Menu
Uitjes & Activiteiten

13x de leukste uitjes en activiteiten met kinderen in Noord-Holland

Of je nou graag iets met een jong gezin of juist wat met oudere kinderen wilt ondernemen: in de provincie Noord-Holland is echt voor iedereen iets leuks te beleven! Hieronder vind je een lijst met de twaalf leukste dagjes uit in deze provincie. Van dierentuin tot museum, van kasteel tot speeltuin. Lees, kies en plan dat dagje in Noord-Holland! 

Amsterdam – NEMO

In het NEMO Science museum staat technologie en wetenschap centraal. Er zijn verschillende testen uit te voeren, tentoonstellingen te bezoeken en lezingen te volgen. Niet alleen een leuk en gezellige dagje uit, maar je leert er ook nog heel veel van. NEMO is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar oud.

Amsterdam – Bootje varen met sloepdelen

Hoe kun je Amsterdam nou beter ontdekken dan met de boot door de Amsterdamse grachten? Wist je dat je daar een eigen sloep kunt huren? Zo kun je bijvoorbeeld in 2 uur tijd langs de Brouwersgracht, de Prinsengracht, een stukje Amstel, de Singelgracht en langs het Rijksmuseum varen. Zeker met een beetje lekker weer is dit een leuk uitje om te doen.

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan het artikel ‘Bootje varen in Amsterdam met sloepdelen‘.

Anna Paulowna – Dierenpark Hoenderdaell

Dierenpark Hoenderdaell staat bekend als één van de meest diervriendelijke dierentuinen van Nederland én is al meerdere keren door de ANWB uitgeroepen als leukste uitje van de provincie. Bij Hoenderdaell wordt rekening gehouden met het natuurlijk gedrag van de dieren en de verblijven zijn hier dan ook zoveel mogelijk op ingericht. Ook is in Hoenderdaell Stichting Leeuw gevestigd. Deze stichting vangt verwaarloosde, grote katachtigen vanuit de hele wereld op. Op het jagersinstinct van deze dieren wordt ingespeeld door de jaagsimulator. Door middel van katrollen worden grote stukken vlees door de ruimte bewogen wat de dieren stimuleert om te gaan jagen. Als bezoeker kan je dit iedere dag aanschouwen. Dierenpark Hoenderdaell is een uitje voor alle leeftijden.

Broek op Langedijk – Broekerveiling

Wil je weten hoe vroeger groenten werd geveild? Breng dan een bezoek aan de Broekerveiling in Broek op Langedijk. In dit museum neem je plaats in de veilingbanken en zie je de groenten met schuiten voorbij komen. En je mag echt mee bieden. Naast meedoen met een veiling, valt er nog veel meer te beleven: bak een broodje boven een kampvuur, huur een bootje of leer over de oogst in de herfst. Een heel leerzaam uitje voor kinderen vanaf ongeveer vijf jaar oud.

Den Helder – Marinemuseum

Het Marinemuseum is een maritiem museum. Het museum beschikt over drie schepen: een mijnenveger, een ramschip en een onderzeeër. Alle drie de schepen mag je bezoeken, zelfs de onderzeeër. Daarnaast vind je in de bijhorende gebouwen alle informatie over het verleden, het heden en de toekomst van de Nederlandse Marine. Zeker een bezoekje waard voor kinderen vanaf een jaar of 7.

Enkhuizen – Sprookjeswonderland

Zoals de naam Sprookjeswonderland al doet vermoeden, staat dit attractiepark volledig in het teken van sprookjes. Bezoek de kabouters in het kabouterbos, waarschuw Hans en Grietje voor de boze heks en dans mee met Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Tevens hebben zij nog een aantal leuke attracties gericht op jongere kinderen. Een leuk dagje uit voor de jongste sprookjesliefhebbers tot zeker een jaar of 7.

Enkhuizen – Zuiderzeemuseum

In het Zuiderzeemuseum wordt de historie van de voormalige Zuiderzee in beeld gebracht. En zeker niet op een saaie manier, maar zeer interactief. Bekijk hoe mensen in die tijd leefden door de huizen te bezoeken, hun werk te bekijken of met de kinderen mee te spelen. Je kan zelfs een handje meehelpen in het huishouden. Slechts een greep uit alle belevenissen in dit openluchtmuseum. Leuk voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar oud.

Heemstede – Linnaeushof

Moet ik meer zeggen dan: Europa’s grootste speeltuin? De speeltuin Linnaeushof in Heemstede bevat meer dan 350 attracties om van te genieten, zowel binnen als buiten. Ook op warme dagen is het Linnaeushof een goede keuze, ze hebben namelijk een verfrissend waterpark. Er is voor groot en klein genoeg te beleven.

Hilversum – Beeld en Geluid

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is naast een audiovisueel archief, ook een museum. In het museum zijn verschillende tentoonstellingen te zien, spellen omtrent televisie te spelen en workshops te volgen. Voor kinderen t/m 6 jaar is er Ukkieland, zodat zij ook spelenderwijze kunnen leren hoe de media zijn invloed kan uitoefenen. Ook kun je in het treintje van de Hillywood Tours stappen die je een uitgebreide rondleiding over het Media Park geeft.

Muiderslot – Muiden

Het Muiderslot is een middeleeuws kasteel dat nog in zeer goede staat is. Het kasteel is in 1285 gebouwd, sindsdien is het regelmatig gerestaureerd. Muiderslot bewaart een boeiende geschiedenis vol interessante bewoners. Er is veel kunst te bewonderen en door middel van een rondleiding krijg je een goed beeld hoe mensen hier ooit hebben gewoond. Leuk voor wat oudere kinderen.

Sint Maartenszee – De Goudvis

Attractiepark De Goudvis bestaat uit een buitengedeelte van 3,5 hectare groot en een overdekt gedeelte van 2200m2 groot. Een perfect dagje uit voor iedere weersomstandigheid dus. Buiten is onder anderen een klimtoren, kabelbanen, trampolines en waterfietsen. Binnen vind je ballenbakken, glijbanen, tunnels en nog veel meer.  Beide gedeeltes zijn aantrekkelijk voor alle leeftijden.

Texel – Ecomare

Ecomare is een informatiecentrum over de Waddenzee, de Noordzee en Texel. Er zijn verschillende exposities waarbij je de natuur van het waddengebied ontdekt. Je leert er welke dieren er rond Texel leven, kunt skeletten en opgezette vogels bewonderen en de wereld rond microben aanschouwen. Naast een informatiecentrum is Ecomare ook een zeehondenopvang. Tijdens het voedermoment verteld de verzorger alles wat je moet weten over deze lieve dieren. Maar er zijn meer levende dieren te bezoeken, zoals vogels, bruinvissen en heel veel verschillende zeedieren in het zeeaquarium. Een leerzaam en leuk dagje uit voor kinderen vanaf ongeveer twee jaar oud.

Tuitjenhoorn – Holle Bolle Boom

Zin in een dagje flink wat speelplezier? Bij de Holle Bolle Boom kunnen kinderen al hun energie kwijt in drie verschillend belevenissen: Binnen, Buiten en Plons. De belevenis Binnen is een indoorspeeltuin vol glijbanen, ballenbakken en klimtoestellen. En het is hier altijd droog! Buiten vind je glijbanen, een fonteinplein, springkussens en een buitenbad. Plons staat natuurlijk voor waterplezier. Het is geen zwembad maar een waterspeeltuin. Alles wat een normale speeltuin te bieden heeft, maar dan in het water. Holle Bolle Boom is een dagje uit voor kinderen van alle leeftijden.

Heb jij nog leuke aanvullingen voor deze lijst? We horen het graag!

Foto’s © Opwegmetmama.nl

About Author

Hallo allemaal, Ik ben Lisanne, 31 jaar en samen met mijn verloofde Rufus en onze zoon Avian (1 jaar) woonachtig in Heerhugowaard. Ik ben eigenaar van Gastouderbureau Toppie Noord-Holland Noord en heb Pedagogiek gestudeerd. Ik ga graag met mijn gezin op pad, naar pretparken, dierentuinen of de natuur in.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.