De invloed van licht op je humeur

In het artikel Zo creëer je een vakantiesfeer in huis geef ik aan dat je o.a. met behulp van accessoires een vakantiegevoel in huis kunt creëren. Daarbij kun je denken aan souvenirs en planten, maar vergeet ook zeker je verlichting niet. Waarom is de juiste verlichting zo belangrijk?

Bedenk eens bij jezelf wat bepaalde lichtsoorten voor een emotie kunnen opwekken zoals zon en kaarslicht. Wanneer de zon schijnt, hebben de meeste mensen zin om er lekker op uit te gaan. Ook is een vakantiebestemming met zon-zekerheid voor veel mensen een vereiste. En willen we het gezelliger maken zodra het donker wordt, dan worden er al snel kaarsjes aangestoken. Licht is dus erg van invloed op het gevoel dat je beleeft van binnen. Met name nu met de donkere dagen is goede verlichting zeer belangrijk. 

Interieurthema’s

Je kunt het met verlichting natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Iedereen heeft tenslotte een eigen smaak. In dit artikel haak ik dan ook voornamelijk in op verlichting voor in huis die prima passen bij een bepaald interieurthema. 

Exotische stijl

Een exotisch interieur bevat veel kleurrijke elementen. Door te kiezen voor een zwarte lamp, kun je zorgen voor een lichtpunt die niet al te druk oogt. Naar smaak en drukte in je interieur kun je nog een keuze maken voor een dichte of juist open lamp. 

 

Links: Industriële hanglamp Lumidem Nové zwart

Rechts:Diamand draadlamp Lumidem Jenno Zwart

Beach house stijl

Een echt beach house kenmerkt zich meestal door de lichte en vaak ook blauw/groene kleuren. Tevens wordt er vaak gebruik gemaakt van hout en touw als materiaalkeuze. 

 

Links: Spraakmakende houten vloerlamp Lumidem Dyce groen

Rechts: Haak touwlamp La Forma Ginger wit 

Bohemian stijl

Een bohemian interieur heeft meestal wat drukkere prints als kenmerk. Je ziet dan ook vaak diverse prints door elkaar heen en het gebruik van veel kleuren. Denk bijvoorbeeld aan geel, oranje en roze maar ook aan blauw en groen. Ook in deze interieurstijl zie je veel houten elementen terugkomen. 

Links: Lamp met houten takken La Forma Poob creme

Rechts: Unieke gaaslamp Light & Living Nina goud

Arabische stijl

In de Arabische interieurstijl zie je vaak de mooiste patronen terugkomen in decoratie als vloerkleden, ramen maar ook in lampen. Lampen worden veelal gemaakt van ijzer. Vaak bevat een Arabisch interieur ook turquoise kleurtinten.  

 

Links: Betoverende hanglamp Lumidem Salem zilver 

Rechts: Gebloemde lantaarn Trio Leuchten Jasmin zilver

Heb jij ook een bepaalde interieurstijl in je huis? En wat zijn bij jou hier de kenmerken van?

 Interieurfoto’s © Shutterstock
Foto’s van lampen © Directlampen.nl

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.