Urenlang buiten spelen bij Vrouwenhof in Roosendaal

Geniet jij er ook zo van als je kinderen urenlang buiten spelen? Daar ben je zeker gegarandeerd van als je een bezoek brengt aan Vrouwenhof in Roosendaal (Noord-Brabant). Je vindt er op ongeveer 1,5 hectare veel verschillende speeltoestellen voor kinderen van alle leeftijden. Ondanks de grootte van het terrein, is het volledig omheind en vonden wij het erg overzichtelijk. Tijdens de zomerse dag dat wij in de speeltuin waren, konden de kids verkoeling zoeken in het water. Hongerig geworden? Bij het pannenkoekenhuis kun je binnen plaatsnemen en ze hebben een gezellig terras. In de rest van de speeltuin mag je eigen meegenomen eten en drinken nuttigen.

Vrouwenhof Roosendaal, de leukste speeltuin van Roosendaal

De speeltuin bestaat al sinds 1948! en dat is dus al 75 jaar. Sindsdien is de speeltuin, die begon als ontspanningscentrum, altijd in ontwikkeling geweest. Het leuke hieraan is dat veel ouders met kinderen die er nu komen, er vroeger als kind ook hebben gespeeld. In 2019 is er in plaats van een restaurant een pannenkoekenhuis geopend en in 2023 is een deel van de speeltuin waterspeelgebied geworden. In het laagje water kunnen de kinderen in de zomer lekker afkoelen, maar als het minder mooi weer is dan kunnen ze zich er met laarsjes aan ook uitleven!

De speeltoestellen

Op het terrein staan veel verschillende speeltoestellen, voor kinderen van verschillende leeftijden. Wanneer je het terrein opkomt heb je direct een goed zicht over de speeltuin. Onze zoon is twee jaar en voor hem waren er al genoeg toestellen waar hij zelf op kon.

Het waterspeelgebied vonden onze kinderen echt een hit. Het water pompen, rondrennen in het water, over de stenen en het hout van de ene naar de andere kant en spelen met het zand, ze kunnen zich er uren vermaken. Het water had een diepte tot ongeveer 25 centimeter. Onze kinderen hadden badkleding aan, omdat het 30 graden was toen we er waren. Maar het is altijd aan te raden wat extra kleding en handdoeken mee te nemen!

Daarnaast vind je er in de speeltuin schommels, een wip, een airtrompline, een kabelbaan, meerdere glijbanen en veel verschillende klimtoestellen. We verklappen niet alles.. de rest mogen jullie zelf ontdekken.

Het restaurant

Op het terrein van Vrouwenhof in Roosendaal vind je een pannenkoekenhuis. Voor een plaatsje binnen kun je reserveren. Op bepaalde dagen gelden er acties, dus het is zeker leuk om daar eens naar te kijken. Op de kaart staan naast veel verschillende pannenkoeken, ook wat andere gerechten zoals een hamburger, saté of een stoofvleesschotel. Liever een frietje? Dat kan ook. Een keer lunchen bij het restaurant is ook lekker, want ze hebben veel verschillende broodjes en maaltijdsalades op het menu staan. Er zijn ook gluten- en lactosevrije pannenkoeken.

Wanneer het lekker weer is, kun je ook plaatsnemen op het terras. Vanaf het terras heb je goed zicht op de waterspeeltuin en kun je ook ver de speeltuin inkijken. Op het terrein staat ook nog ’t Olifantje. Hier kun je drankjes, frietjes, ijsjes, snoep, tosti’s, chips en snacks halen.

Praktische informatie

 • Adres: Vrouwenhoflaan 3, 4701 EJ Roosendaal
 • Bereikbaarheid en parkeren: Vrouwenhof is goed bereikbaar vanaf de a17 en de a58. Rondom de speeltuin is het betaald parkeren! Vergeet dit dus niet aan te zetten.
 • Reserveren: Wil je verzekerd zijn van een plaatsje in het pannenkoekenhuis, dan kun je het beste reserveren. Je kunt een plaatsje op het terras niet reserveren, maar een tafeltje binnen wel.
  Vrouwenhof is ook een ideale plek voor een kinderfeestje, familiedag of andere viering met een grote groep. Kijk hiervoor eens op de website.
 • Prijzen: Je betaalt er voor spelende kinderen t/m 12 jaar. De speeltuin werkt met een piek- en een daltarief. In sommige maanden is de entree tot de speeltuin gratis! Volwassenen zijn altijd gratis en ongeacht welke maand, is de toegang vanaf 17.00 uur voor iedereen gratis. Kijk voor toegangsprijzen in de kalender op de website.
 • Openingstijden: Kijk voor actuele openingstijden op de website.
 • Horeca: Er is een pannenkoekenrestaurant en een cafetaria waar je ijs, drankjes, frietjes, snacks en snoep kunt halen. In de speeltuin mag je ook zelf meegebracht eten en drinken nuttigen.
 • Toilet & Verschoningsruimte: Er zijn toiletten en er is een verschoningsruimte aanwezig.
 • Geschikt voor: Alle kinderen die houden van buitenspelen.
 • Rookvrij: De gehele speeltuin is rookvrij.
 • Belangrijk! Vergeet niet om schone/droge kleren mee te nemen. Honden zijn op heel het terrein niet toegestaan (met uitzondering van hulphonden).
@opwegmetmama.nl

Vandaag zochten we verkoeling bij @Vrouwenhof Roosendaal 💦 Een enorm leuke speeltuin waar kinderen zich uren kunnen vermaken in het water en op alle verschillende speeltoestellen. Er zijn veel schaduwplekken en er is een fijn pannenkoekenrestaurant met terras bij. Wij vonden de speeltuin heel overzichtelijk en gaan er zeker terug naar toe! 🤩 #opwegmetmama #roosendaal #brabant #kidsproof #dagjeweg #weekend #studiedag #uitmetkinderen #kids #uitjes4kids #mamasoftiktok

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Op zoek naar nog meer speeltuinen in Noord-Brabant? Kijk ook eens naar deze artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Nyrée