour (geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar)
 • De familietour ‘Op drakentocht in de riddertijd’ (geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar)
 • De riddertour (geschikt voor volwassenen)
 • #tour (geschikt vanaf 15 jaar)

De familietour ‘Op drakentocht in de riddertijd’

Mijn man heeft samen met onze zoon (6 jaar) gekozen van de familietour ‘Op drakentocht in de riddertijd’. Bij deze audiotour zit ook een leuke speurtocht met hoorspel welke je ontvangt bij de kassa. De afleveringen van het hoorspel kun je op je mobiele telefoon beluisteren door deze voor het stickertje met de draak op de wand te houden.

Onze zoon vond het zoeken naar de draken maar al te prachtig. Ook de harnassen van de ridders vielen goed in de smaak. Wist je dat de harnassen allemaal verschillende patronen hebben? De vragen van de speurtocht vond hij echter wel wat lastig. Wellicht dat hij toch nog net iets te jong hiervoor is. Volgens mijn man zijn de vragen meer geschikt voor kinderen vanaf groep 5.

Maar al met al is het een prachtige tentoonstelling die zeker de moeite waard is om te bezoeken wanneer je het onderwerp interessant vindt.

Handig om te weten!

Je kunt de tentoonstelling ‘Romanovs in de ban van de ridders’ zien t/m 31 juli 2021 in Hermitage in Amsterdam op woensdag t/m zondag van 10.00 t/m 17.00 uur.

Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang tot de tentoonstelling. Je dient echter wel ook voor hen te reserveren. Vanaf 12 jaar kost een kaartje € 21,- per persoon. Heb je een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart of Iamsterdam City Card, dan heb je gratis entree.

Het adres waarop Hermitage Amsterdam zich bevindt is:

Nieuwe Keizersgracht 1
1018 DR Amsterdam

Kom je met de auto? Je kunt in de directe omgeving parkeren tegen betaling.

Klik hier voor meer informatie en om kaartjes te bestellen.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

Dit artikel betreft een samenwerking.

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

1 Comment

 • Mireille
  13 december 2020 at 22:47

  Wat zou onze 4 jarige dochter dit uitje fantastisch vinden! Ook zij heeft het ridder thema pas op school gehad en ze heeft het er nog vaak over. Ze fantaseert dan graag dat ze zelf een ridder is. Ook zingt ze het geleerde liedje nog bijna dagelijks. Het lijkt mij dan ook ontzettend leuk om met ons gezin hier naar toe te mogen zodat ze nog een beter beeld krijgt hoe de ridders ooit geleefd hebben. Ze zit nu namelijk in de fase dat ze vraagt of dingen echt of nep zijn.

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.