disneyland-parijs-met-kinderen-opwegmetmama

Tips voor Disneyland Resort Parijs met jonge kinderen

Voor vele kinderen (én volwassenen!) is het echt een droom om ooit eens Disneyland Parijs te bezoeken. Want wie wil er nu niet z’n jeugdhelden ontmoeten, ritjes maken in mooie en spannende attracties, genieten van de sfeer en muziek die zo typisch is voor Disney? Er gaan veel wisselende verhalen over het bezoeken van Disneyland Parijs met kleine kinderen, want is het eigenlijk wel écht leuk voor deze leeftijd? Met de tips in dit artikel kun je er voor jezelf en je kleintje(s) echt een onvergetelijke ervaring van maken. De ervaringen zijn afkomstig van meerdere gezinnen die Disneyland Parijs bezocht hebben met hun kinderen.


Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Disneyland Resort Parijs

Het Disneyland Resort is een groot resort met o.a.

 • Hotels
 • Uitgaans- en winkelcentrum (Disney Village)
 • Bioscoop
 • Twee attractieparken: het Disneyland Park en het Walt Disney’ Studios Park.

Het attractiepark Disneyland Park

Het park is opgedeeld in 5 themadelen:

 • Main Street U.S.A.
 • Frontierland
 • Discoveryland
 • Adventureland
 • Fantasyland

In elk parkdeel vind je verschillende typen attracties en ook zogenoemde walktroughs. Dit zijn geen ritjes, maar attracties waar je doorheen kunt lopen of in kunt klimmen, zoals de Robinson Tree en het schip van Kapitein Haak (bekend van Peter Pan).

In het Disneyland Park vind je de bekende attracties zoals Pirates of the Caribbean, Peter Pan’s flight en It’s a Small World. Is jouw kleintje een echte durfal? Dan is Casey Jr. – The Little Circus Train een echte aanrader. Dit is een kinderachtbaan die niet gebonden is aan lengte- of leeftijdrestricties.

Disneyland staat bekend om zijn muzikale parades, waarbij alle bekende Disneyfiguren langs de menigte trekken op en in allerlei voertuigen in Disneystijl. Momenteel (maart 2022) is er de parade ‘Stars on Parade’, maar de meest actuele informatie vind je in de Disney-app. Deze parades zijn zeer populair bij een breed publiek, dus wil je een goed plekje, zorg dan dat je ruim een half uur van tevoren langs de route staat.

Tip: Zorg voor gehoorbescherming voor je kinderen. De muziek bij een parade staat doorgaans erg hard (zelfs voor volwassenen). Zeker als je toevallig net nabij de geluidsboxen moet staan, omdat het elders te druk is.

Onze tips voor een bezoek aan het attractiepark van Disneyland Parijs

 • Gebruik de Disney-app: deze app is zeer eenvoudig in gebruik en geeft je op een overzichtelijke manier allerlei informatie. Zo geeft deze app je directe en actuele info over restaurants, attracties, shows, parades en je Disney-accomodatie.
 • Als je ’s ochtends bij het park aankomt, begin dan niet direct bij de eerste attracties in Discoveryland, maar loop door naar de attracties die vanaf de ingang gezien aan de andere kant van het park liggen, zoals It’s a Small World of Pirates of the Caribbean. De ervaring leert dat alle bezoekers direct naar de dichtstbijzijnde attracties lopen, waardoor vooraan in het park direct wachtrijen ontstaan, terwijl het elders in het park nog rustig is.
 • Early hours: als je in een Disney-hotel overnacht kan je gebruik van de zogenoemde Early hours. Het park gaat (afhankelijk van het seizoen) minstens een uur eerder open voor hotelgasten en abonnementhouders. Nog voor de entree worden Early hour-bezoekers via borden en personeel naar een speciale toegangspoort begeleid. In dit uur is een aantal attracties al open voor publiek, dat bespaart je veel wachttijd. Voor de jongste kinderen zijn dat diverse kleine attracties in Fantasyland, maar ook Peter Pan (normaal zeer druk) en in Discoveryland is Buzz Lightyear Laser Blast alvast geopend. Als ouders en grotere kinderen vroeg op de dag een achtbaanritje willen doen: Space Mountain is ook geopend in dit vroege uurtje.
 • Baby care center: vanaf de Mainstreet, kijkend richting het kasteel, zit aan je rechterhand de Discovery Arcade. Aan het einde van deze arcade zit een Baby care center. Wil je verschonen, kolven of rustig borstvoeding geven, of heb je babybenodigdheden nodig zoals luiers, billendoekjes en babyvoeding dan kun je hier terecht.
 • Prikkelarme omgeving: wil je even rust dan kan je het beste even naar de Frontierland Playground. Op de momenten van de dag dat de wachtrijen bij de grote attracties erg lang zijn kan dit een fijn rustmoment zijn. In Adventureland heb je een soortgelijk speeltuintje in een ander thema: Pirates’ Beach.
 • Fastpass-systeem: met een Fastpass koop je voorrang bij een attractie. Deze koop je via je persoonlijke account in de Disney-app. De Fastpass werkt op basis van beschikbare tijdsloten, dus mogelijk niet direct te gebruiken als je op dat moment beslist er één aan te schaffen. Afhankelijk van de drukte in het park en de populariteit van een attractie betaal je een bedrag variërend tussen ongeveer € 5,- en € 18,- per Fastpass. Fastpass-rijen zijn doorgaans niet langer dan 10 minuten, dus mocht het druk zijn in het park kan dit de moeite waard zijn. In schoolvakanties kunnen wachtrijen in Disneyland namelijk rustig oplopen tot 120 minuten.

Disney Village

Disney Village is het overgangsgebied tussen Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park en de paden naar de Disney-hotels. Hier vind je o.a. een aantal restaurants, souvenirshops, een bioscoop en er worden regelmatig optredens gegeven. Verder vind je hier PanoraMagique. Hierin stijg je op met een luchtballon, voor een rit van 6 minuten, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over het hele Disney Resort.

Tips:

 • Het Rainforest Café is een echte aanrader. Het restaurant is gethematiseerd in een junglethema en staat vol met dieren. Je hoort de geluiden van de jungle om je heen. Het is écht een belevenis om hier te eten. Er is een ruime keuze aan gerechten voor een redelijke prijs.
 • Annete’s Diner: Je wordt in dit restaurant helemaal ondergedompeld in de Rock ’n Roll-sfeer en de jaren 50. De bediening rijdt hier zelfs rond op rolschaatsen.
 • Ontbijt bij Starbucks. Mochten je kinderen geen grote eters zijn, dan kun je er ook voor kiezen om geen ontbijt bij je hotel te boeken. Er zijn diverse plekken in Disney Village waar je kunt ontbijten, waaronder Starbucks. Je kunt hier yoghurt met muesli krijgen, kaneelbroodjes, American pancakes en belegde broodjes.

Walt Disney Studios Park

In ’Walt Disney Studios vind je onder andere het themagebied World of Pixar, met daarin attracties gebaseerd op de Pixar-films Toy Story, Cars en Ratatouille. Verder is er nog Crush’s Coaster, een vrij pittige familieachtbaan, gebaseerd op de film Finding Nemo. Voor grote kinderen met lef staat hier de spannendste attractie van heel Disneyland Resort Parijs; tower hotel. Een attractie waarin je een vrije val maakt.

Tip: Mocht je weinig tijd hebben en moet je een keuze maken tussen beide parken, neem dan het volgende mee in je overweging. Het Studios Park heeft weliswaar een aardig attractieaanbod voor jonge kinderen, maar er is in het Disneyland Park veel meer te doen voor de kleinsten. Alleen al door de aanwezigheid van Fantasyland wint het kasteelpark het van de Studios. Een pluspunt van de Studios is dat er meer theatervoorstellingen zijn voor kinderen. Kijk voor actuele voorstellingen in de Disney-app.

Verblijf bij Disneyland Resort Parijs en andere verblijfsmogelijkheden

Disney-hotels

Disneyland Resort Parijs beschikt over 6 eigen hotels en een vakantiepark: Disney’s Davy Crockett Ranch.

Er is eigenlijk een vaste stelregel wat betreft de hotels: hoe dichter gelegen bij het park, hoe duurder het hotel.

Bij alle hotels kun je gebruik maken van een shuttle bus, behalve bij de Davy Crockett Ranch. Vanuit daar kun je alleen met je eigen auto naar het park. Let op: een parkeerkaartje kost op dit moment € 30,- per dag, houd daar dus rekening mee bij het uitzoeken van je accommodatie.

Entree voor de zowel het Disneyland Park als het Walt Disney Studios Park is bij je verblijf inbegrepen. Ontbijt en diner zijn apart bij te boeken.

Eén van de voordelen van slapen in een Disney-hotel zijn de eerder genoemde Early hours, waarbij je eerder toegelaten wordt tot het park en de lange wachtrijen voor bent.

Center Parcs Village Nature

Toen ik mijn netwerk van jonge ouders en pretparkliefhebbers vertelde over deze blog en vroeg om verblijftips kreeg ik meermaals Village Nature aangeraden. Dit vakantiepark valt onder Center Parcs en heeft allerlei soorten accommodaties. Ze zijn enorm goed toegerust op gezinnen met kinderen. Er is van alles te doen: een subtropisch zwemparadijs, spa, klimbos, kinderboerderij, een strand, bowlingbaan, animatieclub, promenade met horeca en winkels en een speciale buitenspeelzone.

Vanuit Village Nature rijdt ook een shuttlebus in 25 minuten naar Disneyland Parijs.

Tips:

 • Mocht je nog jonge kinderen hebben, dan kan Village Nature zorgen voor een goede balans tussen rust en prikkels. Een vriendin met een dochter van 1 jaar oud vertelt hierover: “na een ochtend in Disneyland eindigden we vaak met een lunch in het park en vertrokken we rond één uur ‘s middags terug naar Village Nature om te slapen of nog even te zwemmen. Omdat we in totaal 7 dagen in Village Nature zaten, bleven er dus ook genoeg Disney-loze momenten over, zonder een overvloed aan prikkels en drukte”.
 • Mocht je graag dichtbij het centrumgebied zitten, dan zijn de appartementen aan te raden. Ze liggen namelijk boven de winkels en restaurants. Dit vormt geen probleem met kleine kinderen, want de appartementen zijn bereikbaar met de lift.
 • De entree voor Disneyland Resort Parijs zit niet bij Village Nature inbegrepen. Bij een meerdaags verblijf kan het aantrekkelijker zijn om een abonnement aan te schaffen in plaats van dagtickets te kopen.
 • Shopping Ccenter Val d’Europe (Centre Commercial Val d’Europe) is ook goed bereikbaar vanuit Village Nature. Dit winkelgebied heeft genoeg te bieden voor een dagje weg.

Klik hier voor meer informatie.

Partnerhotels

Aan de rondweg rond Disneyland Resort Parijs vind je de zogenoemde partnerhotels. Dit zijn geen gethematiseerde Disney-hotels, maar andere hotel(ketens) die zich rondom het park gevestigd hebben.

Deze hotels verschillen in prijsklasse, maar zijn vaak net iets goedkoper dan de Disney-hotels en hebben allemaal een gratis pendeldienst naar het Disneyland Park.

Tip: vaak zitten er bij deze hotels geen entreetickets voor Disneyland Resort Parijs inbegrepen. Op het moment dat je meerdere dagen naar het resort gaat, kan het aantrekkelijker zijn om geen dagtickets te kopen, maar direct een abonnement aan te schaffen.

Verblijf in Parijs

Wat uiteraard ook mogelijk is, is om een verblijf in de stad Parijs te combineren met een bezoek aan Disneyland Resort Parijs. Eerder schreef ik een blog over het bezoeken van Parijs met jonge kinderen en hoe wij dit gecombineerd hebben met een dag Disneyland. Er ligt een zeer goede en snelle treinverbinding tussen hartje Parijs en Marne la Vallee, waar Disneyland Resort Parijs ligt.

Lees meer over deze reis in ons artikel: ‘Een stedentrip naar Parijs met kinderen, activiteiten en hotspots

Oad - Disneyland Paris - 30e verjaardag

Foto’s © Opwegmetmama.nl