Zomervakantie 2024 – Uitjes & activiteiten met kinderen

Vandaag start voor de eerste regio de zomervakantie van het jaar 2024. Er worden dan ook weer diverse extra leuke activiteiten aangeboden. In dit artikel hebben wij er een aantal voor je bij elkaar gezocht. 

  • De Zomervakantie is voor regio noord van 20 juli t/m 1 september 2024
  • De Zomervakantie is voor regio midden van 13 juli t/m 25 augustus 2024
  • De Zomervakantie is voor regio zuid van 6 juli t/m 18 augustus 2024

Dit artikel wordt ieder jaar vernieuwd en continu aangevuld met leuke uitjes en activiteiten die wij tegenkomen. Schroom dus niet om later nog eens naar deze pagina terug te keren om te zien of er al meer leuks tussen staat.

Vier de zomer met Bumba (Coevorden)

Vier van 1 juli t/m 3 september 2023 de zomer met Bumba en zijn vriendjes in Plopsa Indoor Coevorden. Tijdens de zomervakantie kun je hier genieten van extra activiteiten zoals een leuke Bumba Show waarbij Bumba en Bumbalu op reis gaan. En natuurlijk is er daarna ook nog een leuke meet & greet met deze leuke clowns. Naar onze ervaring zijn de shows van Bumba altijd zeer leuk en interactief met de kleintjes.

Adres: Reindersdijk 57, 7751 SH Dalen
Website: www.plopsaindoorcoevorden.nl/nl/evenementen/zomer-met-bumba

Prinsen- en Prinsessendagen (Apeldoorn)

Ook dit jaar organiseert Paleis het Loo tijdens de zomervakantie weer leuke activiteiten voor kinderen. Tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen kunnen kinderen o.a. leren boogschieten, meedoen aan een stokpaardenrace, dansen op het Prinsen- en Prinsessenbal en nog heel veel meer koninklijke hoogstandjes. Enne.. Natuurlijk mogen ze ook verkleed komen als een echte Koning of Koningin!

De Prinsen- en Prinsessendagen kun je beleven op dinsdag, woensdag en donderdag in de zomervakantie vanaf 18 juli t/m 17 augustus 2023.

Adres: Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn
Website: www.paleishetloo.nl

Summer Feelings én 4 nieuwe attracties in Attractiepark Toverland (Sevenum)

Vanaf 8 juli t/m 27 augustus 2023 is het weer tijd voor Summer Feelings in Attractiepark Toverland. In de zomervakantie kun je hier genieten van meer entertainment en optredens, maar is het park ook ’s avonds tot 21.00 uur geopend. Ook zijn er 4 nieuwe attracties geopend die je natuurlijk wil uitproberen! En wil je alles uit je bezoek halen? Blijf dan overnachten op de Toverland Pop-Up Summer Camp aan de voet van de houten achtbaan Troy.

Adres: Toverlaan 2, 5975 MR Sevenum
Website: www.toverland.com/summerfeelings

Pretpark Park Hilaria (Eindhoven)

Van 4 t/m 13 augustus 2023 kun je in Eindhoven naar het tijdelijke pretpark Park Hilaria. Je vindt hier meer dan 100 (!) spectaculaire én nostalgische kermisattracties, gezellige terrassen en diverse optredens. Kortom: genoeg vermaak voor jong en oud!

Goed om te weten is dat er op maandag 7 augustus 2023 van 14.00 t/m 16.00 uur een pikkelarme kermis is.

Adres: Kennedylaan, Eindhoven
Website: www.parkhilaria.nl

Vier de zomer bij BillyBird Park Drakenrijk (Reuver)

In de zomer zijn er bij BillyBird Park Drakenrijk een aantal leuke activiteiten te doen voor jong en oud. Zo is er een speurtocht, kun je schat zoeken, dansen in de schuimdisco en kunnen kinderen zandkastelen bouwen.

Op 22 en 23 juli 2023 kun je tevens naar het Spertterspektakel 2023 waarbij je met het hele gezin kunt spelen op verschillende springkussens met water.

En op 19 en 20 augustus 2023 is er het Springspektakel waarbij je op verschillende springkussens kunt spelen.

Adres: Drakenrijkstraat 1, 5953 TR Reuver
Website: www.billybird.nl/park/drakenrijk/evenementen

Waterpret in Dierenpark Amersfoort (Amersfoort)

Deze zomervakantie (van 8 juli t/m 3 september 2023) kun je genieten van veel waterpret bij Dierenpark Amersfoort: speelfonteinen, een watertocht, pootjebaden maar ook een zomerprogramma met nieuwe wateractiviteiten. Ook ideaal op de dagen waarop het nog warmer is doordat een groot deel van het park zich in de schaduw bevindt. En vergeet natuurlijk ook niet om een bezoekje te brengen aan het dinobos!

Adres: Barchman Wuytierslaan 224, 3819 AC Amersfoort
Website: www.dierenparkamersfoort.nl/waterpret

Stap in de kistjes van een soldaat (Soest)

Ook deze zomervakantie kun je van 8 juli t/m 3 september 2023 in het Nationaal Militair Museum in Soest diverse stoere activiteiten doen. Waan je buiten in de wereld van een echte militair met de activiteiten een tentje opzetten, leer salueren, code kraken, knopen leggen, een schuttersputje bouwen en test je conditie bij de mini-bootcamp. Ook is het mogelijk om een mini-jeep te besturen op het uitdagende buitenparcours of stap in een echt rupsvoertuig uit de Tweede Wereldoorlog.

Adres: Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest
Website: www.nmm.nl/nl/vakantie

Lees ook ons artikel: ‘Ontdek de geschiedenis van defensie in het Nationaal Militair museum

Skateweken in Utrecht & Rotterdam

Tijdens de zomervakantie vinden de Skateweken in Utrecht en Rotterdam plaats. Je krijgt hierbij elke dag les van de skateleraren van skateboardschool Skate Days. Tijdens de lessen word je ingedeeld op je eigen niveau waarbij je de basis van het skateboarden goed onder de knie krijgt (ook voor gevorderden!). Je bepaalt zelf het aantal dagen waarop je wil meedoen.

De Skateweken in Utrecht vinden plaats van 10 t/m 21 juli en 14 t/m 18 augustus 2023.

Adres: Skatepark Utrecht, Koningin Wilheminalaan 4, 3527 LD Utrecht
Website: www.skatedays.nl/skateweek-utrecht

De Skateweken in Rotterdam vinden plaats van 19 t/m 22 juli en 16 t/m 19 augustus 2023.

Adres: Piekstraat 45, 3071 EL Rotterdam
Website: www.skateland.nl/lessen/skateweek

Het gestolen recept van Kasteel de Haar (Haarzuilens)

Van 8 juli t/m 3 september 2023 is er een nieuwe ontdekkingstocht bij Kasteel de Haar, namelijk ‘Het gestolen recept‘. Tijdens deze speciale speurtocht kunnen kinderen door middel van aanwijzingen in het kasteel en het oplossen van raadsels het recept terugvinden.

Er zijn twee varianten beschikbaar: een voor kinderen vanaf 4 jaar en een voor kinderen vanaf 8 jaar. Je krijgt de speurtocht gratis bij een kasteelbezoek en na afloop ontvangen de kids een beloning.

Adres: Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht
Website: www.kasteeldehaar.nl/torendol-rondleiding

Lees ook ons artikel: ‘Ga met kinderen op ontdekkingstocht bij Kasteel de Haar in Haarzuilens

World of Dinos (Rotterdam)

Deze zomervakantie keert de grootste dino expo van Europa terug naar Nederland: World of Dinos. De tentoonstelling bestaat uit meer dan 80 levensechte dinosaurussen. Kinderen komen op spelenderwijs d.m.v. een speurtocht door de World of Dinos meer te weten over deze prehistorische dieren te weten.

Aan het eind van de expo zijn er nog wat speelmogelijkheden zoals het opgraven van dinosaurusbotten en een springkussen.

World of Dinos kun je deze zomervakantie bezoeken van 8 juli t/m 27 augustus 2023 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Let op! Deze expo is vrij donker qua belichting!

Adres: Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Website: www.worldofdinos.nl

Lees ook ons artikel: ‘Sta oog in oog met dinosaurussen in World of Dinos in Utrecht

Deze zomervakantie in de bioscoop

Naar de bioscoop in de zomervakantie 2023? Een goed idee! Er draaien namelijk een heleboel leuke kinderfilms momenteel. Denk hierbij aan:

  • De Oneindige Slijmfilm
  • De Super Mario Bros Movie
  • Casper en Emma en de gouden ring
  • De nieuwe Disney en Pixar film Elemental
  • De Bellinga’s – Vakantie op stelten
  • Juf Roos: Op reis naar de regenboog

Wat zijn jullie plannen deze zomer? Gaan jullie lekker op vakantie of kiezen jullie juist voor leuke uitstapjes in Nederland?

Kopfoto © Dierenpark Amersfoort