Menu
Theater en films / Zuid-Holland

Voorstellingen & workshops voor jonge kinderen bij het Black Cat Theatre

black-cat-theatre-amsterdam-voorstelling-kinderen

Bij het Black Cat Theatre in Amsterdam weten ze wel hoe ze kinderen moeten vermaken. Je kunt hier namelijk voorstellingen en workshops bijwonen voor kinderen van 1 t/m 6 jaar. Een combinatie van zintuiglijke, theater- en kunstervaring in één. Ik ben hier afgelopen woensdag met mijn zoontje van 2 jaar geweest en dat was onwijs leuk! Kijk je mee?

Het Black Cat Theatre in Amsterdam

Toen ik op zoek was naar leuke voorstellingen voor jonge kinderen, stuitte ik op het Black Cat Theatre in Amsterdam-West. Het is een kleinschalig theater gericht op kinderen van 1 t/m 6 jaar. Je kunt hier terecht voor leuke voorstellingen maar ook workshops welke de zintuigen van jonge kinderen prikkelen. Door de kleinschaligheid zal het hier ook niet snel te druk zijn wat voor sommige kinderen erg prettig kan zijn.

De artistiek directrice en ook actrice is Agnieszka Czekierda is de oprichter van het kindertheater Teatr Malego Widza in Polen. Dit theater heeft meer dan 3.000 voorstellingen per jaar en trekt daarbij ruim 300.000 bezoekers aan. Deze vrouw is dan dus ook echt een ervaringsdeskundige in deze branche. Zij was tevens de speelster van de voorstelling welke wij hebben bijgewoond in het Black Cat Theatre. Hierover straks meer.

Samen met haar team van nog 5 personen weet zij ook in Nederland leuke shows neer te zetten voor jonge kinderen. De voorstellingen duren gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten. Ook mooie lengte om de aandacht ook van de allerjongsten vast te kunnen houden. En nog leuker is dat kinderen niet alleen maar hoeven te kijken, maar ook zelf mee mogen doen!

Spelen in de foyer van het Black Cat Theatre

Zodra we aankomen bij het Black Cat Theatre valt direct op dat dit geen massaal theater is maar juist een fijne, overzichtelijke en ruime omgeving voor kinderen.

Direct aan het begin is een bar waar wij vriendelijk worden ontvangen. Je kunt hier ook terecht om iets te drinken te halen of een hapje te eten zoals appeltaart, tosti of griekse yoghurt (met fruit). In de ruimte staan meer dan voldoende zitplekken waar je even rustig kunt gaan zitten.

Achterin de ruimte is een leuke speelhoek voor kinderen. Er liggen hier een tweetal grasmatten met daarop voorwerpen van hout zoals takken, boomstammen en boomschijven. Kinderen kunnen hier met hun eigen fantasie de mooiste creaties maken. Voorafgaand de voorstelling durfde mijn jongste nog niet zo goed, maar daarna heeft hij zich hier kostelijk vermaakt.

Op het moment dat de voorstelling begon, werden wij verzocht de schoenen uit te trekken en deze in het schoenenrek te plaatsen (ik ga er vanuit dat dit is voor het behoud van de spullen in de zaal). Ik was blij dat ik twee dezelfde sokken aan had. 😉

De voorstelling: De Vlindertuin

De voorstelling welke wij hebben bijgewoond is ‘De Vlindertuin’. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen van 1 t/m 5 jaar. Al moet ik toegeven dat toen wij er waren de kinderen ongeveer tussen de 1 en 3 jaar waren. Wellicht dat dit ook komt omdat wij al om 10.00 uur ’s morgens zijn geweest.

Tijdens de show is Agnieszka op zoek naar de Vlindertuin maar kan deze niet vinden. Ze kijkt overal. Op een gegeven moment vindt ze een doos met daarin allemaal groene sliertjes welke gras moeten voorstellen. Om de kinderen aan het lachen te maken, doet ze in het begin alsof ze niet weet wat het is en waar het voor bedoeld is. Is het om je mee te wassen? Of kun je er iets in planten?

Zo gaat het de hele show door totdat alle onderdelen van de Vlindertuin compleet zijn. Tussendoor komt ze ook nog regelmatig naar de kinderen toe wat zij natuurlijk maar al te prachtig vinden! Zo vliegt de vlinder van hoofd naar hoofd. Dat kietelt zeg!

In het laatste gedeelte van de voorstelling gaat het grote licht uit en maakt ze gebruik van andere lampen zodat er een leuk lichtspel ontstaat. Ze speelt met confetti en een paraplu. Maar creëert ook een leuk schaduwspel door een lamp achter een doek aan te zetten en hier papieren vlinders tussen te blazen. Mijn kind keek zijn ogen uit!

Aan het eind van de show mogen alle kinderen nog op het podium komen om te spelen. Op de grond lag van alles zoals confetti, papieren vlinders, ‘gras’ en ook bakjes waar kinderen mee kunnen spelen.

Wil je ook graag naar deze voorstelling toe in het Black Cat Theatre? Klik hier voor de speeldata en -tijden.

Nog veel meer leuke voorstellingen en workshops!

Voorstellingen

De voorstellingen welke je kunt bijwonen in het Black Cat Theatre zijn:

  • Ahoi (2 t/m 6 jaar)
  • De regenboog (1 t/m 4 jaar)
  • De Vlindertuin (1 t/m 5 jaar)

Bij de voorstellingen duurt de show 30 minuten en kunnen de kinderen vervolgens nog 15 minuten spelen in het decor.

Workshops

De workshops die je kunt volgen zijn:

  • Mirakels van het jaar (1 t/m 5 jaar)
  • De Zee (1 t/m 3 jaar)
  • Papier (1 t/m 5 jaar)

De workshops duren ongeveer een uur.

Handig om te weten!

Tijden voorstellingen en prijzen

De tijden waarop de voorstellingen plaatsvinden zijn: 10.00 uur, 12.00 uur en 16.00 uur.

De prijs van een entreekaartje ligt op € 9,50 per persoon.

Adresgegevens

Het adres van het Black Cat Theatre is:

Schakelstraat 2
1014 AW Amsterdam

Het kindertheater ligt op een bedrijventerrein en is goed te bereiken zowel met de auto als met het OV. Het treinstation Amsterdam Sloterdijk ligt op ongeveer 1 km afstand.

Parkeren is in het weekend gratis en doordeweeks betaald.

Website

Wat vonden wij van het Black Cat Theatre?

Het Black Cat Theatre is bij ons zeer goed in de smaak gevallen! Allereerst zouden we naar een workshop van hen gaan welke helaas vanwege omstandigheden niet door kon gaan. De voorstelling welke wij nu hebben bijgewoond was echt onwijs leuk! De interactie met de kinderen maakt het een bijzondere voorstelling. Dit is ook mogelijk door de kleinschaligheid. Wij zijn fan en hebben onze volgende voorstelling alweer geboekt.

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela

About Author

Hi, mijn naam is Manuela en ik ben moeder van drie prachtige zonen (0, 3 en 6 jaartjes jong). Wij gaan graag met ons gezin op pad in Nederland maar ook in het buitenland. Als wij op vakantie zijn proberen wij ook zo veel mogelijk dingen te doen én te zien.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.