40x de leukste uitjes voor in de Zomervakantie 2019

Voor het zuiden van ons land is inmiddels de Zomervakantie begonnen. De leukste tijd van het jaar voor kinderen maar voor ouders soms lastig te vullen met leuke uitjes. Gelukkig worden er ook dit jaar in het hele land weer leuke activiteiten georganiseerd. Een aantal van deze leuke uitjes zijn verzameld in dit artikel. 

  • De Zomervakantie is voor regio zuid van 6 juli t/m 18 augustus 2019
  • De Zomervakantie is voor regio noord van 13 juli t/m 25 augustus 2019
  • De Zomervakantie is voor regio midden van 20 juli t/m 1 september 2019

Inhoudsopgave

Drenthe

Wildlands Adventure Zoo: SummerNights (Emmen)

Van 13 juli tot en met 25 augustus vinden in Wildlands de SummerNights plaats. Tijdens deze SummerNights is het park geopend tot 20.00 uur. Naast alle belevenissen die Wildlands ook op deze avonden biedt, zoals een tochtje in een truck door Savana, kun je nu ook genieten van heerlijk eten, cocktails, live muziek en speciale rondleidingen over hoe dieren omgaan met warmte tijdens de zomer. De avonden worden afgesloten met een sfeervol kampvuur waar je marshmallows en verse broodjes kunt roosteren.

Je kunt speciaal voor de SummerNights een ticket kopen. Deze zijn verkrijgbaar vanaf €13,50 (kinderen tot 3 jaar gratis) en geldig vanaf 16.00 uur. Wil je de SummerNights combineren met een dagje Wildlands, dan kun je een regulier ticket kopen. Een ticket voor kinderen vanaf 3 jaar kost dan €19,50 en vanaf 10 jaar €22,50.

Voor meer informatie, bezoek de website.

Attractiepark Drouwnerzand: Danny Shows (Drouwen)

In Drouwnerzand kun je vanaf 6 juli tot en met 1 september van dinsdag tot en met zondag de mascotte Danny ontmoeten. Hij verwelkomt je in het park, gaat met je op de foto, geeft leuke shows weg en zwaait je aan het eind van de dag ook weer uit. Enne.. Dit jaar hebben ze ook twee nieuwe attracties geopend!

Tickets voor Drouwnerzand kosten in het hoogseizoen €15,50. Kinderen tot en met twee jaar mogen gratis naar binnen. Voor meer informatie, kijk op de website.

Lees ook ons artikel ‘Een dagje naar Attractiepark Drouwenerzand‘ om een indruk te krijgen van dit leuke attractiepark.

Plopsa Indoor Coevorden: Zomer met Bumba (Dalen)

In de maanden juli en augustus kun je in Plopsa Indoor Coevorden genieten van de zomerse show Zomer met Bumba. De bekende clown neemt jou, samen met zijn vriendjes mee op reis. Een vrolijke show voor de kleinste Bumba fans.

De show zit inbegrepen bij een regulier entreeticket. Deze zijn verkrijgbaar voor €19.99 (een ticket voor kinderen onder de 1 meter kost €10,99). Voor mee informatie, kijk op de website. En is je kind 5 jaar? Dan kan hij/zij in 2019 gratis een bezoekje brengen aan Plopa Indoor Coevorden.

Flevoland

Aviodrome: Fly-In (Lelystad)

Op 17 en 18 augustus organiseert het Aviodrome weer de Fly-In. Alles staat in het teken van het thema van het jaar: Rescue Heroes. Vanuit het buitenland komen er bijzondere vliegtuigen en er zijn brandweerwagens en politieauto’s te bewonderen. Er is een stormbaan, je kunt abseilen van het 19 meter hoge vrachtruim van een Boeing en je kan op de foto met Chase en Skye van de tekenfilmserie Paw Patrol.

Fly-In zit inbegrepen bij een regulier entreeticket voor het Aviodrome. Een ticket kost voor kinderen vanaf 3 jaar €12,95 en vanaf 12 jaar €15,95.

Bezoek voor meer informatie de website.

Orchideeën hoeve: Jungle Expeditie (Luttelgeest)

Ga deze zomer op Jungle Expeditie tussen de vlinders, vleesetende planten, slangen en flamingo’s. In de orchideeën hoeve in Luttelgeest ontdek je het junglepark via uitkijktorens, touwbruggen en waterpartijen. Iedere dag is er een Grote Jungle Quiz waar je als familie aan mee kan doen. Er zijn stokstaartjes en ringstaartmaki’s te spotten en prachtige exotische planten te ontdekken. Bij een kinderentreebewijs krijg je een gratis speurtocht: ‘Kees Kaas op Jungletocht’.

Je kunt de Jungle – Expeditie van 6 juli tot en met 1 september volgen  tussen 09.00 – 18.00 uur. Een ticket voor kinderen vanaf 4 jaar kost €8,00 (online) en vanaf 13 jaar €14,00 (online).

Voor meer informatie, bezoek de website.

Lees ook ons artikel: ‘Tropische temperaturen in de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest

Havendagen (Zeewolde)

Van 12 tot en met 14 juli vinden de Havendagen van Zeewolde plaats. De Aanloophaven wordt dit weekend gevuld met allerlei soorten boten. Jong en oud kan hier kennis maken met oude ambachten en de eigenaren van de schepen, een rondvaart maken, genieten van live muziek of uitrusten op één van de terrassen. Er zijn verschillende demonstraties, waaronder flyboarden, je kunt meedoen aan meerdere wateractiviteiten en op zaterdag is er een kinderkermis. Slechts enkele voorbeelden van wat er te beleven is tijdens de Havendagen.

Voor meer informatie, kijk op de website.

Outdoorpark Almere: Zomervakantie (Almere)

Zin in een actieve zomervakantie? In het Outdoorpark van Almere valt er iedere dag een ander spannend avontuur te beleven. Voorbeelden zijn kanoën, survivallen en boogschieten. Tevens zijn er verschillende kampen tijdens de zomervakantie.

Voor de agenda, prijzen en verdere informatie, bekijk de website.

Friesland

Friese Ballonfeesten (Joure)

Van woensdag 17 tot en met zondag 21 juli, vindt de 34e editie van de Friese Ballonfeesten plaats. Tijdens dit spectakel kan je genieten van 35 luchtballonen die worden opgeblazen en de lucht in gaan. En dit alles onder het genot van een hapje en een drankje van één van de foodtrucks. Er is live muziek en er zijn ook nog zes kermisattracties.

De entree is gratis! Voor meer informatie, bekijk de website.

It Fryske Gae: Activiteiten in de natuur (Earnewâld)

In Friesland worden tijdens de zomervakanties veel activiteiten in de prachtige Friese natuur georganiseerd. De natuur ontdekken vanaf het water, waterdiertjes vangen, wandelen met de boswachter of een cursus natuurfotografie voor kinderen zijn slechts enkele voorbeelden van deze activiteiten. Dus hup, wandelschoenen aan, rugzak op je rug en lekker de natuur in!

ijk op de website voor meer informatie en alle activiteiten.

Gelderland

Koningin Julianatoren: Jul & Julia Zomerweken (Apeldoorn)

Van maandag 8 juli tot en met zondag 1 september vinden in pretpark Koningin Julianatoren de Jul & Julia Zomerweken plaats. Het pretpark is in echte zomerse sferen. De muizen Jul & Julia nemen je mee voor een wereldreis in hun voorstelling “Jul & Julia en de reis om de wereld”, meneer Kaasgaaf leert je limbodansen en kan je met mevrouw Suikerspin swingen tijdens haar Mexicaanse dansshow. Help Dino en Dina met hun Zomerse Bouwspel, wordt een stoere ranger bij Cas de Ranger Live en draai je rondjes in een reuze sombrero. Slechts enkele activiteiten die je tijdens de Zomerweken kan beleven.

Uiteraard kan je ook genieten van zestig leuke attracties van het pretpark. Op de zaterdagavonden 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus is het park geopend tot 20.00 uur en kookt mevrouw Suikerspin Live een heerlijke maaltijd. Op de andere dagen is het park geopend tot 17.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €24 (kinderen tot 2 jaar mogen gratis).

Kijk op de website voor meer informatie.

Zandsculpturenfestijn (Garderen)

Dit festijn is geopend van april tot begin november 2019 maar de zomervakantie is een perfecte gelegenheid voor een bezoek. Het thema van het festijn is ‘Reis om de wereld’ en dit is terug te zien in de prachtige zandsculpturen. Alles wat ook maar een beetje met reizen te maken heeft, is te bewonderen.

Het festijn is maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar betalen €4,50 en vanaf 13 jaar kost een ticket €9,50.

Voor meer informatie, bezoek de website.

Lees ook ons artikel: ‘Op wereldreis in Garderen bij Het Veluws Zandsculpturenfestijn

Circus Lorelly (Velp)

Op woensdag 7 augustus kun je in het openluchttheater De Pinkenberg van Velp, genieten van een voorstelling van Circus Lorelly. Een circus zoals een circus zou moeten zijn, vol grappen en leuke trucs.

Een kaartje kost online € 7,- en aan de kassa € 8,-.

Voor meer informatie, kijk op de website.

Groningen

Bloemenboerderij: Maïsdoolhof (Saaxumhuizen)

Op de bloemboerderij in Saaxumhuizen is het maïsdoolhof tot 6 oktober weer geopend. Op een veld van drie hectare moet je op zoek gaan naar de uitkijktoren. Het doolhof heeft ieder jaar een ander thema en is te volgen door vragen te beantwoorden. Weet jij alle vragen te vinden en te beantwoorden, dan krijg je een Bloemenboerdij-Maïsdoolhof Diploma. Is het grote doolhof iets te heftig? Er is ook een kabouterdoolhof aangelegd. In dit doolhof zijn allemaal kabouters verstopt. Kun je ze allemaal vinden? Dan krijg ook jij een Maïsdoolhofdiploma.

Het doolhof is van juli tot begin oktober geopend, maandag tot en met zaterdag van 10.00 – 17.30 uur en op zondag van 12.00 – 17.30 uur. Je betaalt vanaf 4 jaar €7,50 entree, dit is inclusief één consumptie.

Kijk op de website voor meer informatie.

Landgoed Nienoord: Modderspelen (Nienoord)

Op 13 en 14 juli wordt op Landgoed Nienoord de zomervakantie blubberig begonnen met de jaarlijkse Modderspelen. Dit is alweer de 5e editie. Het is de bedoeling om zo vies mogelijk te worden. Er zijn verschillende spellen met modder te spelen, waaronder drekracen en modderglijden. De brandweer zorgt voor een verfrissende douche na al het gerol in de modder.

De Modderspelen beginnen om 10.00 uur tot 17.00 uur.

Kijk op de website voor meer informatie.

Limburg

Attractiepark Toverland : Midzomeravonden (Sevenum)

Van 17 juli tot en met 17 augustus kun je de Midzomeravonden van Attractiepark Toverland bezoeken. Het pretpark is dan van 10.00 uur tot 23.00 uur geopend. Het park is mooi verlicht, er zijn verschillende shows te bezoeken en als afsluiting van de dag is er een groots vuurwerk. Er is live muziek, lekker veel te eten en te drinken en de sfeer is heerlijk zomers. En uiteraard mag je nog steeds in de attracties die het park altijd al zo leuk maakt.

De reguliere entreetickets zijn inclusief Midzomeravonden. De tickets kosten voor kinderen onder de 120 cm €23 en voor mensen boven de 120 cm €31.

Kijk voor meer informatie op de website van Toverland.

Lees ook ons artikel: ‘Dromen worden werkelijkheid in Attractiepark Toverland

Sprookjesbos Valkenburg: Bumba in ’t Sprookjesbos en Summer Nights (Valkenburg)

Op woensdag 24 juli brengt de bekende clown Bumba een bezoekje aan het sprookjesbos. Tussen 15.00 – 17.00 uur kun je knuffelen en op de foto van Bumba.
Deze zomervakantie vinden ook de Summer Nights plaats in het Sprookjesbos. Het park is dan geopend tot 22.00 uur en er zijn allerlei activiteiten te beleven, waaronder een heerlijke barbecue en shows van goochelaars en danseressen.

Vanaf vrijdag 27 juli, iedere vrijdag en zaterdag in juli en augustus. De toegangsprijs van het Sprookjesbos vanaf 3 jaar is €9,- (online, aan de kassa €9,50).

Kijk op de website voor meer informatie.

Noord-Brabant

Efteling: Negen Pleinen Festival (Kaatsheuvel)

Op alle vrijdag- en zaterdagavonden in Juli en Augustus kun je in de Efteling genieten van het Negen Pleinen Festival. Het festival begint om 18.00 uur en sluit om 23.00 uur de dag af. Iedere festivalavond wordt geopend met een stoet van artiesten door het park. De artiesten verspreiden zich vervolgens over de negen pleinen en starten de shows. De shows zijn gekoppeld aan het thema van de verschillende pleinen.

Met een regulier ticket voor de Efteling mag je ook genieten van het festival. De tickets kosten €40 per persoon (vanaf 4 jaar).

Voor meer informatie, bezoek de website van de Efteling.

Billy Bird Hemelrijk: Spetter Spektakel en Mega Spring Spektakel

Op zondag 14 juli vindt in Billy Bird Hemelrijk het Spetter Spektakel plaats. Verschillende springkussens met water zal op deze dag in het park staan. Op 18 augustus is het Mega Spring Spektakel in Billy Bird Hemelrijk. Ook op deze dag zullen grote springkussen door het park verspreid zijn, alleen dan zonder water.

Op beide dagen is het park van 10.00 – 18.00 uur geopend. De Spektakels zijn te bezoeken met een regulier entreebewijs van het pretpark en deze zijn verkrijgbaar vanaf € 10,95.

Voor meer informatie, kijk op de website.

Oorlogsmuseum Overloon: Santa Fe (Overloon)

In het weekend van 10 en 11 augustus, waan je je in het museumpark voor museum Overloon weer in de jaren ’40. Santa Fe is een groot reenactment  event. Er rijden voertuigen van het bevrijdingsleger rond, in sommige mag je zelfs een rondje mee, er is een kamp zodat bezoekers een idee krijgen hoe het bevrijdingsleger leefde en een markt waar je van alles kunt vinden over de tweede wereldoorlog, zoals boeken, films en kleding.

Kaarten voor kinderen vanaf 4 jaar kosten €11,99, vanaf 13 jaar kost een ticket €17,99. Wil je ook een bezoekje brengen aan het museum? Een combiticket voor kinderen kost €18,53 en voor volwassenen €27,25.

Voor meer informatie, kijk op de website.

Noord – Holland

Artis: Zoomeravonden (Amsterdam)

In de maanden Juni, Juli en Augustus vinden op de zaterdagavonden de Artis Zoomeravonden plaats. De dierentuin is dan geopend tot zonsondergang en er zijn verschillende activiteiten voor groot en klein. Zo kun je genieten van live optredens, zijn er speciale voorstellingen in het planetarium, krijg je een rondleiding door een schemerend park en kun je verschillende workshops volgen. Er is ook veel lekker eten verkrijgbaar.

De Zoomeravonden kun je bezoeken met een regulier ticket voor Artis of met een Artis abonnement. Tickets kosten €18,50 (vanaf 3 jaar) en €22 (vanaf 10 jaar). Uiteraard mag je hiermee gewoon de hele dag het park in.

Kijk op de website voor meer informatie.

Lees ook ons artikel: ‘Wilde dieren in de stad: een bezoek aan Artis

Tropenmuseum: Cool Japan Arcadehal (Amsterdam)

Van 6 juli tot en met 1 september kun je naar harten lust gamen in de arcadehal van het tropenmuseum. De afgelopen maanden stond het tropenmuseum in het teken van de tentoonstelling Cool Japan. Omdat deze nu zijn laatste weken ingaat, sluit het museum dit groots af. Speel retro games zoals Donkey Kong en Sailer Moon, of probeer het nieuwe spel Wani Wani Panic.

Tickets voor het tropenmuseum kosten € 8,- voor kinderen en € 16,- voor volwassenen.

Voor meer informatie, kijk op de website van het Tropenmuseum.

Zuiderzeemuseum: Kleren maken de vrouw (Enkhuizen)

Vanaf 6 juli kun je in het Zuiderzeemuseum de tentoonstelling ‘Kleren maken de vrouw’ bewonderen. Tijdens deze tentoonstelling krijg je een kijkje in hoe kleding vroeger gemaakt, onderhouden en gedragen werd. Trends worden onder de loep genomen en kinderen krijgen de mogelijkheid zelf creatief te zijn met naald en draad.

Een ticket voor het museum kost €11,- voor kinderen en €17,- voor volwassenen (vanaf 13 jaar).

Voor meer informatie, kijk op de website.

Lees ook het artikel: ‘Zuiderzeemuseum Enkhuizen is leuk voor jong en oud!

Overijssel

Dino adventure zomerkamp (Heino)

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus vindt in Dinoland het Dino adventure zomerkamp plaats. Vindt jouw kind dinosaurussen helemaal geweldig? Misschien is dit zomerkamp echt iets voor hem/haar. De kinderen leren hier alles over dinosaurussen, gaan naar attractiepark Slagharen, gaan zelfs twee keer naar Dinoland en nog veel meer.

De prijs voor het zomerkamp is € 250,- per persoon.

Voor meer informatie, kijk op de website.

Lees ook ons artikel: ‘Dinosaurussen komen tot leven in Dinoland

Avonturenpark Hellendoorn: Zinderende Zomeravonden (Hellendoorn)

Tijdens de Zinderende Zomeravonden van Avonturenpark Hellendoorn blijft het park extra lang open, tot 21.45 uur! Daarna wordt de dag afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Ook heeft het park vanaf 6 juli 2019 een nieuwe spectaculaire zomershow: de Drakenridders! Tijdens deze show worden bezoekers meegenomen in een spannend verhaal over ridders en draken. De show is geschikt voor het hele gezin.

De Zinderende Zomeravonden zijn op 31 juli, 7, 14 en 21 augustus. Wil je deze extra lange dagen meemaken? Een ticket kost online €15,50 en aan de kassa €24,50. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratig.

Voor meer informatie, bezoek de website van Hellendoorn.

Lees ook het artikel: ‘Een dagje naar Avonturenpark Hellendoorn + opening nieuwe attractie ‘Fort Knalkruit’

Prinsen- en Prinsessendagen (Apeldoorn)

Ook dit jaar organiseert Paleis het Loo tijdens de zomervakantie weer leuke activiteiten voor kinderen. Tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen kunnen kinderen o.a. leren boogschieten, meedoen aan een stokpaardenrace, dansen op het Prinsen- en Prinsessenbal en nog heel veel meer koninklijke hoogstandjes. Enne.. Natuurlijk mogen ze ook verkleed komen als een echte Koning of Koningin!

De Prinsen- en Prinsessendagen zijn op 23, 24, 30 en 31 juli en op 6, 7, 13, 14, 20 en 21 augustus 2019. Een kaartje voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar kost € 5,- en vanaf 13 jaar € 7,50 (eticket) of € 8,50 aan de deur.

Kijk voor meer informatie op de website van Paleis het Loo.

Utrecht

Dierenpark Amersfoort: Foodfestival (Amersfoort)

Op 15 tot en met 18 augustus kun je in Dierenpark Amersfoort genieten van sfeervolle zomeravonden. Het park zal geopend zijn tot na zonsondergang, het park sluit haar deuren pas om 22.00 uur. Er is heerlijk eten te halen bij de Foodtrucks, te swingen tijdens de kinderdisco of rondstruinen op de Ibizamarkt. Het echte zomergevoel zal je hier dus zeker tegemoet komen. En uiteraard kun je ook een wandeling maken langs alle dieren om hen een zonnige groet te brengen.

Het Foodfestival begint vanaf 16.00 uur en tickets kosten € 7,50 inclusief toegang tot het dierenpark. Kijk op de website voor meer informatie.

Lees ook het artikel: ‘Apen, olifanten en dino’s in Amersfoort

Museum Speelklok: Draaiorgelavontuur (Utrecht)

Voel je deze zomervakantie een echte orgelman of -vrouw en behaal je orgeldiploma. Tijdens het draaiorgelavontuur leer je van een echte orgelspeler alles over orgels. Je krijgt een rondleiding, leert de kneepjes van het vak en uiteraard volgt er aan het eind een echte test. Kun jij een orgel goed genoeg bespelen om dat diploma te verdienen?

Het avontuur is iedere woensdag, zaterdag en zondag te beleven en is gratis bij een entreeticket. De toegangsprijs voor kinderen onder de 13 jaar is €7,-. Volwassenen betalen €13.

Bezoek de website voor meer informatie.

Zeeland

Berkenhof Tropical Zoo: Schatten zoeken (Kwadendamme)

In Berkenhof Tropical Zoo kan je nu als een echte mijnwerker schatten zoeken. In het huis van een overleden mijnwerker zijn overal edelstenen te vinden. Zoek ze allemaal als een echte schattengraver! Naast dat je de gevonden schatten mee naar huis mag nemen, leer je ook nog eens veel over deze stenen.

De activiteit kost €4,50 per persoon, bovenop de reguliere entreeprijs van €10,50 (3 t/m 12 jaar) en €11,50 (vanaf 13 jaar). Het park is de gehele zomer zeven dagen van de week geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Voor meer informatie, kijk op de website.

Museum Schooltijd: Expositie Suske en Wiske (Terneuzen)

In de maand Juli kun je in Museum Schooltijd nog genieten van de wisselexpositie ‘Suske en Wiske’. Een flinke verzameling van albums, beelden, spellen, puzzel en andere voorwerpen met als thema de bekende stripfiguren. Er is ook een quiz om jouw kennis over Suske en Wiske te testen, met een leuke beloning als dank.

Een kaartje voor kinderen kost €2,50 en voor volwassenen €3,50.

Voor meer informatie, kijk op de website.

MuZeeum: Zomervakantie in het MuZeeum (Vlissingen)

Tijdens de zomervakantie organiseert het MuZeeum allerlei leuke activiteiten. Maak een kijkdoos van het MuZeeum, bouw een museumgebouw van Kapla plankjes, haal een papieren souvenir bij de balie of wordt museuminspecteur. En uiteraard is een bezoek aan het museum ook erg leuk. Alle activiteiten zijn bij de reguliere entreeprijs inbegrepen.

Een ticket voor kinderen van 4 t/m 17 jaar kost €5,-. Een ticket voor volwassenen is €10,50.

Voor meer informatie, bezoek de website.

 Zuid – Holland

Diergaarde Blijdorp: Zoocamp (Rotterdam)

Iedere zomer organiseert Diergaarde Blijdorp Zoocamp. Kinderen van 9 tot en met 11 jaar zijn welkom om een nachtje te kamperen in de dierentuin. Niet dat er veel geslapen zal worden. Er worden namelijk keutels opgeruimd, tenten opgezet, heerlijk gegeten van de barbecue, geknutseld voor de dieren en, als hoogtepunt, een speurtocht gehouden door het park! En de volgende ochtend gaat vroeg de wekker, want er moet nog veel gedaan worden voordat de dierentuin zijn deuren opent!

Zoocamp vindt plaats op 19, 20 en 26 juli en op 2, 3, 10, 16 17, 23, 24, 30 en 31 augustus. De kinderen zullen om 16.30 uur begroet en ’s ochtends om 09.30 uur uitgezwaaid worden. Zoocamp kost € 69,50 per kind.

Kijk op de website voor meer informatie.

Lees ook ons artikel: ‘Op wereldreis in Diergaarde Blijdorp

Museon: Techniekworkshop (Den Haag)

Tussen 21 juli en 1 september kun je op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag in het Museon een techniekworkshop volgen. Tijdens deze workshop zet je een Maandlander of Marsrover in elkaar. Je leert spelenderwijs over mechanica door het voertuig te bouwen, te testen en, indien nodig, te verbeteren. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

De kosten voor de workshop zijn €5,-, bovenop de reguliere entreeprijs van het Museon. Een ticket voor Museon kost €8,- voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar oud, en €13,- vanaf 12 jaar.

Voor meer informatie, kijk op de website van Museon.

Rijksmuseum van Oudheden: Kunstdetective (Leiden)

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen tijdens de zomervakantie een echte detective spelen. Dieven zijn van plan een beeld te stelen uit het museum. Het is aan de kunstdetectives deze roof te voorkomen. Help professor Aardewerk, vind alle aanwijzingen en ontmasker de dieven. De speurtocht is gratis op te halen bij de kassa bij een ticket.

Voor entree voor kinderen van 5 tot en met 17 jaar betaal je €4,-, voor volwassenen €12,50.

Bezoek de website voor meer informatie.

Heel Nederland

Zwemmen in de subtropische Aqua Mundo zwembaden van Centerparcs

Gaan jullie niet op vakantie maar wil je toch graag wel even dat gevoel ervaren? Overweeg dan om een dagje naar één van de tropische zwembaden van Centerparcs te gaan. Voor de meeste hiervan kun je namelijk ook een dagticket kopen. Zelf krijg ik altijd een heerlijk zomers gevoel als we hier zijn geweest.

Klik hier voor meer informatie over de Aqua Mundo.

Theater: Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch is nu een theatervoorstelling gemaakt. Ook in het theater gaat de mol op zoek naar het dier dat op zijn hoofd gepoept heeft. Een voorstelling vol dieren en dierenpoep geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Kijk voor de agenda van deze voorstelling op de website.

Theater: Nijntje op de fiets

Een combinatie van verschillende boekjes over het bekendste konijntje van de wereld. In een herkenbaar decor komen bekende liedjes, vriendjes en tekeningen voorbij. In de voorstelling pakt Nijntje de fiets en gaat op pad naar opa en oma Pluis. Onderweg komt ze van alles tegen.

Voor de speellijst, bezoek de website.

Bioscoop: Toy Story 4

In dit vierde deel van de succesvolle animatiefilm, doen onze bekende speelgoed vrienden hun best een door hun eigenaar gemaakt nieuw stuk speelgoed te beschermen. Te zien in bijna alle bioscopen in Nederland, in de originele Engelse versie met Nederlandse ondertiteling of  Nederlands gesproken.

 

Lees ook ons artikel: ‘Een absolute bioscoophit voor de zomervakantie: Toy Story 4

Bioscoop: Huisdiergeheimen 2

In Huisdiergeheimen 2 volgen we opnieuw het doen en laten van huisdieren als baasjes van huis zijn. Heb je altijd al willen weten wat jouw eigen Vicky of Pluisje doet als jij niet thuis bent? Dan is deze film zeker een aanrader. Te zien in Engelse versie met ondertiteling of Nederland gesproken.

Bioscoop: Casper & Emma op jacht naar de schat

Ook Casper en Emma hebben zomervakantie. Zij brengen deze samen door in het strandhuis van opa. Tijdens een dagje zwemmen, ontdekken zij een kistje met een mysterieuze rebus. Ga deze zomer met Casper en Emma op zoek naar de schat.

Lees ook het artikel: ‘29 mei 2019 in de bioscoop: Casper en Emma op jacht naar de schat

Ballorig: Zomerpas

Ook dit jaar is de Ballorig Zomerpas er weer. En laten we eerlijk zijn, met het zomerweer in Nederland is dat af en toe best wel fijn (om te schuilen voor de regen of te genieten van de airco). De zomerpas is verkrijgbaar voor €19,50 en daarmee krijg je tussen 1 juli en 1 september 2019 onbeperkt toegang tot deelnemende Ballorig locaties.

Kijk voor de deelnemende locaties op de website.

Wat zijn jullie plannen deze zomer? Gaan jullie lekker op vakantie of kiezen jullie juist voor leuke uitstapjes in Nederland?

Kopfoto © Opwegmetmama.nl

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.