nijntje-voorstelling-theater-op-de-fiets

Voorstelling: Nijntje op de fiets (2+)

Met een kleine Nijntje-liefhebber in huis ontkom ik er niet aan om naar een voorstelling van Nijntje te gaan zodra deze in de buurt is. Afgelopen zaterdag ben ik dan ook samen met mijn jongste kind van 2 jaar naar de voorstelling Nijntje op de fiets geweest. Deze voorstelling is geschikt voor de allerkleinsten en ik vertel je er graag iets meer over.

Voorstelling: Nijntje op de fiets

Het verhaal

Wie de boeken van Nijntje kent, zal een hoop citaten uit de boeken herkennen tijdens de voorstelling ‘Nijntje op de fiets’. Zo ook citaten uit het gelijknamige boek ‘Nijntje op de fiets’, één van de favorieten bij ons in huis.

In de voorstelling gaat Nijntje op de fiets naar de dierentuin. Daarna gaat ze uit logeren bij haar opa en oma. Opa maakt een step voor haar en oma gaat cakejes bakken. Na het logeren gaat ze ook nog op vakantie naar de zee. En zodra ze weer terug is van vakantie, dan is het tijd om naar de basisschool te gaan.

Aan het eind van de show mogen alle kinderen op het podium komen om nog even te spelen bij het Nijntjehuis.

Het is een leuke en zeer interactieve show van ongeveer 30 minuten. Dus lang genoeg om de spanningsboog bij de allerkleinsten vast te houden. Mijn jongste deed dan ook vol enthousiasme mee met de voorstelling. Erg leuk om te zien!

Wellicht wel goed om even te weten is dat Nijntje zelf niet als personage op het podium komt. Het is meer een verhaal dat op een leuke manier wordt verteld. Nijntje zul je enkel op het Nijntje huis zien staan.

nijntje-voorstelling-theater-op-de-fiets

Speellijst

De voorstelling Nijntje op de fiets is vooralsnog te zien t/m 22 november 2020 in de Nederlandse theaters. Locaties waar je de show nog kunt zien zijn Amstelveen, De Meern, Driebergen, Beverwijk en Almere.

Klik hier voor de actuele speellijst.

Dit vonden wij van de voorstelling ‘Nijntje op de fiets’

Persoonlijk vind ik het een prikkelarme show doordat er slechts één persoon op het podium staat. De focus ligt dus ook maar steeds op één punt i.p.v. over het hele podium. Zeker voor jonge kinderen vind ik dit zeer positief. Ik heb wel eens drukkere voorstellingen meegemaakt. 😉

Aan het enthousiasme van mijn kind te horen die meerdere keren ‘Leuk!’ riep, kan ik zeggen dat de interactie tijdens de voorstelling goed werkt. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar de andere theaterproducties van Klein Amsterdam Producties.

Mocht je een leuke, niet al te lang durende voorstelling zoeken met mogelijk ook herkenbare momenten voor je kind, dan kan ik je deze absoluut aanraden.

En heb je na de voorstelling nog niet genoeg gekregen van Nijntje? Wandel dan ook eens Utrecht door en ga daar naar het Nijntje Museum. Lees ook ons artikel: ‘Beleef de wereld van Nijntje in het Nijntjemuseum in Utrecht

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela