Menu
Campings / Overijssel

Een betoverende vakantie op de Sprookjescamping in Rheeze (Overijssel)

De Sprookjescamping in Rheeze (Overijssel) is een enorm leuke camping voor gezinnen met jonge kinderen. Er is hier echt van alles te doen. Niet alleen op de camping maar ook in de directe omgeving. De Sprookjescamping is dan ook niets voor niets al meerdere keren genomineerd voor de Award ANWB ‘Camping van het jaar’. Ik dit artikel zal ik je laten zien waarom deze nominatie zo terecht is. 

De Sprookjescamping, een kindvriendelijke camping vol sprookjesfiguren

Als je op zoek bent naar een leuke kindvriendelijke camping, niet al te ver van huis af, dan loont het zeker om eens een kijkje te nemen naar de 5 sterren kindercamping de Sprookjescamping. De camping richt zich voornamelijk op gezinnen met kinderen tot 10 jaar oud. Zoals de naam al aangeeft komen sprookjes hier tot leven. Overal op de camping wordt hier volop aandacht aan besteed. Je zult hier dan ook diverse sprookjesfiguren tegenkomen.

De twee bekendste sprookjesfiguren van Sprookjescamping zijn Hannah de Heldhaftige en Bumpie de Beer. Bij de receptie is van hen dan ook een groot standbeeld te vinden.

Ieder sprookjesfiguur heeft zijn eigen verhaal. Sta niet vreemd te kijken als je er ineens één van die tien sprookjesfiguren bij jullie accommodatie langs komt of bij je komt kijken terwijl jullie net aan het genieten zijn van een lekker hapje eten. Ook kun je iedere avond terecht in het theater bij de Sprokkelplaats voor een nieuw avontuur met de sprookjesfiguren. Zo leer je ze allemaal nog net even wat beter kennen.

Verder is er zowel in het hoog als laagseizoen een uitgebreid animatieprogramma. In het laagseizoen is dit programma voornamelijk gericht op kinderen t/m 4 jaar. Ben je de camping even zat? Dan is er ook in de omgeving nog voldoende te beleven! Kortom: bij een vakantie op de Sprookjescamping zul je je niet snel vervelen!

Waterpret binnen en buiten

Op een kindercamping mag natuurlijk geen zwembad ontbreken. Zo kun je bij de sprookjescamping lekker genieten van de diverse zwembaden zowel buiten als binnen.

Buitenzwembaden

Buiten zijn diverse zwembaden te vinden waaronder één met een groot speeltoestel. Dit speeltoestel bestaat o.a. uit een glijbaan en diverse wieltjes en scharnieren waar kinderen aan kunnen draaien. Wat zal er gebeuren wanneer je daar aan zit? Dit zwembad is maximaal 30 cm diep en dus prima toegankelijk voor jongere kinderen.

Ook aan de allerkleinste is gedacht. Zij kunnen terecht in een wat kleiner babyspetterbad die maximaal 15 cm diep is. Baby’s kunnen hier lekker door het water kruipen of met behulp van hun ouder (of verzorgende) glijden van de mini glijbaan.

Verder vind je buiten nog een grote familieglijbaan waar je met meerdere tegelijk naar beneden kunt glijden en een groter buitenbad met een diepte tussen de 90 en 140 cm. Zowel de familieglijbaan als het diepere buitenbad zijn afgezet met een hek zodat kinderen zonder zwemdiploma hier niet zomaar naartoe kunnen gaan.

Binnenzwembaden

Bij minder goed weer, als het wat kouder is, of wanneer je gewoon geen zin hebt om buiten te zwemmen, kun je terecht in het binnenzwembad. Dit bestaat wederom uit diverse zwembaden. De binnenzwembaden hebben een maximum diepte van 30 cm. Hartstikke fijn en veilig voor de jongere kinderen, maar echt baantjes trekken zit er hier dus niet in.

Met name voor de allerkleinste is hier enorm veel te beleven. Nog wel zelfs als buiten. Er zijn twee baden met een maximum diepte van 15 cm.

Persoonlijk vind ik het onderste zwembad voor baby’s het leukste. In dit zwembad hebben baby’s uitgebreid de ruimte om rond te kunnen kruipen. Ook kunnen zij spelen met diverse waterstralen en glijden van een mini glijbaan.

Mijn kinderen hebben het in ieder geval enorm naar hun zin in het binnen zwembad!

Het zwembad waarin het speelkasteel van Hannah de Heldhaftige staat, is 30 cm diep. Kinderen kunnen hier via een trap omhoog, boven in het kasteel wandelen en vervolgens met de glijbaan weer afdwalen. Super stoer!

Net zoals buiten, is er ook binnen een brede familieglijbaan te vinden. Leuk om samen met je kind tegelijk naar beneden te glijden. Om de glijbaan heen is nog een ronde waterbaan te vinden waar je met grote banden in kunt drijven.

Genoeg vermaak op de Sprookjescamping

Een uitgebreid en gevarieerd animatieprogramma

Op de Sprookjescamping is een zeer uitgebreid en gevarieerd animatieprogramma. Dit animatieprogramma is onderverdeeld in de verschillende leeftijdscategorieën. Op deze manier kan je kind meedoen aan een activiteit met zijn/haar eigen leeftijdgenootjes. Dit kan echter wel nadelig zijn wanneer je kinderen hebt in diverse leeftijden. De sprookjesfiguren helpen het animatieteam graag mee.

In de ochtenden kunnen de kinderen terecht bij de Knutselclub in de Sprokkelplaats. Iedere dag zijn er weer andere knutselopdrachten die meestal een bepaald thema hebben. Zo heeft onze zoon monsters geknutseld en een eigen politiepet mogen maken. Wat was hij trots op zijn creaties!

Ook in de middagen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten bevatten voornamelijk meer beweging. Voor de jongere kinderen kun je o.a. activiteiten verwachten zoals tikkertje en verstoppertje.

Voor de grotere kinderen worden er o.a. op het sportveld wat stoere activiteiten georganiseerd. Hierbij kun je denken aan een parcours, hutten bouwen, handvoetbal en een survivaltocht. (Doordat mijn kinderen tijdens onze vakantie in de leeftijdscategorie t/m 3 jaar zaten, kan ik niet uit eigen ervaring vertellen hoe het animatieprogramma voor oudere kinderen is.)

Enne.. zelfs voor de volwassenen zijn er zo nu en dan in de avonden leuke dingen te doen als een voetbaltournooi of een bingo.

Niet alleen voor de diverse leeftijden zijn er activiteiten, er worden ook activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Wat dacht je van een fietstocht, een sprookjesdisco of kanovaren?

Zoals je kunt lezen is er echt voor ieder wat wils!

Vanaf 16.45 uur halen de sprookjesfiguren Bumpie de Beer en Hannah de Heldhaftige alle kinderen op die bij de Bumpiehaltes op de camping staan. Zij kunnen allemaal meelopen met de stoet die eindigt bij het Sprokkeltheater. Daar zal vervolgens iedere dag om 17.00 uur een theatershow met een nieuw avontuur plaatsvinden. De shows zijn erg interactief en dus enorm leuk voor kinderen!

Meer dan twintig speeltuinen

Over de hele Sprookjescamping heen zijn er meer dan twintig speeltuinen te vinden. Deze variëren in grootte van slechts enkele kleine speeltoestellen als een glijbaan en/of een schommel tot hele grote complete speeltoestellen. Op ieder veld is sowieso een speeltuin te vinden dus er is altijd een speeltuin in de buurt. Bij de meeste kampeerplaatsen heb je direct zicht op de speeltuinen, erg prettig als je met jongere kinderen bent!

Onderstaande speeltuinen bevinden zich naast de buitenzwembaden. Dit zijn enkele van de grotere speeltoestellen die op de Sprookjescamping te vinden zijn.

Binnen speelplaats

Binnen is er ook genoeg te beleven op de Sprookjescamping. Kinderen kunnen zich heerlijk vermaken bij de Duplo speeltafels terwijl hun ouders genieten van een bakje koffie en/of een lekker hapje eten.

Er is ook een indoor speeltuin binnen te vinden. Deze is vrij klein dus verwacht hier geen echte Monkeytown of Ballorig. 😉 Deze indoor speeltuin is opgedeeld in een gedeelte voor de allerkleinste en een gedeelte voor de grotere kinderen.

Geen zin om te klimmen en te klauteren? Er zijn ook diverse touchscreen schermen waar je kind een spelletje kan spelen.

Voor iedereen een goed gevulde buik

Voor de lekkere trek kun je op de Sprookjescamping terecht op een drietal plekken:

  • De supermarkt als je lekker zelf wil koken;
  • De snackbar bij de indoor speelplaats voor een snelle hap;
  • Het restaurant de Kasteelkeuken naast de receptie.

Bij de Kasteelkeuken is een speelhoek te vinden waar kinderen zich kunnen vermaken en een soort poppenkast. Tijdens het eten komen er regelmatig sprookjesfiguren binnen wandelen die bij je aanschuiven voor een praatje. Wat ook erg leuk is aan dit restaurant is dat het een speciaal kinderbuffet heeft. Dit kinderbuffet is verlaagd (handig!) en bevat allemaal dingen die de meeste kinderen wel lusten (o.a. de welbekende P’s van patat en poffertjes). Je betaalt daarvoor € 1,- per leeftijdsjaar. Ouders (en kinderen die geen gebruik willen maken van het kinderbuffet) kunnen kiezen uit een à la carte menu. Op speciale dagen is er een speciaal theaterbuffet voor het hele gezin.

Diverse logeermogelijkheden

Je kunt op de Sprookjescamping blijven overnachten in één van hun prachtige huuraccommodaties of een kampeerplek huren. De huuraccommodaties variëren van toercaravans en tenten tot chalets en luxe glamping accommodaties.

Wat ik zelf een enorm groot pluspunt vind is dat je bij het boeken zelf de plaats kunt aangeven van de accommodatie of kampeerplaats die je wil boeken. Je bepaalt dus zelf waar op de camping je wil overnachten.

Wijzelf hebben gekozen voor de huuraccommodatie de Kasteellodge. Onze keuze is hier voornamelijk op gevallen vanwege de ligging vlakbij het zwembad. Wij zijn zeer te spreken over deze accommodatie! Bij aankomst was hij goed schoongemaakt. Aangezien onze oudste zoon astma heeft, is dit wel een zeer belangrijk punt voor ons. Ook is deze accommodatie vrij ruim zodat je je kont goed kunt keren, wel zo prettig. Het enige minpuntje vonden wij dat er geen echte slaapkamers waren. De ‘deuren’ van de slaapkamers waren gordijnen, hier was ik wel even door verrast. Zelf heb ik meer de voorkeur voor wel afsluitbare kamers.

Ook in de omgeving is er genoeg te doen!

Niet alleen op de camping is er onwijs veel te beleven, ook in de omgeving is er van alles te doen:

  • De omgeving van de Sprookjescamping heeft een erg mooi natuurgebied. Het is dan ook zeker de moeite waard om eens op de fiets de omgeving te gaan verkennen. Indien je zelf geen fietsen bij je hebt, kun je deze ook bij de Sprookjescamping huren.
  • Er zijn diverse pretparken in de buurt te vinden. Op een half uur rijden vind je bijvoorbeeld al Wildlands Adventure Zoo, Plopsaland Indoor en Avonturenpark Hellendoorn.
  • Mocht je meer zin hebben in iets cultureels, dan kun je ook een kijkje gaan nemen in de dichtstbijzijnde stad Hardenberg. Bij aankomst op de Sprookjescamping krijg je bij de receptie een kaart van deze plaats.

Tip: Bij de receptie liggen diverse folders waarmee je sommige pretparken en activiteiten korting kunt krijgen.

Praktische informatie over de Sprookjescamping

Adresgegevens:
Grote Beltenweg 17
7794 RA Rheeze

Telefoonnummer: 0523-261369

Klik hier voor de website van de Sprookjescamping. Benieuwd naar de brochure? Ook deze is online te bekijken.

Ons eindoordeel

Terwijl ik bezig ben met het typen van dit artikel, komt mijn oudste zoon even kijken wat ik aan het doen ben. Hij constateert dat ik foto’s van onze vakantie bij de Sprookjescamping in het artikel heb geplaatst. Zijn reactie is direct: “Mam dat ben ik!! Ik wil er weer naartoe het was zo leuk!”. Die reactie zegt denk ik al wel genoeg.

Voor gezinnen met jonge kinderen (met name kinderen t/m de onderbouw van de basisschool) is dit een enorm leuke camping. Er is hier zoveel voor hen te beleven. Voor iets grotere kinderen zou ik zelf eerder een andere camping uitzoeken waar ook de binnenbaden dieper zijn.

We hebben voor volgend jaar al meerdere vakanties gepland staan. Maar mocht de mogelijkheid er zijn, dan is de kans aanwezig dat we weer terugkeren op deze leuke camping.

Lees ook ons artikel ‘De leukste kindvriendelijke campings en vakantieparken in Nederland!‘ voor nog meer leuke vakantieplekken met kinderen. 

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela & Sprookjescamping

Met dank aan de Sprookjescamping voor het mogen gebruiken van een aantal foto’s. 

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 4 en 7 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.