voorstelling-dikkie-dik-taart

Leuke voorstelling voor peuters: Dikkie Dik en de taart

Kort geleden ben ik samen met mijn jongste zoon naar de voorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’ geweest in Podium De Hoge Woerd in Utrecht. Dit is een zeer leuke, niet al te prikkelende, voorstelling voor jonge kinderen. Ik vertel je graag waar het over gaat, wat wij er van vonden en waar je de voorstelling nog kunt zien.

De voorstelling: Dikkie Dik en de taart

Het verhaal

De zeer interactieve voorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’ van Klein Amsterdam Productes gaat over de verjaardag van Dikkie Dik. Bij een verjaardag hoort veelal taart zoals ook op zijn verjaardag. Echter vindt Dikkie Dik de taart zo lekker dat hij hem helemaal zelf opeet voordat er überhaupt visite is geweest. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Daarom gaat hij op zoek naar ingrediënten om een nieuwe taart te maken. Maar lukt het hem om een nieuwe taart te maken voordat zijn vrienden arriveren op zijn verjaardagfeestje?

De voorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’ wordt gespeeld door Kira Kool of Joes Boonen. Onze voorstelling werd gespeeld door Kira. Op een zeer leuke en interactieve manier betrok zij de kinderen in de zaal bij de voorstelling. Zo mogen kinderen helpen met het bedenken van welke taart Dikkie Dik lekker vindt en welke ingrediënten daarbij horen. Vervolgens zijn er tijdens de voorstelling ook allemaal ‘raadsels’ die opgelost moeten worden. Van welk dier is bijvoorbeeld deze staart? En zie jij waar de eieren liggen? Heb ik er al genoeg of moet ik er nog meer zoeken? En aan het einde van de voorstelling mogen alle kinderen nog meedoen met de poezendans.

Speellijst

 • 4 oktober 2020: Cultureel Centrum den Dullaert in Hulst
 • 21 oktober 2020: Dorpshuis Casembroot in Kamperland
 • 20 november 2020: Huis van Eemnes in Eemnes
 • 27 december 2020: De Nieuwe Bibliotheek in Almere
 • 2 januari 2021: CulturA & Zo in Nootdorp
 • 13 februari 2021: Stichting ZIJN / Diekhuus in Middelharnis
 • 14 februari 2021: Theater De Stoep in Spijkenisse
 • 21 maart 2021: Theater De Tuin in Leusden
 • 28 maart 2021: Podium Heino in Heino
 • 2 mei 2021: Theater de Lievekamp / Poppentheater Marag in Oss
 • 24 mei 2021: Openluchttheater Mariahout in Mariahout
 • 30 mei 2021: Cultureel Centrum De Schalm in Berkel-Enschot

Klik hier voor de actuele speellijst en om kaartjes te boeken.

Dit vonden wij van de voorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’

Ondanks dat wij thuis een boek van Dikkie Dik hebben, lezen wij deze niet vaak voor. Dit was ook te merken aan mijn zoon aangezien hij het personage nog niet zo goed kende. In het begin was het voor hem dan ook een beetje spannend. Naar mate de voorstelling vorderde, begon hij steeds meer mee te doen. Toch bleef hij liever wel dicht bij mama in de buurt (tja, een mama’s kindje, haha). Desondanks was het een geslaagde voorstelling. Mocht je hier dus naartoe willen, dan kan ik je wel aanraden om je kind alvast kennis te laten maken met Dikkie Dik.

Zelf vond ik dat Kira de voorstelling erg leuk heeft gedaan. De manier waarop ze kinderen bij de voorstelling betrok, zorgde ervoor dat het ijs snel gebroken was. Door de huidige corona-maatregelen was het aantal mensen in de zaal ook beperkt waardoor de voorstelling wat kleinschaliger was. Doordat de voorstelling door slechts één persoon wordt gespeeld en er niet al te veel drukke dingen op het podium gebeuren, is de show naar mijn inziens ook niet snel overprikkelend voor kinderen.

De voorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’ duurt ongeveer 45 minuten wat lang genoeg is om de aandacht van jonge kinderen vast te houden. Naar mijn mening is de voorstelling het meest geschikt voor kinderen tussen de 2 en 5 jaar.

Speeltuin van Kikker

Op de locatie waar de voorstelling ‘Dikkie Dik en de taart’ werd gegeven, was ook een leuke speeltuin van het boekpersonage Kikker. Er waren allerlei verschillende hoekjes waar kinderen konden spelen. Op onderstaande foto’s zie je bijvoorbeeld de hoek waarin kinderen met blokken konden spelen en een hoek waar verschillende tekenborden stonden. Heel erg leuk gedaan! Kinderen mochten hier zowel voor als na de voorstelling spelen.

Wil je nog meer leuke voorstellingen zien van Klein Amsterdam Producties? Lees dan ook ons artikel ‘Voorstelling: Nijntje op de fiets (2+)‘ waar wij ook zeer over te spreken zijn.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela