Terschelling met kinderen - activiteiten, uitjes en accommodaties

Terschelling met kinderen – Kindvriendelijke activiteiten, uitjes en accommodaties

Terschelling is het één na grootste Waddeneiland van Nederland. Veel mensen die hier eenmaal geweest zijn, zijn op slag verliefd op dit fijne familie eiland. Er valt hier dan ook van alles te beleven met kinderen. In dit artikel kun je een opsomming vinden van een aantal leuke activiteiten en uitjes met kinderen op Terschelling én geef ik je een aantal tips voor kindvriendelijke accommodaties op het eiland.

Activiteiten en uitjes op Terschelling die leuk zijn met kinderen

De Molenbaan

Bij de Molenbaan op Terschelling kun je een hapje eten scoren in de snackbar, een potje midgetgolf spelen op de 18 holes midgetgolfbaan en fijn genieten op het terras terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuintjes.

Adres: Formerum 6-B, 8894 KE Formerum
Website: www.molenbaan.nl

Een dagje eilandhoppen naar Vlieland of Ameland

Terschelling ligt tussen de eilanden Vlieland en Ameland in. Mocht je het leuk vinden, ga eens een dagje eilandhoppen! Ieder Waddeneiland heeft zijn eigen karakter. Vlieland is het kleinste Waddeneiland en is geheel autovrij. Ameland staat er juist weer om bekend dat het erg familievriendelijk is.

Het Wrakkenmuseum

Bij het Wrakkenmuseum kom je een verzameling tegen van opgedoken opgedoken inventarisstukken en gejutte spullen van de verschillende scheepswrakken rondom Terschelling. Voor kinderen misschien niet direct interessant, maar buiten is er een speeltuin opgebouwd van het wrakkenmateriaal in het thema piraten!

Adres: Formerum Zuid 13, 8894 KH Formerum
Website: www.wrakkenmuseum.nl

Kabouterpad Terschelling

Het Kabouterpad op Terschelling is een ongeveer 2 km lange wandeling voor kinderen. Bij de VVV Terschelling en de Natuurschuur van Staatsbosbeheer in Lies is voor € 1,- een opdrachtenboekje beschikbaar.

Adres: Badweg Hoorn 8896, Hoorn Terschelling
Website: www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/terschelling/kabouterpad-terschelling

Klimbos Klimdaris

Op zoek naar een lekker sportieve activiteit op hoogte? Kijk dan eens naar Klimbos Klimdaris, een klimpark op Terschelling. Al vanaf 4 jaar kunnen kinderen hier komen klimmen. Het Klimbos bestaat momenteel uit vier verschillende parcoursen. Het parcours voor kinderen vanaf 4 jaar is wat minder hoog dan de andere klimparcoursen. Deze is namelijk op 1 meter hoogte zodat je als ouder zijnde nog prima je kind kunt helpen wanneer nodig.

Adres: Sportlaan 13, 8881 EP West-Terschelling
Website: www.klimdaris.nl

Natuurmuseum en Zee-Aquarium

In het westen van Terschelling vind je het Natuurmuseum en Zee-Aquarium. Het Natuurmuseum heeft verschillende tentoonstellingen als natuur op het eiland, weer en klimaat en een zeezaal.

Het Zee-Aquarium bestaat o.a. uit een grote roggen-aaibak met een vijftal stekelroggen (deze kun je gewoon aaien en zijn ongevaarlijk voor mensen) en kleine tot grote aquaria met zelfs echte haaien uit de Noordzee!

Adres: Burgemeester Reedekerstraat 11, 8881 BZ West-Terschelling
Website: www.natuurmuseumterschelling.nl

Zeehonden spotten

Waar kun je nu beter zeehonden spotten dan bij de zee? Een bijzondere ervaring, helemaal voor kinderen! Er zijn verschillende aanbieders waarmee je een vaartocht kunt maken waarbij je zeehonden kunt spotten. Voorbeelden hiervan zijn Viking Sleepnetvissen en de Zeehondentocht met de Brandaris.

Wadlopen

Wadlopen, zelf vind ik het echt totaal niet leuk. Maar eerlijk is eerlijk, het is wel een bijzondere activiteit. Aangezien veel kinderen water en zand – ofwel modder – prachtig vinden, vinden zij dit vaak wel maar al te prachtig. Twee maal per dag is het mogelijk om dit te doen. Er zijn verschillende partijen die dit aanbieden waaronder Puur Terschelling.

Kindvriendelijke accommodaties op Terschelling

Op Terschelling zijn verschillende leuke accommodaties te vinden waar je met kinderen kunt verblijven. Een aantal hiervan die de moeite waard zijn om te bekijken zijn:Wil je ook eens een ander Waddeneiland bezoeken met kinderen? Lees dan ook ons artikel ‘Texel met kinderen – Kindvriendelijke activiteiten, uitjes en accommodaties‘ voor leuke tips op het grootste Waddeneiland van Nederland.

Kopfoto © Shutterstock