18x de leukste uitjes & activiteiten met kinderen in ’t Gooi!

Ooit al eens gedacht om een uitje of activiteit te gaan doen in ’t Gooi met de kinderen? Als je aan ’t Gooi denkt, denk je al gauw aan bekende rijke Nederlanders en veel natuur. Echter, in deze regio is er een hoop te beleven is voor kinderen! ’t Gooi bestaat uit een aantal plaatsen, namelijk Huizen, Blaricum, Laren, Hilversum, Naarden, Bussum en ’s Graveland. In dit artikel vind je de 18 leukste uitjes die je in deze streek kan beleven.

‘s-Gravelandse Buitenplaatsen

In ‘s-Graveland vind je een aantal prachtige buitenplaatsen die vroeger zijn gebouwd door rijke Amsterdammers. Nu zijn deze te bewonderen voor iedereen! Op Buitenplaats Boekesteyn vind je een OERRR natuur en restaurant Brambergen. Op Landgoed Gooilust kun je in het voorjaar prachtig wandelen tussen de bloeiende rododendrons.

Gooi buitenplaatsen kind activiteit

Mediamuseum in Beeld & Geluid (Hilversum)

In Beeld & Geluid is in 2023 het spiksplinternieuwe Mediamuseum geopend. In dit nieuwe museum kun je alles ontdekken over de invloed van de media op jou, en andersom. De tentoonstelling is geen geschikte activiteit in ’t Gooi voor de hele kleine kinderen: de adviesleeftijd is vanaf 8 jaar.

Kinderboerderij De Hertenkamp (Hilversum)

Een ander leuk uitje om te doen in ’t Gooi met kinderen is een bezoekje aan de kinderboerderij. Op de rand van het Mediapark in Hilversum en in woonwijk Trompenberg vind je kinderboerderij De Hertenkamp. Bij deze kinderboerderij kun je geiten, schapen, ezels, pauwen, konijnen, kippen, eenden en varkens bewonderen. Daarbij is er ook een een speeltuin en kun je een kop koffie of een ijsje kopen. De entree is gratis. In ’t Gooi zijn meerdere kinderboerderijen: Kinderboerderij in Huizen, kinderboerderij in Bussum en kinderboerderij in Naarden.

Hertenkamp kinderen activiteit Gooi

Wandelen bij Landgoed Zonnestraal (Hilversum)

Een populaire plek voor Hilversummers om te wandelen, is de Hoornboegse heide. Aan deze heide liggen verschillende horecagelegenheden. Bij de tuinman, bijvoorbeeld. Je kunt ook een uitstekend pauze houden bij Brasserie Zonnestraal. Deze brasserie ligt op Landgoed Zonnestraal. Zonnestraal was vroeger een sanatorium. Het is een prachtig rijksmonument, ontworpen door Jan Duiker.

Bij Brasserie Zonnestraal is een gratis speurtocht te verkrijgen. Dat is natuurlijk een te gekke activiteit voor kinderen in ’t Gooi! De speurtocht is 2,5 kilometer lang en duurt, inclusief leuke opdrachten, een uur. Na afloop kun je de antwoorden weer inleveren bij de brasserie.

Spelen bij Restaurant Heidezicht (Bussum)

Pal aan de Bussumerheide vind je restaurant Heidezicht. Naast dat het restaurant een prachtig uitzicht heeft over de heide, is er ook een enorme speeltuin bij. Kleintjes kunnen lekker in het zand spelen en grotere kinderen kunnen klimmen, een behendigheidsparcours afleggen en gebruik maken van de tokkelbaan. Regen? Ook binnen is er een speelhoekje ingericht. De speeltuin grenst aan een hertenkampje.

Singer Laren (Laren)

Zin in een activiteit in ’t Gooi met kinderen die de hersens aan het werk zetten? Bezoek dan Singer Laren! We zijn verrast door de leuke activiteiten die het Singer Laren aanbiedt voor kinderen. Op zondagmiddag is er een kinderatelier waar kinderen onder begeleiding van een museumdocent aan de slag kunnen. Ook zijn er voor verschillende leeftijdsgroepen ontdekkingstochten door het museum en is er voor de beeldentuin een speurtocht gemaakt.

Speurtocht Singer Laren kinderen

Speelpark Oud-Valkeveen (Naarden)

Speelpark Oud Valkeveen is erg geschikt voor gezinnen. Kinderen kunnen zich hier goed een hele dag vermaken, aangezien ze onbeperkt attracties in kunnen. Het leukste is als je kind groter dan 90 centimeter is, want dan mogen ze zonder begeleiding in veel van de attracties.

Raadhuis van Hilversum beklimmen (Hilversum)

Hilversum heeft een iconisch gemeentehuis, genaamd het Raadhuis. Het is ontworpen door architect Dudok. Een architect die veel huizen en gebouwen in Hilversum heeft ontworpen. Het Raadhuis is een totaal kunstwerk en een rondleiding is echt de moeite waard. Bij droog weer wordt ook de toren van het Raadhuis beklommen en heb je een prachtig uitzicht over de mediastad.

Schaapskooi & Restaurant de Eendracht (Blaricum)

In Blaricum vind je een prachtige schaapskooi. ’s Ochtends en aan het einde van de middag vind je de kudde schapen hier. Op zondagmiddag tussen 14.00u en 16.00u kun je een kijkje komen nemen bij de schaapskooi. Natuurgidsen geven dan uitleg over allerlei onderwerpen.

Ook is er een kleuterspeurtocht uitgezet voor kleuters. De bijbehorende boekjes kun je kopen via de webshop van het Goois Natuurreservaat. Bij de Schaapskooi worden regelmatig evenementen georganiseerd, zoals het Schaapscheerdersfeest in de zomer en het lentefeest rondom Pasen.

Vlakbij de schaapskooi vind je restaurant De Eendracht. In de tuin van het restaurant is ook een speeltuin. En wil je de Tafelberg beklimmen? Dat kan ook in Blaricum! Met een trap beklim je de 39 meter hoge berg.

Trampolinepark Flight Deck 53 (Hilversum)

Flight Deck 53 in Hilversum is een trampolinepark op een unieke locatie, namelijk in een kerk. Dit trampolinepark is groot, maar niet TE groot naar onze mening. Er zijn hier meerdere leuke uitdagingen voor jong en oud. Speciaal voor de kleintjes t/m 6 jaar hebben zij een speciale Peuter & Kleuter Jump.

Trampolinepark uitje kinderen Gooi

Eten bij Restaurant Leuk (Bussum)

Op zoek naar een speciaal kinderrestaurant? In Bussum vind je restaurant LEUK. In dit restaurant kunnen ouders lekker eten, en kinderen – onder toezicht van een nanny – een verdieping lager spelen. Er is een speciale menukaart voor kinderen. Wat denk jij van knippasta? Bij je spaghetti krijg je een schaar om stukjes te knippen.

Opname televisieprogramma bijwonen (Hilversum)

Als je in Hilversum bent, is het erg leuk om een opname van een televisieprogramma bij te wonen. Regelmatig wordt publiek gezocht voor programma’s. Via bijvoorbeeld Live Hilversum kun je in de gaten houden of er een programma naar wens bij zit.

Spelen bij ’t Bluk en wandelen over de Zuiderheide (Laren)

Op de Zuiderheide, tussen Laren en Hilversum, kun je heerlijk wandelen. Ook is er een zandvlakte waar je lekker in kan ravotten. Wij startten onze wandeling bij Theehuis ’t Bluk. Bij dit restaurant is tevens een speeltuin zodat je hier ook fijn met je kinderen kunt neerstrijken.

Vanaf half augustus tot half september ongeveer kleurt de heide prachtig paars. Dan is ’t Bluk ook een echte hotspot!

Het Mediapark bezoeken (Hilversum)

Een bezoek aan ’t Gooi met de kinderen is niet compleet zonder een uitje naar het mediapark. Je vindt hier bijvoorbeeld de studio’s van de NOS en van Omroep Max. Je kunt over het mediapark rijden met je auto of wandelen. Er is ook een speciaal treintje, waarbij je uitleg krijgt over wat je ziet.

Tijdens de Dutch Media Week gaan ook de deuren van de studio’s open. Meestal kun je begin oktober een kijkje in de studio’s nemen.

Poffertjeskraam (Laren)

Al ruim 100 jaar strijkt in Laren in het voorjaar en in de zomer een poffertjeskraam neer. Een authentieke poffertjeskraam, die in ’t Gooi en omstreken beroemd is. De poffertjes zijn overheerlijk, smullen dus!

Eten en spelen bij Gasterij ’t Nennetje (Huizen)

Aan de rand van Blaricum en Huizen ligt het vakantiepark Landal Gooise Heide, verscholen in het bos van de Woensberg. Bij dit vakantiepark zit Gasterij ’t Nennetje. Het restaurant heeft afgelopen winter een metamorfose ondergaan en is nu een onwijs leuk restaurant geworden mét prachtige speeltuin.

Gastric t' nennetje Gooi

Fijn spelen bij Theehuis Bos & Hei & kabouterpad (Naarden)

Als je graag met je kind een kabouterpad wil wandelen én ervoor of erna graag nog even bij een restaurant wil zitten, dan kan ik je Theehuis Bos & Hei zeker aanraden. Het kabouterpad is vanaf april tot en met de herfst prachtig.

Bij het Theehuis is een grote speeltuin aangelegd. Er is een overdekte zandbak, een trampoline, een aantal schommels, glijbanen, een speelhuisje en een aantal loopauto’s. Kortom: kinderen vermaken zich hier wel terwijl jij op het terras geniet van iets lekkers!

Vliegtuigen spotten (Hilversum)

Zin in een actief uitje met de kinderen in ’t Gooi? Dan kan je een bezoekje brengen aan het vliegveld in Hilversum. Vliegveld Hilversum is de thuisbasis van motorvliegtuigen, helikopters en zweefvliegtuigen. Soms zie je zelfs parachutisten uit een vliegtuig springen. Bij de verschillende clubs op het vliegveld is het ook mogelijk om (tegen betaling) een vluchtje mee te maken.

Bij het vliegveld zit een leuk restaurant met buiten een speeltuintje. Je kunt ook een ijsje halen bij de cafeteria aan de overkant van de weg en op een van de bankjes genieten van het uitzicht. Vooral op zaterdag en zondag, als het mooi weer is, vliegen de vliegtuigen af en aan.

Foto’s © Opwegmetmama.nl