Bezoek de voorstelling CARO in het Efteling Theater

Met het hele gezin bezochten we de voorstelling CARO in het Efteling Theater. CARO is een unieke show met zang, dans, muziek en acrobatiek. De naam CARO is afgeleid van het woord carrousel, waarmee de link naar het verhaal van de show wordt gelegd. Het verhaal gaat namelijk over de carrousel van het leven. Ook leuk is dat er gastrollen zijn voor kinderen vanaf 7 jaar.

Wat kun je verwachten van de voorstelling CARO in het Efteling Theater?

Het is altijd lastig om een show te omschrijven, zonder al teveel spoilers weg te geven, maar tegelijkertijd mensen te enthousiasmeren om de show te gaan kijken. Wat de show CARO in het Efteling Theater uniek maakt is dat het publiek in een ronde opstelling zit rond een podium dat kan draaien tijdens de show. Er worden steeds opnieuw decorstukken en andere effecten toegevoegd en gewisseld. Dit maakt het geheel erg afwisselend. Ook is er volop dynamiek op het podium door de afwisseling tussen dans, zang en acrobatiek.  

Muziek

De muziek is gecomponeerd door René Merkelbach. Hij heeft o.a. de muziek van Symbolica en Baron 1898 geschreven. Door de hele show heen hoor je op verschillende manieren de CARO-theme terugkomen.

Aangezien de hele show draait rond het thema carrousel zitten er ook geluiden van de echte Stoomcarrousel in de Efteling verwerkt in de show. Zo hoor je een aantal keer de stoomfluit, en in het CARO-theme zit ook het geluid van een echt draaiorgel.

Wil je meer weten over hoe René Merkelback de muziek van Caro gecomponeerd heeft? Luister dan naar deze aflevering van de podcast Kleine Boodschap: https://kleineboodschap.com/afleveringen/2021/9/20/235-de-muziek-van-caro

In de aflevering wordt de muziek bijna noot voor noot ontrafeld door René Merkelbach zelf.

Naast het CARO-theme worden er ook regelmatig linkjes gelegd naar bekende attracties uit het park met de daarbij horende muziek. Ook wordt er gebruik gemaakt van bekende popnummers. Dit zijn zowel nummers bekend in Nederland als in onze buurlanden, om op die manier ook buitenlandse gasten aan te spreken.

Gastrollen voor kinderen

In de show zijn er ook gastrollen voor kinderen tussen de 7 en 10 jaar. De kinderen komen vier keer op het podium in verschillende kostuums, tijdens verschillende momenten. Zo komen ze op tijdens het welbekende deuntje van de attractie Carnaval Festival met kostuums van de poppen uit de attractie aan. Erg schattig!

Wil je jouw zoon of dochter ook een keer laten meespelen in CARO in het Efteling Theater? Kijk dan op:

FAQ | Efteling – Theaterproductie CARO (lyyti.fi)

Goed om te weten

  • De show duurt ongeveer 70 minuten.
  • De adviesleeftijd is vanaf 5 jaar. Wij hadden echter een 2- en 4-jarige bij en dat ging prima. Het verhaal en de show zijn erg dynamisch en het decor verandert continu. Ook de herkenbare liedjes uit de Efteling maken dat relatief jonge kinderen hun aandacht wel bij de show kunnen houden.
  • Er zit geen pauze in de show.
  • Je kunt voorafgaand aan de show eten bij Theaterrestaurant Pinokkio. Om teleurstellingen te voorkomen wordt aangeraden om vooraf te reserveren. Dit kan via de Efteling-app of via de Gastenservice van de Efteling.
  • Klik hier voor de kaartverkoop.

Lees ook onze andere artikelen over de Efteling:

Foto’s © Efteling & Opwegmetmama.nl – Anne