Een absolute bioscoophit voor de zomervakantie: Toy Story 4

Afgelopen zijn wij naar het Kidsweekend van Toy story 4 in de bioscoop Kinepolis in Utrecht geweest. Terwijl iedereen aan het genieten was van de 34 graden buiten, hebben wij de koelte opgezocht in de bioscoop. Ik zal je wat meer vertellen over wat wij van de film vonden. Is het de moeite waard om deze film in de bioscoop te bekijken?

De grootste bioscoop van Utrecht

Kinepolis Jaarbeurs is de grootste bioscoop van Utrecht en een van de grootste bioscopen van Nederland. Ze hebben ruime en comfortabele stoelen, genoeg beenruimte en je kijkt makkelijk over de stoelen heen. Kinepolis Jaarbeurs ligt op een paar minuten loopafstand van het Centraal station van Utrecht (tegen de jaarbeurshallen aan). Naast de bioscoop zit foodcourt Speys, hier kun je nog wat eten en drinken. Voor je de film gaat bekijken, bevindt zich bovenin nog een winkeltje met allerlei soorten lekkers waar je chips, chocola, drinken en nog veeeel meer wat je tijdens de film kunt nuttigen.

Kidsweekend

Het weekend dat wij er waren, was het Kidsweekend in Kinepolis. Wat hier zo leuk aan is, is dat er tijdens het Kidsweekend meerdere activiteiten te doen zijn naast de film. Bij binnenkomst kregen de kinderen wat te drinken, je kon je laten schminken, er stond een knutseltafel waar de kinderen wat konden knutselen, er waren allerlei spellen uitgestald. Je kunt je er dus echt al een tijdje vermaken nog voor (of na) de film begon. Wat ook ontzettend leuk was, is dat ze na de film nog een poster mochten komen halen van de film Toy Story 4. Kinopolis organiseert regelmatig Kidsweekenden. Het is zeker de moeite waard om dit in de gaten te houden.

Let op! Het Kidsweekend is dus iets anders dan de Kleuterbios. De Kleuterbios richt zich op kinderen tussen de 2 en 6 jaar. Het geluid van de film wordt iets gedempt en het licht blijft een klein beetje aan.

De film Toy Story 4

Woody is inmiddels het speelgoed van Bonnie. Maar Bonnie laat helaas Woody steeds in de kast liggen. Wanneer Bonnie naar de basisschool gaat, kruipt Woody stiekem in haar tas om haar te helpen. Hier maakt Bonnie een nieuw stukje speelgoed, Vorkie. Maar vorkie ziet zichzelf als afval. Wanneer Bonnie met haar ouders op reis gaat, en graag haar nieuwe speelgoed Vorkie mee wilt nemen, zorgt Woody ervoor, dat Vorkie ook daadwerkelijk bij Bonnie blijft. De reis is ontzettend grappig voor de kinderen (ook het kind in de ouders wordt weer even naar boven gehaald, zeker als je de vorige films nog kent van vroeger). Zal het Woody lukken om Vorkie bij Bonnie te houden en zal er weer met Woody gespeeld gaan worden zoals zijn oude vriendje Andy dit altijd deed? De film draait vanaf 26-06-2019 in de bioscoop!

  • Leeftijd Het leeftijdsadvies voor deze film is 6 jaar en ouder. Wij zijn zelf met onze kinderen van 6 en 4 jaar geweest, en op een heel klein stukje na (de poppen in de tweedehands winkel zagen er nogal eng uit volgens mijn dochter van 4) wat ze even spannend vond, was het eigenlijk prima te volgen voor een 4 jarige.
  • Duur film De film duurt 100 minuten (we hadden er een pauze in van 10 minuten).

Wat vonden wij van de film?

Mijn mening, en belangrijker die van de kinderen. Het was een fantastisch leuke film. Ik ken de eerste 3 delen ook en mijn kinderen blijven de films leuk vinden om te kijken. Van deel 4 hadden we dus ook hoge verwachtingen. En de film heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Het was echt een grappige film, en het is ook zeker de moeite waard om deze te bekijken in de bioscoop.

Welke bioscoopfilms staan er bij jullie op de planning in de zomervakantie?

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Michelle