Pasen 2024 – De leukste uitjes & activiteiten tijdens Pasen

Last updated:

Vandaag is de lente begonnen. En dat betekent dat het ook al weer bijna Pasen is. Pasen vindt dit jaar (2024) plaats op zondag 31 maart en maandag 1 april plaats. Dat betekent een lang weekend voor veel mensen! Welke uitjes en activiteiten zijn er tijdens Pasen te doen? Ga je samen met een paashaas eieren zoeken? Knuffelen met lammetjes? Of ga je een ritje met een stoomtrein maken?

Tijdens de Paasdagen worden er volop activiteiten georganiseerd. We hebben de leukste uitjes en activiteiten tijdens Pasen voor je op een rijtje gezet!

Paaseieren zoeken met de paashaas

Wil je graag samen met je kinderen samen met een paashaas eieren zoeken? Ook daar worden verschillende activiteiten voor georganiseerd.

 • Het Land van Jan Klaassen heeft een speciaal programma samengesteld voor beide Paasdagen voor het hele gezin. De paashaas verstopt de eieren in de speeltuin. Alle paaseieren die je vindt, mag je opeten.
 • Bij het Aardbeienterras in de buurt van Breda kun je terecht voor een heus Paaseitjesfestival. Op 7, 8, 9 en 10 april 2023 kun je in de kassen, tussen de aardbeienplantjes, onder begeleiding van de Paashaas zoeken naar eieren.
 • In Museumpark Archeon kun je het Paasweekend ook terecht voor allerlei activiteiten. Je kunt er met je familie Paasbrunchen. Er is een speciaal knutselprogramma en je kunt paaseieren zoeken in het doolhof. Ook vindt op beide dagen een paasprocessie plaats, waar jij aan kunt deelenemen.
 • In Orvelte vindt op Eerste Paasdag (9 april) een paasmarkt plaats.
 • Op Kasteel Sypesteyn in Loosdrecht kun je op Tweede Paasdag eieren zoeken samen met de paashaas. Je kunt de paashaas ontmoeten, geschminkt worden en op zoek gaan naar de vele eieren in de kasteeltuin. En wie vindt het Gouden Ei?
 • Ga van 7 t/m 10 april 2023 op jacht naar het gouden ei in het park van Kasteel de Haar. Zoek de gekleurde paaseieren in het doolhof, verzamel de letters en ontdek waar het gouden ei ligt.

Lammetjes kijken

In de lente worden ook lammetjes geboren. Een superleuke activiteit is om lammetjes te gaan kijken met je kinderen. Op verschillende plekken in het landen zijn geitenboerderij. En ook Natuurmonumenten opent op enkele plekken de deuren van hun stallen.

 • Boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude is met Pasen open. Als extra activiteiten kun je hier paaseieren en voorjaarsschildjes schilderen.  
 • Geitenboerderij Geertjes Hoeve in Haarzuilens, bij Utrecht. Op Geertjes Hoeve in Haarzuilens, dichtbij Utrecht, is er ook genoeg te doen. Er zijn verschillende activiteiten op de boerderij. Je kunt er paasbrunchen, paaseieren zoeken met de paashazen of lekker knutselen in de geitenstal.
 • Ook in het Amsterdamse bos vind je een geitenboerderij. De Ridammerhoeve is beide Paasdagen open. En je kunt er reserveren voor een feestelijk ontbijt.
 • Op Tweede Paasdag ben je welkom tijdens de Lammetjesdagen van OERRR op de Brunssumerheide (Zuid-Limburg).
 • Bij de schaapskooi in Blaricum wordt op Tweede Paasdag een lentefeest bij de lammetjes georganiseerd voor peuters en kleuters van 10 uur tot 15 uur.
 • Ook kun je op Tweede Paasdag (10 april) tussen 12 uur en 16 uur terecht bij de Schaapskudde in Midden-Delfland. Er wordt dan een lammetjesdag georganiseerd in Schiedam.
 • Op maandag 10 april kun je op Texel de Lammetjeswandeltocht lopen. Afstanden zijn 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis deelnemen.

En wil je helemaal iets anders doen tijdens Pasen? Dat kan natuurlijk ook!

 • Zo gooit het Spoorwegmuseum de deuren open tijdens het Paasweekend. Tijdens het Open Trein Festijn gaan de deuren van treinen open die normaal voor het publiek gesloten blijven. Je krijgt een bijzonder kijkje achter de schermen.
 • Van vrijdag 7 april tot en met maandag 10 april vindt in de Werkspoorkathedraal een festival plaats, voor jong en oud.
 • Op Circuit Zandvoort worden op zaterdag 8 en zondag 9 april races georganiseerd. Ze zijn grotendeels vrij toegankelijk. 
 • Een bezoekje aan de Keukenhof is ook een echte uitje in de lente. Genieten van alle bloemen en kleuren! En ook voor de kinderen is er genoeg te doen.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook leuk om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl