grote kabouterbos dronten speeltuin kabouterpad flevoland

15x De leukste uitjes & activiteiten met kinderen in de provincie Flevoland

Flevoland is een provincie van polders die is ontstaan door drooglegging. Je kunt in Flevoland verschillende soorten uitjes en activiteiten met kinderen doen zoals Batavialand, Aviodrome en Indoor Mountainbike. Maar ook een hapje eten en/of drinken bij kindvriendelijke restaurants als het Grote Kabouterbos en het Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en Speelpark. Welk uitje in Flevoland kies jij uit met je kinderen?

Almere – Almere Jungle

In Almere Jungle kom je bijzondere (exotische!) dieren tegen. Zo sta je oog in oog met een wasbeer, groene leguaan en een tijgerpython, of wandel door de botanische tuin waar je wederom zeer bijzondere exemplaren tegen zult komen. Almere Jungle is een kleinschalige dierentuin met de potentie om zich nog verder uit te breiden de komende jaren.

Adres: Kemphaanpad 2, 1358 AC Almere
Website: www.almerejungle.nl

Lees ook ons artikel: ‘Een reis rond de wereld in Almere Jungle, een dierentuin in Flevoland

Almere – Fun Forest

Fun Forest in Flevoland is een geweldig uitje! Fun forest is namelijk een klimpark geschikt voor kinderen met een lengte van ten minste 110 cm. Er zijn in totaal 7 verschillende klimparcoursen met uitdagingen zoals netten, bruggen, balken en ziplines. Het niveau is geschikt voor zowel beginners als de vergevorderde klimmers.

Adres: Kemphaanlaan, 1358 AC Almere
Website: www.funforest.nl/fun-forest-almere

Lees ook ons artikel: ‘Deze klimparken zijn leuk én geschikt voor jonge kinderen vanaf 4 of 5 jaar!

Almere – Indoor Mountainbike

Weer of geen weer, bij Indoor Mountainbike in Flevoland kun je ondanks slecht weer terecht op de 4 km indoor mountainbikebaan. Er zijn verschillende niveaus: blauw, rood en zwart. Heb je geen eigen mountainbike? Geen probleem, deze kun je hier huren. Adviesleeftijd is vanaf 7 jaar.

Tip! Je kunt hier ook een kinderfeestje vieren, gaaf!

Adres: E. Heimansweg 8, 1331 AP Almere
Website: www.indoormountainbike.nl

Almere – Voetbalfabriek

Een andere leuke activiteit in Flevoland, en dan met name voor de jongens, is de voetbalfabriek! Bij de Voetbalfabriek draait alles om – jawel – de voetbal! Doe mee met activiteiten zoals voetgolf, voetbaltennis, voetbalpool, voetbaldarts of het pannaveld. Als minimumleeftijd wordt 6 jaar aangegeven. Je betaalt een vast bedrag waarna je vervolgens 90 minuten lang mee kunt doen met alle activiteiten. Het is ook mogelijk om hier een kinderfeestje te geven.

Adres: De Steiger 100A, 1351 AJ Almere
Website: www.de-voetbalfabriek.nl

Biddinghuizen – Walibi Holland

Walibi Holland, voorheen Six Flags, bekend om zijn achtbanen én het Halloween evenement Fright Nights (er is tegenwoordig ook een variant voor het hele gezin). Maar wist je dat hier ook voor kleinere kinderen van alles te doen is buiten de achtbanen om? Er is bijvoorbeeld een gebied speciaal voor kleinere kinderen en een hoop attracties mogen kinderen ook al in onder begeleiding of met een lengte vanaf 1 meter.

Wij én onze kinderen zijn in ieder geval groot fan van Walibi Holland. Samen met onze kinderen van toentertijd 1,5 en 4,5 jaar zijn wij hier vrijwel een hele dag zoet geweest.

Tip! Combineer een uitje naar Walibi Holland met een hapje eten bij Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en Speelpark!

Adres: Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen
Website: www.walibi.nl

Lees ook onze artikelen:

Dronten – Het Grote Kabouterbos + Kabouterpad

Voor wie als activiteit kabouters wilt bezoeken moet bij het Grote Kabouterbos in Dronten (Flevoland) zijn! Buiten is er een fijn terras aan een zeer leuke ruime, maar niet al te grote speeltuin. Ook binnen in het restaurant komt dit thema weer volledig terug. Het was voor ons een uur rijden om hier naartoe te gaan, maar we vinden het absoluut de moeite waard.

Vanuit het Grote Kabouterbos wandel je tevens zo het bijbehorende kabouterpad op. Wij hebben al meerdere kabouterpaden gelopen maar vonden dit toch wel één van de leukste waar we tot nu toe geweest zijn.

Adres: Roggebotweg 21, 8251 PS Dronten
Website: www.kabouterbosdronten.nl

Lees ook ons artikel: ‘Spelen, eten én een kabouterpad bij het Grote Kabouterbos in Dronten

Lelystad – Aviodrome

Aviodrome in Lelystad is HÉT luchtvaartmuseum voor kinderen in Nederland. Behalve dat ze hier natuurlijk een hoop gave vliegtoestellen kunnen zien van zowel buiten als binnen, zijn er nog veel meer leuke activiteiten te doen voor hen. Spelenderwijs komen zij hier steeds meer te weten over de luchtvaart. In schoolvakanties zijn er tevens vaak leuke extra activiteiten te doen.

Adres: Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad
Website: www.aviodrome.nl

Lees ook ons artikel: ‘Vliegtuigen kijken met kinderen bij Aviodrome in Lelystad

Lelystad – Batavialand

Batavialand is een leuk museum voor kinderen waarbij het draait om het schip de Batavia. Er zijn verschillende (interactieve) tentoonstellingen. Leuk voor kinderen is bijvoorbeeld het Watertheater. Ook zijn er nog een hoop leuke activiteiten waar je aan kunt deelnemen zoals een Active Floor, Oud Hollandse spelen, een eigen springtouw maken, leren knopen leggen en meer.

Adres: Oostvaardersdijk 01-13, 8244 PA Lelystad
Website: www.batavialand.nl

Lelystad – Belevenissenbos

Spelen, ontdekken en ravotten doe je in het Belevenissenbos, een speelbos in Lelystad. Een leuk uitje in Flevoland voor wanneer het wat warmer weer is. Er zijn hier verschillende speeltoestellen welke met name over het water gaan. Goed om te weten is dat de diepte van het water varieert tussen de 50 en 100 cm in. Zwemkleding is hier geen overbodige luxe. Het is dan ook toegestaan om te zwemmen. Let op! Het is niet overal makkelijk om het water uit te komen.

Adres: Veldweg 98, 8231 SB Lelystad
Website: www.belevenissenbos.nl

Luttelgeest – Pantropica

Te midden van landerijen van de Noordoostpolder, op ongeveer 100 kilometer van Utrecht, ligt Pantropica (voorheen de Orchideeën Hoeve genoemd). Dit is een activiteit in Luttelgeest (Flevoland) die je kan doen als je verlangt naar de wat tropische temperaturen. Waar je, naast orchideeën, ook vissen, apen en andere dieren tegenkomt en waar een stoere binnenspeeltuin is. Het is een leuk uitje voor op een regenachtige dag.

Let op! Pantropica is niet erg geschikt voor kinderwagens. Neem een zeer klein kind dus eventueel mee in een draagzak of draagdoek.

Adres: Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest
Website: www.pantropica.nl

Marknesse – OERRR op avontuur in het Waterloopbos

Bij het Waterloopbos wandel je door een polderbos waar je langs restanten van ruim 30 verschillende waterwerken komt. De wandelroute OERRR op avontuur in het Waterloopbos is een wandelroute van ongeveer 3 km lang speciaal voor kinderen. Bij Paviljoen het Proeflab kunnen zij tegen een vergoeding een opdrachtenwaaier met 17 opdrachten halen. Onderweg kom je verschillende palen tegen met een opdrachtennummer welke hoort bij de opdrachtenwaaier. Door middel van leuke weetjes en opdrachten komen ze meer te weten over de natuur en de geschiedenis van het Waterloopbos. Deze activiteit in Flevoland is dus ook nog eens super leerzaam!

Adres: Voorsterweg 34, 8316 PT Marknesse
Website: www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/waterloopbos/route/route-van-oerrr-op-avontuur-het-waterloopbos

Zeewolde – Avonturenroute Harderbos

De Avonturenroute Harderbos in Zeewolde (Flevoland) is ongeveer 5,4 km lang en daardoor een geschikt uitje voor iets grotere kinderen. Onderweg kom je van alles tegen zoals een wiebelbrug, uitkijktoren, trekpondje maar ook dieren zoals Schotse hooglanders. Een leuke, uitdagende maar vooral ook interessante route. Volg voor deze route vanaf de parkeerplaats de gele pijlen.

Adres: Pluvierenweg 3, 3898 LL Zeewolde
Website: www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/harderbos/route/avonturenroute-harderbos-bij-zeewolde

Zeewolde – Hans en Grietje Pannenkoekenhuis & Speelpark

Één van onze favoriete uitjes in Flevoland is een bezoekje aan het waar kinderwalhalla: Hans en Grietje Pannenkoekenhuis & Speelpark. Buiten vind je een zeer ruime speeltuin. En ook binnen hoeven kinderen zich niet te vervelen. Er is namelijk een leuke speelhoek, glijbanen en een hoop bijzondere knoppen waarop zij kunnen drukken. Wist je dat hier zelfs je tafel kan gaan bewegen? Voor een leuk en bijzonder hapje eten zit je hier op de juiste plek.

Adres: Sternweg 2A, 3898 LJ Zeewolde
Website: www.hansengrietjezeewolde.nl

Lees ook ons artikel: ‘Pannenkoeken eten en spelen bij Pannenkoekenhuis Hans en Grietje

Zeewolde – Het Laarzenpad

Het Laarzenpad in Zeewolde (Flevoland) is een perfecte activiteit voor wie wilt wandelen. Het is een wandelpad waar je kan kiezen tussen een route van 2 of 4,5 km lang. Je wandelt over onverharde en soms zelf wat moeilijke paden. Voor kinderen vanaf een jaar of 5 zijn er extra activiteiten te doen. Afgestemd op het seizoen kun je bijvoorbeeld een opdrachtenboekje (geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar) halen. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er het ‘Smerig Speur Spel’.

Adres: Erkemederpad 2 I 3896 LX Zeewolde
Website: www.boerenpitstop.nl/activiteiten-1/laarzenpad

Zeewolde – Speelbos de Zevensprong

Het laatste uitje in Flevoland die je zeker niet mag missen is het Speelbos de Zevensprong. Deze bestaat uit meerdere delen: een speelbos, een kabouterpad (750 meter) en een avonturenroute (1500 meter). Het Staatsbosbeheer is momenteel bezig om het speelbos te vernieuwen. Het kabouterpad is hier een onderdeel van welke alvast klaar is.

Adres: Groenewoudse Weg 7, 3896 LS Zeewolde
Website: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/horsterwold/speelbos-de-zevensprong

Op zoek naar nog meer leuke uitjes in Nederland met kinderen? Bekijk dan ook de overzichten van andere provincies:

Foto’s © Opwegmetmama.nl