Binnen en buiten skelteren in de Verkeerstuin in Amersfoort

Last updated:

Op de voormalige Wagenwerkplaats in Amersfoort vind je de Verkeerstuin. Hier kunnen kinderen zich uitleven op skelters, stepjes en andere voertuigen! En spelenderwijs leren ze zo meer over de verkeersregels. Er is binnen én buiten een prachtig parcours. Bovendien worden er regelmatig leuke (extra) activiteiten georganiseerd.

De Verkeerstuin

In de Verkeerstuin vind je vooral heel veel voertuigen op wielen: skelters in heel veel varianten, stepjes en andere voertuigen. In een grote loods op de Wagenwerkplaats is een parcours aangelegd voor kinderen om met deze voertuigen rond te crossen. Er is binnen een parcours, maar bij goed weer kun je ook over een pad in de natuurspeeltuin crossen. Kinderen leren zo ook op een leuk manier de verkeersregels.

Sinds 2011 is de Verkeerstuin in Amersfoort geopend. De Verkeerstuin is een initiatief van buurtbewoners. Extra bijzonder is dat het helemaal door vrijwilligers wordt gerund. Daarom is de Verkeerstuin ook niet altijd open.

Speciale evenementen

In de Verkeerstuin worden regelmatig speciale evenementen georganiseerd. Wij brachten in de Kerstvakantie een bezoek tijdens het zogenoemde Winterkwartier. Tijdens dit Winterkwartier was er ontzettend veel te doen. Naast natuurlijk lekker skelteren, kon je naar een goochelaar kijken, een theatershow bewonderen, een rondje stormbaan doen, plezier hebben op een een draaimolen, een broodje roosteren (à 50 cent) en geschminkt worden. Het is dus de moeite waard om op Facebook in de gaten te houden wanneer weer een evenement georganiseerd wordt.

Wat is de Wagenwerkplaats?

In Amersfoort vind je, naast de treinbanen, de Wagenwerkplaats. Vroeger werden op deze plek goederenwagons onderhouden. Tegenwoordig wordt er niet meer aan treinen gewerkt, maar is het een broedplaats geworden voor allerlei initiatieven. Je vindt er veel industrieel erfgoed. Er is een theater, restaurants, een bouderhal, woningen en nog veel meer. En dus ook de verkeerstuin.

Geweldige plek voor kleine verkeersdeelnemers

Als je kinderen van fietsen of skelteren houden, dan is de Verkeerstuin een geweldige plek! Wij kwamen hier per toeval uit, en we hebben een erg leuke middag gehad. De vrijwilligers zijn allemaal ontzettend vriendelijk, het parcours is mooi en de kinderen leren iets van de verkeersregels. Er zijn veel voertuigen, dus kinderen hoeven nauwelijks te wachten totdat ze aan de beurt zijn. Bovendien zijn de voertuigen goed onderhouden; een afgetrapte skelter heb ik niet gezien. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk wat er allemaal nog meer wordt georganiseerd, zoals het Winterkwartier. Als je in de buurt ben, ga dan zeker een keer een kijkje nemen tijdens een openstelling!

Goed om te weten

  • De entree voor de Verkeerstuin is helemaal gratis. Wel wordt deze speeltuin gerund door vrijwilligers, dus alle inkomsten zijn welkom. Je steunt de organisatie dus met het kopen van een kopje koffie of thee.
  • Vlakbij de Verkeerstuin kun je gratis parkeren, en er is voldoende parkeergelegenheid.
  • Er wordt enthousiast gereden met allerlei voertuigen. De minimumleeftijd is dan ook 3 jaar, en die leeftijd zou ik zeker ook aanhouden voor een bezoekje. Het is leuk tot circa 12 jaar.
  • Je kunt in de Verkeerstuin ook kinderfeestjes organiseren. En ook is de Verkeerstuin af te huren voor bijvoorbeeld familiefeestjes.
  • Je kunt er pinnen (voor bedragen vanaf 1 euro).
  • Adres: Soesterweg 312, Amersfoort.
  • Om te kijken wanneer de Verkeerstuin open is, kun je het beste een bezoek brengen aan de website: www.verkeerstuin.info. Meestal in de tuin op woensdag- en zondagmiddag geopend.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte