Skiën in de Uithof in Den Haag

Nederland kent verschillende indoor pistes. Wijzelf gaan vrijwel ieder jaar op wintersport. Om weer even in te komen, zijn wij begin deze maand wezen skiën in de Uithof in Den Haag. Echter is er naast skiën nog heel veel meer te beleven zoals schaatsen en ijskarten. Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn én of het de moeite is om naartoe te gaan. 

Sportcentrum de Uithof

De Uithof noemt zich de leukste sportpark van Nederland. Het is in ieder geval een veelzijdig sportcentrum. En terecht want het aanbod van De Uithof is namelijk erg groot! Zo vind je hier een schaatsbaan, sneeuwbaan, kartbaan, klimwand, lasergamearena, airsoftarena en een sportschool. Ook is de Uithof geschikt als vergaderlocatie.

Schaatsbaan

Met een 400-meterbaan en funrink is er genoeg ruimte bij de Uithof om te schaatsen. Voor de kleintjes staan er op de funrink een aantal schaatshulpjes zoals zeehonden en pinguïns waarmee ze kunnen oefenen. Op de 400-meterbaan is aan de rechterkant van de baan ruimte om te oefenen, en aan de linkerkant is er plek voor de wat gevorderden schaatsers. Dus wat voor schaatser je ook bent, je kunt er voor van alles terecht. Schaatsen zijn te huur of te koop bij de winkel Oomssport bij de ingang van De Uithof.

Een toegangskaart voor de schaatsbaan kost € 8,45 en voor kinderen t/m 12 jaar betaal je € 5,95.

Ook leuk om te weten: in de vakantie vind je er voor kinderen leuke schaatscursussen.

Sneeuwbaan

De Uithof beschikt ook over een sneeuwbaan van 211 meter lang. De piste bestaat uit twee sleepliften en twee bandliften welke handig is voor kinderen.

Wij vonden de skipiste erg leuk voor beginners. Mijn dochter van 4 jaar heeft nu één keer op vakantie een week skiles gehad, dus voor haar was de baan prima. Mijn oudste dochter van 7 jaar heeft al vaker les gehad en had het helaas na een uur hetzelfde stukje te skiën wel gezien. Gelukkig hebben ze naast de sneeuwbaan een cafeetje waar je even warme chocomelk kunt drinken terwijl je over de baan uitkijkt.

Hieronder vindt je de tarieven voor pistetoegang van 1 oktober 2019 tot en met 29 maart 2020:

  • 1 uur toegang tot de piste: € 15,-
  • 2 uur toegang tot de piste: € 20,-
  • 4 uur toegang tot de piste: € 25,-.

Zowel voor kinderen als voor volwassenen worden dezelfde entreeprijzen gehanteerd.

Uiteraard beschikt niet iedereen over eigen materialen, dus ook deze kun je hier kun huren:

  • Skischoenen vanaf maat 24 t/m 50: € 4,-
  • Snowboardschoenen vanaf maat 30 t/m 49: € 4,-
  • Ski’s / snowboard: € 1,50
  • Helm (verplicht t/m 16 jaar): € 1,50

Naast de materialen kun je er ook kleding huren.

Voor de herfst en kerst vakantie vind je hier een leuk weekprogramma. Meer informatie hierover vind je op de site.

Tuben

Heb je niets met skiën of wintersporten, of lijkt het je leuk om eens op een andere manier een sneeuwbaan af te gaan? Waag het dan eens om met een tube (een rubberen band) naar beneden te gaan. Tuben kost € 9,95 per persoon en is al geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Tuben is echter enkel mogelijk van begin juni tot eind augustus.

Klik hier voor meer informatie over het tuben.

IJkarten in het zomerseizoen

Niet alleen tijdens het winterseizoen kun je terecht bij De Uithof, ook tijdens het zomerseizoen hebben ze leuke activiteiten. Wat dacht je van ijskarten? Met een snelheid tot 53 km per uur kun je over de speciale ijsbaan racen.

Let op! Voor ijskarten dien je ten minste 14 jaar te zijn en 1.60m lang.

De prijzen die worden gehanteerd zijn:

  • 1 heat (van 10 minuten): € 17,95
  • 2 heats: € 33,95
  • 3 heats: € 46,95

Klik hier voor meer informatie over het ijskarten.

Tijdens het winterseizoen is de ijskartbaan dicht, maar kun je ook terecht op hun normale kartbaan. Deze is al toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar en 1,35m lang.

Kijk hieronder het bijbehorende filmpje van De Uithof over deze te gekke activiteit:

https://www.youtube.com/watch?v=zWQY-MyE8lw

Nog véél meer activiteiten

Buiten skiën en schaatsen is er veel meer te doen bij De Uithof. Je kunt hier karten op de spectaculaire kartbaan met elektrische karts, lasergamen of een van de leuke games spelen zoals sumoworstelen, boogschieten, bumperbal (on ice) klimwanden en bungee soccer.

Voor een overzicht van alle activiteiten verwijs ik je graag naar hun website.

Wat vonden wij ervan?

We zijn natuurlijk zelf alleen wezen skiën met onze kinderen van 7 en 4 jaar. Dit vonden ze erg leuk, maar mijn oudste had het na een uurtje al gezien. Mijn jongste kon erg goed oefenen op de piste. Ze bieden ook lessen aan hier op de piste. Misschien hadden we dit beter kunnen doen met onze dochters. Voor alleen het skiën zou ik hier niet heen gaan, maar in combinatie met een van de andere activiteiten die hier te doen zijn, is het zeker de moeite waard.

Ik denk dat je hier zeker wel een dag kunt vullen met allerlei activiteiten. Let wel even goed op de openingstijden! We gingen erheen met het plan ook te gaan schaatsen, maar door schaatslessen die toevallig werden gegeven op het moment dat wij er waren, konden we helaas niet meer vrij schaatsen!

Naar mijn inziens is De Uithof qua activiteiten ook uitstekend geschikt voor een kinderfeestje. Mocht je er in de buurt wonen, dan is het dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen op hun website.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Michelle