De leukste activiteiten met kinderen in de omgeving van Venlo

Ben je op zoek naar een leuke omgeving voor een dagje of weekendje weg met je gezin? Denk dan eens aan Venlo in het noorden van de provincie Limburg! In de omgeving van Venlo is namelijk een hoop te beleven met kinderen. In dit artikel geef ik je een overnachtingstip én een overzicht van een aantal leukste activiteiten met kinderen in de omgeving van Venlo.

Hotel Maashof

Hotel Maashof is een luxe hotel in Venlo wat gelegen is midden in de natuur. Perfect voor wanneer je wil overnachten in Venlo. Het hotel biedt naast gewone kamers ook familiekamers aan. Ze hebben de Familiekamer Triple (voor 3 personen) en de Familiekamer Quattro (voor 4 personen). In de brasserie heeft men trouwens ook een speciale kinderkaart, wat ik zelf altijd een groot voordeel vind.

Naast dat het een perfecte ligging heeft voor activiteiten in de omgeving, worden er ook vanuit het hotel zelf diverse activiteiten georganiseerd.

Zijn jullie van plan om naar Toverland te gaan en zou je ook graag bij Toverland overnachten? Kijk dan eens het Toverland arrangement wat Hotel Maashof aanbiedt. De inhoud van dit arrangement bevat een overnachting, ontbijtbuffet, toegang tot Toverland voor twee personen en toeristische informatie. Je kunt bij de reservering extra tickets reserveren.

Een overnachting is al te boeken vanaf € 99,- per nacht voor de goedkoopste kamer en € 149,- voor de Quattro familiekamer. De prijzen zijn inclusief ontbijt.


Foto © Hotel Maashof

Leuke activiteiten in de omgeving

Hotel Maashof is een fijne uitvalsbasis voor wie er lekker op uit wil. Ik heb dan ook een aantal activiteiten in de omgeving voor je bij elkaar verzameld die ook geschikt zijn voor kinderen:

Kinderboerderij Hagerhof

Kinderboerderij Hagerhof is een vrij grote kinderboerderij in Venlo. Kinderen kunnen hier o.a. dieren voeren (dit is te koop in de winkel op de boerderij), er is een knuffeluurtje in de middag, knutselactiviteiten op woensdag en aan avonturenpad. Kortom: jonge kinderen zullen zich hier niet vervelen! De toegang is gratis.

Adresgegevens:

Hagerlei 1
5912 PP Venlo


Foto © Kinderboerderij Hagerhof

Klimpark Fun Forest

Net iets onder Venlo vind je het Klimpark Fun Forest. Dit klimbos heeft maar liefst 9 verschillende parcoursen. Het leuke aan dit klimpark is dat ze ook een Mini Monkey Trail hebben speciaal voor kinderen vanaf 100 cm. Zo kunnen ook de jongere kinderen lekker klimmen! En nee, wees niet bang, dit parcours is natuurlijk een stuk dichter bij de grond vergeleken met de andere parcours. 😉

Adresgegevens:

Verlengde Trappistenweg 35
5932 ND Tegelen

Attractiepark Toverland

Op ongeveer 10 km van Venlo af vind je het attractiepark Toverland in Sevenum, één van mijn favoriete attractieparken van Nederland. Toverland bestaat uit zes verschillende werelden waar voor alle leeftijden wel iets te beleven valt. En zijn de weersomstandigheden net even iets minder? Ook dat is geen probleem, twee werelden zijn namelijk overdekt.

Adresgegevens:

Toverlaan 2
5975 MR Sevenum

Lees ook ons artikel: Dromen worden werkelijkheid in Attractiepark Toverland

Speelpark Klein Zwitserland

Eén van de oudste speeltuinen van Europa vind je in Tegelen, genaamd Speelpark Klein Zwitserland. Het speelpark bestaat uit een aantal delen: het avonturenbos (Klimpark Fun Forest, zie hierboven), het geheime land, speeltoestellen en meer plezier. De toegang is niet geheel gratis, namelijk vanaf € 7,95 per persoon (kinderen tot 2 jaar zijn gratis). Maar je bent voor dit bedrag wel een hele dag zoet!

Adresgegevens:

Verlengde Trappistenweg 35
5932 ND Tegelen

Mind Mystery

Een uitje welke zeker nog op onze bucketlist staat, is een bezoek aan Mind Mystery. Zoals de naam al enigszins aangeeft, is dit een mysterieus uitje. Het thema wat hier centraal staat is illusie. De leeftijd die men aanraadt voor een bezoek is vanaf 4 jaar. Wil je dat je kind de dingen echt begrijpt, dan kun je beter wachten tot hij/zij een jaar of 7 is.

Adresgegevens:

Tienrayseweg 10C
5961 NL Horst

BillyBird Park Drakenrijk

Een vrij nieuw recreatiepark is BillyBird Park Drakenrijk. Dit is het tweede park van BillyBird. Je kunt hier o.a. heerlijk komen zwemmen maar er zijn ook de nodige speeltoestellen voor wie even geen zin heeft in water. In 2020 openen zij een nieuwe attractie: het AquaFunPark (zwemdiploma verplicht!). Een fijn uitje voor een dagje wanneer het lekker warm en zonnig is!

Adresgegevens:

Welkensvenweg
5953 TP Reuver

Een dagje naar Arcen

Wanneer ik in de omgeving van Arcen ben, wil ik daar altijd even naar toe. Dit plekje kan ik dan ook een ieder aanraden. Arcen is een pittoreske plaatsje welke leuk is voor een ochtendje of middagje vertier. Je vindt in Arcen o.a. één van de beste ijssalons van Nederland, genaamd Clevers, welke ook nog een ruim terras heeft met uitzicht over de rivier de Maas. Verder zijn er nog meer dan voldoende terrasjes te vinden, kun je de bekende Kasteeltuinen van Arcen bezoeken of maak een uitstapje naar de bierbrouwerij Hertog Jan ( favoriet uitje onder vaders 😉 )

Missiemuseum Steyl

Een uniek museum dat is het Missiemuseum Steyl wel te noemen. Je vindt in dit museum ongeveer 1500 opgezette dieren, een hoop vlinders en andere insecten en nog veel meer volkenkundige voorwerpen. Gegarandeerd een indrukwekkend uitje voor kinderen!

Adresgegevens:

St. Michaelstraat 7
5935 BL Steyl

Heb jij nog meer leuke tips voor activiteiten in de omgeving van Venlo? Wij horen het graag!

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela