Pasen 2024 – De leukste uitjes & activiteiten tijdens Pasen

Vandaag is de lente begonnen. En dat betekent dat het ook al weer bijna Pasen is. Pasen vindt dit jaar (2024) plaats op zondag 31 maart en maandag 1 april plaats. Dat betekent een lang weekend voor veel mensen! Welke uitjes en activiteiten zijn er tijdens Pasen te doen? Ga je samen met een paashaas eieren zoeken? Knuffelen met lammetjes? Of ga je een ritje met een stoomtrein maken?

Tijdens de Paasdagen worden er volop activiteiten georganiseerd. We hebben de leukste uitjes en activiteiten tijdens Pasen voor je op een rijtje gezet!

Leuke paasactiviteiten voor kinderen

Op zoek naar een leuke activiteit tijdens de paasdagen? Op verschillende plekken in Nederland worden de leukste activiteiten georganiseerd!

Noord-Holland

Zuid-Holland

 • In Museumpark Archeon kun je het Paasweekend, 31 maart en 1 april 2024, ook terecht voor allerlei activiteiten. Je kunt er met je familie Paasbrunchen. Er is een speciaal knutselprogramma en je kunt paaseieren zoeken in het doolhof. Ook vindt op beide dagen een paasprocessie plaats, waar jij aan kunt deelnemen.
 • Bij Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude organiseren ze rondom Pasen leuke activiteiten. Zo kun je er op 24 maart 2024 Paasstukjes komen maken en op zaterdag 30 en zondag 31 maart kunnen jullie op de foto tijdens de speciale paas fotoshoot!

Gelderland

 • Het Land van Jan Klaassen heeft een speciaal programma samengesteld van 30 maart t/m 1 april 2024, voor het hele gezin. De paashaas verstopt de eieren in de speeltuin. Alle paaseieren die je vindt, mag je opeten.
 • Bij attractiepark Julianatoren mag je paaseieren komen zoeken met Jul & Julia. Je kunt dit doen op 24, 29, 30 en 31 maart en 1 april 2024. Er is een eierveld voor kinderen t/m 4 jaar en een eierroute voor kinderen vanaf 5 jaar.

Groningen

Utrecht

 • Bij Kasteel de Haar organiseren ze ook ieder jaar een activiteit. De activiteit van 2024 staat op dit moment nog niet in de agenda.
 • De Geertjes Hoeve in Haarzuilens organiseert op eerste Paasdag zondag 31 maart en tweede paasdag maandag 1 april een heerlijke paasbrunch. Daarnaast zijn er nog meer activiteiten op de boerderij, zoals knutselen, paaseieren zoeken, pony rijden en geitjes eten geven. Voor sommige activiteiten wordt een vergoeding gevraagd.

Friesland

 • Heb jij aanvullingen? Laat het ons weten!

Drenthe

 • In Orvelte vindt op Eerste Paasdag, 31 maart 2024, een paasmarkt plaats.

Overijssel

 • Heb jij aanvullingen? Laat het ons weten!

Flevoland

 • Bij het gave pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde kun je tijdens de paasdagen terecht voor een lekker paasontbijt.

Zeeland

Noord-Brabant

 • Bij het Aardbeienterras in Rijsbergen, in de buurt van Breda, kun je terecht voor een heus Paaseitjesfestival 2024. Het evenement duurt 2 weekenden, tussen 23 maart en 1 april 2024. Ga op zoek naar al het lekkers wat de paashaas heeft verstopt.
 • Speeltuin Elckerlyc is een leuke speeltuin in Oss die in het paasweekend voor het eerst open is na een renovatie van de speeltoestellen. De paashaas komt er op zondag 31 maart om 13.30 uur om paaseieren te verstoppen!
 • Kom op eerste of tweede paasdag vanaf 12.30 uur paaseieren zoeken en win leuke prijsjes bij Arbies Beachhouse in Berkel-Enschot. Het entertainment is gratis, maar je kunt er ook lekker wat eten, drinken of borrelen zoals bijvoorbeeld van een lekkere paasplank.
 • Op 31 maart en 1 april 2024 kun je gaan picknicken tussen de alpaca’s, tijdens de luxe paas picknick. Naast lekker eten en drinken voor jezelf, krijg je ook uitleg over de alpaca’s en voer voor ze!

Limburg

 • Heb jij aanvullingen? Laat het ons weten!

Lammetjesdagen 2024

In de lente worden natuurlijk ook veel jonge dieren geboren! Een superleuke budgetvriendelijke activiteit is om lammetjes te gaan kijken met je kinderen. In veel gevallen is een bezoek gratis en in sommige gevallen vragen de boerderijen een kleine bijdrage. Klik hier voor een overzicht van de lammetjesdagen 2024 per provincie.

En wil je helemaal iets anders doen tijdens Pasen? Dat kan natuurlijk ook!

 • Van 29 maart t/m 1 april 2024 vindt in de Werkspoorkathedraal een festival plaats, voor jong en oud. Binnen staat er bijvoorbeeld een reuzenrad, je kunt er voorstellingen bijwonen, workshops en knutselen.
 • Op Circuit Zandvoort staan de DNTR Paasraces op de planning van 29 t/m 31 maart 2024, toegang hiervoor is gratis.
 • Een bezoekje aan de Keukenhof is ook een echte uitje in de lente. Genieten van alle bloemen en kleuren! En ook voor de kinderen is er genoeg te doen. De Keukenhof is geopend vanaf 21 maart 2024.
 • Boek onder andere op één van de paasdagen een rondleiding bij Struisvogelboerderij Monnikenwerve. De rondleiding boek je om 11.00, 13.30 of 15.30 uur. Door de ANWB is het uitje uitgeroepen tot het leukste uitje van Zeeland in 2024.

Op zoek naar nog meer informatie voor het voorjaar, na het lezen van de leukste uitjes tijdens Pasen? De volgende artikelen vind je mogelijk ook leuk om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl