uitjes-activiteiten-met-kinderen-overijssel

22x De leukste uitjes & activiteiten met kinderen in de provincie Overijssel

Ieder jaar gaan velen op vakantie naar de provincie Overijssel. Er zijn hier een hoop leuke kindvriendelijke vakantiebestemmingen te vinden. De meeste vakantiegangers willen ook wel wat zien van de (directe) omgeving. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met allerlei leuke kindvriendelijke uitjes in de provincie Overijssel. Heb je aanvullingen? Laat het ons dan vooral weten!

Laatste update juni 2021

Almelo – Preston Palace

De meeste kennen Preston Palace als het All Inclusive hotel waar genoeg te doen is, zoals een geweldig subtropisch zwembad (werkelijk de mooiste die ik ooit gezien heb!), een indoor kermis, bowlen, poolen, midgetgolf en veel verschillende eet- en drinkmogelijkheden.

Maar wist je dat zij ook speciale zondagsarrangementen hebben? (Helaas op dit moment niet i.v.m. het Corona virus.)

Wij hebben zelf onze dag afgesloten in het Piri Piri Familierestaurant en dat is ook onwijs goed bevallen. Naar onze mening is een bezoek aan Preston Palace een absolute aanrader!

Adres: Laan van Iserlohn 1, 7607 PT Almelo
Website: www.prestonpalace.nl

Lees ook ons artikel: Beleef een bijzondere zondag met je gezin bij het Preston Palace

Beerze – Beerze Bulten

Beerze Bulten is een vakantiepark welke ook dagrecreatie aanbiedt. Ze hebben een heel erg leuk overdekt zwembad én recreatieplas met de nodige speeltoestellen, een binnen- en buitenspeeltuin, een bowlingbaan en eet- en drinkmogelijkheden. Je bent dus zeker een hele dag zoet wanneer je hier naartoe zal gaan.

(I.v.m. het Corona virus worden daggasten in het hoogseizoen helaas niet toegelaten, dus je zult even moeten wachten tot de zomervakantie weer voorbij is mocht je hier gebruik van willen maken.)

Adres: Kampweg 1, 7736 PK Beerze
Website: www.beerzebulten.nl

Denekamp – Natura Docet Wonderryck Twente

Heb je nieuwsgierige kinderen die geïnteresseerd zijn in de natuur? Dan is een bezoek aan Natura Docet Wonderryck Twente zeker de moeite waard. In dit natuurhistorische museum kun je diverse dingen bekijken zoals bijzondere (opgezette) dieren en fossielen.

Naast de verschillende tentoonstellingen, kunnen kinderen met name in de zomervakanties ook nog allemaal leuke dingen doen. Vorig jaar in de zomervakantie habben zij bijvoorbeeld het thema Big Insects waarbij je – zoals de naam al aangeeft – reusachtige insecten kon zien en bijbehorende activiteiten.

Adres: Oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp
Website: www.wonderryck.nl

Deurningen – AvaTarZ Klimbos

AvaTarZ Klimbos in Deurningen is een klimpark geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen lage (voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar) en hoge (voor kinderen vanaf 9 jaar) klimparcoursen.

Bij de lage klimparcoursen kunnen kinderen maar liefst 30 stoere hindernissen overbruggen zoals een touwladder, een klimbrug en ziplines. Vallen kan niet, want zij worden goed gezekerd.

De hoge klimparcoursen bestaan uit 6 verschillende routes met ruim 70 uitdagingen. Je zult begrijpen dat deze een stuk hoger liggen gezien de minimumleeftijd.

Adres: Hengelosestraat 230, 7562 PK Deurningen
Website: www.avatarz.nl/klimmen

Lees ook ons artikel: ‘Deze klimparken zijn leuk én geschikt voor jonge kinderen vanaf 4 of 5 jaar!

Deventer – Speelgoedmuseum

In het Speelgoedmuseum in Deventer kun je allemaal diverse soorten speelgoed zien van vroeger t/m nu. Het is erg leuk om te zien hoe het ontwerpen van speelgoed zich in de loop van de jaren heeft ontwikkeld.

Natuurlijk begrijpt het museum ook dat de meeste kinderen liever spelen dan alleen maar kijken naar speelgoed. Op de Speelzolder is het daarom mogelijk om je uit te leven met Lego, Playmobil, Kapla, maar ook met speelgoedtreinbanen en poppenhuizen.

Adres: Brink 47, 7411 BV Deventer
Website: www.speelgoedmuseumdeventer.nl

Enschede – De MuseumFabriek

De Museumfabriek in Enschede is een leuk museum om naartoe te gaan met kinderen. In dit museum valt een hoop te zien maar ook zeker te beleven. Kinderen kunnen hier namelijk hun creativiteit kwijt in de Makerspace. Verder hebben zij ook hun standaard tentoonstellingen: een natuurhistorische collectie en textiel collectie.

Adres: Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede
Website: www.demuseumfabriek.nl

Lees ook ons artikel: De Museumfabriek, waar kinderen naast zien ook zelf mogen doen

Enschede – Speelpark Hoge Boekel

Kinderen kunnen lekker ravotten in Speelpark Hoge Boekel. Speelpark Hoge Boekel is een hele grote speeltuin met veel verschillende soorten speeltoestellen, een overdekte speeltuin, maar ook enkele attracties. Voor degene die het leuk vinden om te midgetgolfen, ook dat is mogelijk op hun 18 holes midgetgolfbaan.

Het enige nadeel is dat je voor sommige attracties wel extra dient te betalen. Daar tegenover is de entreeprijs per persoon naar onze mening prima betaalbaar vergeleken met andere pretparken.

Adres: Hoge Boekelerweg 410, 7532 RE Enschede
Website: www.speelparkhogeboekel.nl

Lees ook ons artikel: Nostalgisch spelen bij Speelpark Hoge Boekel in Enschede

Enschede – Het belevingspad van Vliegbasis Twente

Het belevingspad van Vliegveld Twente is een ongeveer 3 km lang pad die je per voet of per fiets kunt verkennen. waarbij je langs diverse historische bezienswaardigheden komt. Zo wandel je langs bunkers en shelters. Maar kun je ook de uitkijktoren beklimmen zodat je een nog beter overzicht over de vliegbasis hebt.

Persoonlijk  zal ik hier met kinderen naartoe gaan die net iets ouder zijn (vanaf een jaar of 8).

Adres: Weerseloseweg 356, 7522 PT Enschede
Website: www.vliegbasistwenthe.info

Fleringen – Groot Twentsch Maïsdoolhof

Het Groot Twentsch Maïsdoolhof is ongeveer 4 hectare groot. Je kunt hier diverse activiteiten ondernemen als natuurlijk een speurtocht of puzzelopdracht door het maïsdoolhof, de uitkijktoren beklimmen, zandbakken, een maïszwembad, een traptrekker-racebaan maar er is ook een speelweide met speeltoestellen.

Wat ook nog erg leuk is, is de ongeveer Bloemenpluktuin van ongeveer 3.000 m2 groot waarbij je je eigen bos bloemen kunt plukken.

Adres: Oldenzaalseweg, 7666 LG Fleringen
Website: www.groottwentschmaisdoolhof.nl

Goor – Speel- kinderboerderij Het Kukelnest

Het Kukelnest is niet zomaar een kinderboerderij, het biedt net dat beetje meer dan de meeste kinderboerderijen doen. Zo is hier een grote speeltuin maar ook een te gekke skelterbaan. In het bijbehorende restaurant kun je terecht voor een hapje en een drankje.

Een leuk uitje voor gezinnen met wat jongere kinderen.

Adres: Lintelerweg 4, 7471 LB Goor
Website: www.hetkukelnest.nl

Hellendoorn – Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een wat ruimer attractiepark geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Ze hebben voor de jongere kinderen een apart gedeelte met leuke attracties, en voor de grotere kinderen ook wat meer stoere attracties als achtbanen, een schommelschip en wildwaterbaan.

Tevens hebben zij een groot aquapark. Wanneer het lekker weer is, is het dus aan te raden om (voor je kinderen) zwemkleding mee te nemen. Dit is dan ook één van onze favoriete uitjes met kinderen in Overijssel!

Adres: Luttenbergerweg 22, 7447 PB Hellendoorn
Website: www.avonturenpark.nl

Lees ook ons artikel: Een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn met jonge kinderen

Hengelo – Familiepretpark de Waarbeek

Attractiepark de Waarbeek is een leuk overzichtelijk all inclusive attractiepark in het oosten van ons land die maar liefst al bijna 100 jaar bestaat! En dat is natuurlijk niet voor niets. Er is hier meer dan genoeg te bleven met de 35 verschillende attracties voor jong en oud. Het pretpark is voornamelijk geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 2.

Adres: Twekkelerweg 327, 7554 SC Hengelo
Website: www.waarbeek.nl

Lees ook ons artikel: Attractiepark De Waarbeek, al bijna 100 jaar een begrip in Twente!

Hengelo – Oyfo Techniekmuseum

Zoals de naam al aangeeft, draait het in het Oyfo Techniekmuseum om techniek. Er zijn verschillende themalijnen namelijk: textiel, machine- en werktuigbouw, elektrotechniek, telecommunicatie, procestechniek en radar & detectie.

Op de bovenste verdieping is een uitdagende en interactieve ontdekkingszaal genaamd Spel der Techniek waar  voor alle leeftijden veel te beleven valt. Zo maak je bijvoorbeeld kennis met evenwicht, gewicht, magnetisme en het zelf opwekken van energie.

Adres: Hazemeijerstraat 300, 7555 RJ Hengelo
Website: www.oyfo.nl

Kallenkote – Taman Indonesia

Taman Indonesia is een kleinschalige tropische dierentuin in Kallenkote. Je vindt hier allerlei bijzondere dieren uit Indonesië welke je in andere dierentuinen niet snel tegen zult komen. Ook vind je er andere typisch Indische dingen als een Mentawai paalwoning en kun je rondwandelen op een pasar.

Kinderen kunnen zich verder nog vermaken in de speeltuin, een wayangtheater en de verkleedhoek met kleding uit Indonesië. Voor een hapje en een drankje kunt je ook prima genieten van Indische versnaperingen.

Adres: Kallenkote 53, 8345 HE Kallenkote
Website: www.taman-indonesia.nl

Lees ook ons artikel: ‘Taman Indonesia, een stukje Indonesië in Overijssel

Nijverdal – Memory Vrijheidsmuseum

Het Memory Vrijheidsmuseum gaat over het verhaal wat zich in de Tweede Wereldoorlog in Overijssel heeft afgespeeld én het daarna weer opbouwen van de maatschappij.

Een bezoek aan het Memory Vrijheidsmuseum is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8. Vanaf deze leeftijd hebben zij een speciale route welke ken op een interactieve manier door het museum leidt. Tijdens deze route kom je verschillende bruine kistjes  tegen waar een vraag bij hoort. Bij ieder goed antwoord ontvang je de sleutel van het kistje en mag je een voorwerp uit het kistje halen welke je vervolgens weer mee naar huis mag nemen.

Adres: Grotestraat 13, 7443 BA Nijverdal
Website: www.memorymuseum.nl

Oldenzaal – Hulsbeek recreatiepark

Bij Hulsbeek recreatiepark is onwijs veel te doen! Wanneer je op zoek bent naar een actief uitje, dan loont het zeker om hier eens een blik op te werpen. Een voorbeeld van activiteiten die zij aanbieden: een (ecologisch) klimbos, water parcours, indoor skydiven, airsoft, outdoor lasergamen, karten, speeltuinen, zwemmogelijkheden. Vrijwel alles wat je buiten kunt ondernemen, wordt hier aangeboden.

Adres: Oude Almeloseweg 11, 7576 PE Oldenzaal
Website: www.hethulsbeek.nl

Oldenzaal – Restaurant Klein Afrika

Restaurant Klein Afrika is niet zomaar een restaurant. Naast dat je hier natuurlijk kunt komen eten en drinken, valt hier nog veel meer te beleven. Qua eten hebben zij een groot aanbod aan verschillende pannenkoeken. Maar ook voor een stukje vlees/vis/vegetarisch kun je hier prima terecht.

Wat verder zo leuk is bij dit restaurant is de ruime speeltuin maar ook een mini dierenpark! Je dient voor de entree aan het dierenpark wel een kleine bijdrage te betalen, de speeltuin is uiteraard gratis.

Adres: Oude Almeloseweg 6, 7576 PE Oldenzaal
Website: www.restaurantkleinafrika.nl

Raalte – Flierefluiter

Bij de Flierefluiter in Raalte zul je je niet snel vervelen. Zij bieden zowel binnen als buiten een hoop leuke activiteiten aan.

Wat dacht je van een boerderij-speelschuur van maar liefst 3 verdiepingen, een speelzolder, een grote buitenspeeltuin (ook een speciaal gedeelte voor kleinere kinderen), een biggetjespoel (zandbak), een kinderboerderij inclusief knuffelschuur waar met konijnen en cavia’s geknuffeld mogen worden en buiten zwemmogelijkheden.

Voor wie een dagje te kort is, kan ook overwegen om een staanplaats te reserveren op de bijbehorende camping.

Adres: Hogebroeksweg 15, 8102 RL Raalte
Website: www.flierefluiterraalte.nl

Rijssen – Internationaal Brandweermuseum

Kleine brandweermannen, opgelet! In Rijssen vind je het Internationaal Brandweermuseum waar je je in het leven kunt wanen van een echte brandweerman/-vrouw.

Naast de verschillende collecties welke je kunt bezichtigen, is er ook nog het een en ander te doen. Zo kun je een virtuele rit maken in een brandweerauto en kun je een brand virtueel gaan blussen. Hoe stoer is dat!

Adres: Kasteellaan 1, 7461 PV Rijssen
Website: www.brandweermuseum.nl

Slagharen – Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen is er één die waarschijnlijk een ieder wel kent (voorheen bekend als Ponypark Slagharen). Er zijn hier verschillende attracties maar ook een onwijs gaaf zwembad welke absoluut de moeite waard is.

Mocht een dag te kort zijn, dan kun je ook overwegen om een verblijf te boeken op hun vakantiepark.

Adres: Zwarte Dijk 37, 7776 PB Slagharen
Website: www.slagharen.com

Lees ook ons artikel: Cowboys en indianen in Attractiepark Slagharen

Tubbergen – Familierestaurant Troubadour

Familierestaurant Troubadour is een kindvriendelijk restaurant met ruime buitenspeeltuin maar ook een binnenspeeltuin! Zo kun je hier het hele jaar prima terecht ongeacht de weersomstandigheden.

Qua eten kun je hier van alles krijgen. Van lunch lunch en diners tot snacks en meeneemmenu’s. Daarbij biedt de menukaart ook (naar onze mening) voldoende diverse gerechten aan en zijn de prijzen ook gemiddeld.

Een aanrader voor gezinnen met kinderen die niet stil hoeven te zitten. 😉

Adres: Tibsweg 2, 7651 KP Tubbergen
Website: www.restauranttroubadour.nl

Zwolle – Dinoland

Eén van Nederlands leukste dinosaurusparken vind je in Zwolle genaamd Dinoland. Eigenlijk is Dinoland meer een groot speelpark te noemen met een educatief en creatief tintje. Zo kunnen kinderen spelen in de verschillende speeltuinen, kunnen zij kennis op doen van de verschillende dinosaurussen maar ook hun creativiteit kwijt in het Paleolab.

Wanneer je kinderen hebt die erg geïnteresseerd zijn in dinosaurussen, dan kan ik uit eigen ervaring te zeggen dat een uitje naar Dinoland er eentje wordt om nooit meer te vergeten!

Adres: Willemsvaart 19, 8019 AB Zwolle
Website: www.dinoland.nl

Lees ook ons artikel: Dinosaurussen komen tot leven in Dinoland

Heb jij nog leuke tips voor uitjes in de provincie Overijssel? We horen het heel graag zodat we deze lijst nog langer kunnen maken en andere ouders kunnen inspireren. 

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela