Magisch overnachten op de Toverland Pop-up Summer Camp

Wat is er nou fijner om na een dag pretpark nog even in de “pretparkbubbel” te kunnen blijven en neer te strijken in een tent, direct naast het park? Meermaals per jaar bezoek ik met mijn gezin Toverland, maar ditmaal bleven we slapen in één van de tenten op het Pop-up Summer Camp. Het park is nu langer geopend (namelijk tot 21:00 uur) in verband met de speciale Summer Feelings-dagen. Op deze extra magische dagen zijn er shows en allerlei entertainment te vinden in het park. Extra genieten dus!

Toverland extra lang geopend tijdens de Summer Feelings

Van 17 juli t/m 5 augustus 2021 september is Toverland extra lang geopend van 10:00 tot 21:00 uur.

Naast de toffe attracties zijn er op deze dagen tijdens Summer Feelings nog meer dingen in het park te beleven, zoals een duikshow, een show met Toos en Morrel in de hoofdrol en er zijn diverse optredens van artiesten op verschillende plekken in het park.

De duikshow is echt een old school pretparkshow, maar precies dat kortdurende vermaak met muziek en spanning waar je op zit te wachten tijdens een dagje uit.

Wij waren zelf ook behoorlijk gecharmeerd van singer-songwriter Collin. Hij deed behoorlijk zijn best om aan alle verzoeknummers gehoor te geven en zijn optredens aan te passen aan het publiek.

Onze kinderen hebben behoorlijk plezier beleefd aan het gigagrote bellen maken bij de bubbelmakers in de Magische Vallei en bij Merlijn en zijn assistent tijdens de riddertraining  in het themagebied Avalon.

In het park zelf vind je gedurende de dag ook de vaste mascottes Toos en Morrel en in themagebied Port Laguna vind je daarnaast twee vriendelijke piraten, die in zijn voor gezelligheid en een praatje.

Het moet gezegd worden: de (volgens onze kinderen) “meisjespiraat” met haar magische toverstaf was écht de held van de dag. Onze meiden waren behoorlijk gecharmeerd van de dame met de vele schelpen op haar kleding en toverstaf. Zelfs later op de camping bleven ze hierover vertellen.

’s Avonds trad er nog een deejay op en was de cocktailbar geopend, maar helaas waren onze meiden zo moe van alle avonturen overdag dat wij op dat moment al op de camping te vinden waren.

Overnachten op de Toverland Pop-up Summer Camp

Ik moet toegeven, kamperen is normaal gesproken niet aan mij of mijn man besteed. Het verbaasde dan ook menigeen in mijn omgeving dat we naar het pop-up Summer Camp van Toverland gingen met de kinderen. Zelf zijn we niet zo van de back to basic op vakantie, maar het is ons 100% meegevallen. Sterker nog, we vonden het  (voor één nacht) voor herhaling vatbaar!

Het Summer Camp heeft een eigen ingang tot het attractiepark en dit gaf ons de kans om ‘s ochtends als één van de eerste bezoekers aan te schuiven bij publiekslieveling de Maximus Blitzbahn. Daarnaast is het fijn om ‘s avonds met de kinderen nog te genieten van de sfeer en gezelligheid op de camping. Je blijft als het ware een beetje in de attractieparkbubbel hangen en hoeft niet doodmoe nog een eind te rijden.

De tenten waren prima en comfortabel. Redelijk ruim en hoog en voorzien van lichtjes en stekkerblok, om bijvoorbeeld je telefoon op te kunnen laden. Er stond ook een LED ”olielamp”, ideaal als je ’s nachts even naar de wc moet. De camping is voorzien van douche en toiletruimtes met wc-papier, dus geen gesleep met rollen toiletpapier onder de arm.

Er staan bedden in de tenten, voorzien van een matras. Wij boekten een linnenpakket erbij (€8,50 p.p.) en dit stond bij aankomst in de tent klaar. We hoefden alleen even zelf de bedden op te dekken.

Zelf zag ik nog het meeste op tegen lawaai van medegasten. Doemscenario’s met muziekboxen en dronken campinggasten spookten door mijn hoofd. Maar dit is Toverland en geen Lowlands. Op de pop-up Summer Camp zitten vooral heel veel gezinnen met kinderen. Van baby’s tot tieners. Er wordt gezellig gekletst, een spelletje gedaan of gevoetbald. Rond 23:00 uur was het nagenoeg volledig stil. Gelukkig ging de parkmuziek toen ook uit.

Uitgerust na een prima nacht konden we ‘s ochtends ons ontbijt bij de receptie ophalen. Voor €12,50 p.p. en €7,50 per kind heb je een goed gevulde ontbijtbox. Helaas was er iets misgegaan bij de levering die dag, maar kregen we in plaats daarvan ontbijt uit het restaurant van het park, onder andere broodjes, yoghurtjes en vers fruit.

Tijdens het inpakken van de spullen en het klaarmaken voor een nieuwe dag attractiepark bracht Toos Toverhoed ook nog een bezoekje aan de pop-up Summer Camp. De kinderen en hun nieuwe vriendjes raakten direct in extase en er was volop gelach en gejoel. Dit is toch een heerlijk begin van de dag?

Goed om te weten

  • Wil je meer weten over het attractiepark zelf? Lees dan over onze ervaringen in het artikel dat we eerder schreven: Dromen worden voor kinderen werkelijkheid in Attractiepark Toverland;
  • De Toverland Pop-Up Summer Camp is van 1 mei t/m 5 september 2021;
  • Je bent niet verplicht een tent van Toverland zelf te boeken. Je kunt ook een staanplaats huren voor tent, camper of caravan;
  • Voor actuele openingstijden, entreeprijzen en contactgegevens kijk op Toverland.com;
  • Toverland heeft ook een app. Ideaal voor de actuele wachttijden, showtijden en dichtstbijzijnde toiletten en restaurants.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Anne