Travel hacks voor mama’s: een fijne vakantie met deze handige reistips!

Je ziet het steeds meer op social media, travel hacks: slimme tips, trucs en strategieën die je kunt gebruiken om je reiservaring te verbeteren, geld te besparen, minder stress te ervaren of om meer plezier te beleven. Deze hacks zijn vaak gebaseerd op persoonlijke ervaringen, waarbij mensen deze delen op social media, om andere te inspireren. Wij brengen je graag op de hoogte van Travel hacks voor mama’s, om jullie vakantie nog soepeler te laten verlopen. Heb jij zelf nog een Travel hack die echt mist in het rijtje? Laat het ons weten!

Onbezorgd op vakantie met specifieke reis tips

Travel hacks voor mama’s zijn specifieke tips en trucs om het reizen met kinderen gemakkelijker en aangenamer te maken. De tips gaan verder dan het inpakken met packing cubes, het downloaden van films en spelletjes op een tablet en het meenemen van een gevulde EHBO-kit. Die standaard tips kennen we allemaal namelijk wel. Zo is er een lijst ontstaan met Travel hacks voor mama’s tijdens de reis en een lijst met tips voor op de bestemming.

Travel hacks voor mama’s tijdens de reis

 • Wat meer ruimte om te zitten of te liggen tijdens de reis
  Slapen in het vliegtuig of in de auto is voor iedereen lastig. Ook voor kinderen kan het moeilijk zijn hun slaap te pakken, omdat ze rechtop moeten blijven zitten of ongemakkelijke posities aan moeten nemen. Gelukkig zijn er oplossingen voor, om het slapen wat makkelijker te maken voor je kleintje. Zo kun je een opblaasbare voetensteun kopen, wat lijkt op een vierkant kussen. Deze komt soms zelfs met een pomp, zodat je alles bij je hebt om een lekkere plek voor je kindje te creëren. Het kussen vult de ruimte op tussen de eigen stoel en de stoel daarvoor, waardoor de kinderen wat meer ruimte hebben om te liggen of om lekker te chillen.
  Shop het opblaasbare kussen hier
 • Makkelijk verplaatsen op het vliegveld
  Vind je het ook lastig om alle koffers en kinderen te verplaatsen van de auto, naar de incheck-balie en naar de gate? Maak het dan leuk! Er zijn koffers te koop die je kunt uitklappen tot een stepje! Zo weet je in ieder geval zeker dat je kind(eren) hun eigen koffer de hele tijd bij zich houden en er plezier uit halen om zich te verplaatsen op de airport. Ook zien we grote koffers voorbij komen waarop een kinderzitje zit of tuigjes die je op een koffer kunt bevestigen om je kleintje op de koffer mee te nemen.
 • Vermaak tijdens het reizen
  Je kinderen vermaken in de auto of tijdens de vlucht is altijd een uitdaging. Zeker naarmate je langer onderweg bent, wil je wat afwisselender kunnen zijn in de activiteiten die je aanbiedt. Raamstickers zijn een leuke manier om je kind(eren) weer even zoet te houden. Ze plakken op ramen in de auto’s of in het vliegtuig, maar ook op vliegtuigstoelen. We hebben 10x leukste autoraamstickers voor kinderen in een ander artikel beschreven. Naast raamstickers zijn ook boekjes om te kleuren met water favoriet. Omdat je alleen water in het penceeltje hoeft te doen en daarmee de mooiste kleuren op het blaadje tevoorschijn tovert, kunnen kinderen er weinig rommel mee maken.
  Koop de raamstickers met het wildlife thema
  Koop een boekje kleuren met water
 • Maak een bezoek aan de toilet zo makkelijk mogelijk
  Ben je een tijdje onderweg om op je vakantiebestemming te komen, dan moet er zeker een keer geplast worden onderweg. Het komt zelden voor dat er een kindertoilet aanwezig is bij een stop, waardoor je kleintje op de grote wc plaats moet nemen. Gelukkig is er een oplossing voor, om een toiletbezoek makkelijker te maken: een wc verkleiner die je kan opvouwen en zo mee kan nemen in een bijgevoegd tasje. Daarnaast is het ook wel lekker dat je kleintje plaats kan nemen op een schone wc bril!
  Shop de wc verkleiner in tas hier

Travel hacks voor mama’s op de bestemming

 • Tips zodat je kleintje niet uit het grote bed kan vallen
  Is je kleintje te groot voor een ledikant en eigenlijk nog te klein voor een groot bed? Dan kan het handig zijn een bedhekje voor peuters aan te schaffen. Zo kan je kindje wel in het grote bed slapen, maar er niet uitvallen en je verkleint de kans dat ze er zelf uitklimmen. De meeste bedhekjes zijn klein op te vouwen en dus gemakkelijk mee te nemen. Shop het bedhekje hier.

  Een andere goedkope oplossing is een zwembad noodle te gebruiken! Deze buis van schuim die je vaak in zwembaden tegenkomt, ken je vast wel. De zwembad noodle plaats je onder het overtrek en kun je eventueel nog vastzetten met wat duct tape. Door de bolling aan de zijkant van het matras, rolt je kleintje niet zomaar het bed uit. Toch nog niet helemaal zeker? Leg dat nog wat kussens of andere zachte materialen naast het bed.
 • Vermaak op het strand
  Wil je zelf emmertjes en schepjes meenemen naar je vakantiebestemming maar neemt het teveel ruimte in beslag in je koffer? Een emmer heeft ook wel een irritant formaat natuurlijk. Gelukkig zijn er steeds slimmer artikelen te koop, zoals emmertjes die zijn gemaakt van zachte materialen waardoor ze gemakkelijker mee te nemen zijn óf emmertjes die je in- en uit kunt klappen!

Hebben je kinderen genoeg gespeeld met het zand, emmertjes en schepjes? Neem dan eens waterverf en kwastjes mee naar het strand. Onze kinderen vinden het heel leuk om creatief bezig te zijn en kunnen zich zo weer even vermaken, door eerst mooie schelpen te zoeken en ze daarna in te kleuren! Het fijne is dat het niet uitmaakt als ze knoeien, want je loopt gemakkelijk naar de zee om iedereen schoon te spoelen.

 • Talkpoeder gebruiken voor meer dan alleen maar babybillen
  Talkpoeder is niet alleen handig voor babybilletjes, maar je kan het ook goed gebruiken op het strand! Spelen in zand is leuk, totdat je iets wilt gaan eten. Dan kan het best lastig zijn om al dat zand van je kleintje af te halen. Een handige tip is om daar talkpoeder voor te gebruiken. Om er voor te zorgen dat je niet teveel talkpoeder verspild en alles onder de talkpoeder zit, kun je het beste talkpoeder in een sok doen. Wrijf met de sok over de huid waarop het zand zit en je wrijft het er zo vanaf! De kinderen kunnen lekker beginnen aan hun broodje of zakje chips, zonder dat hun handjes onder het zand zitten. Ook als je naar huis gaat is het fijn dat je het zand achter kunt laten, zodat niet heel je auto onder het zand zit!

 • Gebruik snackboxen om verschillende lekkernijen mee te nemen
  Wij zijn dol op het gebruiken van snackboxen. Het fijne is dat je alles thuis kunt snijden, maar het wel verst blijft omdat je de bakjes af kunt dekken. Door de verschillende vakjes komen de verschillende producten niet tegen elkaar aan, waardoor de smaken behouden blijven. Als je op bestemming bent aangekomen hoef je alleen de deksel van de doos te halen en er kan gegeten worden. De boxen kunnen ook ingezet worden tijdens het reizen, om ook dan verschillende lekkernijen aan te kunnen bieden aan je kinderen. Snackboxen zijn eenvoudig te koop bij winkels zoals Action, Zeeman en Wibra.
  Het is extra interessant als de snackbox bijvoorbeeld rond kan draaien met verschillende vakjes die opengemaakt kunnen worden.
  Shop hier een snackbox met vakjes
 • Weet waar je kinderen uithangen
  Ben je bang je kind(eren) kwijt te raken op een drukke plek of wanneer ze alleen rond mogen lopen op de camping? Wij gebruiken een AirTag om te kunnen checken waar onze dochter is. Bij de AirTag kochten we een armbandje, zodat ze hem om haar pols kan dragen. Onze dochter vindt het gelukkig heel interessant het armbandje te dragen, maar mocht jouw kind het niet willen, kun je de AirTag natuurlijk ook makkelijk verstoppen in een jas of door middel van een hanger aan de lus aan de achterkant van een broek.
  Shop het armbandje voor de AirTag hier
 • Veilig je waardevolle spullen opbergen
  Een dagje naar het strand is natuurlijk enorm fijn. Je neemt alleen wel veel spullen mee, waaronder ook waardevolle spullen zoals je autosleutel. Wat kun je dan doen als je met z’n alle het water in wil? De goedkoopste Travel hack voor mama’s is dan je spullen te verstoppen in een luier en deze net zo op te rollen zoals bij een vieze luier. Gegarandeerd dat niemand deze meeneemt, vooral als deze er ook echt gebruikt uitziet. Maar houd zelf natuurlijk wel goed in de gaten welke luier wel en welke luier niet weggegooid kan worden..

  Denk je dat al teveel mensen de hack met de luier kennen? Dan kun je ook een zonnebrandcrème fles hiervoor gebruiken. Deze kun je zelfs zo kopen, dat je hem direct kunt gebruiken! Ben je creatief, dan kun je wellicht ook zelf hier iets voor creëren met een andere lege en schoongemaakte fles.
 • Makkelijk drinken uit een flesje
  Wanneer je een flesje drinken koopt als je onderweg bent, kan het door het grote gat voor je kleintje nog lastig zijn om hieruit te drinken. Wij hebben in onze tas vaak een metalen rietje mee, omdat het onze zoon wel goed lukt om uit een rietje te drinken. Er zijn online ook genoeg herbruikbare rietjes te vinden die zelfs in te klappen zijn, waardoor ze nog minder ruimte innemen in je tas. Deze rietjes zijn te koop in verschillende soorten materialen en drinken ook nog eens veel lekkerder dan een papieren rietje.
  Koop een opvouwbaar rietje hier
 • Insmeren zonder gedoe
  Is het insmeren met zonnebrandcrème of met aftersun bij jullie altijd een strijd? Misschien kun je deze hack eens proberen. Maak gebruik van een foundation- of concealer kwast (een te zachte kwast zoals die voor een blush neemt teveel foundation op) of een make-up sponsje! Het is een speelsere manier om je kinderen volledig in te smeren en geen plekje te vergeten.
 • Geen last meer van jeukende muggenbulten
  Vergeet je jouw kinderen ook wel eens in te spuiten tegen die vervelende muggen? Wij vinden dat spul soms ook wel stinken. Gelukkig is er een makkelijkere oplossing voor, namelijk anti mug-stickers! Je plakt de stickers eenvoudig op kleding of naast het bed van je kindjes en ze werken tot wel 72 uur. In de stickers zit citronella, waardoor het ook een verantwoorde keuze is om te gebruiken bij kinderen. Handig om mee te nemen op vakantie dus!
  Shop hier de anti mug stickers

Ontbreken er nog Travel hacks?

Heb jij nog een geweldige Travel hack die je met ons en andere mama’s wil delen? Hou hem niet voor jezelf! Zo inspireren we elkaar.

Wil je nog meer handige tips lezen? Bekijk dan eens een van onze andere artikelen:

© Foto’s Opwegmetmama.nl – Nyree – Bol.com