Menu
Uitjes & Activiteiten

De leukste uitjes met kinderen in de voorjaarsvakantie 2019

Voor het noorden van ons land start vandaag officieel de voorjaarsvakantie. Net zoals in andere schoolvakanties worden er door het hele land weer een hoop leuke activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd. De leukste uitjes heb ik voor je verzameld in dit artikel. 

  • De voorjaarsvakantie is voor regio noord van 16 t/m 24 februari 2019.
  • De voorjaarsvakantie is voor regio midden van 23 februari t/m 3 maart 2019.
  • De voorjaarsvakantie is voor regio zuid van 16 februari t/m 3 maart 2019.

Poep & Zoo in DierenPark Amersfoort 

DierenPark Amersfoort heeft deze voorjaarsvakantie wel heel een heel bijzonder evenement. Tussen 16 februari en 3 maart 2019 kun je als bezoekers een kijkje nemen in de wereld van poep! Zo kunnen kinderen een bezoekje brengen aan het poeplaboratorium en leren ze o.a. waarom poep eigenlijk zo belangrijk is. Je kunt gratis deelnemen aan deze activiteit als je een bezoekje brengt aan de dierentuin. Neem voor meer informatie een kijkje op deze website en bestel online je kaartje!

Kindermusical Peppa Big’s verrassingsfeest

Het bekende biggetje Peppa en haar broertje George spelen buiten met hun vriendjes als Mama Big en Papa Big een grote verrassing hebben. De hele kamer is versierd met ballonnen en slingers. Tijdens deze musical kun je genieten van leuke muziek en dansjes. En na het toneelstuk is er ook nog een meet-and-greet! De musical is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Tijdens de voorjaarsvakantie draait deze leuke musical in ‘s-Hertogenbosch, Haarlem, Steenwijk, Hardenberg, Hengelo, Hilversum,  Kampen, Emmeloord en Harderwijk. Op deze website kun je de speellijst zien en kun je ook tickets bestellen.

Glowgolfen in Hollywood-stijl in Rotterdam

In Rotterdam kun je wel op een hele bijzondere manier glowgolfen, namelijk in Hollywood-stijl. Met jong en oud kun je hier minigolfen in een fluorescerende wereld van de film en fantasie. Wil je het nog bijzonderder maken? Maak dan gebruik van de speciale 3D brillen. Wil je verzekerd zijn van een plekje, bel dan van te voren even om te reserveren. Voor meer informatie neem een kijkje op deze website.

Voorjaarsvakantie in Slot Loevestein

Ook Slot Loevestein heeft leuke extra activiteiten in de voorjaarsvakantie. Zo kun je tussen 23 februari en 3 maart o.a. genieten van spannende verhalen  over Schotse soldaten, is er een tentoonstelling van honderden tinnen figuren én kun je ook je eigen figuurtje maken en nog heel veel meer. Voor een overzicht van de activiteiten, kun je een kijkje nemen op deze website.

Politie-activiteiten in Veiligheidsmuseum PIT in Almere

De voorjaarsvakantie staat bij Veiligheidsmuseum PIT in het thema van de politie. Tussen 16 februari en 3 maart 2019 kun je er een politie tentoonstelling bezoeken, je verkleden als een échte politieagent(e), meet & greet met de politie, op familiespeurtocht, op de foto met een politiemotor én schaatsen. Kortom, er is meer dan genoeg te doen!

Kijk op deze website voor meer informatie over deze leuke activiteiten.

Bioscoopfilm: Maya de Bij en de Honingspelen

Vanaf 13 februari 2019 kun je in de bioscoop genieten van Maya de Bij en de Honingspelen. Tijdens deze film doet Maya en samen met haar vriendjes alles aan om eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingsspelen. Tijdens deze spelen moeten zij het opnemen tegen team Tropolis in verschillende spelletjes. Het team dat verliest moet de volledige honingsoogst van dat jaar afstaan aan het andere team. Wie zal er winnen?

Kijk op deze website voor de speellijst en koop online je ticket.

Het lichtspektakel Burgers’ Light in Burgers Zoo te Arnhem

Honderden lichtfiguren zijn er tijdens de voorjaarsvakantie te vinden langs een route door de Bush, Ocean en een deel van het park. Een bijzonder uitje in onze favoriete dierentuin. Tijdens dit evenement zijn de Bush en Ocean geopend tot 21 uur ’s avonds, de rest van het park is om 17.00 uur gesloten. Je kunt er voor kiezen om enkel dit evenement te bezoeken of ook het hele park.

Klik hier voor meer informatie over dit leuke evenement.

Wat zijn jullie plannen in de voorjaarsvakantie?

Foto bovenaan artikel © Bigstock

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van twee prachtige zonen (2 en 5 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: