Menu
Buitenspeeltuinen / Kindvriendelijke restaurants / Speelbossen & natuurspeeltuinen / Utrecht / Wandelen met kinderen

De Bosspeeltuin, het Uiltjespad en restaurant Anafora in het Maximapark

Aan de westkant van Utrecht, tussen Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn, ligt het moderne en relatief nieuwe stadspark Maximapark. Voor inwoners van Utrecht en de omliggende gemeenten is het park goed en makkelijk bereikbaar, maar ook als je niet uit de buurt komt is een bezoek zeker de moeite waard. We nemen je graag mee naar de leuke activiteiten die er in het park te beleven zijn.

Wandelen op het Uiltjespad in het Maximapark

Herfst, winter, lente of zomer, ieder jaargetijde is geschikt voor het Uiltjespad in het Maximapark. Onder leiding van de uil Max maak je een leuke en leerzame speurtocht door het park heen. Om bij vragen van de speurtocht te komen, download je op deze website gratis de route van het seizoen. De meeste vragen zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4, maar ook met kleinere kinderen is het leuk om de route te wandelen.

De route gaat van start bij de hoofdingang van het Maximapark (tegenover de parkeerplaats aan de Utrechtseweg) en brengt je al snel langs een aantal kijkkelders. Kijk goed naar beneden en zie welke grappige en alledaagse voorwerpen er verstopt zitten. Helaas waren een aantal kijkkelders tijdens ons bezoek niet zichtbaar vanwege vandalisme.

Tijdens de route kom je verder onder andere langs een boerderij met geitjes, cavia’s, eenden en schapen, een huis met mooie houten uilen, de Vlinderhof met prachtige bloemen en planten en een Koningsboom (geplant ter ere van de kroning van Willem Alexander). De route eindigt, ongeacht de lengte, bij Parkrestaurant Anafora en de leuke Bosspeeltuin.

De wandelroute kent drie verschillende lengtes: 800 meter, 1400 meter en 1900 meter. In de app staat aangegeven wanneer je van de route kunt afwijken om een kortere route te lopen.

Let op! De langste route is niet geheel rolstoel- en kinderwagentoegankelijk, aangezien je hiervoor over een aantal bospaadjes wordt geleid.

Het Uiltjespad is dagelijks gratis toegankelijk.

Spelen in de Bosspeeltuin

Tegenover Parkrestaurant Anafora ligt de omheinde Bosspeeltuin. Met voornamelijk houten speeltoestellen is deze speeltuin geschikt voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Voor de allerkleinsten is er een klimtoestel met kleine glijbanen, de wat oudere kinderen kunnen de glijtoren beklimmen en een van de twee overdekte glijbanen naar beneden roetsjen.

De in- en uitgang van de speeltuin grenst aan het terras van het Parkrestaurant, dus je kunt gerust plaatsnemen op het terras.

Ook de Bosspeeltuin is gratis toegankelijk.

Eten en drinken in Parkrestaurant Anafora

Of je nu komt voor een kop warme chocolademelk met slagroom op een frisse herfstdag, een koud glas frisdrank tijdens een zwoele zomerdag of een lekker hapje eten voor lunch of vervroegd diner: bij restaurant Anafora in het Maximapark kun je er van woensdag tot en met zondag voor terecht. Met mooi weer kun je lekker plaatsnemen op het terras wat uitkijkt op het water of de Bosspeeltuin. Bij minder mooi weer kun je binnen plaatsnemen, mits er plek is uiteraard.

Op de lunchkaart staan heerlijk belegde broodjes, maar ook voor een high tea kun je hier terecht (de laatste is enkel op reservering mogelijk). De dinerkaart is niet heel erg uitgebreid, maar wel compleet en voor elk wat wils. Tip: de kroketten met brood zijn overheerlijk! Op dieet? Zet het even een dagje in de koelkast en geniet van landbrood en heerlijk krokante kroketten.

Voor kinderen is er een speelhoek met boekjes, grote bouwblokken en los speelgoed. Ook is er een kindermenu met een kindertosti, pannenkoek met jam en decoratie, kipnuggets met friet en appelmoes en een hamburger met friet en appelmoes.

Zeker zijn van een tafeltje? Reserveer via www.anafora.nl.

Uitkijktoren

Vlak voor de Bosspeeltuin staat een grote, moderne uitkijktoren. Loop in de kunstige toren van 14 meter hoog naar boven en kijk uit over een groot deel van het Maximapark. Zeker met kinderen is dit ook erg leuk om te doen. Vooral omdat er geen traptreden in zitten, maar het ringvormige loopvlakken zijn die op elkaar gestapeld zijn.

Max Kidsclub

Voor € 10,- abonnementskosten per kind per jaar maak je je kinderen lid van de Max Kidsclub. Er zijn in deze leuke club voor kinderen van 2 tot 12 jaar allerlei leuke, creatieve, leerzame en actieve dingen te doen. Voor € 15,- per kind koop je een strippenkaart waarmee je aan meerdere activiteiten kunt meedoen. Al die leuke activiteiten vinden plaats buiten in het Maximapark en in de werkschuur.

Praktische informatie over het Maximapark

  • het Maximapark ligt op ongeveer 5 minuten vanaf afslag 6 (Maarssen) van de A2;
  • parkeren doe je gratis op het grote parkeerterrein aan de Utrechtseweg 4;
  • Parkrestaurant Anafora beschikt over toiletten en een babyverschoningsruimte, maar er zijn ook nette toiletwagens aanwezig in het park. Deze wagens bevinden zich aan de rand van het activiteitenterrein en in de Bosspeeltuin;
  • er worden regelmatig leuke activiteiten in het Maximapark georganiseerd. Van springkussens tijdens het festival Kidsfun tot de (kids)Run for Kika. Voor de agenda kun je kijken op deze website.

Ons eindoordeel

Een bezoek aan Maximapark is leuk voor alle leeftijden. Of je nu het Uiltjespad gaat wandelen, je kinderen laat uitrazen in de Bosspeeltuin of een lekker hapje gaat eten in het Parkrestaurant. Wij komen hier niet voor niets dan ook erg graag!

Wil je een bezoekje aan het Maximapark combineren met andere leuke activiteiten in Utrecht? Lees dan ook ons artikel: ‘De leukste uitjes en activiteiten met kinderen in de provincie Utrecht‘ en wie weet staan daar nog leuke tips voor je tussen!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Lonneke

About Author

Hoi! Ik ben Lonneke, 42 jaar, getrouwd met Peter en moeder van onze tweeling Famke en Thomas. Naast mijn baan als parttime Opleidingscoördinator maak ik graag gedecoreerde taarten, lees ik graag (bij voorkeur reisverhalen) en ben ik altijd bezig om leuke uitjes of vakanties te bedenken. Voor de geboorte van de tweeling heb ik prachtige reizen gemaakt en we hopen de kinderen ook kennis te laten maken met al het moois dat de wereld te bieden heeft.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.