Voorjaarsvakantie 2024 – De leukste uitjes & activiteiten

Net zoals in andere schoolvakanties worden er door het hele land weer een hoop leuke activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd. De leukste uitjes en activiteiten in de voorjaarsvakantie heb ik voor je verzameld in dit artikel. 

  • De voorjaarsvakantie is voor regio noord van 17 februari t/m 25 februari 2024.
  • De voorjaarsvakantie is voor regio midden van 17 februari t/m 25 februari 2024.
  • De voorjaarsvakantie is voor regio zuid van 10 februari t/m 18 februari 2024.

Wilde Wildlife Weken in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort heeft deze voorjaarsvakantie als thema ‘Wilde Wildlife Week’. Tussen 17 februari en 25 maart 2024 staat deze dierentuin volledig in het teken van natuurbeschermingsprojecten in binnen- en buitenland. Ook kun je meedoen aan gratis Kindercolleges, excursies en rondleidingen in DierenPark Amersfoort.

Klik hier voor meer informatie.

Voorjaarsvakantie in het Archeon

Van 10 februari t/m 25 februari 2024 (met uitzondering van 12, 13 en 19 februari) kun je naast de vele activiteiten die het Archeon te bieden heeft ook nog een paar andere activiteiten ondernemen. Er is namelijk de tentoonstelling ‘There is No Planet B’ en een goochelshow ‘Geheim in het Klooster’.

In het weekend van 24 en 25 februari 2024 is er het Winterbivak Napoleon. Er worden dan verschillende demonstraties uitgevoerd, zoals schietdemonstraties met musketten en kanonnen, inspecties en exercitie.

Om de voorjaarsvakantie leuk af te sluiten kun je op zondag 25 februari 2024 brunchen in de Romeinse Herberg. Daarbij krijg je vanzelfsprekend ook toegang tot het park.

Klik hier voor meer informatie.

Het is feest op Avonturenboerderij Molenwaard

T/m 28 maart 2024 is het feest op Avonturenboerderij Molenwaard, want zij bestaan dan alweer 5 jaar! In deze periode is er een speciaal opdrachtenboekje voor de kids en is er de speciale feestshow ‘Fien & Teun’s Boerderij Verjaardagsfeest’. Ook komt er nog een speciale gast, namelijk Kikker! In de voorjaarsvakantie kun je op 10 en 11 februari en van 17 t/m 25 februari 2024 de vrolijke minishow van Kikker bezoeken.

Klik hier voor meer informatie.

Fotografie workshop voor kinderen in Utrecht

Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen op maandag 19 februari 2024 van 11.00 t/m 13.00 uur meedoen aan een fotografie workshop. In deze workshop gaan zij aan de slag met straatfotografie. Wandelend door de stad gaan de kinderen samen met fotograaf Loes Coolen foto’s maken van dingen die zij op straat tegenkomen en kruipen zij in de huid van een echte straatfotograaf. Goed om te weten is dat kinderen geen camera of smartphone nodig hebben om mee te kunnen doen.

Klik hier voor meer informatie.

Vier de Voorjaarsvakantie bij de Bibliotheek Utrecht

De Bibliotheek Utrecht heeft een heleboel leuke activiteiten in de voorjaarsvakantie 2024!

  • Dinsdag 10 februari 2024: het vrolijke concert ‘Dromenblazers (6+)’
  • Woensdag 21 februari 2024: de muzikale poppentheatervoorstelling ‘Anansi de Spin – sterker dan Olifant (4+)’
  • Donderdag 22 februari 2024: de voorstelling ‘Potje (2+)’ gebaseerd op een prentenboek
  • 19 t/m 21 februari 2024: workshop verhalen maken met AI (10+)
  • 21 en 22 februari 2024: verhalenstudio Mannetje (Lente)Tak (4 t/m 7 jaar)

Klik hier voor meer informatie.

Bezoek de LEGO beurs ‘Bricks for All’ in Harmelen

Op 17 en 18 februari 2024 is het tijd voor de LEGO beurs ‘Bricks for All’. Op deze beurs kun je diverse gave bouwwerken bewonderen, zijn er bekende LEGO masters aanwezig, kan er gespeeld worden en kun je natuurlijk ook mooie LEGO sets kopen. Toegang t/m 11 jaar is gratis. Klik hier voor meer informatie.

Kun je niet op die data? Er zijn nog meer leuke uitstapjes met het thema Lego in Nederland! Lees daarvoor: De leukste LEGO uitjes

Romeinen Doe Expo in het Waterliniemuseum

In het Waterlinimuseum is er voor kinderen van 6 t/m 12 jaar het Romeinen Doe Expo. T/m 25 februari 2024 leren zij spelenderwijs van alles over de Romeinen. Er zijn diverse ruimtes waar opdrachten worden uitgevoerd. Zoals een foto in een strijdwagen, puzzel en zoektocht in het bos. Je betaalt voor deze expositie € 2,50 extra.

Klik hier voor meer informatie.

Doe mee aan leuke activiteiten en excursies van OERRR

Zoals altijd heeft OERRR weer allerlei leuke activiteiten en excursies voor kinderen gepland. Denk bijvoorbeeld aan leuke knutselactiviteiten zoals het maken van een nestkastje of wat lekkers voor de vogels. Maar ook aan een leuke excursies met de boswachten. Het hele jaar door worden leuke activiteiten georganiseerd, dus kijk gerust vaker in hun agenda!

Klik hier voor meer informatie.

De eerste lammetjes worden alweer geboren!

In de voorjaarsvakantie zijn er op diverse plekken alweer eerste lammetjes geboren. Hartstikke leuk én schattig! Wij gaan zelf meestal naar de geitenboerderij bij ons in de omgeving om te kijken. De kids kunnen daar dan ook nog even lekker spelen.

Wandel een kabouterpad

Nu we langzaam richting de lente gaan, is dat ook aan het weer te merken. Voor ons het moment om er weer vaker op uit te trekken met de kids. Een stuk wandelen vinden wij altijd fijn. De kids wat minder, dus we kiezen dan wel iets wat voor hen ook leuk is, zoals speciale wandelroutes voor kinderen als bijvoorbeeld een kabouterpad. Wij hebben een overzicht gemaakt van vrijwel alle kabouterpaden in Nederland.

Weten jullie nog meer leuke uitjes en activiteiten in de voorjaarsvakantie 2024 die niet mogen ontbreken op deze lijst? Laat het ons weten!

Foto bovenaan artikel © Bigstock