Menu
Nederland / Uitjes & Activiteiten

De leukste uitjes tijdens de Meivakantie 2019

Voor een groot deel van Nederland start morgen de meivakantie. Heb je nog niets in de planning of ben je nog op zoek naar wat leuke ideeën, lees dan vooral verder. In dit artikel heb ik namelijk een aantal leuke uitjes speciaal voor de meivakantie voor je verzameld. Welke ga jij doen?

Ontdek het boerenleven in Dierenpark Amersfoort

De meivakantie in Dierenpark Amersfoort begint al direct dit paasweekend. Wist je dat niet alleen kinderen maar ook dieren het leuk vinden om op zoek te gaan naar Paaseieren? In deze dierentuin hebben de dieren ook een heerlijk voorproefje gekregen! Enne.. De hele meivakantie kunnen ook kinderen in Dierenpark Amersfoort op zoek naar eieren tijdens het Boerenleven evenement.

Tijdens de meivakantie worden kinderen uitgedaagd om hun klompen aan te trekken en de handen uit de mouwen te steken, er wonen namelijk ook een heleboel boerderijdieren in Dierenpark Amersfoort. Daarnaast kom je ook nog het e.e.a. te weten over deze dieren en kun je meedoen met andere leuke activiteiten die bij het thema Boerenleven horen.

Het Boerenleven evenement vindt plaats van 19 april t/m 5 mei 2019.

Superleuke Lenteweken bij de Julianatoren

Van 19 april t/m 5 mei vinden in de Julianatoren de Superleuke Lenteweken plaats. Er valt deze vakantie wel een heleboel te beleven in dit leuke pretpark. Zo is Cas de Ranger weer terug van weggeweest en komt met een nieuwe show waarin je samen met hem op avontuur kunt gaan in de Experience.

Wil je nog meer shows meemaken? Dan bof je! In de grote Dino en Dana bouwshow gaan kinderen (gericht op de leeftijden 2 t/m 5 jaar) samen met hen op een spannend en leerzaam bouwavontuur.

En er is nog veel meer nieuws deze meivakantie. Op zaterdag 20 april wordt namelijk de nieuwe attractie ‘De Hoge Hoed’ (een vrije-val toren) geopend door de welbekende pretpark directeur Meneer Kaasgaaf. Durf jij in deze nieuwe attractie?

Ook Pasen zal niet ongemerkt voorbij gaan in de Julianatoren. Op zondag 21 april om 11.00 uur kunnen kinderen onder begeleiding van Cas de Ranger op zoek naar eieren op het bospad van de Experience. Tevens kunnen er leuke prijzen worden gewonnen waaronder en gezinsabonnement.

Een fleurig uitstapje naar de Keukenhof

Kom in de meivakantie naar de Keukenhof, want ook hier kun je een aantal leuke dingen beleven. Tijdens de Paasdagen zal de Keukenhof namelijk geel kleuren en kun je de paashaas tegenkomen.

Ook vliegen van 29 april t/m 3 mei 2019 de roofvogels boven je hoofd. Je kunt deze dagen dagelijks genieten van spectaculaire roofvogelshows met o.a. valken, uilen, buizerds en arenden. Deze shows starten om 12.00 uur en om 14.30 uur en duren ongeveer 45 minuten.

Verder kun je in de Keukenhof uiteraard genieten van de mooie bloemenvelden, kunnen kinderen hun eigen bollenmozaïek maken, meedoen aan een speurtocht, naar de kinderboerderij en lekker klimmen en klauteren in de speeltuin.

Enne.. De Keukenhof is dit jaar maar geopend t/m 21 mei dus wacht niet te lang als je hier nog naartoe wil gaan. 😉

Gezocht! Grappenmakers voor het Beeld en Geluid museum 

Het Beeld en Geluid museum in Hilversum staat van 28 april t/m 5 mei 2019 in het thema van humor. Dagelijks kun je met het hele gezin meedoen aan de familie-acteerworkshops waarin je zelf een sketch gaat naspelen, je eigen rap of songtekst maken en je eigen konijn, meme of karikatuur maken.

En wie denkt dat dat alles is, die heeft het mooi mis! Het VET Kindercabaret geeft op dinsdag 30 april en donderdag 2 mei 2019 een theatershow. Ook kun je meedoen met een tweetal masterclasses: op woensdag 1 mei 2019 een stand-up comedy masterclass en op vrijdag 3 mei 2019 een masterclass van Tex de Wit (bekend van Zondag met Lubach).

Een koninklijk bezoek aan bij Paleis het Loo

Bij goed weer is een bezoekje aan Paleis het Loo in Apeldoorn zeker de moeite waard. Ontdek hier de prachtige stallen en koetshuizen, doe mee aan een speurtocht, geniet van het prachtige paleispark, kom naar het kinderatelier of kom spelen in Speelpaleis het Loo. En heb je trek gekregen? Schuif dan aan bij de Koninklijke high-tea welke ook geschikt is voor kinderen (wel van te voren reserveren).

Tussen 29 april en 3 mei 2019 kun je deelnemen aan de familie doe-rondleiding waarbij je wandelt door de paleistuin en een kijkje krijgt vanaf het paleisdak. In het kinderatelier kan je kind tussen 27 april en 5 mei zijn/haar eigen zandbolletjes maken van zand en zaadjes welke je vervolgens natuurlijk zelf thuis mag zaaien.

Voel je een echte straaljagerpiloot tijdens de Straaljager weken in Aviodrome

Tijdens de meivakantie van 19 april t/m 5 mei 2019 kunnen kinderen in Aviodrome zich inleven in het leven van een echte straaljagerpiloot. Zo kunnen zij plaatsnemen in de cockpit van de Saab Viggen en de MiG straaljager en ontdekken waar alles voor dient (pas op het knopje van de schietstoel!), kijken wie de snelste is op de vliegtuigstormbaan, zich verkleden als een echte straaljagerpiloot en een sprintje trekken op de renbaan.

Een dagje naar de bioscoop

Tijdens schoolvakanties draaien in er de bioscoop altijd extra films voor kinderen, zo ook tijdens deze meivakantie. Hieronder vind je er zes:

  • Cats, op zoek naar Kattopia – Klik hier voor de trailer
  • Wonder Park – Klik hier voor de trailer
  • Circus Noel – Klik hier voor de trailer

  • Corgi – Klik hier voor de trailer
  • Missing Link – Klik hier voor de trailer
  • Masha en de beer 2 – Klik hier voor de trailer

Op zoek naar nog veel meer leuke uitjes die je kunt ondernemen in de meivakantie, bekijk dan ook het artikel ‘22 leuke activiteiten in de lente om te ondernemen met kinderen‘. 

Wat zijn jullie plannen voor de meivakantie?

Kopfoto © Bigstock.com

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.