Urban Crazy Minigolf, een unieke & stoere minigolfbaan in Utrecht

Last updated:

Sinds de zomer van 2023 kun je in Utrecht een balletje slaan bij de Urban Crazy Minigolf. Behalve enkel golfen, moet je op deze minigolfbaan nog diverse leuke én uitdagende opdrachten doen. Inmiddels hebben wij al diverse minigolfbanen mogen doen, maar door de extra opdrachten is deze toch wel één van onze favorieten!

Urban Crazy Minigolf, een unieke minigolfbaan in Utrecht

In The Wall, gelegen langs de A2 tussen Utrecht en Maarssen, vind je de Urban Crazy Minigolf. Je vindt hier 12 unieke minigolfbanen die écht uitdagend zijn. Als minimum leeftijd wordt daarom ook 7 jaar aangehouden. Een aantal banen die wij erg leuk vonden, zullen wij hieronder verder uitlichten:

  • Wat erg leuk is aan deze minigolfbaan, is dat een aantal banen bestaan uit spelletjes die je tegen elkaar speelt. Je start bijvoorbeeld met een potje tafelvoetbal dat je speelt met een golfballetje. Ik waagde een poging tegen mijn man, waardoor wij beide nog veel fanatieker werden. Aan de hand van degene die het potje wint, wordt bepaalt wie mag starten op de bijbehorende golfbaan.
  • Een andere baan die ik erg leuk vond was dat je je golfballetje, door middel van twee touwen via een muur met diverse gaten naar boven moet zien te krijgen. Het lijkt een stuk makkelijker dan dat het is. Je moet de handigheid er even in vinden.
  • Nog een minigolfbaan van Urban Crazy Minigolf waarbij je samen kunt spelen, is er een met tandwielen. Deze zijn geplaatst op een muur welke je aan twee kanten kunt vinden. Aan de ene kant sta jij, aan de andere kant staat je partner. Bovenaan plaats je je golfballetje en om de beurt mag je een draai geven aan een van de tandwielen. Het is de bedoeling dat jij je balletje zo snel mogelijk beneden krijgt. Echter, doordat je draait, draaien de tandwielen van je tegenstander ook. Je kunt elkaar hier dus flink dwarsliggen. Hilarisch!
  • De baan die onze oudste zoon helemaal geweldig vond, was met een soort evenwichtsbrug. Je stopt je balletje er aan de ene kant in en neemt plaats op de brug. Door het bewegen van links naar rechts, van voor naar achter leidt je je balletje door een soort doolhof heen.

Om bij de laatste baan te komen, dien je een steile trap te nemen. Tijdens ons bezoek hadden wij ook onze jongste bij ons die op dat moment in de buggy zat. Je kunt met de buggy dus niet zomaar daar komen, tenzij je terugloopt en via de deur naar de deur van de laatste baan gaat.

Stoer en uitdagend!

Doordat het een 12-holes minigolfbaan is, hadden wij verwacht hier redelijk snel doorheen te zijn. Uiteindelijk zijn wij ongeveer een uur bezig geweest.

Wij hebben ervaring met meerdere minigolfbanen, maar qua uitdaging vonden wij de Urban Crazy Minigolf de leukste minigolfbaan waar wij tot nu toe zijn geweest. Ook de vormgeving vonden wij erg gaaf. Zoals je al enigszins op de foto’s in dit artikel kunt zien, heeft het een industriële look met glow-in-the-dark effecten. Helemaal leuk!

Minigolf kinderfeestje in Utrecht

Wie het leuk vindt, kan zijn of haar kinderfeestje vieren bij de Urban Crazy Minigolf. Zij bieden een speciaal arrangement voor kinderfeestjes aan waarbij je ook nog een zakje chips, onbeperkt ranja, een eigen feesttafel én een cadeautje voor de jarige ontvangt. Indien gewenst, kan je het kinderfeestjesarrangement verder uitbreiden met een hapje eten (friet, snack en saus), slush puppy en/of een taart.

Doordat deze minigolfbaan onderdeel is van Play-In, kun je het kinderfeestje uitbreiden met een van de andere leuke activiteiten die zij aanbieden zoals klimmen of trampolinespringen. Wij hebben al 2x een kinderfeestje bij Play-In gevierd en combineren daarbij altijd een activiteit met de binnenspeeltuin.

Handig om te weten!

  • Urban Crazy Minigolf is gelegen in het gebouw van Play-In. Combineer een potje minigolf dan ook gerust met een van de andere leuke activiteiten. Op de foto hieronder kun je een plattegrond zien van de diverse activiteiten die je daar kunt doen.
  • Voor € 8,50 per persoon krijg je een balletje en een stick. Voor 4 of 5 personen bieden zij een familydeal aan waarbij je korting krijgt.
  • Je kunt 7 dagen per week (met mogelijk een uitzondering op feestdagen en schoolvakanties) een balletje slaan bij Urban Crazy Minigolf. Voor de actuele openingstijden, neem een kijkje op de website.
  • Adres: Play-In (The Wall), Hertogswetering 173, 3543 AS Utrecht
  • Er is voldoende parkeergelegenheid bij The Wall. De eerste twee uur kun je gratis parkeren.

Lees ook de volgende artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela