Menu
Attractieparken / Binnenzwembaden / Dierentuinen / Musea / Speeltuinen / Zeeland / Zwembaden

18x De leukste uitjes & activiteiten met kinderen in de provincie Zeeland

In de provincie Zeeland vind je een hoop leuke uitjes geschikt voor kinderen die typisch Zeeuws zijn en je dus niet gauw in een andere provincie zult tegenkomen. Kijk met mij mee en wie weet zit er ook iets leuks voor jullie tussen.

Laatste update maart 2022

Axel – Natuurspeelbos Axel

Bij het Natuurspeelbos in Axel kunnen kinderen ravotten op maar liefst een vijf hectare groot bos. Ze kunnen ervoor kiezen om te spelen met al hetgeen de natuur te bieden heeft zoals takken en water. Maar er zijn ook een aantal speeltoestellen te vinden zoals een kabelbaan, waterpomp met gootjes en een klim- en klautertoestel.

Adres: Justaasweg 4, 4571 NB Axel
Website: www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/zeeuws-vlaanderen/Bezienswaardigheden/speelbos-axel

Biervliet – Dierenvriendjespad van Braakman-Noord

Het Dierenvriendjespad van Braakman-Noord is een leuke route voor kinderen van 0,5 t/m 3 km. Je kunt de route naar eigen wens zo lang maken als je zelf wil. Tijdens de route krijg je een spel mee met daarin verschillende opdrachten in het thema dieren. Je kunt de route alleen lopen tijdens openingstijden van de Braakmanboerderij. Per kind betaal je € 2,50.

Adres: Braakmanweg 5, 4521 PV Biervliet
Website: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/zeeuws-vlaanderen/dierenvriendjespad-van-braakman-noord

Biervliet – Kabouterpad Braakman-Noord

Het Kabouterpad Braakman-Noord is een kinderwandelroute van ongeveer 1500 meter waarbij je de kabouterbordjes volgt. Bij de Braakmanboerderij kan je voor € 5,- per kind een opdrachtenboekje halen, een puntmuts en een knapzak met wat lekkers er in. Na afloop krijgen de kinderen nog een leuke verrassing. Kabouterpaden wordt door de meeste jonge kinderen als leuk ervaren.

Adres: Braakmanweg 5, 4521 PV Biervliet
Website: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/zeeuws-vlaanderen/kabouterpad-braakman-noord

Biervliet – Speelbos de Braakman

In het natuurgebied van de Braakman vind je naast een leuk Kabouterpad en verschillende wandelmogelijkheden, ook nog een leuk speelbos genaamd Speelbos de Braakman. In dit speelbos vind je verschillende speeltoestellen van natuurlijk materiaal. Beklim het klimtoestel en klauter over de boomstammen die op het water liggen. Extra droge kleding meenemen is in dit geval geen overbodige luxe.

Adres: Oost Zeedijk, 4521 PW Biervliet
Website: www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/zeeuws-vlaanderen/bezienswaardigheden/speelbos-de-braakman

Borsele – Berkenhof’s Tropical Zoo

Naar mijn mening is Berkenhof Tropical Zoo één van de leukere dierentuinen om naartoe te gaan met jonge kinderen. Zij hebben hier echt van alles te doen, zowel buiten als binnen. Naast de bijzondere dieren die je kunt zien in de overdekte Tropical Zoo, kun je hier op zoek naar fossielen in de Fossielenmijn en op speurtocht in de Dino Expo.

Sinds 2020 is Berkenhof Tropical Zoo ook een leuke waterspeeltuin rijker: de Spettertuin. Verder heb je buiten nog een leuk Buitenspeelbos waar je naast spelen ook schatten kunt zoeken. Leuk!

Adres: Langeweegje 10-A, 4434 NE Kwadendamme
Website: www.tropicalzoo.nl

Goes – Omnium

Omnium in Goes is een sport- en recreatiecentrum waar je van alles kunt doen. Zo vind je hier een groot subtropisch zwembad, kun je kennis maken met tropische planten en dieren tijdens Expeditie Bos, proberen te ontsnappen uit de Jungle Escape Room (vanaf 8 jaar) en nog een aantal sportactiviteiten. Voor een actief uitje in Zeeland met kinderen, moet je dus in Omnium wezen.

Adres: Zwembadweg 3, 4463 AB Goes
Website: www.omnium.nl

Grijskerke – Speeltuin Hof Poppendamme

Hof Poppendamme is een grote natuur-, speel- en speelboerderij in Grijpskerke. Zowel binnen als buiten is hier een hoop te beleven voor kinderen. Denk aan fietsjes, grote bouwblokken maar ook aan een zandbak, trampolines, speeltoestellen en een beleeftuin met kruiden. En heb je trek gekregen? Strijk dan neer in het bijbehorende restaurant.

Adres: Poppendamseweg 3A, 4364 SL Grijpskerke
Website: www.hofpoppendamme.nl

Groede – Speel- en Bunkerpark Groede Podium

Groede Podium is een speel- en bunkerpark midden in de Groese Polders. Kinderen kunnen hun energie kwijt tussen de speelkubussen, klimtoren, hangbruggen en waterspeeltuin. Ook zijn er dieren te vinden in het park zoals herten, ezels en schapen.

Verder zul je op het terrein nog allemaal oude bunkers vinden uit de Tweede Wereldoorlog. De grond was toen onderdeel van de Atlantikwall.

Adres: Gerard de Moorsweg 4, 4503 PD Groede
Website: www.groedepodium.nl

‘s-Heer Arendskerke – Speelboerderij ’t Klok’Uus

De grootste binnen- en buitenspeeltuin van Zeeland vind je in ‘s-Heer Arendskerke: Speelboerderij ’t Klok’Uus. Zowel binnen als buiten hebben ze een apart gedeelte voor de allerkleinsten en wat meer uitdaging voor de grotere kinderen. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er bijvoorbeeld buiten een halfoverdekt klimparcours van maar liefst 3 tot 7 meter hoog! Ook is er nog een skelterbaan waar je met tractor skelters over heen kunt rijden en vergeet de bungeejump trampoline niet! Bij mooi weer kunnen kinderen tevens deelnemen aan leuke waterattracties.

Adres: Wissekerkseweg 6, 4458 SH ‘s-Heer Arendskerke
Website: www.klokuus.com

Kamperland – Speelboerderij Five Star Farm

Als er een plek is waar kinderen zich prima kunnen vermaken ongeacht het weer, dan is het bij Speelboerderij Five Star Farm. Deze speelboerderij heeft zowel buiten als binnen meer dan genoeg speelmogelijkheden.

Binnen in de grote schuur is er een groot klim- en klautertoestel van drie verdiepingen hoog. Voor de allerkleinsten is er een aparte speelhoek en liggen er boerderij-kleurplaten klaar.

Buiten is er een speelveld, grote zandbak en een skelterbaan. Ook is er een tuinwaterbed en een natuurmuur. En een boerderij zal geen boerderij zijn als er geen dieren zouden zijn. Kinderen kunnen hier dan ook knuffelen met pony’s en een ritje op hen maken.

En voor wie het echte boerderijleven van dichtbij wil meemaken, is het ook mogelijk om over Five Star Farm te blijven logeren! Klik hier voor meer informatie over hun luxe camping.

Adres: Baas Huisweg 11, 4493 NE Kamperland
Website: www.fivestarfarm.nl

Middelburg – Familiepretpark Mini Mundi

Eén van de meest geschikte attractieparken voor peuters en kleuters vind je in Zeeland, namelijk Mini Mundi. Het park bestaat uit diverse onderdelen zoals Miniatuur Walcheren, een indoor speeltuin en verschillende attracties zoals een achtbaan en treintje. Dit uitje is een absolute aanrader wanneer je met jonge kinderen in Zeeland bent.

Adres: Podium 35, 4337 WV Middelburg
Website: www.minimundi.nl

Middelburg – Sjakie’s Chocolade Museum

Chocoladeliefhebbers opgelet! Dit uitje in Zeeland is er echt eentje die op je to-do lijstje hoort te staan (mits hij nog niet is afgestreept natuurlijk). In het Sjakie’s Chocolade Museum kun je chocolade zien, ruiken, 30 soorten chocolade proeven (dit lijkt mij dus het leukste, haha), voelen en beleven. Ofwel, je komt hier echt alles te weten over chocolade.

Bijzonder om te weten: de opbrengst van zowel de winkel als het chocolade museum gaan volledig naar de Stichting Chocolate Lovers. Deze stichting probeert kinderen die langdurig of terminaal ziek zijn een mooi moment te geven of hun laatste wens te vervullen.

Adres: Vlasmarkt 51, 4331 PD Middelburg
Website: www.williewonkavilla.nl

Nieuwvliet – Speelboerderij Pierewiet

Nog een leuke speelboerderij in Zeeland is Speelboerderij Pierewiet. Binnen in de oude boerenschuur hebben zij een megaklim-en klautertoren gebouwd, handig wanneer het weer even iets minder is. Op de Techniekzolder kunnen kinderen deelnemen aan activiteiten als figuurzagen, piepschuim snijden, een ijzeren naamplaatje slaan en schilderen.

Ook buiten vind je volop speelmogelijkheden zoals een skelterbaan, kabelbaan, trampoline, luchtkussens, vuurtoren en verschillende speeltoestellen. En een speelboerderij heet niet voor niets een boerderij, er zijn natuurlijk ook dieren te vinden!

Adres: Mettenijedijk 16, 4504 AR Nieuwvliet
Website: www.pierewiet.nl

Noordwelle – Strand café DOK

Een kindvriendelijke strandcafé als deze vind je nergens! Bij Strand café DOK hebben ze zowel een binnen- als buitenspeeltuin, een kinderbioscoop, spelletjes spelen, zwemmen in het overdekte zwembad en het waterspeelschip. En vergeet natuurlijk ook niet om jezelf van een hapje en een drankje te voorzien!

Adres: Helleweg 8, 4326 LJ Noordwelle
Website: www.strandcafedok.nl

Vlissingen – MuZEEum

In het MuZEEum kom je op verschillende manieren te weten wat de zee betekent voor de Zeeuwen. Kinderen kunnen hier een speurtocht doen en allemaal verschillende spelletjes. Ook zijn er verschillende rondleidingen voor wie nog meer te weten wil komen.

Adres: Nieuwendijk 11, 4381 BV Vlissingen
Website: www.muzeeum.nl

Vlissingen – Reptielenzoo Iguana

Reptielenzoo Iguana is de grootste overdekte Reptielenzoo van Europa. Bij Iguana worden reptielen, amfibieën en geleedpotigen opgevangen die om van voor een reden dan ook net meer terug in de natuur kunnen. Je kult hier ruim 500 reptielen zien als slangen, kikkers, insecten en schorpioenen. Dit uitje in Zeeland is een bezoekje waard voor gezinnen met kinderen die geïnteresseerd zijn in reptielen.

Adres: Bellamypark 31-37, 4381 CH Vlissingen
Website: www.iguana.nl

Vrouwenpolder – Deltapark Neeltje Jans

Bij Deltapark Neeltje Jans is een hoop te beleven. Zo zijn er verschillende leuke waterattracties in het Aquapark. Bezichtig deltawerken en ga mee met een rondvaart. Bezoek het aquarium, de zeehonden- en zeeleuwenshow, woon een presentatie haaien voeden bij en nog veel meer! Met een beetje goed weer kun je hier gerust een hele dag zoet zijn. Ik zeg doen!

Adres: Faelweg 5, 4354 RB Vrouwenpolder
Website: www.neeltjejans.nl

Meerdere locaties – Zeehonden safari

Zeehonden zien in hun natuurlijke omgeving? Dat kan! Ga mee met de zeehonden safari welke je op meerdere locaties in Zeeland kunt doen. Eventueel kun je ook zelf een boot huren. Als advies wordt dan wel gegevens om ten minste 60 meter van de zeehonden vandaan te blijven, anders worden ze onrustig.

Bekijk ook de leukste kindvriendelijke uitjes en activiteiten in onze andere provincies:

Kopfoto © Shutterstock

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.