Menu
Nederland / Uitjes & Activiteiten

Zomervakantie 2023 – Uitjes & activiteiten in Nederland met kinderen

Voor de eerste regio is de zomervakantie van het jaar 2023 inmiddels gestart. Dit jaar kunnen we weer gelukkig een heleboel meer leuke dingen doen als de afgelopen twee jaren. Er worden dan ook weer diverse extra leuke activiteiten aangeboden. In dit artikel heb ik een aantal voor je bij elkaar gezocht. 

  • De Zomervakantie is voor regio zuid van 23 juli t/m 4 september 2022
  • De Zomervakantie is voor regio noord van 16 juli t/m 21 augustus 2022
  • De Zomervakantie is voor regio midden van 9 juli t/m 21 augustus 2022

Wij zullen dit artikel steeds verder aanvullen wanneer wij leuke dingen tegenkomen voor in de zomervakantie. Laatste update juli 2021.

Uitjes & activiteiten in de provincie Drenthe

Uitjes & activiteiten in de provincie Flevoland

Straaljagerweken bij Aviodrome (Lelystad)

Van 9 juli t/m 4 september 2022 kun je bij het Luchtvaartmuseum Aviodrome meedoen met diverse gave straaljageractiviteiten. Naast dat je diverse straaljagers van heel dichtbij kunt bewonderen, kun je ook testen doen zoals kan je harder rennen dan een F-16? Of testen of jouw ogen in topconditie zijn om een straaljager te mogen besturen. En wat dacht je van checken jij nog veel harder geluid kunt maken dan een straaljager? Kortom: genoeg vermaak bij Aviodrome!

Adres: Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad
Website: www.aviodrome.nl

Uitjes & activiteiten in de provincie Friesland

Uitjes & activiteiten in de provincie Gelderland

Prinsen- en Prinsessendagen (Apeldoorn)

Ook dit jaar organiseert Paleis het Loo tijdens de zomervakantie weer leuke activiteiten voor kinderen. Tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen kunnen kinderen o.a. leren boogschieten, meedoen aan een stokpaardenrace, dansen op het Prinsen- en Prinsessenbal en nog heel veel meer koninklijke hoogstandjes. Enne.. Natuurlijk mogen ze ook verkleed komen als een echte Koning of Koningin!

De Prinsen- en Prinsessendagen kun je beleven op dinsdag, woensdag en donderdag in de zomervakantie vanaf 19 juli 2022.

Adres: Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn
Website: www.paleishetloo.nl

Uitjes & activiteiten in de provincie Groningen

Uitjes & activiteiten in de provincie Limburg

Vier de zomer bij BillyBird Park Drakenrijk (Reuver)

In de zomer zijn er bij BillyBird Park Drakenrijk een aantal leuke activiteiten te doen voor jong en oud. Zo is er een speurtocht, kun je schat zoeken, dansen in de schuimdisco en kunnen kinderen zandkastelen bouwen.

Op 30 en 31 juli 2022 kun je tevens naar het Spertterspektakel 2022 waarbij je met het hele gezin kunt spelen op verschillende springkussens met water.

En op 20 en 21 augustus 2022 is er het Springspektakel waarbij je op verschillende springkussens kunt spelen.

Uitjes & activiteiten in de provincie Noord-Brabant

World of Dinos (Klokgebouw in Eindhoven)

Deze zomervakantie keert de grootste dino expo van Europa terug naar Nederland: World of Dinos. De tentoonstelling bestaat uit meer dan 80 levensechte dinosaurussen. Kinderen komen op spelenderwijs d.m.v. een speurtocht door de World of Dinos meer te weten over deze prehistorische dieren te weten.

Aan het eind van de expo zijn er nog wat speelmogelijkheden zoals het opgraven van dinosaurusbotten en een springkussen.

World of Dinos is deze zomervakantie op maar liefst twee locaties te zien. Van 1 juli t/m 7 augustus 2022 kun je deze in de Jaarbeurs in Utrecht bezichtigen en van 16 juli t/m 28 augustus 2022 in de het Klokgebouw in Eindhoven.

Let op! Deze expo is vrij donker qua belichting!

Adres: Churchillplein 10, 2517 JW Den Haag
Website: www.worldofdinos.nl

Lees ook ons artikel: ‘Sta oog in oog met dinosaurussen in World of Dinos in Utrecht

Uitjes & activiteiten in de provincie Noord-Holland

Beach Food Festival (Texel)

Zijn jullie gek op lekker eten? Van 22 t/m 24 juli 2022 kun je op het Beach Food Festival van de lekkerste gerechten in de Waddenhaven in Oudeschild (Texel). Eet, geniet en dans mee!

Adres: Waddenhaven Oudeschild
Website: www.beachfoodfestival.nl

Uitjes & activiteiten in de provincie Overijssel

Uitjes & activiteiten in de provincie Utrecht

World of Dinos (Jaarbeurs Utrecht)

Deze zomervakantie keert de grootste dino expo van Europa terug naar Nederland: World of Dinos. De tentoonstelling bestaat uit meer dan 80 levensechte dinosaurussen. Kinderen komen op spelenderwijs d.m.v. een speurtocht door de World of Dinos meer te weten over deze prehistorische dieren te weten.

Aan het eind van de expo zijn er nog wat speelmogelijkheden zoals het opgraven van dinosaurusbotten en een springkussen.

World of Dinos is deze zomervakantie op maar liefst twee locaties te zien. Van 1 juli t/m 7 augustus 2022 kun je deze in de Jaarbeurs in Utrecht bezichtigen en van 16 juli t/m 28 augustus 2022 in de het Klokgebouw in Eindhoven.

Let op! Deze expo is vrij donker qua belichting!

Adres: Churchillplein 10, 2517 JW Den Haag
Website: www.worldofdinos.nl

Lees ook ons artikel: ‘Sta oog in oog met dinosaurussen in World of Dinos in Utrecht

Ga op missie in het Nationaal Militair Museum (Soest)

Ook deze zomervakantie kun je van 10 juli t/m 5 september 2021 in het Nationaal Militair Museum in Soest diverse stoere activiteiten doen. Waan je buiten in de wereld van een echte militair met de activiteiten een tentje opzetten, leer salueren, code kraken, knopen leggen, een schuttersputje bouwen en test je conditie bij de mini-bootcamp. Ook is het mogelijk om een mini-jeep te besturen op het uitdagende buitenparcours of stap in een echt rupsvoertuig uit de Tweede Wereldoorlog.

Adres: Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest
Website: www.nmm.nl/nl/vakantie

Lees ook ons artikel: ‘Ontdek de geschiedenis van defensie in het Nationaal Militair museum

Skateweek Utrecht (Utrecht)

Tijdens de zomervakantie vinden de Skateweken in Utrecht plaats. Je krijgt hierbij elke dag les van de skateleraren van skateboardschool Skate Days. Tijdens de lessen word je ingedeeld op je eigen niveau waarbij je de basis van het skateboarden goed onder de knie krijgt (ook voor gevorderden!). Je bepaalt zelf het aantal dagen waarop je wil meedoen. De Skateweken vinden plaats van 11 t/m 22 juli en 8 t/m 20 augustus 2022.

Adres: Skatepark Utrecht, Koningin Wilheminalaan 4, 3527 LD Utrecht
Website: www.skatedays.nl/skateweek-utrecht

Torendol bij Kasteel de Haar (Haarzuilens)

Van 5 juli t/m 5 september 2021 is er een nieuwe ontdekkingstocht bij Kasteel de Haar, namelijk Torendol. Tijdens deze exclusieve rondleiding kom je langs plekken in het kasteel die normaliter niet worden opengesteld voor publiek. Onze kinderen vinden dit kasteel sowieso erg leuk dus ik kan je ten allen tijden aanraden om eens naar dit kasteel te gaan. Tevens kun je hier ook altijd een leuke speurtocht doen voor kinderen en vergeet ook niet om een wandeling door de kasteeltuin te maken.

Adres: Kasteellaan 1, 3455 RR Utrecht
Website: www.kasteeldehaar.nl/torendol-rondleiding

Lees ook ons artikel: ‘Ga met kinderen op ontdekkingstocht bij Kasteel de Haar in Haarzuilens

Uitjes & activiteiten in de provincie Zeeland

Uitjes & activiteiten in de provincie Zuid-Holland

Historische weken bij het Archeon (Alpen aan den Rijn)

Tijdens de zomervakantie organiseert het Archeon verschillende thema’s aan:

  • 31 juli t/m 15 augustus 2021: 22e Romeins Festival
  • 28 t/m 29 augustus 2021: Viking Festival

Het Archeon staat bekend om hun leuke activiteiten waarbij je zelf kunt ervaren hoe het bijvoorbeeld is om een Romein te zijn tijdens een gladiatorengevecht in de arena of bezoek een middeleeuwse markt waar verschillende demonstraties worden gegeven en je mee kunt doen aan oude spelletjes op de dam.

Adres: Archeonlaan 1, 2408 ZB Alphen aan den Rijn
Website: www.archeon.nl

Lees ook ons artikel: ‘Op avontuur in de geschiedenis in het Archeon (Zuid-Holland)

Oer weken

Rollen in de Modder met Peppa Big (Groot-Ammers)

In juli en augustus 2021 heeft Avonturenboerderij Molenwaard het thema: Rollen in de Modder met Peppa Big. Kinderen kunnen o.a. over de modderbaan glijden, springen in modderplassen en naar de mini-voorstelling van Peppa Big en haar broertje George. Tip: neem een extra set schone kleding mee!

Adres: Wilgenweg 3, 2964 AM Groot-Ammers
Website: www.avonturenboerderij.nl

Lees ook onze artikelen over Avonturenboerderij Molenwaard:

Skateweek Rotterdam (Rotterdam)

Tijdens de zomervakantie vinden de Skateweken in Rotterdam plaats. Je krijgt hierbij elke dag les van de skateleraren van skateboardschool Skate Days. Tijdens de lessen word je ingedeeld op je eigen niveau waarbij je de basis van het skateboarden goed onder de knie krijgt (ook voor gevorderden!). Je bepaalt zelf het aantal dagen waarop je wil meedoen. De Skateweken vinden plaats van 18 t/m 22 juli en 15 t/m 19 augustus 2022.

Adres: Piekstraat 45, 3071 EL Rotterdam
Website: www.skatedays.nl/skateweek-rotterdam

Uitjes & activiteiten op meerdere plekken in Nederland

Bioscoop: Fien & Teun: Het grote Dierenfeest

De allereerste film van Fien & Teun, het bekende duo van Avonturenboerderij Molenwaard, draait in de bioscoop! En dit is niet zomaar een film, er wordt namelijk een groot Dierenfeest georganiseerd compleet met vlaggetjes, cadeautjes én een appeltaart. Deze film is perfect om naartoe te gaan voor een eerste bioscoopuitje met je kind.

Zie hieronder de trailer van deze film:

Wat zijn jullie plannen deze zomer? Gaan jullie lekker op vakantie of kiezen jullie juist voor leuke uitstapjes in Nederland?

Kopfoto © Opwegmetmama.nl

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.