De Torteltuin, een leuke speeltuin in Utrecht voor peuters en kleuters

Speeltuin De Torteltuin in Utrecht stond al enige tijd op mijn lijstje om eens te gaan bezoeken. Eindelijk was het dan zover. In één zin samengevat is deze omheinde speeltuin een perfecte speeltuin voor peuters en kleuters. Wij kunnen dan ook oprecht zeggen dat dit misschien wel DE leukste speeltuin in Utrecht is. In dit artikel zal je daarom vooral veel foto’s vinden ter impressie.

Speeltuin De Torteltuin in Utrecht

De Torteltuin is een speeltuin in de Vogelenbuurt in Utrecht welke zich richt op kinderen tot ongeveer 7 jaar. Naast de vaste beheer Jannie helpen veel ouders vrijwillig een handje mee in de speeltuin.

Bij aankomst konden wij de auto in één van de straatjes rondom De Torteltuin kwijt. Je dient hier parkeergeld te betalen. Dat kan met de fysieke betaalautomaat maar ook met een parkeerapp zoals Parkmobile welke ik heb gebruikt. Woon je in de directe omgeving, dan kun je ook prima op de fiets komen.

Fijn spelen voor peuters en kleuters

De eerste indruk die ik had toen we binnenkwamen is dat er veel te beleven is voor jonge kinderen. Na een rondje gewandeld te hebben, werd deze indruk ook zeker bevestigd. Niet voor niets dat hier dan ook veel ouders waren met jonge kinderen.

Waar de speeltuinen in onze eigen directe omgeving veelal te groot zijn voor onze jongste zoon van 2 jaar, kon hij in De Torteltuin in Utrecht fijn spelen. Er is een speeltoestel (deze schijnt kort geleden vernieuwd te zijn) waar de allerkleinsten zich prima mee kunnen vermaken. En ook voor de iets grotere kinderen is er een leuk houten speeltoestel.

Fietsjes, autootjes, stepjes

Door heel de Torteltuin heen vind je diverse fietsjes, autootjes, stepjes, tractoren en nog heel veel meer. Er is meer dan genoeg aanwezig en er zijn ook voertuigen waar kinderen samen op kunnen. Onze jongste zoon vond de politieauto bijvoorbeeld helemaal geweldig!

Er is ook een soort parcours die kinderen kunnen rijden. Ga over de paden, door de straatjes en de tunnel. Hartstikke leuk!

Zand en nog veel meer!

En voor degene die denkt dat dit alles was. Wel nee! Er is nog een heleboel zand! Pak één van de scheppen, emmertjes of kiepwagens en bouw de mooiste creaties.

Verder vind je hier ook nog een leuke wip, verschillende soorten schommels waarvan een aantal met baby-/peuterzitjes en een klein stukje speelnatuur waarbij kinderen stukjes boomstammen naar een hut kunnen lopen.

Voor de allerkleinsten is er ook nog een omheind stukje met allemaal grote legostenen. Het hekje is met een slotje zodat ze er ook niet zomaar uit kunnen. Voor de verzorger staat er een stoel bij.

En heb je een baby bij je? Ook geen probleem! Er is namelijk een grote buitenbox waar je je kind veilig kunt neerleggen, laten spelen, kruipen of wat dan ook. 😉

Praktische informatie over Speeltuin De Torteltuin

Toilet en verschoningsruimte

Handig om te weten is dat er in De Torteltuin in Utrecht toiletvoorzieningen aanwezig zijn inclusief verschoningsruimte. Is je kind al zindelijk? Dan dien je toch nog even met hem/haar mee te lopen.

Tarieven en horecagelegenheden

Bij het ‘winkeltje’ aan het begin van de speeltuin betaal je entree à € 1,- per persoon. Verder kun je hier ook wat te eten en te drinken halen zoals koffie, limonade maar ook tosti’s en koek. Je mag beperkt zelf eten en drinken meenemen voor je kinderen.

In de speeltuin zijn verschillende picknicktafels voor zowel volwassenen als kinderen te vinden waar je je consumpties kunt nuttigen.

Openingstijden

De openingstijden van De Torteltuin zijn:

  • Maandag t/m vrijdag: van 10.00 t/m 13.00 uur en van 14.00 t/m 16.30 uur;
  • Zaterdag: van 11.30 t/m 16.30 uur
  • Zondag: gesloten

Bovenstaande tijden gelden tijdens de coronacrisis en kunnen dus ten allen tijden weer veranderen.

Adresgegevens

Het adres waarop de Utrechtse speeltuin te vinden is is:

Kwartelstraat 70
3514 EX Utrecht

Website: www.torteltuin.nl

Wat vinden wij van Speeltuin De Torteltuin in Utrecht?

Wij vinden Speeltuin De Torteltuin in Utrecht zeer geschikt voor jonge kinderen. Het is een ruime speeltuin maar ook weer niet te groot waardoor alles goed overzichtelijk is en in de buurt. De voorzieningen zijn ook prima. Alleen jammer van het parkeergeld, maar dat weet je nou eenmaal wanneer je de stad in gaat. 😉 Maar deze speeltuin is volgens ons een absolute aanrader!

Wist je dat er in de provincie Utrecht heel veel leuks te beleven is met kinderen? Lees daarom ook ons artikel: ‘De leukste uitjes en activiteiten met kinderen in de provincie Utrecht‘.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela