Voorstelling: Bumba op reis (1+)

Afgelopen weekend zijn wij naar de voorstelling ‘Bumba op reis’ geweest. Een leuke en interactieve show geschikt voor de allerkleinsten! Een show met alle personages uit de bekende Bumba filmpjes van televisie én natuurlijk de liedjes! Kijken jullie mee?

Op naar de voorstelling van Bumba!

Al enkele maanden hadden we onze kaartjes in bezit. De kinderen wisten echter van niets en hebben we het pas die ochtend verteld. De voorstelling waar wij naartoe gingen begon om 16.00 uur waardoor we de halve dag de vraag kregen: ,,Gaan we al bijna?” en ,,Hoe lang duurt het nog tot we naar Bumba gaan?”

Na de auto geparkeerd te hebben wandelen we naar het theater in Almere. We worden vriendelijk ontvangen en de weg gewezen naar de zaal waar de voorstelling zal plaatsvinden. Net voordat we de ruimte die voor de zaal zit betreden, worden onze kaartjes gescand. In de ruimte bevindt zich verder een bar waar je iets te drinken kunt halen en een stand met allemaal merchandising van Bumba (verrassend nietwaar? ;-)). Aangezien we een beetje aan de late kant zijn besluiten we maar direct door te lopen naar de zaal.

Enkele minuten nadat we op onze plekken zitten sluiten de deuren en openen de gordijnen en begint de voorstelling..

Het verhaal

Kleine Tim gaat op reis naar zijn opa en oma en moet zijn koffer inpakken van zijn moeder. Terwijl hij daarmee bezig is denkt hij aan iets wat hij heel graag zou willen meemaken: samen met Bumba op reis. Zijn droom wordt tijdens deze voorstelling werkelijkheid. Echter is er één probleem: ze zijn Babilu kwijt geraakt!

Samen met Bumba en Bumbalu reizen ze door verschillende gebieden zoals de Far West, Afrika, Sneeuwland en Azië om Babilu te zoeken. Maar zullen ze Babilu vinden?

Een interactieve show

De voorstelling ‘Bumba op reis’ is zeer leuke show voor de allerkleinsten die gek zijn op de kleine clown Bumba. De interactie met het publiek is hartstikke leuk gedaan zodat het ook voor de jongsten onder ons te volgen is. Ook de papa’s en mama’s, opa’s en oma’s worden uitgenodigd om mee te doen.

Verder heeft de voorstelling een hoop herkenningspunten voor de kinderen zoals alle personages uit de filmpjes en boeken van Bumba zoals Nanadu de beer, Carla de kip en Tumbi de olifant. Ook bekende liedjes die mijn eigen kinderen kennen van YouTube en de voorstellingen die daarop te vinden zijn, komen weer in deze voorstelling terug. Ik merkte aan hen dat dit een vertrouwd gevoel gaf.

De voorstelling duurt ongeveer een klein uurtje en er is geen pauze tussendoor ( althans dat was niet bij ons het geval 😉 ).

Speellijst en prijzen

De voorstelling is in Nederland (op dit moment) nog t/m 3 mei 2020 te zien:

 • Hoorn: 8 maart 2020 in Schouwburg het Park
 • Terneuzen: 15 maart 2020 in het Scheldetheater
 • Venray: 22 maart 2020 in de Schouwburg Venray
 • Eindhoven: 29 maart 2020 in het Parktheater Eindhoven
 • Amstelveen: 5 april 2020 in de Schouwburg Amstelveen
 • Heerenveen: 3 mei 2020 in het Posthuis Theater

De prijzen verschillen per theater, maar liggen tussen de € 11,- en € 19,- voor de bovengenoemde locaties. Op de volgende website kun je je kaartjes bestellen.

In België kun je ook naar deze voorstelling. Kijk voor de actuele speellijst op de deze website. De speellijst in België loopt vooralsnog t/m 28 juni 2020.

Let op! In Nederland dien je ook voor de allerkleinsten te betalen. Bij de voorstellingen in België zijn kinderen t/m 6 maanden gratis!

En dit is wat we er van vonden!

Wij vonden de voorstelling enorm leuk! De kinderen hebben dan ook erg genoten! Waar onze oudste soms moeilijk kan stilzitten heeft de voorstelling de hele tijd zijn aandacht kunnen houden. Geloof me, dat wil best wat zeggen. 😉 De voorstelling nodigt de kinderen (en verzorgers) echt uit om mee te doen, dus qua interactie zit het hier absoluut goed!

Qua leeftijd is het advies 1 jaar en ouder. Dit is op zich prima te doen maar het écht begrijpen van wat er gebeurt, zal denk ik pas vanaf een jaar of 3 jaar (afhankelijk van je kind natuurlijk). Ik denk dat het tevens leuk is tot een jaar of 4 à 5, wederom afhankelijk van je kind zijn interesses.

Al met al vonden wij het meer dan de moeite waard om naar deze voorstelling te gaan. We zijn zelfs van mening dat wanneer het weer enigszins bij ons in de buurt zal zijn, we er zeker nogmaals naartoe zouden gaan.

Als eindcijfer krijgt de voorstelling ‘Bumba op reis’ van mij dan ook een 9! 

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

1 Comment

 • Reply Saskia 6 maart 2020 at 21:14

  Ziet er super leuk uit!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.