Menu
Attractieparken / Dierentuinen / Musea / Speeltuinen / Zwembaden

De leukste uitjes & activiteiten met kinderen in de provincie Zeeland

De provincie Zeeland is één van de plekken waar ik graag nog eens naartoe op vakantie zou willen met mijn kinderen. In Zeeland vind je namelijk een hoop leuke uitjes geschikt voor kinderen die typisch Zeeuws zijn en je dus niet gauw in een andere provincie zult tegenkomen. Kijk met mij mee en wie weet zit er ook iets leuks voor jullie tussen.

Uitjes en activiteiten met kinderen in Zeeland

Borsele – Berkenhof’s Tropical Zoo

Naar mijn mening is Berkenhof Tropical Zoo één van de leukere dierentuinen om naartoe te gaan met jonge kinderen. Zij hebben hier echt van alles te doen, zowel buiten als binnen. Naast de bijzondere dieren die je kunt zien in de overdekte Tropical Zoo, kun je hier op zoek naar fossielen in de Fossielenmijn en op speurtocht in de Dino Expo.

Sinds 2020 is Berkenhof Tropical Zoo ook een leuke waterspeeltuin rijker: de Spettertuin. Verder heb je buiten nog een leuk Buitenspeelbos waar je naast spelen ook schatten kunt zoeken. Leuk!

Adres: Langeweegje 10-A, 4434 NE Kwadendamme
Website: www.tropicalzoo.nl

Goes – Omnium

Omnium in Goes is een sport- en recreatiecentrum waar je van alles kunt doen. Zo vind je hier een groot subtropisch zwembad, kun je kennis maken met tropische planten en dieren tijdens Expeditie Bos, proberen te ontsnappen uit de Jungle Escape Room (vanaf 8 jaar) en nog een aantal sportactiviteiten. Voor een actief uitje in Zeeland met kinderen, moet je dus in Omnium wezen.

Adres: Zwembadweg 3, 4463 AB Goes
Website: www.omnium.nl

Grijskerke – Speeltuin Hof Poppendamme

Hof Poppendamme is een grote natuur-, speel- en speelboerderij in Grijpskerke. Zowel binnen als buiten is hier een hoop te beleven voor kinderen. Denk aan fietsjes, grote bouwblokken maar ook aan een zandbak, trampolines, speeltoestellen en een beleeftuin met kruiden. En heb je trek gekregen? Strijk dan neer in het bijbehorende restaurant.

Adres: Poppendamseweg 3A, 4364 SL Grijpskerke
Website: www.hofpoppendamme.nl

Groede – Groede Podium

Groede Podium is een speel- en bunkerpark midden in de Groese Polders. Kinderen kunnen hun energie kwijt tussen de speelkubussen, klimtoren, hangbruggen en waterspeeltuin. Ook zijn er dieren te vinden in het park zoals herten, ezels en schapen.

Verder zul je op het terrein nog allemaal oude bunkers vinden uit de Tweede Wereldoorlog. De grond was toen onderdeel van de Atlantikwall.

Adres: Gerard de Moorsweg 4, 4503 PD Groede
Website: www.groedepodium.nl

‘s-Heer Arendskerke – Speelboerderij ’t Klok’Uus

De grootste binnen- en buitenspeeltuin van Zeeland vind je in ‘s-Heer Arendskerke: Speelboerderij ’t Klok’Uus. Zowel binnen als buiten hebben ze een apart gedeelte voor de allerkleinsten en wat meer uitdaging voor de grotere kinderen. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er bijvoorbeeld buiten een halfoverdekt klimparcours van maar liefst 3 tot 7 meter hoog! Ook is er nog een skelterbaan waar je met tractor skelters over heen kunt rijden en vergeet de bungeejump trampoline niet! Bij mooi weer kunnen kinderen tevens deelnemen aan leuke waterattracties.

Adres: Wissekerkseweg 6, 4458 SH ‘s-Heer Arendskerke
Website: www.klokuus.com

Middelburg – Familiepretpark Mini Mundi

Eén van de meest geschikte attractieparken voor peuters en kleuters vind je in Zeeland, namelijk Mini Mundi. Het park bestaat uit diverse onderdelen zoals Miniatuur Walcheren, een indoor speeltuin en verschillende attracties zoals een achtbaan en treintje. Dit uitje is een absolute aanrader wanneer je met jonge kinderen in Zeeland bent.

Adres: Podium 35, 4337 WV Middelburg
Website: www.minimundi.nl

Middelburg – Sjakie’s Chocolade Museum

Chocoladeliefhebbers opgelet! Dit uitje in Zeeland is er echt eentje die op je to-do lijstje hoort te staan (mits hij nog niet is afgestreept natuurlijk). In het Sjakie’s Chocolade Museum kun je chocolade zien, ruiken, 30 soorten chocolade proeven (dit lijkt mij dus het leukste, haha), voelen en beleven. Ofwel, je komt hier echt alles te weten over chocolade.

Bijzonder om te weten: de opbrengst van zowel de winkel als het chocolade museum gaan volledig naar de Stichting Chocolate Lovers. Deze stichting probeert kinderen die langdurig of terminaal ziek zijn een mooi moment te geven of hun laatste wens te vervullen.

Adres: Vlasmarkt 51, 4331 PD Middelburg
Website: www.williewonkavilla.nl

Nieuwvliet – Speelboerderij Pierewiet

Nog een leuke speelboerderij in Zeeland is Speelboerderij Pierewiet. Binnen in de oude boerenschuur hebben zij een megaklim-en klautertoren gebouwd, handig wanneer het weer even iets minder is. Op de Techniekzolder kunnen kinderen deelnemen aan activiteiten als figuurzagen, piepschuim snijden, een ijzeren naamplaatje slaan en schilderen.

Ook buiten vind je volop speelmogelijkheden zoals een skelterbaan, kabelbaan, trampoline, luchtkussens, vuurtoren en verschillende speeltoestellen. En een speelboerderij heet niet voor niets een boerderij, er zijn natuurlijk ook dieren te vinden!

Adres: Mettenijedijk 16, 4504 AR Nieuwvliet
Website: www.pierewiet.nl

Noordwelle – Strand café DOK

Een kindvriendelijke strandcafé als deze vind je nergens! Bij Strand café DOK hebben ze zowel een binnen- als buitenspeeltuin, een kinderbioscoop, spelletjes spelen, zwemmen in het overdekte zwembad en het waterspeelschip. En vergeet natuurlijk ook niet om jezelf van een hapje en een drankje te voorzien!

Adres: Helleweg 8, 4326 LJ Noordwelle
Website: www.strandcafedok.nl

Vlissingen – Arsenaal

Het Arsenaal is een Piratenpark en Zeeaquarium. Dit uitje in Zeeland mag je dus echt niet overslaan wanneer je stoere kinderen hebt! Bij het Arsenaal kun je ontdekken hoe het echte piratenleven eruit ziet. Zo kun je aan boord stappen van de scheepssimulator, op piratenavontuur, roggen aaien, oog in oog staan met haaien en nog heel veel meer! Durf jij het aan?

Adres: Arsenaalplein 7, 4381 BL Vlissingen
Website: www.arsenaal.com

Vlissingen – MuZEEum

In het MuZEEum kom je op verschillende manieren te weten wat de zee betekent voor de Zeeuwen. Kinderen kunnen hier een speurtocht doen en allemaal verschillende spelletjes. Ook zijn er verschillende rondleidingen voor wie nog meer te weten wil komen.

Adres: Nieuwendijk 11, 4381 BV Vlissingen
Website: www.muzeeum.nl

Vlissingen – Reptielenzoo Iguana

Reptielenzoo Iguana is de grootste overdekte Reptielenzoo van Europa. Bij Iguana worden reptielen, amfibieën en geleedpotigen opgevangen die om van voor een reden dan ook net meer terug in de natuur kunnen. Je kult hier ruim 500 reptielen zien als slangen, kikkers, insecten en schorpioenen. Dit uitje in Zeeland is een bezoekje waard voor gezinnen met kinderen die geïnteresseerd zijn in reptielen.

Adres: Bellamypark 31-37, 4381 CH Vlissingen
Website: www.iguana.nl

Vrouwenpolder – Deltapark Neeltje Jans

Bij Deltapark Neeltje Jans is een hoop te beleven. Zo zijn er verschillende leuke waterattracties in het Aquapark. Bezichtig deltawerken en ga mee met een rondvaart. Bezoek het aquarium, de zeehonden- en zeeleuwenshow, woon een presentatie haaien voeden bij en nog veel meer! Met een beetje goed weer kun je hier gerust een hele dag zoet zijn. Ik zeg doen!

Adres: Faelweg 5, 4354 RB Vrouwenpolder
Website: www.neeltjejans.nl

Meerdere locaties – Zeehonden safari

Zeehonden zien in hun natuurlijke omgeving? Dat kan! Ga mee met de zeehonden safari welke je op meerdere locaties in Zeeland kunt doen. Eventueel kun je ook zelf een boot huren. Als advies wordt dan wel gegevens om ten minste 60 meter van de zeehonden vandaan te blijven, anders worden ze onrustig.

Bekijk ook de leukste kindvriendelijke uitjes en activiteiten in onze andere provincies:

Kopfoto © Shutterstock

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van twee prachtige zonen (2 en 5 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: