Themapark Mondo Verde in Landgraaf (Limburg)

Last updated:

Ooit begon Mondo Verde als themapark waarin tuinen van de wereld werden getoond. De wereldtuinen zijn er nog steeds, maar daarnaast vind je in het park nu attracties, dieren, speeltuintoestellen en een water-/spraypark. De entreeprijs is all-in. Dat betekent dat zowel de tuinen, attracties als een groot deel van het assortiment van het eten en drinken bij de prijs inbegrepen zijn. Wij bezochten samen met een andere gezin dit groene park. Ook zo benieuwd naar wat Mondo Verde te bieden heeft? Ik vertel het je!

De Wereldtuinen van Mondo Verde

Tropenhal

Direct naast de entree van Monde Verde vind je de tropenhal. Hier vind je allerlei tropische planten zoals palmen en orchideeën. Enkele vogelsoorten vliegen hier vrij rond en daarnaast zijn er nog schildpadden, flamingo’s en papegaaien.

Je ontdekt de tropenhal via allerlei kleine wandelpaadjes en bruggen. Er is ook een lift in de tropenhal aanwezig, mocht je slecht ter been zijn.

Italië

De tuin Italië ligt in een hoger gelegen deel van het park. Bovenop de heuvel staat een imposante Toscaanse villa en een replica van de Trevi fontein. Vanaf het terras van de villa heb je een prachtig uitzicht over de fontein en de lager gelegen gedeelten van het park.

Op het terras vind je ook een prachtige pergola die helemaal begroeid is met een blauwe regen, een klimplant. Deze blauwe regen voorziet ons op deze extreem zonnige en warme dag van heerlijke schaduw.

Japan en China

In zowel de tuin Japan als de tuin China vind je kenmerkende planten voor deze oosterse landen, zoals de bonsai, bamboe, Japanse esdoorns en azalea’s. In het Japanse deel kom je een traditioneel theehuis tegen, in China is er zelfs een stuk Chinese muur nagebouwd.

Australië

In het voorste gedeelte van het Australische deel wanen we ons in de outback. Hier ontbreken de voor dit land kenmerkende buideldieren zoals wallaby’s en kangoeroes niet. Verder is er hier een grote volière, waar pauwen, bergeenden, eidereenden en kievieten in gehuisvest zijn.

Oostenrijk

In deze tuin is geprobeerd het Alpengevoel na te bootsen. Je vindt hier steile hellingen met een wit berkenbos, watervallen, maar ook bergweides waarop geiten grazen. Pluspunt hier is de speeltuin en de vijver met trekpontje voor kinderen. Er zijn hier ook een paar dino’s te vinden, maar deze hebben dringend behoefte aan onderhoud.  

Foliesbos

Het Foliesbos is mijn persoonlijke favoriet! In dit bos staan replica’s van beelden uit Italiaanse, Franse en Duitse kasteeltuinen, waarondereen replica van L’Appennino, de Reus van de Appenijnen, en De Schreeuw (de poort naar de hel), Pegasus en Pan. De reus, gemaakt van beton, is behoorlijk indrukwekkend door zijn grootte en zijn mystieke uitstraling.

Engeland

Engeland staat natuurlijk bekend om zijn Engelse tuinen. Ook in Mondo Verde zijn ze erin geslaagd om deze traditionele tuinen met hortensia’s, rododendrons en rozen aan te leggen.

Marokko en Portugal

 In de Marokkaanse tuin overheerst het blauw, omdat deze is geïnspireerd op de blauwe tuin van Majorelle. Dit is een botanische tuin in Marrakesh.

Ernaast ligt Portugal, waar azulejo’s, de kenmerkende tegeltjes uit Portugal, zijn gebruikt om een galerij te bekleden.

Spanje

Je betreedt het gebied via de poort van Alcazar, geïnspireerd op het Alcazar in Sevilla. Verder vind je hier een Moorse tuin met lange, smalle vijvers, omringd door bomen met citrusvruchten en coniferen.  

Attracties en waterpark

We bezochten het park op een zeer warme dag. Het was daarom heerlijk om even af te koelen in het waterpark, voorzien van diverse waterglijbanen.

Daarna hebben we enkele attracties bezocht, waaronder de kleine keverachtbaan en de zweefmolen. Verder zijn er nog botsauto’s en een log flume (waterbaan met boomstambootjes) te vinden.

Dieren

Wat ook leuk is aan Mondo Verde, is dat ze hun best gedaan hebben om de juiste dieren in het juiste land te huisvesten. De buideldieren in Australië, de kraanvogels in Japan en de wolven passen perfect in de sfeer van het Foliebos. De dieren in de tropenhal pasten ook goed in deze jungle en de vele vogelsoorten zagen er prima verzorgd uit.

Wat vonden wij van opwegmetmama.nl van Mondo Verde?

Mondo Verde is een afwisselend dagje uit. De thematuinen zijn prachtig aangelegd en in combinatie met de dieren uit het betreffende gedeelte van de wereld lukt het Mondo Verde goed om je echt daadwerkelijk het gevoel te geven dat je je op een andere plek in de wereld bevindt. We genoten van het uitzicht en de wandelingen en waren onder de indruk van de beelden in het Foliebos.

Voor kinderen is er volop te spelen en de afwisseling tussen de tuinen en de attracties houdt het ook leuk voor de kids. Wij bezochten het park op een warme dag, dus was het waterpark ideaal om even lekker af te koelen en te spelen. Wat ons betreft een prima aanvulling op dit park.

Tot slot is er  nog het “all you can eat”-concept. Ik moet zeggen dat ik vooraf bang was voor verspilling van voedsel, maar het personeel houdt dit op een vriendelijke manier goed in de gaten. Daarnaast was de gratis ranja suikervrij en prima van smaak. De vers gebakken pannenkoeken zijn aan te bevelen. Om verspilling tegen te gaan koop je een herbruikbare beker voor de slush puppy.

Praktische informatie

  • Adres: Groene Wereld 10, 6372 PW Landgraaf
  • Website: www.wereldtuinenmondoverde.nl
  • Parkeren: Er is een ruime parkeerplaats bij het park. Parkeren kost €7,50 per dag.
  • Openingstijden: Mondo Verde is iedere dag geopend van 10.00 – 18.00 uur.
  • Entree: Volwassen €25,00 en kinderen 3 t/m 12 jaar € 16,50 dit is inclusief all you can eat.
  • Elke toiletgroep beschikt over een verschoonplek voor baby’s.
  • Het overgrote deel van de paden is toegankelijk met kinderwagens, rolstoelen en buggy’s.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne