10 leuke uitstapjes in de herfstvakantie

Nog heel even en dan staat de herfstvakantie alweer voor de deur. Er zijn weer genoeg leuke dingen te doen in deze periode voor kinderen. 31 oktober 2018 is het ook weer Halloween dus het zal je dan ook niet verbazen dat een hoop uitjes met dit thema te maken zullen hebben. De leukste uitjes voor in de Herfstvakantie heb ik voor je op een rijtje gezet. 

  • De herfstvakantie is voor regio noord van 20 t/m 28 oktober 2018.
  • De herfstvakantie is voor regio midden van 20 t/m 28 oktober 2018.
  • De herfstvakantie is voor regio zuid van 13 t/m 21 oktober 2018.

Avonturenpark Hellendoorn verandert in Heksendoorn

Van zaterdag 6 t/m zondag 28 oktober 2018 verandert het Avonturenpark Hellendoorn in een griezelig Heksendoorn. Het evenement wordt dit jaar alweer voor de 18e keer georganiseerd. Kinderen t/m 11 jaar mogen verkleed én geschminkt naar het park toe komen. Op zaterdag 20 en 27 oktober is het park langer geopend en zullen de dagen o.v.v. de weersomstandigheden afgesloten worden met een spectaculaire vuurwerkshow.

Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang. Vanaf 3 jaar bedraagt de entreeprijs € 22,50 voor een Online Ticket en € 23,50 bij een ticket aan de kassa. Het park is echter niet op alle dagen geopend, dus het is raadzaam om even een kijkje op hun website te nemen voor de actuele openingsdagen en tijden.

Bezoek, zoek en speur op de Kasteel de Haar

Tussen zaterdag 13 t/m zondag 28 oktober 2018 kun je bij Kasteel de Haar in Haarzuilens diverse speurtochten volgen. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar heb je de speurtocht Zoo-k het dier van de Haar waarbij kinderen met een opdrachtenboekje door het kasteel kunnen gaan rondneuzen. Voor kinderen vanaf 6 jaar heb je de Parkspeurtocht waarbij ze alle mooie plekjes van het park zullen ontdekken. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is de speurtocht Op bezoek bij de baron en barones waarbij kinderen alle mooie ruimtes van het kasteel te zien krijgen.

Kinderen t/m 3 jaar hebben vrij entree. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar betaal je € 12,50 (entree kasteel, park en opdrachtenboekje). Voor personen vanaf 13 jaar betaal je € 16,- (entree kasteel en park). Met een museumjaarkaart is de entree gratis en betaal je enkel voor het opdrachtenboekje. Het kasteel is dagelijks geopend van 11.00u t/m 17.00u. Het park van het kasteel kun je al betreden vanaf 9.00u en sluit om 17.00u.

In het artikel Kasteel de Haar in Haarzuilens geef ik je een impressie van dit prachtige kasteel.

Biscoopfilm: Party Piet Pablo en de gestolen cadeaus

Vanaf 13 oktober t/m 5 december 2018 is in alle Kinepolis bioscopen de nieuwe film Party Piet Pablo en de gestolen cadeaus te zien. In deze film krijg meneer van Driel nooit cadeautjes en bedenkt daarom een plannetje om alle cadeaus van kinderen te stelen. Hij weet het echter zo te verdraaien dat Party Piet Pablo de schuld krijgt. Samen met de Love Piet probeert Party Piet Pablo zijn onschuld te bewijzen, maar dit lijkt wat lastig dan verwacht.

Voor actuele tijden van deze film en locatie verwijs ik je graag naar de website van Kinepolis.

In het artikel Filmpremière: Party Piet Pablo en de Gestolen Cadeaus kun je lezen wat wij van deze film vonden.

Chuggington doe-dagen in het Spoorwegmuseum

In het Spoorwegmuseum in Utrecht vinden van vrijdag 19 t/m dinsdag 23 oktober 2018 de Chuggington doe-dagen plaats. Dit evenement is vooral gericht op kinderen van 2 t/m 6 jaar. Je kunt hier o.a. spelen met Chuggington, met Wilson op de foto, meedoen aan een knutselworkshop, meezingen en dansen met de Telekids Musicalschool, naar de Chuggington bioscoop en schminken.

Voor kinderen van 1 t/m 3 jaar betaal je slechts € 4,-. Vanaf € 4,- bedraagt de entreeprijs € 14,- per persoon. Wanneer je een museumjaarkaart hebt, betaal je geen toegang. Een parkeerkaart kost € 7,-. Het Spoorwegmuseum is geopend van 10.00u t/m 17.00u.

De Kleine Zeemeermin (4+)

Van Hoorne Entertainment presenteert inmiddels haar elfde sprookjesvoorstelling: De Kleine Zeemeermin. In deze musical redt de zeemeermin tijdens een hevige storm een knappe mensenprins van een zinkend schip en wordt verliefd op hem. De gemene tovenares Fien heeft alles gehoord en gezien en bedenkt een plannetje. Zal de zeemeermin haar mensenprins ooit nog zien? De musical is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en duurt ongeveer 75 minuten. Kinderen mogen verkleed naar het theater komen waarbij ze ook nog eens kans maken op een prijzenpakket.

Voor de speellijst verwijs ik je graag naar deze website.

Dino’s in the Burgers Zoo

In de Burgers Zoo in Arnhem sta je van zaterdag 29 september t/m zondag 28 oktober 2018 oog in oog met levensechte dinosaurussen tot wel 12 meter lang! In de dierentuin zijn maar liefst ruim 50 verschillende dinosaurussen te vinden. Durf jij te komen?

Kinderen t/m 3 jaar hebben vrij entree. Voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar betaal je € 18,50 voor een kaartje. En vanaf 10 jaar kost een kaartje € 21,50. Dit zijn de prijzen wanneer je online je kaartje besteld. Wanneer je je kaartje aan de kassa koopt, betaal je een euro per kaart meer. Burgers Zoo is dagelijks geopend van 9,00u t/m 18.00u. Vanaf 28 oktober 2018 gaat het winterseizoen in waardoor het park om 17.00u zal sluiten.

Halloween in de Julianatoren

Zoals ieder jaar is er in de Julianatoren het Halloween evenement. Dit jaar is het park op 5, 6, 7 en 12 t/m 28 oktober 2018 een heel klein beetje griezeliger dan normaal. Kinderen mogen verkleed komen en kunnen hun outfit showen op de Griezelcatwalk waarbij ze ook nog eens kans maken op leuke prijzen. Ook kun je gezellig naar het Jul’s Griezelfeest, naar het Griezeldoolhof, mee dansen op de Halloween Danslet van Julia en naar het toneelstuk ‘De spoken van Griezelstijn’.

Online tickets voor kinderen vanaf 2 jaar bedragen € 20,50 per stuk. Aan de kassa betaal je € 22,50. Het park is geopend van 10.30u t/m 17.00u.

In het artikel Halloween in de Julianatoren kun je lezen wat wij van dit evenement vinden.

LEGO® World in de Jaarbeurs Utrecht

Van donderdag 18 t/m woensdag 24 oktober 2018 vindt het evenement LEGO® World plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Liefhebbers kunnen op 35.000 m2 spelen met miljoenen LEGO stenen: levensgrote bouwwerken bewonderen, meebouwen aan het langste LEGO treinspoor, Ninjago trucs oefenen en nog veel meer. Ook kunnen kinderen tot 13 jaar meedoen aan het NK LEGO bouwen. Op de beurs kun je in Intertoyswinkel de nieuwste LEGO sets aanschaffen zodat je thuis nog verder kunt spelen.

Een dagticket vanaf 3 jaar voor deze leuke beurs kort € 19,50 wanneer je hem online besteld. Aan de kassa betaal je € 25,-. De beurs is in deze periode dagelijks geopend tussen 10.00u en 17.00u.

Miracle of Lights in Attractiepark Slagharen

Miracle of Lights is een lichtjesparade die van woensdag 3 oktober 2018 t/m zondag 6 januari 2019 in Attractiepark Slagharen wordt gehouden. In deze lichtjesparade worden voertuigen begeleid door muziek en lichtjes. Wanneer de parade het centrale plein bereikt volgt er aansluitend een avondspektakel. Je kunt hierbij o.a. mooie lasershows, fonteinen, projecties, vuurwerk en muziek verwachten.

Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis entree. Vanaf 4 jaar betaal je € 11,90 per kaart. Tijdens de herfstvakantie is het park alle dagen geopend van 10.00u t/m 19.30u. Na de herfstvakantie kun je enkel nog in de weekenden genieten van dit prachtige evenement.

Woezel & Pip en de Tijdmachine (2+)

Woezel & Pip zijn erg nieuwsgierig naar hoe het is om groot te zijn en glippen stiekem de nieuwe tijdmachine van de Wijze Varen als hij even niet kijkt. In deze musical gaan de bekende hondjes op naar een nieuw avontuur met hun bekende vriendjes Buurpoes en Charlie. De musical is geschikt voor kinderen vaanf 2 jaar en duurt ongeveer 65 minuten.

Voor de speellijst verwijs ik je graag naar deze website.

Heb jij al leuke plannen voor de herfstvakantie?

Uitgelichte afbeelding © Shutterstock

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.