overnachten dierentuin safaripark beekse bergen pretpark

Veelzijdig Beekse Bergen

Jachtluipaarden die om je heen lopen, giraffen die het dak van je auto schoonlikken en kamelen die nieuwsgierig door je raampje kijken. In Safaripark Beekse Bergen kom je dichter bij de dieren dan waar dan ook, een klein stukje Afrika in ons eigen land! Je kunt ook overnachten bij het park.


Tijd om op safari te gaan

In de Beekse Bergen komen dieren echt dichtbij in Safaripark Beekse Bergen. Het park staat erom bekend dat je echt op safari kan gaan. Dat was ook de insteek van het park toen het in 1968 geopend werd. Sindsdien heeft het park veel veranderingen doorgaan, maar de autosafari is altijd blijven bestaan.

Inmiddels zijn er meerdere mogelijkheden om op safari te gaan. Alle soorten safari’s zitten inbegrepen bij je entreeticket:

  • Autosafari De autosafari is de beroemdste rit van de Beekse Bergen. Met je auto rijd je door de leefgebieden van dieren heen. Er is één route en in het midden van deze route kun je je een stop maken. Je kunt een hapje eten bij het Kongo-restaurant, naar het toilet te gaan of de souvenirshop bezoeken. Ook kun je vanaf dit punt de wandelsafari oppakken. Als je bijvoorbeeld naar de roofvogelshow wil gaan, dan ben je vanaf deze parkeerplaats snel erbij.
  • Bussafari Tijdens de bussafari rij je grotendeels dezelfde routes als met de auto. Het grote verschil is dat je samen met andere mensen én een echte ranger in een stoere safaribus zit! De ranger vertelt je alles wat je wilt weten over alle wilde dieren die jullie onderweg zien. Er zijn twee verschillende routes en beide routes duren ongeveer 45 minuten. Je kunt opstappen bij de ingang of bij het Kongo-restaurant.
  • Bootsafari Tijdens de bootsafari bewonder je (uiteraard) hele andere routes dan tijdens de auto- of bussafari. Met een boot vaar je over de rivier en zie je de dieren drinken, zonnen en ontspannen. De ranger aan boord vertelt je tijdens het 30 minuten durende tochtje allerlei leuke weetjes over de dieren die jullie tegenkomen.
  • Wandelsafari Tijdens de wandeltocht van 3,5 kilometer kun je de dieren weer vanuit een andere kant aanschouwen. De route is geschikt voor jong en oud en biedt extra’s zoals speelplaatsen en avontuurroutes. Kinderen mogen stepjes of loopfietsen meenemen, en dat is wel echt een aanrader voor de kleine beentjes.
  • Roofvogelsafari Vlakbij het Kongo-restaurant wordt een aantal keer per dag een roofvogelshow georganiseerd, onder de noemer roofvogelsafari. Een valkenier vertelt wat je zou moeten weten over deze vogels en laat de vogels over de hoofden van het publiek scheren. Heel interessant om te volgen!

Overnachten tussen de dieren van Safaripark Beekse Bergen

Sinds 2018 kun je ook blijven slapen op het Safaripark! En het aanbod aan overnachtingsmogelijkheden groeit door. Er zijn inmiddels twee resorts waar je kunt verblijven en sinds 2023 is er ook een hotel.

Safariresort


Wil je een keer overnachten tussen de dieren? Dan is het Safari Resort een heel geschikte plek. Er zijn lodges, safaritenten of boomhutten te huur. Voor gezelschappen met kinderen onder de 4 jaar zijn de Kidslodges interesssant. Deze lodges hebben een commode met verschoonkussen, babybad, ledikant en bolderkar. Verschillende lodges liggen direct aan de Savanne en dan heb je fenomenaal uitzicht. Op het resort heb je verschillende uitkijkpunten over het dierenpark. Ook zijn er verschillende voedermomenten van de dieren op het resort.

  • Karibu Town Kloppend hart van het Safari Resort is Karibu Town. In dit verzamelgebouw vind je de receptie, een kleine supermarkt, zwembad Maji Springs, bowlingbanen, restaurant en een binnenspeeltuin. Ook is hier dagelijks animatie te vinden. ’s Ochtends wordt er vaak geknutseld, ’s middags is er een spel en de dag wordt uiteraard afgesloten met een mini-disco.

Lake Resort

Iets verder weg van het Safaripark vind je het Lake Resort. Aan het Victoriameer vind je verschillende huisjes en safaritenten. Ook is er op het Lake Resort een camping, dus je kunt ook met je eigen kampeermiddel terecht. Als je op het Lake Resort verblijft krijg je een of enkele uitrijpassen voor het park, zodat je wel dicht bij de hoofdentree kan parkeren. Je kan niet via het Safari Resort het dierenpark in.

  • Ganvie Village Op het Lake Resort vind je Ganvie Village. Hier zijn een restaurant, een kleine binnenspeeltuin, een spar en de Etsi Pool verzameld. Ganvie Village ligt aan het Victoriameer. Er is een strand(je). Bij mooi weer kun je heerlijk buiten zitten en ook voor de kinderen is genoeg te doen op het strand. Ook bij Ganvie Village is animatie.

Safari Hotel

De nieuwste aanwinst van het Safaripark is het Safari Hotel. Dit hotel ligt aan de savanne en je hebt een prachtig uitzicht.

Attractiepas

Als je blijft overnachten, mag je op de dag van aankomst én vertrek ook het Safari Park bezoeken. Je krijgt daarvoor een Attractiepas. Met de Attractiepas kan je tijdens je verblijf ook andere uitjes doen. Zo is de Attractiepas is ook geldig bij Speelland Beekse Bergen, Dierenrijk, ZooParc Overloon, Luchtvaartmuseum Aviodrome, AquaZoo Leeuwarden en Klimrijk Brabant. Tot een jaar na je verblijf krijg je met deze Attractiepas ook nog 25% korting op de toegangsprijs van deze attracties.

Speelland Beekse Bergen

Naast het SafariPark vind je Speelland Beekse Bergen. Als je blijft overnachten, heb je hier ook gratis toegang tot. Maar je kunt natuurlijk ook een entreeticket kopen. Speelland grenst aan het Victoriameer. Er is een strand, met een speeltuin. Ook is er Avontureneiland. Hier kunnen kinderen vanaf het strand naartoe via een vlot, klimparcours of via balken.

Speelland beschikt ook over een aantal kleine attracties en meerdere speeltuinen. Verder zijn er springkussens, en (air)trampolines.Kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen meer attracties doen, bijvoorbeeld de waverider, splash, botsboten, bigwheels, kidskart en de aquashuttle. Deze laatste is wel bijzonder spannend. Hierbij word je vanaf een grote glijbaan op een matje gelanceerd op het water van het Victoriameer. Verder is ook nog een normale glijbaan. Als je als gezin even iets totaal anders wil gaan doen is er ook nog een midgetgolfbaan.

Speelland Beekse Bergen is niet het hele jaar geopend, alleen in de lente en de zomer.

Praktische informatie

  • Adres: Beekse Bergen 1, 5081 NJ Hilvarenbeek
  • Openingstijden: De Beekse Bergen zijn 365 dagen per jaar open. Het speelland is alleen in de lente en in de zomer open.
  • Website: www.beeksebergen.nl

Tot slot

Of je nu een dag, een weekend of een midweek naar de Beekse Bergen gaat, het is altijd een goed idee! Er is voor iedereen wat wils. Tijdens een dagje Beekse Bergen kun je verschillende safari’s ontdekken. En als je blijft overnachten, kun je weer op een andere manier de dieren ontdekken. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Het slapen tussen de dieren en de rust, maakt dit park echt uniek.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte