Vier tips voor een stoere en gezellige meidenkamer

Op zoek naar inspiratie om de meidenkamer van jouw dochter een make-over te geven? En ben je eens op zoek naar wat andere ideeën dan roze en andere zoete kleurtjes, stoffen en eenhoorns aan de muren? Dan is dit de plek waar je moet zijn. Voor dit artikel zijn we namelijk op zoek gegaan naar de beste tips om een gezellige en bovenal stoere meidenkamer in te richten. Speciaal voor de meiden die hun stoere kant maar wat graag durven te tonen. Met behulp van de volgende vier tips moet dat zeker lukken.

1. De juiste raambekleding

Voordat je kunt gaan aankleden is het eerst belangrijk dat de basis van de kamer goed is. Hierbij moet je niet alleen denken aan de kleur op de muur of de vloer, maar ook aan de juiste raambekleding. Kies voor de stoere meidenkamer het liefst voor neutrale kleuren en mix verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan prachtige aluminium jaloezieën en combineer deze eventueel met vitrage voor een iets lichtere look. Door het combineren van verschillende materialen en kleuren, geef je de kamer een geheel unieke uitstraling.

2. Het juiste kleurgebruik

Een stoere meisjeskamer inrichten lukt natuurlijk niet zonder het juiste kleurgebruik. Maar welke kleuren passen hier nu echt goed bij? Vanzelfsprekend is het slim om bij de zoetere kleurtjes weg te blijven. Gelukkig zijn er nog zoveel meer andere optie!

Maar waar kies je dan voor? Allereerst is het belangrijk om dit aan je dochter zelf te vragen. Wat is bijvoorbeeld haar favoriete kleur? Heeft ze eigenlijk geen voorkeur? Bedenk dan goed welke kleuren haar meubels en accessoires momenteel hebben. Kies voor een kleur die hierbij past. Goede kleuren voor een stoere meidenkamer zijn bijvoorbeeld groen, bruin, blauw, maar ook paars of neutrale- en aardetinten doen het goed. Ook leuk om voor één mooie accentmuur te kiezen en de rest van de kamer neutraal te houden. Dat doet de kamer direct oplichten.

3. Less is more

We zien nog al te vaak dat kinderkamers geheel vol geplaatst worden met allerlei soorten decoraties, meubels en speelgoed. Hierdoor oogt de kamer niet alleen een stuk kinderlijker, maar ook nog eens ongelooflijk druk. Misschien zelfs wel veel te druk om in te slapen. Het is dus niet alleen goed voor een stoere uitstraling, maar stiekem ook voor je nachtrust, om de ruimte zo rustig mogelijk te houden. Plaats enkel de dingen die écht nodig zijn binnen de ruimte. Dit betekent echter niet dat de kamer saai is. Met het juiste kleurgebruik en mooie meubels kun je alsnog een waar statement maken.

4. Kies voor natuurlijke materialen

Op zoek naar nieuwe meubels voor de stoere meidenkamer? Kies dan voor materialen die je normaal niet zo snel ziet in de kinderkamer. Denk bijvoorbeeld aan heel donker hout. Natuurlijke materialen doen het erg goed en geven een stoere en robuuste uitstraling aan de kamer. Zo maak je een statement zonder al te veel poespas.