Fijn spelen bij Theehuis Bos & Hei Sint én Kabouterpad Naarden

Last updated:

Theehuis Bos & Hei Sint in Naarden is een zeer kindvriendelijk restaurant gelegen in een bosrijke omgeving. Het restaurant heeft een ruime speeltuin welke zeker voor jonge kinderen erg leuk is. En mocht je het leuk vinden, wandel dan ook met je kinderen het Kabouterpad in Naarden welke direct voor het restaurant begint.

Fijn spelen bij Theehuis Bos & Hei Sint

Gelegen in een bosrijke omgeving in Naarden, vind je Theehuis Bos & Hei Sint. Terwijl je zit op het ruime terras, hoor je er de vogels om je heen fluiten. Het is een uitstekende locatie om even te onthaasten aan het drukke leven.

Je kunt bij dit restaurant terecht voor zowel een lunch als voor een diner. Wij kozen als lunch voor een tosti welke prima smaakte. Goed om te weten is dat er vanaf 1 juli 2021 een nieuwe menukaart opgediend zal worden.

Niet alleen als volwassene is dit een fijne plek om neer te strijken, ook aan kinderen is gedacht. Voor hen zijn er veel speelmogelijkheden bij Theehuis Bos & Hei Sint.

Er is een zeer grote overkapte zandbak met veel speelgoed als emmers, schepjes en autootjes. Achterin de overkapping is een soort keukentje voor kinderen gemaakt. Erg leuk! Mijn eigen zoontje was druk bezig met ‘soep’ maken en een paar meisjes waren hier ijswinkeltje aan het spelen.

Naast de zandbak, vind je hier ook nog een grote trampoline, een aantal schommels, glijbanen, een speelhuisje en een aantal loopauto’s. Kortom: kinderen vermaken zich hier wel terwijl jij op het terras geniet van iets lekkers!

Ook fijn om te weten is dat er buiten, bij de speeltuin, een overdekte verschoningsruimte aanwezig is. Of er binnen ook een is, heb ik niet gezien. Bij de damestoiletten zag ik dit in ieder geval niet.

Kabouterpad Naarden

Vanuit Theehuis Bos & Hei Sint kun je het Kabouterpad in Naarden wandelen. Deze leuke wandelroute voor kinderen start direct voor bij het restaurant. Mocht je het leuk vinden, dan kun je bij het restaurant voor € 5,- een opdrachtenboekje, knapzak met iets lekkers er in en een kaboutermuts halen.

Het is voor ons de tweede keer dat we deze wandeling hebben gemaakt. Een aantal maanden geleden, toen de horeca nog dicht was, zijn we hier ook geweest maar toen was alles zo somber om te zien, dat het de foto’s niet waard was. Gelukkig was het dit keer het tegenovergestelde! We kozen er voor om de wandeling dit keer zonder opdrachtenboekje te doen.

Er zijn verschillende wandelroutes in het wandelgebied die je kunt lopen. De route van het Kabouterpad Naarden wordt aangegeven met paaltjes waarop de kabouter Wouter de Bos en Hei Kabouter staat afgebeeld met een cijfer. Het cijfer verwijst naar het opdrachtenboekje.

Enne.. Kijk tijdens de wandeling goed om je heen, er kan zomaar een kabouter vanuit een boom naar je kijken! De meeste kabouters zal je dan ook in de bomen vinden.

‘Mama, kijk! De kabouters hebben hun was opgehangen!’ roept mijn zoon. En inderdaad. Op verschillende plekken vind je naast kabouters ook hun wasgoed.

Het Kabouterpad Naarden is een veelzijdige route. Het ene moment wandel je echt in de bossen. Het moment daarop kom je langs grote grasvlaktes en weer even later moet je een trap op omhoog waarna je een geweldig uitzicht hebt en zelfs het Gooimeer kunt zien liggen.

Zowel ikzelf als mijn zoontje vinden dit laatste een indrukwekkend plekje. Bovenaan de trap staan ook nog twee bankjes. Hét moment voor ons om even iets lekkers te eten en wat te drinken en ondertussen te genieten van ons uitzicht.

De route van het Kabouterpad voert je vervolgens weer terug richting het restaurant. Wanneer je bij het restaurant een opdrachtenboekje, knapzak en kaboutermuts hebt gehaald, ontvangt je kind bij terugkomst een heus Kabouterdiploma.

Handig om te weten!

  • Het adres van Theehuis Bos & Hei Sint is: Oud Huizerweg 30, 1411 GZ Naarden;
  • Er zijn een aantal parkeerplaatsen bij het restaurant voor de deur. Wanneer dit vol is dien je je auto een stukje verderop op de parkeerplaats te zetten. Dit wordt goed aangegeven. Vanaf daar is het ongeveer 500 meter wandelen tot het restaurant. Parkeren is gratis;
  • Website van het restaurant: www.bosenheisint.nl;
  • Op het terras buiten kun je een leuke verschoningsruimte voor baby’s vinden;
  • Honden zijn welkom bij het restaurant mits aangelijnd;
  • Ik schat dat de wandelroute van Kabouterpad Naarden ongeveer 1,5 à 2 km lang is;
  • Het wandelgebied, waar ook het Kabouterpad Naarden doorheen loopt, is een losloopgebied voor honden;
  • Theehuis Bos & Hei Sint is prima toegankelijk met een kinderwagen of rolstoel. Het Kabouterpad daarentegen is minder goed toegankelijk. Baby’s kun je beter in een draagzak meenemen;
  • Het restaurant ligt ongeveer 2 km van het pretpark Oud Valkeveen af. Ook leuk om mee te combineren!

Is Theehuis Bos & Hei Sint én het Kabouterpad Naarden een aanrader?

Om direct maar een antwoord te geven op bovenstaande vraag: absoluut! Als je graag met je kind een Kabouterpad wil wandelen én ervoor of erna graag nog even bij een restaurant wil gaan neerstrijken, dan kan ik je deze plek zeker aanraden.

De vorige keer toen we hier waren, baalde ik wel een beetje dat Theehuis Bos & Hei Sint vanwege de lockdown gesloten was, al wisten we dat van te voren. Op het internet hadden we gezien hoe leuk het restaurant, en dan met name het terras met speeltuin, er normaal uit zou zien. Dit zag er behoorlijk veelbelovend uit waardoor we dus besloten om hier nogmaals naartoe te gaan. Alleen het restaurant zelf al is de moeite om naartoe te gaan met kinderen tot een jaar of 8. Ik kwam hier zelf echt tot rust.

Ook was de vorige keer de natuur nog vrij somber en kaal om te zien. Dit was volgens mij rond februari/maart. De route was toen ook niet zo heel indrukwekkend om te zien. Het was dit keer dan ook een wereld van verschil! Ik kan dan ook zeker aanrader om het Kabouterpad Naarden te doen vanaf de maand april totdat de bomen hun blad weer verliezen. Schrik echter niet van de vele honden die je tegen kunt komen, de route voert je namelijk door een honden losloopgebied.

Wil je nog meer leuke Kabouterpaden in Nederland wandelen? Lees dan ook onze artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela