strandbad-maarsseveense-plassen-peuterbad-speeltoestellen-speeltuin

37x De leukste activiteiten & uitstapjes in Utrecht met kinderen

Op zoek naar kinderactiviteiten in Utrecht? In het midden van ons land is er gelukkig meer dan genoeg te beleven voor jong en oud! Wij hebben voor jou een lijst met allerlei gave activiteiten en uitstapjes met kinderen in Utrecht voor je samengesteld. Van bekende hotspots tot wat minder bekende pareltjes. Ben jij ook benieuwd naar wat er allemaal in Utrecht te doen is voor kinderen? Lees dan gauw verder.

Amersfoort – Bosbad

In Amersfoort kan je een bezoekje brengen aan een heel fijn buitenbad genaamd het Bosbad Amersfoort. Het Bosbad bestaat uit een 50 meter lange wedstrijdbad, twee grote baden met ondiepere gedeeltes, inclusief speelattributen en een gedeelte voor kleinere kinderen in jungle-style. Bovendien is er een Openluchttheater waar op zondagen kindervoorstellingen worden gehouden.

Adres: Barchman Wuytierslaan 232, 3819 AC Amersfoort
Website: sro.nl/zwembad-bosbad

Amersfoort – Dierenpark Amersfoort

Één van de andere leuke kinderactiviteiten in Utrecht is het Dierenpark Amersfoort. Dierenpark Amersfoort ligt in het midden van Amersfoort en is een kindvriendelijke dierentuin met dinobos, expeditie rivier, een klim alles-route, en nog veel meer. Je kunt op unieke wijze dicht bij de dieren komen. Het is goed te merken dat Dierenpark Amersfoort zich erg op kinderen richt, de dierentuin is namelijk meer dan alleen maar kijken.

Adres: Barchman Wuytierslaan 224, 3819 AC Amersfoort
Website: www.dierenparkamersfoort.nl

Lees ook ons artikel: ‘Apen, olifanten én een levensgevaarlijk Dinobos in Dierenpark Amersfoort

dierenpark amersfoort speeltuin dinobos

Amersfoort – Mondriaanhuis

Je kent waarschijnlijk de schilderijen van Mondriaan wel – verschillende vierkanten en rechthoeken met zwarte belijningen en vlakken in de kleuren rood, geel, blauw, zwart en wit. Wist je dat er in Amersfoort ook een Mondriaanhuis is?

In het Mondriaanhuis in Utrecht (Amersfoort) zijn regelmatig leuke kinderactiviteiten te doen, zoals een workshop Mondriaan servies schilderen. Tevens kunnen kinderen hier ook hun kinderfeestje vieren waarbij je eerst onder begeleiding van een museumdocent het museum doorgaat en je vervolgens zelf als een kunstenaar aan de slag mag.

Adres: Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort
Website: www.mondriaanhuis.nl

Baarn – Speurtocht Spechtenpad De Vuursche

Het Spechtenpad in Baarn is een speurtocht voor kinderen van ongeveer 3 km. Tijdens deze speurtocht ga je op zoek naar de 7 verstopte spechten in de bomen. De speurtocht is gratis en je kunt op de parkeerplaats bij het startpunt (Boswachterij de Vuursche) een speurtocht uit het kastje pakken.

Adres: Hilversumsestraatweg 16A, 3744 KC Baarn
Website: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/utrechtse-heuvelrug/speurtocht-spechtenpad-utrechtse-heuvelrug

De Bilt – IJssalon De Biltse Boer

IJs eten bij De Biltse Boer is meer dan een bezoek aan een standaard ijssalon. Het melk waarmee het ambachtelijk schepijs wordt gemaakt komt rechtstreeks van de koeien die je in de stal naast de verkoopbalie kunt vinden. Je kan dus ijs eten, een kop koffie drinken, koeien en kalfjes bekijken, en ook nog eens spelen op het springkussen of het speeltoestel in het gras.

Adres: Utrechtseweg 91, 3732 HA De Bilt
Website: www.biltseboer.nl

Haarzuilens – Geertjes Hoeve

Geertjes Hoeve is een biologische boerderij in het midden van het land in het plaatsje Haarzuilens met voornamelijk melkgeiten. Op deze geitenboerderij in Utrecht zijn een hoop diverse kinderactiviteiten te doen en worden er regelmatig speciale evenementen georganiseerd. Kinderen kunnen hier de geiten voeren en een ritje maken op één van de pony’s.

Tip: Combineer een bezoekje aan Geertjes Hoeve met een bezoek aan Kasteel de Haar.

Adres: Thematerweg 5, 3455 SM Utrecht
Website: www.geertjeshoeve.nl

Haarzuilens – Kasteel de Haar

Eén van de mooiste en grootste kastelen van Nederland én bovendien mijn favoriete kasteel, vind je in Haarzuilens: Kasteel de Haar. Je kunt hier heerlijk wandelen in de ruime kasteeltuin waar je af en toe ook herten kunt tegenkomen. Naast het wandelen in de kasteeltuin, kan je ook een kijkje nemen in het kasteel zelf. Je kunt het kasteel vrij bezoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om een rondleiding te doen om nog meer te weten te komen over de geschiedenis van Kasteel de Haar. Voor kinderen zijn er speciale speurtochten te volgen.

Kasteel de Haar is ook bekend vanwege diverse evenementen die hier jaarlijks terugkomen. Wat dacht je van de Country & Christmas Fair, Elfia het fantasy evenement en het Italië evenement?

Ook voor een hapje en een drankje kun je hier prima terecht. Vanuit het Tuynhuis heb je een perfect uitzicht op het kasteel.

Adres: Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht
Website: www.kasteeldehaar.nl

Haarzuilens – Speelnatuur van OERRR

Sinds juli 2021 kun je in Haarzuilens naar de Speelnatuur van OERRR. In deze natuurspeeltuin in Utrecht zijn er kinderactiviteiten te doen met water, zand, modder, en verschillende speeltoestellen. Laat hen o.a. balanceren over boomstammen, een hut bouwen, kriebelbeestjes ontdekken, bloemen plukken, en picknicken.

Adres: Thematerweg 10c, 3455 SN Haarzuilens
Website: www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/landgoed-haarzuilens/tips/speelnatuur-van-oerrr-op-landgoed-haarzuilens

IJsselstein – Pannenkoeken & Midgetgolf De Roozeboom 

Dit gezellige familierestaurant ligt tegenover het IJsselsteinse Bos en heeft maar liefst twee minigolfbanen (geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar) en een buitenspeeltuin (met zandbak, klimtouw en glijbaan annex speelhuis) die direct gelegen is aan het terras. Midden in het restaurant is een grote speelhoek met zachte speelmatten, puzzels, een treinbaan, een speelkeuken, en voldoende kleurplaten en kleurpotloden. Kinderen die kiezen voor het thema-pannenkoek worden ook nog eens geschminkt. Wordt jouw kind een prachtige prinses, stoere piraat of toch iets heel anders?

Bovendien is er een Kabouter Speurtocht van 1.7 kilometer lang. Je haalt tegen betaling van € 5,- een knapzak waarin een puntmuts, pakje drinken, doosje rozijntjes, speelgoedje, zoekboek, en een kleurplaat zitten.

Adres: Noord IJsseldijk 89, 3402 PG IJsselstein
Website: www.pannenkoeken.org

Kockengen – Zwem- en Recreatiepark De Koet

In mijn jeugd gingen wij vaak zwemmen bij De Koet in Kockengen. Ook met mijn eigen kinderen ben ik hier wel eens naartoe geweest als leuke kinderactiviteit in Utrecht. De Koet heeft een ondiep omheind zwembad en een diep zwembad. Verder vind je hier nog een zeer ruime ligweide, speeltuin, volleybalveld, en een kiosk waar je voor schappelijke bedragen iets te eten en/of te drinken kunt halen. Wanneer je niet gek bent op natuurwater, dan is de Koet zeker een goed alternatief om eens te kunnen gaan zwemmen.

Adres: Sportweg 3, 3628 AZ Kockengen
Website: www.dekoet.nl

Leidsche Rijn – De Bosspeeltuin

Als we met de kinderen naar een wat grotere speeltuin willen gaan, kiezen we meestal voor de Bosspeeltuin welke te vinden is in het Maximapark in Leidsche Rijn (aan de rand van Vleuten). Dit is een zeer grote houten speeltuin met daarnaast ook restaurant Anafora, waar je naar onze mening zeer lekker kunt eten.

Wij combineren de speeltuin dan ook meestal met een lunch. Bij lekker weer kun je ook in één van de waterfietsen stappen of een barbecue donut boot huren.

Adres: Utrechtseweg 4, 3451 GG Vleuten
Website: www.maximapark.nl

Maarssen – Kinderboerderij De Vechtse Hoeve

In Maarssendorp vind je Kinderboerderij De Vechtse Hoeve. Ik vind deze kinderboerderij persoonlijk erg leuk. Naast de vele dieren is er ook een leuke speeltuin met leuke kinderactiviteiten als fietsjes, autootjes en diverse speeltoestellen. En heb je dorst gekregen? Dan kun je in het winkeltje iets lekkers halen om te drinken. Ook leuk: Tijdens feestdagen worden er bij De Vechtse Hoeve regelmatig leuke evenementen georganiseerd.

Adres: Van Lingelaan 1A, 3602 PA Maarssen
Website: www.kinderboerderijdevechtsehoeve.nl

Maarssen – Speeltuin Schilderskwartier

Speeltuin Schilderskwartier is een leuke en ruime speeltuin in Maarssendorp. Bij lekker weer kan je hier een heerlijke duik nemen in het zwembad. Voor de allerkleinsten is er een pierenbadje, wel zo veilig! Je dient bij deze speeltuin een kleine toegangsprijs te betalen per persoon, maar dat is het zeker waard. Kom je hier vaker? Neem dan een abonnement.

Let op! Bij regen is de speeltuin gesloten.

Adres: Pieter de Hooghstraat 20, 3601 EH Maarssen
Website: www.speeltuinschilderskwartier.nl

Maarssen – Strandbad Maarsseveense Plassen

Naar mijn mening is Strandbad Maarsseveense Plassen de leukste ‘natuurwater’ zwemplek met kinderactiviteiten in de provincie Utrecht. Naast dat je hier kunt zwemmen, zijn er ook nog andere activiteiten voor kinderen te doen.

Voor de allerkleinsten is er een leuk peuterbad dat is voorzien van speelattributen. Voor grotere kinderen (of jongere kinderen onder begeleiding) is er op het speeleiland van alles te beleven, zoals glijbanen, een spraypark (speelplaats met water) en een speeltuin. Op het strand kan je ook nog andere leuke speeltuinen vinden.

Tip: Heb je zin in een lekker hapje eten tussen de middag of in de avond? Naast het strandbad zit een goed pannenkoekenrestaurant genaamd de Pannenkoekenbakker Maarsseveense Plassen.

Adres: Herenweg 53, 3602 AN Maarssen
Website: www.ticketsstrandbad.nl

strandbad-maarsseveense-plassen-peuterbad-speeltoestellen-speeltuin

Nieuwegein – Zwembad Merwestein

In Nieuwegein vind je het onwijs gave en uitgebreide zwembad Merwestein. Merwestein is een subtropisch zwembad waarbij het decor je al direct een vakantiegevoel geeft. Je vindt er o.a. een golfslagbad, stroomversnellingen, twee zeer grote kinderzwembaden, en bij lekker weer kun je ook in het buitenzwembad zwemmen.

Met name de kinderbaden blinken hier naar mijn mening erg uit. Deze zijn vrij ruim en zitten vol met leuke speelattributen. Dit is écht een waar walhalla voor kinderen die dol zijn op water.

Adres: Merweplein 1, 3432 GN Nieuwegein
Website: www.merwestein.nl/recreatief-zwemmen

Kinderzwembad Merwestein Utrecht

Rhenen – Ouwehands Dierenpark

Een andere leuke kinderactiviteit in Utrecht is een bezoekje aan het Ouwehands dierenpark. Persoonlijk vind ik dit een enorm leuke dierentuin. Er is namelijk een uitgebreid aanbod aan diersoorten en deze zijn vrijwel allemaal op ooghoogte van kinderen te zien door de speciale ramen die zijn geplaatst.

Eén van de hoogtepunten die je hier kunt bewonderen is de panda’s. Wat ik ook erg leuk vind is de zeeleeuwenshow die zij hebben.

Daarnaast vind ik het erg fijn dat Ouwehands Dierenpark delen heeft die overdekt zijn. Mocht het regenen, dan is er altijd nog een plek waar je naartoe kunt om droog te staan. Enne.. Ze hebben een super grote indoor speeltuin!

Adres: Grebbeweg 111, 3911 AV Rhenen
Website: www.ouwehand.nl

Soest – Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum in Soest toont de geschiedenis van het leger – van speerpunten en zwaarden tot geweren en tanks. Hoewel je misschien zou denken dat een militair museum vooral voor volwassenen geschikt is, is er ook aan kinderen gedacht. Zij kunnen bijvoorbeeld leren hoe ze zelf buskruit kunnen maken, een virtuele F-16 besturen, in een minitank rijden, en deelnemen aan een escape room waarbij ze de dreiging van de Koude Oorlog kunnen ervaren – als ze ouder zijn dan 10 jaar.

Adres: Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest
Website: www.nmm.nl

Militair museum Utrecht

Stoutenburg – Leuke wandelroutes voor kinderen

Heerlijkheid Stoutenburg is een landgoed dat bestaat uit een parkbos, houtwallen en weilanden. Je kunt hier een vijftal avontuurlijke routes lopen met kinderen:

  • Fietje bij de Poel (1 km) waarbij kinderen voor € 2,- een rugzakje met materialen meekrijgen zodat zij zelf kunnen ontdekken wat er in de poel leeft;
  • Het Luciapad (4 km) een speurtocht met opdrachten en spelletjes over het landschap en de natuur van Stoutenberg;
  • Juwelenroute (4 km) geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar waarbij met behulp van een GPS apparaat opdrachten en spelletjes worden gedaan;
  • Kompaspuzzeltocht (1 km) in de routeomschrijving staan verschillende opdrachten voor kinderen;
  • Stoute Schoenenpad (1 km) dit is een doe-, leer- en wandelpad waarbij er onderweg verschillende dingen te doen én te zien zijn, zoals een waterspeeltuin, bostelefoon, dassenburcht en een uitkijktoren.

Adres: Stoutenburgerlaan 4, 3835 PB Stoutenburg

Wandelroutes voor kinderen Utrecht

Utrecht – Botanische Tuinen

De Botanische Tuinen in Utrecht zijn een onderdeel van de Universiteit Utrecht. Er zijn hier verschillende tuinen te vinden zoals een Rotstuin, Ontdektuin, Tropische kassen, Bamboebos en Taxodiummoeras. De tuinen hebben als doel om onderwijs en onderzoek te ondersteunen.

Maar, de Botanische Tuinen hebben ook een publieke functie gekregen waardoor je deze kan bezoeken. Voor kinderen worden er in de botanische tuinen van Utrecht speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zoals leuke speurtochten (voor kinderen vanaf 4 jaar!), speciale kinderroutes en meer!

Adres: Budapestlaan 17, 3584 CD Utrecht
Website: www.uu.nl/botanischetuinen

Utrecht – Domtoren

Het meest bekende icoon van Utrecht is de Domtoren. Vanuit vele hoeken, zowel in als buiten de stad, is dit hoogtepunt te zien. De Domtoren is maar liefst 112 meter hoog en heeft 465 traptreden tot aan de top. Eenmaal op de top heb je een geweldig uitzicht over de stad en daar voorbij.

Voor kinderen zijn er op zaterdag en zondag speciale kinderrondleidingen van ongeveer 75 minuten (in de schoolvakanties ook op doordeweekse dagen). Mocht je dus eens midden in de stad Utrecht zijn, dan is dit zeker een activiteit die je niet over mag slaan!

Let op! De Domtoren is enkel te bezoeken tijdens een rondleiding van ongeveer een uur welke start in VVV Utrecht Informatie Centrum.

Adres: Domplein 21, 3512 JC Utrecht
Website: www.domtoren.nl

Utrecht – DOMunder

DOMunder is een bijzonder uitstapje in Utrecht. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft vindt deze activiteit plaats onder het Domplein. Je kunt hier een ontdekkingstocht maken door 2000 jaar archeologische geschiedenis. Je krijgt een ‘slimme zaklamp’ mee tijdens deze tocht, deze hoef je zelf dus niet mee te nemen. Als adviesleeftijd geeft DOMunder een leeftijd van 10 jaar aan.

Adres: Domplein 4, 3512 JC Utrecht
Website: www.domunder.nl

Utrecht – Kidzcity

Eén van Nederlands grootste indoor speeltuinen vind je in Utrecht: Kidzcity. Naast een hoop speelmogelijkheden, zijn hier ook een aantal attracties te vinden, zoals een treintje, draaimolen en botsauto’s.

Opvallend aan deze indoor speeltuin is dat je zelf je eten en drinken mag meenemen. Het nadeel daarentegen is wel dat je als ouder zelf ook entree dient te betalen. Er zijn gelukkig wel regelmatig acties (zoals de 2e kaart gratis actie van de Albert Heijn) waardoor je goedkoper uit bent.

Adres: Vlampijpstraat 79, 3534 AR Utrecht
Website: www.kidzcity.nl

Utrecht – Nijntjemuseum

Wie denkt aan Utrecht, denkt mogelijk aan het Nijntjemuseum (voorheen Dick Bruna Museum)… een kinderactiviteit die je zeker niet mag overslaan! Dit onwijs leuke museum ligt namelijk midden in de stad. In het museum draait alles om de wereld van Nijntje en haar vrienden.

Naast de dingen die je er kunt zien, zijn er ook meer dan genoeg activiteiten voor de kleintjes onder ons. Je kunt hier bijvoorbeeld wandelen door het huis en de tuin van Nijntje, een mooie schilderij of tekening maken, deelnemen aan het verkeer in de verkeerstuin, of naar de dierentuin gaan.

Het Nijntjemuseum is onderdeel van het Centraal Museum wat tegenover het Nijntjemuseum ligt. Je kunt hier terecht voor al de leuke Nijntje aankopen. Een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen!

Adres: Agnietenstraat 2, 3512 XB Utrecht
Website: www.nijntjemuseum.nl

Lees ook onze artikelen:

Nijntjemuseum kinderactiviteiten Utrecht

Utrecht – Prison Escape

Escape rooms zijn hot! Maar de Prison Escape in de Fabrique Utrecht, is er eentje die totaal anders is dan andere escape rooms. De Prison Escape bestaat uit een drietal verdiepingen met in totaal 38 cellen. In iedere cel is een andere opdracht/puzzel te vinden die je moet oplossen, waarbij je steeds minimale aanwijzingen krijgt. Je hebt slechts enkele minuten de tijd om een zo hoog mogelijke score te behalen (voor degene die het oude computerspel Fort Boyard kennen, hiermee is het te vergelijken). Is je tijd voorbij, dan kleurt de cel rood en dien je deze te verlaten. In de hal van de het cellencomplex hangt een groot bord waarop je de scores kunt zien.

Adres: Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht
Website: www.kartfabrique.nl/prison-escape-utrecht

Utrecht – Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht

Behoefte aan een leerzame kinderactiviteit in Utrecht? Bij het Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht kom je van alles te weten over het heelal. Je krijgt antwoorden op verschillende vragen als hoe snel wij reizen door het heelal, hoe een telescoop werkt, en nog veel meer. Er valt hier een hoop te leren én te doen. Zo kun je hier je eigen satelliet bouwen, de raadsels van de zon ontrafelen en proefjes doen.

Wat ik persoonlijk erg leuk vind is dat ze hier Kinderkijkavonden hebben waar je met kinderen sterren kunt kijken door een Merz-telescoop uit 1863! Ook is er voor kinderen van 3 t/m 6 jaar een leuke speurtocht.

En wil je nog meer? Overweeg dan om hun kinderfeestje hier te vieren. Hartstikke leuk!

Adres: Zonnenburg 2, 3512 NL Utrecht
Website: www.sonnenborgh.nl

Utrecht – Speelbos Gagelbos

Aan de rand Utrecht vind je het Speelbos Gagelbos, een leuk speelbos voor kinderen vanaf een jaar of 3. Er zijn hier verschillende speeltoestellen waarvan er ook een aantal over het water heen gaan. Het is een ruim opgezet speelgebied dat ook goed toegankelijk is met de kinderwagen.

Het Speelbos Gagelbos is tevens onderdeel van de wandelroute ‘Kinderroute Gagelbos’ van ongeveer 4 km welke begint bij de kinderboerderij Gagelsteede. Mocht je het leuk vinden om een stukje te wandelen, dan is dit zeker een aanrader.

Adres: Gageldijk 104, 3566 MH Utrecht
Website: www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/groene-hart-vechtstreek/Bezienswaardigheden/speelbos-gagelbos

Speelbos-Gagelbos-Utrecht

Utrecht – Speelklok Museum

Tussen de winkelstraten in het centrum van Utrecht vind je het Speelklok Museum. Vanaf de buitenkant vind ik het persoonlijk niet erg aantrekkelijk om te zien, maar het is een verrassend leuk museum! Je stapt hier in de wereld van de zelf spelende muziekinstrumenten, van speeldoosje tot draaiorgels.

Voor kinderen is er (buiten de schoolvakanties om) een speciale kinderrondleiding op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14.00 uur. Ook kunnen zij een leuke speurtocht doen met het orgelaapje Toon. Er is een speurtocht voor kinderen van 3 t/m 7 jaar en voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. In de Muziekfabriek kunnen kinderen zelf hun eigen speeldoosmuziek maken. Erg leuk!

Adres: Steenweg 6, 3511 JP Utrecht
Website: www.museumspeelklok.nl

Utrecht – Spoorwegmuseum

Na het Nijntjemuseum is het Spoorwegmuseum één van de eerste musea waar wij met onze kinderen naartoe zijn gegaan. Enkel de weg er naartoe is al een feest, aangezien je vanaf het station Utrecht Centraal met de trein naar het museum kunt!

Eenmaal daar aangekomen, zie je hoe de treinen er vroeger uitzagen. Bovendien is er in dit Nijntjemuseum in Utrecht een speciaal deel met kinderactiviteiten waar de kinderen op spelenderwijs een indruk kunnen krijgen. Zo kunnen zij een ritje maken met de kindertrein, een virtuele trein besturen en een wandeling maken in de wereld van de 19e eeuw.

Kortom: vervelen zul je je hier niet gauw! Het is namelijk meer dan enkel treinen kijken. Ook zijn er regelmatig leuke evenementen zoals het Thomas de Trein weekend en kun je in de kerstvakantie komen schaatsen.

Adres: Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht
Website: www.spoorwegmuseum.nl

Lees ook ons artikel: ‘Krijg het ultieme wintergevoel in het Spoorwegmuseum Utrecht

Spoorwegmuseum Utrecht kinderactiviteiten

Utrecht – Torteltuin

In Utrecht is er een bijzonder leuke speeltuin voor jonge kinderen genaamd de Torteltuin. Deze speeltuin is volledig omheind en speciaal ontworpen voor peuters en kleuters. Hoewel veel speeltuinen voor onze zoon (toen 2 jaar oud) te groot waren, kon hij zich op de speeltoestellen in de Torteltuin prima vermaken.

Ook voor de allerkleinsten is er een speciaal omheind speelgedeelte met grote LEGO stenen. Voor baby’s is er een grote buitenbox aanwezig.

Wij vinden dit in ieder geval één van de leukste speeltuinen in Utrecht!

Adres: Kwartelstraat 70, 3514 EX Utrecht
Website: www.torteltuin.nl

Wegwijzer Torteltuin Utrecht

Utrecht – Universiteitsmuseum 

Het Universiteitsmuseum in Utrecht is een familiemuseum waar je kennis maakt met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht. Het Universiteitsmuseum in Utrecht organiseert gelukkig ook leuke kinderactiviteiten waarbij ze in het jeugdlab allerlei proefjes kunnen doen… Kruip in de huid van een echte onderzoeker!

Adres: Lange Nieuwstraat 106, 3512 PN Utrecht
Website: www.umu.nl

Woerden – Batenstein Buiten

Batenstein Buiten is leuk voor een uitje met jonge kinderen. Het bestaat uit een grote speeltuin, een waterspeelplaats (spraypark), een reuzenschaakspel en een 12 holes midgetgolfbaan. De entreeprijs is gratis.

Hiernaast vind je het zwembad Batenstein. Je dient hier uiteraard wel een toegangsprijs voor te betalen.

Adres: Van Helvoortlaan 40, 3443 AP Woerden
Website: www.batensteinwoerden.nl/batensteinbuiten

Woerden – Kaaspakhuis

In het Kaaspakhuis in Woerden kun je op Cheese Experience! Tijdens deze expeditie word je door een gids rondgeleid in de moderne kaasmakerij. Je kunt de Cheese Experience uitbreiden met een proefplankje waarbij je verschillende kaas kunt proeven of met een workshop waarbij je je eigen kaas leert brouwen. Een leuk uitje voor de echte kaasliefhebbers onder ons!

Tip: in de zomermaanden is er elke zaterdagochtend een kaasmarkt in Woerden.

Adres: Emmakade 6A, 3441 AJ Woerden
Website: www.boerenmarktstad.nl/kaaspakhuiswoerden

Woudenberg – Henschotermeer

Het Henschotermeer is naar mijn mening een zeer mooie recreatieplas met een aflopend zandstrand in de provincie Utrecht. Voor kinderen zijn er een aantal speeltoestellen zoals een houten piratenschip. Verder kunnen kinderen zich vermaken op de speelweiden en heuvels.

De recreatieplas ligt midden in een bos, waardoor het ook leuk is om een wandeling te maken met je kids. Het verharde voetpad rond het meer is ongeveer 2,5 km lang en dus prima toegankelijk met een kinderwagen.

Adres: De Heygraeff 2, 3931 MK Woudenberg
Website: www.henschotermeer.nl

Woudenberg – Pyramide van Austerlitz

Zin in een kinderactiviteit in Utrecht met een combinatie van wandelen en spelen? Dat vind je bij de Pyramide van Austerlitz. De naam dankt zich aan de piramide, een monument van begin 1800, en is tevens het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Om deze piramide te bereiken, wandel je door een stukje bos waarna je een open vlakte bereikt en de piramide kunt aanschouwen. Je kunt er voor kiezen om de piramide (tegen een klein bedrag) te beklimmen. Kinderen krijgen na afloop een certificaat.

Verder vind je hier nog een grote (gratis) speeltuin en enkele attracties waarvoor je munten kunt kopen. Er zijn ook enkele eet- en drinkmogelijkheden. Dit uitje valt bij onze kinderen altijd zeer goed in de smaak en het is daarbij enorm goed betaalbaar!

Adres: Zeisterweg 98, 3931 MG Woudenberg
Website: www.pyramidevanausterlitz.nl

Zeist – Blik & Burgers

Blik & Burgers in Zeist is een speeltuin met een leuk restaurant waar zo nu en dan leuke activiteiten georganiseerd worden. Het decor oogt tropisch waardoor het net is alsof je op vakantie bent! De speeltuin beschikt ook over een verkeerstuin zodat je kind veilig kan leren hoe ze in het verkeer moeten handelen. Naast de buitenspeeltuin is er binnen een speelhoek en een babybox met boxmobiel aanwezig. Oudere kinderen kunnen hun stunts oefenen op de half-pipe of de skatebaan. Deze liggen wat verder van het terras vandaan.

Blik & Burgers is een ideaal uitje waarbij je als ouder kan genieten van een hapje en een drankje terwijl je kinderen aan het spelen zijn (oké, dit hangt er natuurlijk wel vanaf hoe oud je kinderen zijn).

Adres: Filosofenlaantje 9, 3703 DZ Zeist (parkeren doe je gratis op de parkeerplaats van Slot Zeist)
Website: www.blikenburgers.nl

Zeist – De Boswerf

In Zeist vind je de Boswerf welke in het Zeisterbos is gelegen. Het bestaat uit een aantal delen: een natuurspeelbos, een klim- en klauterbos en een speeltoestel. Dit speelbos is absoluut de moeite waard om eens te bezoeken mocht je uit de regio Utrecht komen of hier eens in de buurt zijn. En, mocht je het leuk vinden, het is ook mogelijk om hier een kinderfeestje te geven!

Adres: Prins Bernhardlaan 3, 3708 BR Zeist
Website: www.odru.nl/nme-aanbod-natuur-en-milieueducatie/de-boswerf

Zeist – Klimbos Zeist

Kinderen met een minimumlengte van 1,30m kunnen hun klim- en balanceerkunsten laten zien in Klimbos Zeist. Er zijn hier twee verschillende en uitdagende klimroutes, vier ziplines, en een speelnet tussen de bomen op 3 meter hoogte.

Adres: Badmeester Schenkpad 8, 3705 GK Zeist
Website: www.sro.nl/klimbos-zeist

Lees ook de volgende artikelen voor nog meer leuke hotspots in de provincie Utrecht:

Foto’s © Opwegmetmama.nl