Menu
Attractieparken / Dierentuinen / Nederland / Theater en films / Uitjes & Activiteiten

De leukste uitjes en activiteiten in de Kerstvakantie 2020

It’s the most wonderful time of the year! Jaaa, eindelijk staat de leukste vakantie (ok, mijn mening) van het jaar voor de deur: de kerstvakantie! De tijd voor gezelligheid, veel (slecht) eten en heel veel tijd met het gezin doorbrengen. Héél véél tijd…. Een aantal van die dagen zijn waarschijnlijk al volgepland met familieverplichtingen, maar wat ga je nou die andere dagen doen om de kinderen een beetje te vermaken? In dit artikel de leukste uitjes die je deze vakantie in je agenda kunt noteren. 

Drenthe

Wildlands Adventure Zoo: WILDnights (Emmen)

Van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020 (met uitzondering van 25, 31 december 2019 en 1 januari 2020) kun je in Wildlands vanaf 16.00 uur genieten van prachtige shows in een donker dierentuin. Het park is mysterieus verlicht waardoor je door een sprookjesachtige jungle kan struinen. Je kan varen in de schemer van de avond over Rimbula River en klauteren in het donker door de toppen van het regenwoud. Krijg je het koud van al die avonturen? Warm jezelf dan op bij het kampvuur waar je marshmallows kan roosteren en mee kan zingen met de muzikale goudzoekers. Er is ook nog een waterorgelshow en een licht-/lasershow. Genoeg te beleven dus!

Tickets voor WILDnights apart zijn verkrijgbaar vanaf €15,00 (online) of €17,00 (kassa).  Je kunt WILDnights ook combineren met een dagticket, deze zijn voor de leeftijd vanaf 10 jaar verkrijgbaar voor €22,50 (online) of €27,50 (kassa). Kinderen zijn tot 3 jaar gratis, tot de leeftijd van 10 jaar betaal je €19,50 (online) of €23,00 (kassa).

Voor meer informatie, bezoek de website van Wildlands door hier te klikken.

Lees ook ons artikel ‘Op expeditie in Wildlands Emmen!‘ om een indruk te krijgen van deze te gekke dierentuin.

Plopsa Indoor Coevorden : Kerst met Peppa Pig (Dalen)

Tijdens de kerstvakantie kun je in Plopsa Indoor Coevorden een geweldig avontuur met Peppa Pig beleven. Bekijk de show met alle favoriete biggenvriendjes die je na afloop ook nog kan ontmoeten voor een dikke knuffel en een mooie foto.

Maar Peppa is niet het enige Plopsa vriendje die je kan ontmoeten. Je kan namelijk met alle vrienden dansen in de sneeuw! Ja, het sneeuwt in Plopsa Indoor! Duizenden sneeuwvlokjes dwarrelen iedere middag tussen 15.30 uur en 16.00 uur naar beneden. Daarnaast is het hele attractiepark prachtig versierd. Een mooier wintergevoel kan je niet krijgen toch?

De shows zitten inbegrepen bij een regulier entreeticket. Deze zijn verkrijgbaar voor €19,99 (een ticket voor kinderen onder de één meter kost €10,99).

Voor meer informatie kijk op de website van Plopsa Indoor Coevorden.

Flevoland

Orchideeën Hoeve : WinterDroom en Night of the Jungle(Luttelgeest)

Van 7 tot en met 26 december 2019 verandert de Orchideeën Hoeve in een magische winterwereld vol bijzondere ontmoetingen, prachtige kerstdecors en duizenden twinkelende lichtjes. Struin je knusse kerstmarkt af voor leuke kopjes, geniet van de heerlijke lekkernijen en de dagen worden afgesloten met kaarsjesavonden. Uiteraard kun je overdag de talloze bloemen, planten en dieren aanschouwen. Een overdekt winterspektakel dat je niet wil missen.

Tevens kun je in de Orchideeën Hoeve ook genieten van Night of the Jungle. Een wandeling door de Orchideeën Hoeve is bij daglicht al één grote belevenis, maar stel dat jij ook op avontuur kunt in het donker! Kom van vrijdag 27 t/m zondag 29 december 2019 en vrijdag 3 januari 2020 naar ‘Night of the Jungle’ en ontdek het dag- én avondleven in de tropen. Het hele park is tijdens ‘Night of the Jungle’ geopend tot 20.00 uur.

Zowel WinterDroom als Night of the Jungle zijn inbegrepen bij een regulier entreeticket. Tickets zijn verkrijgbaar voor €8,50 (4 tot en met 12 jaar) of €14,50 (vanaf 13 jaar). Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Je kan ook een apart ticket kopen voor kaarsjesavond. Deze kosten €6,50 (4 tot en met 12 jaar) of €9,50 (vanaf 13 jaar).

Kijk voor meer informatie op de website van de Orchideeën Hoeve.

Lees ook ons artikel ‘Tropische temperaturen in de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest‘ en om te zien wat je kunt verwachten.

Friesland

Fries museum : Wij Vikingen (Leeuwarden)

Van 19 oktober tot en met 15 maart staat het Fries Museum helemaal in teken van Vikingen. Vikingen waren vroeger de piraten die de Europese wateren onveilig maakten met hun plunderingen en moorden. Ook de Friese kust werd geteisterd. Leer alles over deze zeemannen en over hun slachtoffers door middel van voorwerpen, verhalen en rondleidingen. Voor kinderen vanaf acht jaar is deze tentoonstelling extra spannend. Zij kunnen namelijk op zoek gaan naar hun ontvoerde “broertje”. Gewapend met helm en zwaard gaan zij de zoektocht aan via een speciale route vol met opdrachten die uitgevoerd moeten worden.

Op 21 december is er een speciale avondvoorstelling: Midwinternacht. Het museum is die dag open van 11.00 – 22.00 uur. Er zijn verhalenvertellers, workshops, live muziek en zelfs een kostuumwedstrijd. En dat alles natuurlijk in vikingsfeer. Ga dit spannende avontuur met het hele gezin aan.

Tickets zijn verkrijgbaar voor €15. Kinderen tot en met 17 jaar mogen gratis naar binnen.

Voor mee informatie, bezoek de website van het Friesmuseum.

Gelderland

Burgers’ Zoo : Pasar Malam (Arnhem)

Tijdens de kerstvakantie kun je in de warme, overdekte Bush van Burgers’ Zoo een unieke Indische ervaring beleven. Tussen de tropische planten en dieren vind je een Indische markt met gezellige standjes, twee podia waar exotische muziek te bewonderen is en uiteraard is er genoeg heerlijk eten en drinken te proeven.

Maar Pasar Malam is niet het enige dat de dierentuin biedt tijdens de vakantie. Er is een gratis animatieprogramma voor kinderen en de speeltuin is geopend. Op verschillende plekken in de dierentuin, zoals de Desert en de Ocean, vertellen dierenverzorgers over de dieren en bij de Ocean krijg je ook nog eens een kijkje achter te schermen!

Pasar Malam zit inbegrepen bij een regulier entreeticket. Deze zijn verkrijgbaar voor €20,50 (kinderen van 4 t/m 9 jaar) en €23,50 (avanf 10 jaar). Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Van 15.00 uur tot 20.00 uur zijn tickets extra voordelig verkrijgbaar, namelijk voor €10,00 per persoon.

Voor meer informatie, bezoek de website van Burgers’ Zoo.

Bekijk ook ons artikel ‘Een reis rond de wereld in de Burgers Zoo in Arnhem

De Tuinen van Appeltern : Lichtjesavonden (Appeltern)

De Tuinen van Appeltern zijn op de vrijdagen en zaterdagen van december 2019 (13/14, 20/21, 27/28) en de eerste van januari 2020 (3/4) prachtig verlicht door honderden kaarsjes. Een route van licht zal de weg wijzen en een magisch gevoel geven. Er is muziek, kampvuren en heerlijke warme dranken. Een wandeling door de Tuinen is wonderlijk voor jong en oud. De lichtjes gaan aan vanaf 17.00 uur en worden om 20.30 uur gedoofd. De toegang is gratis.

Voor meer informatie, bezoek de website van de Tuinen van Appeltern.

Nederlands Openluchtmuseum : Winter in het museum (Arnhem)

Van 7 december 2019 tot en met 19 januari 2020 is het winter in het Openluchtmuseum. Het is de tijd van het jaar om gezellig door te brengen met familie en vrienden. Dit kan door een rondje te schaatsen op de ijsbaan of van de spectaculaire sleebaan af te glijden. Je kan warme broodjes bakken op het Kindererf of luisteren naar de mooiste winterverhalen terwijl je geniet van Koek-en-zopie of huisgemaakte stamppotten. De echte Hollandse winter is nergens zo goed te proeven, voelen en ruiken als in dit museum.

Tickets voor het museum zijn verkrijgbaar voor €15,00 (4 t/m 12 jaar, online), €16,50 (4 t/m 12 jaar, kassa), €18,00 (vanaf 13 jaar, online) of €19,50 (vanaf 13 jaar, kassa).

Voor meer informatie, bezoek de website van het museum.

Groningen

Vesting Bourtange : Kerstmarkt (Bourtange)

Op zondag 22 december 2019 vindt in Vesting Bourtange een kerstmarkt plaats, één van de mooiste kerstmarkten van Nederland. Door het bezoeken van deze markt vier je kerst op een unieke locatie. De hele vesting prachtig verlicht, de bruggen en toegangswegen zijn versierd met duizenden lichtjes en op de vestingwallen staan tientallen verlichte kerstbomen. Een unieke belevenis. Bijna 100 kramen met een uiteenlopend kerstassortiment zijn verspreid over de verschillende pleinen. Uiteraard wordt er extra sfeer gebracht door de verschillende koren, artiesten en de lekkernijen. De markt is open van 11.00 – 18.00 uur.

Een ticket voor de markt kost €3,50. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis naar binnen. Een combiticket van markt en museum kost €6,00.

Voor meer informatie, bezoek de website van Vesting Bourtange.

Limburg

Toverland : Magische Winterweken (Sevenum)

Tijdens de kerstvakantie is attractiepark Toverland magisch omgetoverd tot een winterwonderland. Het park is mooi versierd, er is een groot kampvuur waar je marshmallows kan roosteren, warme chocolademelk kan drinken of je handen op kan warmen na een spannend ritje in een achtbaan. Tevens zijn er twee winterse shows te aanschouwen. Ook zijn je drie Toverlandvrienden, Toos, Morrel en Maximus Muller te ontmoeten.

De reguliere entreetickets zijn inclusief de Magische Winterweken. De tickets kosten voor kinderen onder de 120 cm €15 en voor mensen boven de 120 cm €18,50.

Kijk voor meer informatie op de website van Toverland.

Lees ook ons artikel ‘Dromen worden werkelijkheid in Attractiepark Toverland

Valkenburg : een Winters sprookje

Als je in Nederland aan echte kerstsfeer denkt, zal je waarschijnlijk al snel bij Valkenburg uitkomen. En dat is niet zo gek, tijdens de donkere dagen veranderd Valkenburg in “The Christmas Capital” van Nederland. En dat is in het hele dorp te merken. De gezellige, versierde straten met de kleine winkeltjes vol winterse souvenirs, de terrassen die perfect zijn voor een mok warme chocolademelk met slagroom of een glas warme Glühwein en natuurlijk de prachtige grotten met de kerstmarkten. Ook trekt er een parade door de straten met beeldschone prinsessen, wonderlijke feeën en levende kerstornamenten.  Klaar met het centrum? Breng dan een bezoekje aan het naastgelegen Sprookjesbos. Ook hier zijn winterse sprookjes te bewonderen. Een fantastische winterse sfeer voor jong en oud!

Voor meer informatie, bezoek de website van Valkenburg en de website van Sprookjesbos.

Noord-Brabant 

Efteling : Winter Efteling

Tijdens de Winter Efteling is er teveel te beleven om op te noemen. Het prak is prachtig versierd met lichtjes, besneeuwde dennenbomen en warme kampvuren. Er is verschillend entertainment zoals het Winter Efteling kinderkoor, een show over de Sneeuwprinses en de Vuurprins en als de avond valt is er een prachtig lichtspektakel te aanschouwen op het gevel van Villa Volta. Je kan rondjes schaatsen op de ijsbaan of doe de latten onder je schoenen om een tochtje te langlaufen. En heb je het koud gekregen? Warm dan je handen op aan een mok warme chocomelk. En vergeet dan natuurlijk niet alle geweldige attracties die de Efteling biedt. Zoals eerder gezegd: teveel om op te noemen.

Tickets voor de Winter Efteling zijn verkrijgbaar voor €42,00 (kassa) of €40,00 (online). Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Voor meer informatie, bezoek de website van de Efteling.

Lees ook ons artikel ‘Winters genieten in de Efteling

Liempde : Kribkesroute (Liempde)

Dit jaar wordt voor de achtste keer de Kribkesroute in Liempde georganiseerd. Deze is te bezoeken van 14 december 2019 tot maandag 6 januari 2020. De route bestaat uit meerdere wandelroutes, variërend in lengte, en loopt langs meer dan 260 kerststallen door geheel Liempde. Hiermee mag het zich de grootste kerststallenroute van Nederland noemen. De routes en locaties van de stallen zijn terug te vinden in de folder die te downloaden is op de website. Tevens kunnen de route gedownload worden via de wandelapp Routes in Het Groene Woud. Deze app werkt op iedere smartphone. De wandelroutes zijn gratis. Voor meer informatie, bezoek de website.

Noord – Holland

Artis : Slaapwandeling (Amsterdam)

Ontdek Artis in het donker en ontdek dat er lichtgevende paddenstoelen bestaan, of flamingo’s slapen op één poot en hoe vleermuizen jagen in het donker. Je volgt een speciale route met behulp van een speciaal ontwikkelde app en leert andere zintuigen dan zicht te gebruiken. Wat hoor, ruik en voel je, dat zijn een aantal thema’s die tijdens deze slaapwandeling centraal staan. Ben je klaar voor deze spannende ervaring?

Tickets voor de slaapwandeling kosten €15,00. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis deelnemen.

Voor mee informatie, bezoek de website van Artis.

Lees ook ons artikel ‘Wilde dieren in de stad: een bezoek aan Artis

Zuiderzeemuseum : Zuiderzeelicht (Enkhuizen)

Tijdens het Zuiderzeelicht wordt het verhaal verteld van “De Scheepskapitein van Enkhuizen”. Met de Halve Maen, het 17e eeuws replica schip, als decorstuk, komt deze Zuiderzeelegende tot leven via licht, beeld en geluid. Het is een spannend verhaal waarbij inhaligheid, hartstocht, trouw en verbondenheid centraal staan. Én de strijd tussen goed en kwaad. Het verhaal is te volgen door middel van een wandeling door de sfeervolle straatjes van het buitenmuseum. Deze wandeling duurt ongeveer één uur en een deel is niet toegankelijk voor mindervaliden, kinderwagens en rolstoelen. De starttijd is tussen 17.00 en 21.00 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar voor €6,00 (4 t/m 12 jaar) of €9,50 (vanaf 13 jaar). Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Let op: Zuiderzeelicht is níet inbegrepen bij een regulier entreeticket.

Voor meer informatie bezoek de website van het museum.

Lees ook ons artikel ‘Zuiderzeemuseum Enkhuizen is leuk voor jong en oud!

Overijssel

Planet Ice : Nederlands IJsbeelden Festival (Zwolle)

Doe een extra warme trui aan en neem een muts mee want van 14 december 2019 tot en met 1 maart 2020 is het ijskoud in Zwolle. In de IJshallen zijn ijskunstenaars aan de slag gegaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw om een “R-ijs door de tijd” weer te geven. Magische ijs- en sneeuwbeelden van soms wel 6 meter hoog zijn te bewonderen. Zijn de kinderen even klaar met het bekijken van de beelden? Er is ook een playground gerealiseerd….ja, óók van ijs. En natuurlijk kun je je ook hier opwarmen aan warme winterse lekkernijen, zoals warme chocolademelk, glühwein of apfelstrudel. Een prachtig evenement.

Tickets zijn verkrijgbaar voor 10,00 (4 tot en met 10 jaar, online), €12,00 (4 tot en met 10 jaar, kassa), €14,50 (vanaf 11 jaar, online) of €17,50 (vanaf 11 jaar, kassa). Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.

Voor meer informatie, bezoek de website van het IJsbeelden Festival.

Utrecht

Dierenpark Amersfoort : Winterpark en Winteravonden(Amersfoort) 

Tijdens de kerstvakantie is Dierenpark Amersfoort omgetoverd tot een magisch winterpark. Zo kun je naar beneden glijden over de sleebaan, genieten van warme chocolademelk en alles leren over de dieren tijdens de gratis speurtocht. Doe mee aan de warme winterwandeling samen met een dierenverzorger die je een rondleiding geeft langs de dieren.

Tussen kerst en oud en nieuw (27,28, 29 en 30 december 2019) vinden de Warme Winteravonden plaats. Tijdens deze avonden is het park versierd met lichtjes, is er livemuziek, warme dranken en allerlei heerlijke lekkernijen. Ook dan kun je een tochtje naar beneden wagen op de sleebaan. Daarnaast mag je ook een kijkje nemen in de binnenverblijven van de dieren. Misschien kun je wel een olifant horen snurken?

Het Winterpark en de Winteravonden zijn inbegrepen bij een regulier entreeticket. Deze zijn te koop voor €20,00 (van 3 t/m 12 jaar) of €24,00 (vanaf 13 jaar). Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen. Wil je alleen de Warme Winteravonden bezoeken? Dat kost €13,50 en deze is geldig tussen 16.00 en 20.00 uur.

Voor meer informatie, bezoek de website van Dierenpark Amersfoort.

Lees ook ons artikel ‘Apen, olifanten en dino’s in Amersfoort

Ouwehands Dierenpark : China Light Festival (Rhenen)

Ook deze winter is het magische China Light Festival weer terug in Ouwehands Dierenpark. Aanschouw de prachtige metershoge lichtkunstwerken. Deze kunstwerken zijn allemaal met de hand gemaakt en toveren het park om tot een prachtig lichtspektakel. Daarnaast kun je ook nog genieten van Chinees live-entertainment en van de nieuwe wintershow.

China Light vindt plaats tussen 21 december 2019 en 29 februari 2020. Tickets zijn verkrijgbaar voor €15,00 (3 t/m 9 jaar) of €17,50 (vanaf 10 jaar). Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen. Let op: entree voor China Light is níet inbegrepen bij een regulier entreeticket van Ouwehands.

Voor meer informatie, bezoek de website van Ouwehands Dierenpark.

Zeeland

Middelburg: Winterstad (Middelburg)

Tijdens de maanden december 2019 en januari 2020 tovert Middelburg zich om tot Winterstad. Schaats onder de toren van de oude stadhuis, bezoek de bijzondere kerstmarkten, bekijk de sfeervolle winkels of ga gezellig uit eten. Op verschillend plekken in de stad zijn winterse activiteiten te beleven. Op de Markt bevindt zich de ijsbaan waar je tevens terecht kan voor een hapje en een drankje terwijl je de schaatsende bezoekers bekijkt. Rondom de markt zijn er overdekte terrassen, allemaal in de vorm van blokhutten, zodat je sfeervol kan tafelen of borrelen. Tevens worden er op de Markt tijdens Winterstad verschillende activiteiten georganiseerd. Bezoek voor meer informatie en een actueel activiteitenschema de website van Middelburg Winterstad.

Zuid – Holland

Space Expo : Star Wars Expo (Noordwijk)

In de bioscoop gaat binnenkort de zoveelste Star Wars film draaien en over de hele wereld hebben deze klassiekers miljoenen fans. Genoeg reden voor Space Expo om tijdens de kerstvakantie een mooie Star Wars Expo op te zetten. De collectie is samengesteld met hulp van de grootste Nederlandse verzamelaars. Naast dat er bijzondere voorwerpen te bewonderen zijn, zijn er ook lezingen, presentaties en personages die zo uit de films ontsnapt kunnen zijn. Ben je klaar voor een reis naar een Galaxy far away?

Entree tot de expo is inbegrepen bij een regulier entreeticket van Space Expo. Deze zijn te koop voor €8,50 (4 t/m 12 jaar) of €12,50 (vanaf 13 jaar). Kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen.

Voor mee informatie, bezoek de website van Space Expo.

Stedelijk Museum Schiedam : Kerstival (Schiedam)

Tijdens de donkere dagen rond kerst verandert Stedelijk Museum Schiedam in Kerstival. Er staat een tien meter hoge kerstboom, een winterlandschap met modeltreinen in kerstsfeer en een tentoonstelling “Kerstgroeten voor het Koningshuis” met schilderijen van Rien Poortvliet. Tevens is er de Grote Eindejaarsquiz. En natuurlijk kun je ook bij Kerstival genieten van live muziek. Een leuk uitje voor jong en oud. Kerstival is te bezoeken tot 5 januari 2020.

Kerstival is inbegrepen bij de reguliere entreeprijs van het Stedelijk Museum en kost €12,50. Kinderen t/m 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Voor meer informatie, bezoek de website van Stedelijk Museum Schiedam.

Theater aan het Spui: Once upon a time, Kerst in het Wilde Westen (Den Haag)

Dit verhaal gaat over de stoere Maggie Smith. Ze verkleedt zich als jongen, noemt zich Billy the Kid en zet het hele Wilde Westen op z’n kop. Ze beleeft spannende avonturen met cowboys, leert ze hen midden in de prairie naar de sterren kijken en vertelt ze hen over het wonder dat Kerst heet. Zal er voor het eerste sneeuw op de cactussen vallen? Misschien beginnen zelfs de stoere mannen kerstliedjes te zingen! Deze voorstelling is gericht op kinderen vanaf 5 jaar oud en speelt tussen 26 december 2019 en 3 januari 2020 (met uitzondering van 1 januari 2020). Tickets kosten tussen de €10 en €15. Voor meer informatie, bezoek de site van de voorstelling.

Heel Nederland

Theater : Kikker en het avontuur

In deze theatervoorstelling gaat Kikker samen met Rat op een spannende reis. Maar het begint te regenen en ze moeten daardoor snel terug naar huis. Maar daar blijken nog grotere avonturen te wachten. De huizen van al hun vriendjes zijn door de regen overstroomd! Kikker kan het beste zwemmen dus hij gaat hulp halen. Deze voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar en speelt door het hele land. Voor actuele data en tickets, bezoek de website.

Theater: Moes

Tijdens de voorstelling van Moes komt keukengerei tot leven. Zij spelen het verhaal van appels uit de appelboom tot appelmoes op je bord. Moes is een poëtische voorstelling die zich richt op kinderen tussen de 2 en 6 jaar oud. Door de grote bewegingen en bijzondere geluiden worden de jonge kinderen aangesproken terwijl het verhaal de aandacht van de oudere kinderen trekt. Kijk voor actuele data en tickets op de website.

Theater : Brandweerman Sam en het Grote Kampeeravontuur

Welke stoere jongen of meid heeft Brandweerman Sam niet als grote held? In deze voorstelling beleefd Sam samen met zijn vrienden uit Piekepolder en zijn mooie brandweerwagen Jupiter een spannend, nieuw avontuur. Sam gaat samen met een groep vrienden kamperen in het bos, op zoek naar een zeldzaam diertje. De ondeugende Norbert Puk verdwaald echter tijdens deze kampeertrip, waardoor er gevaar dreigt voor de hele groep. Kan Sam zijn vrienden op tijd redden? De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en speelt door heel Nederland.

Bioscoop: Mees Kees in de Wolken

Op de school van Mees Kees wordt een groot schoolfeest gegeven. Tobias durft alleen niet Hasna mee te vragen. Mees Kees kan hem hier niet bij helpen omdat hij andere problemen heeft: Marie Louise ontlopen die hem een ballonvaart cadeau heeft gedaan. Alles lijkt mis te gaan en misschien gaat het schoolfeest helemaal niet door? Mees Kees draait in de meeste Nederlandse bioscopen en is geschikt voor alle leeftijden.

Welke uitjes gaan jullie doen deze Kerstvakantie?

Foto’s © Opwegmetmama.nl

Kopfoto © Shutterstock

About Author

Hallo allemaal, Ik ben Lisanne, 31 jaar en samen met mijn verloofde Rufus en onze zoon Avian (1 jaar) woonachtig in Heerhugowaard. Ik ben eigenaar van Gastouderbureau Toppie Noord-Holland Noord en heb Pedagogiek gestudeerd. Ik ga graag met mijn gezin op pad, naar pretparken, dierentuinen of de natuur in.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.