Opwegmetmama-uitje-tuincentrum-kerstshow-disney

10x Tuincentra met kerstshow

De periode voor kerst vinden wij het altijd leuk om een tuincentrum te bezoeken met een gave kerstshow. Naast inspiratie op doen, kom je zo ook lekker in de kerstsfeer. Nederland heeft ruim 550 tuincentra. Sommige beginnen alweer vroeg in het jaar met het bedenken, opzetten en inrichten van kerstbomen, gangen vol met kerstornamenten, kerstdorpen en mooie fotospots. We maakte een lijst met de leukste tuincentra met kerstshows, die zeker het bezoeken waard zijn.

Leuke kerstshows om te bezoeken met kinderen

AVRI Bloem- en Tuincentrum – Oosteind (Noord-Brabant)

Dit tuincentrum is de plek om inspiratie op te doen voor de decembermaand. De kerstshow is groot en is voor kinderen ook echt een leuke plek om naar toe te gaan. Ze hebben ook een grote Efteling collectie waardoor kinderen zich kunnen vergapen aan de miniatuur attracties, beeldjes en efteling ornamenten voor in de boom. Er is ook een wensvijver waarin de fonteinen sproeien op muziek van de Efteling. Dit jaar hebben ze een grote afdeling met Disney ornamenten voor in de boom: Frozen, Mickey, Belle en het Beest, Alladin, Stitch.. veel te veel om op te noemen en erg leuk om naar te kijken. Ga naar de website voor meer informatie.

BijSTOX – Roermond en Heerlen (Limburg)

Inspiratie opdoen voor feestdagen in Limburg? Breng eens een bezoek aan BijSTOX in Roermond of Heerlen. De kerstshow is opgedeeld in zes wonderlijk winterwerelden: Santa Claus is coming to town, Walking in a winter wonderland, Last Christmas, O, Holy night, Underneath the Christmas tree en Coming home for Christmas. Ga naar de website voor meer informatie.

Coppelmans – Meerdere locaties

De nieuwste kersttrends van 2023 spot je bij één van de vestigingen van Coppelmans. Je vindt deze tuincentra met kerstshow in: Helmond, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Oss, Valkenswaard, Veldhoven en Deurne. Wanneer je door de verschillende thema’s loopt, zal je je ogen uitkijken. Vooral het thema ‘Funtasy – Sugary sweets & tasty treats’ is leuk om te zien, met de verschillende vormen, kleuren en herkenbare lekkernijen. Ga naar de website voor meer informatie.

Tuincentrum Borghuis – Deurningen (Overijssel)

Christmas World is geopend en bestaat uit 4.000 m2 vol kerst inspiratie. Ook voor kinderen een leuk uitstapje met alle dorpjes, dieren, lichtjes en kleuren. Hebben jullie de kerstshow helemaal gezien? In het tuincentrum vind je ook een indoor speeltuin waar kinderen zich kunnen vermaken, terwijl jezelf kunt genieten van een hapje en een drankje. Ga naar de website voor meer informatie.

Tuincentrum de Boet – Hoogwoud (Noord-Holland)

De kerstshow van Tuincentrum de Boet heeft als thema: Merry Circus! Bij dit thema kun je denken aan circustenten, kermisattracties, lekkernijen en gezellige activiteiten voor heel het gezin. Deze kerstshow heeft ook een speciale Disney afdeling! Je vindt er veel verschillende hangers, poppen, sokken, knuffels, raamstickers en andere accessoires van verschillende Disney figuren. Ga naar de website voor meer informatie.

Tuincentrum Eurofleur – Leusden (Utrecht)

Zeven dagen per week kun je terecht bij de kerstshow in Tuincentrum Eurofleur. Ze hebben er de grootste kerstafdeling van midden-Nederland. Bekijk samen de leuke kersthuisjes van Lemax, een groot assortiment aan leuke en grappige kerstornamenten en andere kerstversiering. Ga naar de website voor meer informatie.

Tuincentrum Daniëls – Vlodrop (Limburg)

Ga samen het grote miniatuurlandschap bewonderen, bestaande uit kleine huisjes, winkels, attracties, berghutjes, een skipiste en een luchtballon die boven alle toppen zweeft. Ook bij de rest van de kerstshow kijk je je ogen uit. Hebben de kinderen genoeg gehad van de kerstbomen, kerstverlichting en kerstversiering? Ze kunnen ook nog even lekker springen op het indoor springkussen. Ga naar de website voor meer informatie.

Tuincentrum Leurs – Venlo (Limburg)

Christmas World is t/m 7 januari, 7 dagen in de week te bezoeken. Het tuincentrum organiseert ook een prikkelarme avond op woensdag 13 december, voor iedereen die niet zo goed tegen prikkels kan.

Maak je bezoek aan de kerstshow compleet met een Speciale winter High Tea! Deze bestaat uit lekkere hartige hapjes, zoetigheden en chocolade fondue. Het tuincentrum heeft voor kinderen ook een indoor speelpaleis, waardoor je je er echt een aantal uur kunt vermaken. Ga naar de website voor meer informatie.

Global Garden – Zwaanshoek (Noord-Holland)

Vanaf augustus zijn ze in het tuincentrum al bezig geweest om de kerstshow op te zetten. Je vindt er verschillende momenten om een mooie foto te maken en een bezoek aan dit tuincentrum is dan ook echt een beleving. Bewonder de leukste kerstballen, bekijk het magische miniatuurdorp, geniet van alle lampjes, lichtjes en kleuren en verwonder je bij het zien van alle ingerichte ruimtes. Ga naar de website voor meer informatie.

Intratuin – Meerdere locaties

Intratuin heeft 55 locaties in Nederland en veel van deze tuincentra hebben een kerstshow. De locatie Intratuin Duiven heeft de grootste kerstshow: Christmas World 2023. Naast de grote kerstshow, kunnen kinderen er ook heerlijk spelen in de binnen- en buitenspeeltuin.

Bij Intratuin Halsteren kunnen kinderen een rondje maken in de carrousel en bezoek samen ‘The Wonderful Store’: een prachtige feelgood winkel voor jong & oud met een groot assortiment aan Disney en Marvel. In de authentieke spiegeltent kun je genieten van Santa’s High Tea!

Bij Intratuin Utrecht en Amersfoort kunnen kinderen een ritje maken in een klein treintje. In Utrecht hebben ze zelfs een kleine schaatsbaan. Kijk voor een overzicht van de verschillende kerstshows bij de Intratuin vestigingen en de openingstijden, op de website.

Op zoek naar iets anders dan tuincentra met een kerstshow? Lees ook eens onze andere artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Nyrée