Walibi Holland, hard gaan in een stoer attractiepark voor jong en oud!

Walibi Holland is voor veel mensen niet het eerste attractiepark waar je aan denkt om naartoe te gaan met jonge kinderen. Walibi staat namelijk enorm bekend om zijn diverse achtbanen. Toch kan het je nog eens verbazen hoeveel hier ook voor jongere kinderen te doen is. In dit artikel wat algemene dingen over Walibi Holland, tips voor een bezoek met peuters en kleuters en de verschillende gave evenementen die zijn hebben.

Walibi Holland, de ontwikkelingen door de jaren heen

Wie in Walibi in Biddinghuizen (provincie Flevoland) is geweest toen hij/zij jonger was en nu zelf kinderen heeft, kan zich vast nog wel herinneren dat Walibi al meerdere namen heeft gehad: De Flevohof, Walibi Flevo, Six Flags Holland, Walibi World en dan nu Walibi Holland.

Het eerste pretpark op deze locatie werd in 1971 geopend. Je kunt je vast wel voorstellen dat er enorm veel veranderingen hebben plaatsgevonden in die bijna 50 jaar. Continu vinden er renovaties en vernieuwingen plaats. Niet alleen qua attracties, maar ook qua thematisering.

Zo is er in 2023 een nieuw thema gebied gekomen speciaal voor gezinnen met ook jongere kinderen, genaamd Speed Zone – OFF ROAD. In 2025 verwachten zij een dubbele nieuwe achtbaan, een zogeheten raptor coaster.

walibi-holland-peuter-kleuter

De verschillende themagebieden van Walibi Holland

Main Street

Zodra je de eerste stappen in Walibi Holland zet, valt direct het onwijs gave thema Hollywood op. Wat is hier veel aandacht en energie aan besteed zeg. En niet alleen hier, maar aan de volledige aankleding van het park is gedacht. Hiervoor ook zeker onze complimenten!

Op onderstaande foto zie je dan ook de zogeheten Main Street. Je vindt hier o.a. een aantal eet- en drinkmogelijkheden, diverse winkeltjes en de toiletten.

walibi-holland-peuter-kleuter
walibi-holland-peuter-kleuter
walibi-holland-peuter-kleuter

W.A.B. Plaza

Wanneer je vanuit de Main Street rechtsaf slaat, kom je uit op het themagebied W.A.B. Plaza. Hier vind je diverse attracties waarvan er ook aantal ook prima geschikt zijn voor jongere kinderen.

De eerste attractie waar wij in gaan is de Super Swing, een zweefmolen die wel heel vrij hoog gaat. Er zijn in deze attracties stoeltjes waar je alleen in kunt, maar ook stoeltjes waarbij je met zijn tweeën naast elkaar zit. Voor deze attractie dien je met begeleiding minimaal 100 cm te zijn, en 120 cm als je zonder begeleiding mag.

walibi-holland-peuter-kleuter

Terwijl we vanaf de Super Swing richting de volgende attractie willen lopen, worden we aangesproken (ja, je leest het goed) door een fontein. Of de fontein een naam heeft, weet ik eigenlijk niet. Maar deze fontein praat letterlijk tegen iedereen die voorbij wandelt. En als je niet oppast, spuit hij je nat! En het is geen bandje, er wordt werkelijk direct terug gereageerd als je iets zegt. Ik vraag mij dan nog steeds af waar die sprekende persoon ergens verstopt zit. Het is onwijs leuk gedaan in ieder geval! Waag dus zeker even een praatje met deze leuke interactieve fontein als je in dit gedeelte van het park bent.

walibi-holland-peuter-kleuter

Na het praatje met de fontein (hoe vaker ik het zeg, hoe gekker ik het vind klinken..) duiken we in de Merrie Go’Round, een mooie draaimolen. Voor deze draaimolen geldt geen minimumlengte-eis, maar dien je wel 120 cm te zijn als je hier zonder begeleiding in wilt gaan.

walibi-holland-peuter-kleuter

De rest van de attracties in dit gedeelte slaan we over, voor deze zijn onze kinderen te klein. Er was er nog wel eentje waar we in hadden gekund, de Splash Battle, maar deze was helaas gesloten op het moment dat wij er liepen. Voor deze attractie dien je met begeleiding ten minste 90 cm te zijn en 120 cm zelfstandig.

We wandelen door naar het volgende deel van het park, maar komen eerst nog langs een leuke speeltuin.

walibi-holland-peuter-kleuter

Walibi Play Land

Het volgende deel waar wij belanden, heet Walibi Play Land. Dit gedeelte richt zich op de jongere kinderen. Je vindt hier dan ook enkel kinderattracties. Onze kinderen zijn dan ook in vrijwel alle attracties in dit gedeelte geweest. Ook in dit deel is weer aan de nodige decoratie gedacht.

walibi-holland-peuter-kleuter

We starten hier met de Squad’s Stunt Flight, waarbij je kind zelf in het leven van een piloot kan wanen. Je kind kan zelf zijn/haar vliegtuig naar boven of beneden laten gaan. De minimum lengte-eis die hier geldt is 90 cm. Kinderen zitten alleen in deze attractie, dus zonder begeleiding.

walibi-holland-peuter-kleuter

Walibi’s Fun Recorder is een attractie waarbij je in bakjes zit die ronddraaien. Deze attractie is geschikt voor kinderen van alle lengtes. Wel dient je kind onder de 105 cm begeleid te worden. Is deze attractie niet stoer genoeg volgens je kind? Dan bevindt zich in een ander deel van het park een grotere variant waarvoor wel een minimum lengte-eis geldt.

walibi-holland-peuter-kleuter

Bij de attractie Zenko’s Graffiti Shuttle stap je in een bus welke rond draait (niet over de kop). Ook een attractie waar kinderen van alle lengtes in mogen. Onder de 120 cm dienen zij begeleid te worden.

walibi-holland-peuter-kleuter

Heb je wel eens in een truck gereden? Zo nee, dan is dit je kans in Haaz’ Garage. Stap in één van de wagens en verken het gebied. Tot 105 cm dient er een begeleiding mee te gaan.

walibi-holland-peuter-kleuter
walibi-holland-peuter-kleuter

De W.A.B. World Tour is het treintje van Walibi Play Land. Een super leuke attractie voor de allerkleinsten! Tot 105 cm dienen zij begeleid te worden. Dit treintje rijdt niet door het hele park heen. Wil je dit graag wel? Stap dan in de Walibi Express (begeleiding tot 120 cm).

walibi-holland-peuter-kleuter
walibi-holland-peuter-kleuter

De laatste attractie van dit deel van het park, is Fibi’s Bubble Swirl. Bij deze stap je in een draaimolen met luchtballonnen welke ook omhoog en omlaag gaan. Ook deze attractie is weer geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Begeleiding is verplicht tot 105 cm.

walibi-holland-peuter-kleuter

Zero Zone

In het gebied Zero Zone wordt het thema het Wilde Westen aangehouden. In dit deel vind je de opstapplaats voor het treintje Walibi Express (begeleiding tot 120 cm).

Ook vind je hier de enige achtbaan die geschikt is voor kinderen vanaf 90 cm onder begeleiding: de achtbaan Drako. Voor de andere achtbanen in het park geldt een hogere minimum lengte-eis. In deze achtbaan maakt twee rondjes.

walibi-holland-peuter-kleuter

Ook in Walibi Holland kom je de bekende boomstamattractie tegen. Hier wordt hij de Crazy River genoemd. Hoe hij werkt hoef ik je niet uit te leggen. Minimum lengte-eis voor de Crazy River is 90 cm onder begeleiding en 120 cm zelfstandig. Enne… Nat word je in deze attractie zeker! Houd dus even rekening met de weersomstandigheden.

walibi-holland-peuter-kleuter

Voor de andere attracties in de Zero Zone zijn onze kinderen te klein, dus we wandelen weer verder.

France

Ontmoet het Franse gebied van het park met een drietal attracties waar onze kinderen ook in mochten. Er zijn in dit deel trouwens ook veel bankjes. Voor ons was dit dan ook het moment om even een broodje te gaan eten.

Na onze broodjes gegeten te hebben, stappen we in één van de oldtimers van Le Tour des Jadins. Tijdens deze attractie maak je een ritje door de prachtig aangelegde tuinen met een Frans tintje. Een mooi momentje om ook even wat rust te pakken. 😉 Tot aan 120 cm is begeleiding verplicht. Een ideale attractie dus voor het hele gezin.

walibi-holland-peuter-kleuter
walibi-holland-peuter-kleuter
walibi-holland-peuter-kleuter

Het eerste wat je direct zal opvallen als je het deel France binnen stapt, is het onwijs grote reuzenrad (zoals de naam ook al zegt): Le Grande Roue. Dit reuzenrad is maar liefst 45 meter hoog waardoor je een prima uitzicht hebt over het heel park en nog veel meer. Begeleiding tot 140 cm is verplicht, en dat is maar goed ook want het is echt heel erg hoog! Ik heb geen hoogtevrees en ben niet bang aangelegd, maar voor mij was één rondje toch echt goed genoeg.

walibi-holland-peuter-kleuter

De grotere variant van de attractie Zenko’s Graffiti Shutt uit Walibi Play Land, kun je ook in France vinden. Hier stap je in de ronddraaiende theekopjes Pavillion de Thé. Minimum lengte-eis voor deze attractie is 90 cm onder begeleiding en 120 cm zelfstandig.

walibi-holland-peuter-kleuter

Exotic

Als ik aan Walibi denk, denk ik o.a. aan de achtbaan El Condor, waar ik vroeger zo graag in wilde maar toen te klein voor was. Deze en nog vier andere attracties vind je het het gebied Exotic. Na het gebied France, gaan we richting dit deel van het park.

Mijn oudste zoon zag de wildwaterbaan El Rio Grande en had hier direct zijn zinnen op gezet. Onze jongste zoon was inmiddels in slaap gevallen in de buggy dus wij zijn er samen in gegaan. Met negen personen kun je in een bootje. Hoe nat je in deze attractie word, vond ik enorm meevallen. Het is wel een super leuke attractie die voor een hoop gelach zorgt. Je kind dient minimaal 90 cm te zijn om met begeleiding in de El Rio Grande te mogen stappen en 140 cm zonder begeleiding.

walibi-holland-peuter-kleuter

Om in de Mexicaanse stijl te blijven, is de volgende attractie waar wij naartoe gaan de Los Sombreros, de wild ronddraaiende Mexicaanse hoeden. Voor deze attractie heb je een sterke maag nodig! Minimumlengte-eis met begeleiding is 100 cm en 120 cm zelfstandig.

walibi-holland-peuter-kleuter

Een eventuele attractie in Exotic die ook nog interessant kan zijn, zijn de Mini Taxi’s waarvoor onder begeleiding een minimum lengte van 105 cm is vereist. Dit zijn mini botsauto’s. Wij hebben deze attractie overgeslagen.

Speedzone

De achtbaan waar Walibi Holland bekend om staat is de achtbaan Goliath. Deze achtbaan vind je in het deel Speedzone, welke zoals de naam al aangeeft voornamelijk om snelheid gaat. Uiteraard zijn onze kinderen veel te klein voor deze attractie.

Er is in dit deel slechts één attractie waar onze oudste zoon in mag: Space Kidz, een vrije val attractie voor kinderen vanaf 90 cm onder begeleiding in mogen en vanaf 105 cm zelfstandig. En stoer dat onze zoon het vond dat hij alleen in een attractie mocht!

walibi-holland-peuter-kleuter

Deze onwijs gave space-auto stond al decoratie in de Speedzone. Ik vond hem zo gaaf dat ik hem even op de foto moest zetten. 😉

walibi-holland-peuter-kleuter

Wilderness

Het laatste deel van Walibi Holland heet Wilderness. In dit deel zijn wij in één attractie geweest: Merlin’s Magic Castle. Bij deze attractie stap je in een huis. De deuren sluiten, het wordt donker en de tovenaar Merlijn verschijnt op een scherm. Ondanks dat deze attractie voor kinderen vanaf 90 cm geschikt is, vond ik dit toch best spannend voor jonge kinderen. Mijn zoon van 4,5 jaar klemde zich aardig tegen mij aan dus ik zou voor deze attractie minimaal een leeftijd van 4 jaar adviseren. Na het praatje van Merlijn, die beweert de wereld op zijn kop te kunnen zetten, lopen we naar de volgende ruimte. Hierin stap je in een aantal lange banken welke beginnen te schommelen. De ruimte er omheen begint ook te draaien waardoor het net is alsof je echt over de kop gaat. Deze attractie is te vergelijken met de Villa Volta van de Efteling. Ik vind hem zelf erg leuk.

Bijzondere evenementen in Walibi Holland

Walibi Halloween Fright Nights & Halloween Spooky Days

Walibi Bright Nights

Heel veel verschillende eet- en drinkmogelijkheden

Wat ons ook opviel is dat er een enorme variatie is in de eet- en drinkmogelijkheden in Walibi Holland. Zo kun je er terecht voor een simpel portie friet met een snack en softijs, maar ook voor meer bijzondere dingen zoals een donutkraam en gebakskraam. Erg leuk! Voor een ieder is hier dus wel iets te vinden wat naar zijn/haar mondje smaakt.

Wij hadden zelf ons eigen brood meegenomen, ook daarvoor zijn er genoeg plekken te vinden waar je je zelf meegenomen eten en drinken kunt nuttigen. Verder hadden we nog Churros gehaald en voor onze oudste zoon een softijsje.

walibi-holland-peuter-kleuter

Handig om te weten!

  • Walibi Holland is geopend vanaf april tot oktober. Vanaf 1 juni 2022 t/m 4 september 2022 kun je het park alle dagen van de week bezoeken. In de overige periodes is het park beperkt geopend.
  • Op de dagen dat het Walibi Holland geopend is, kun je het park al vanaf 10.00 uur ’s morgens betreden. De sluitingstijden kunnen wel verschillen. Voor de actuele openingsdagen en -tijden verwijs ik je daarom graag naar hun website om de actuele kalender te raadplegen.
  • Op sommige dagen gelden gereduceerde prijzen. Deze zie je wanneer je online je ticket boekt. Goed om te weten is dat Walibi Holland ook abonnementen aanbiedt.
  • Adresgegevens: Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen. Parkeren op het terrein van Walibi is tegen betaling.

Klik op de afbeelding hieronder om je tickets te bestellen:

Fast Lane

Kom je voornamelijk naar Walibi voor de achtbanen? Dan kun je er voor kiezen om gebruik te maken van Fast Lane tickets, waarmee je een plek kunt reserveren in een aantal geselecteerde attracties. Je hoeft dan niet in de rij te gaan staan, maar je krijgt een seintje op je mobiele telefoon zodra je bijna aan de beurt bent.

De volgende attracties beschikken over een Fast Lane ingang, waar je dan naartoe kunt gaan: UNTAMED, Lost Gravity, Speed of Sound, Xpress: Platform 13, Condor, Goliath, Crazy River, Space Shot en El Rio Grande

Fast Lane tickets kun je online aanschaffen op de dag van je bezoek via de website van Walibi Fast Lane. Je betaalt een Fast Lane ticket extra naast je gewone toegangskaartje.

Tip: voor de actuele wachttijden kun je ook de Walibi App downloaden zodat je deze in de gaten kunt houden.

Single riders wachtrij

Bij sommige attracties in een Single riders wachtrij. Dit is een extra wachtrij naast de normale wachtrijen. Deze wachtrij is speciaal voor personen die alleen in een attractie willen of niet zo nodig naast elkaar hoeven te zitten. De Single riders vullen als het ware de lege plekken in een attractie op. Dit kan je op een drukke dag dus een hoop tijd schelen in de wachtrij.

En dit is wat wij van Walibi Holland vonden

Walibi Holland heeft ons aangenaam verrast met de vele mogelijkheden voor kleine kinderen. Ook wij waren enigszins bevooroordeeld met het idee dat dit meer iets voor grotere kinderen zou zijn. Niets is dus minder waar en ik hoop dat ik je dat heb kunnen laten zien in dit artikel.

Voor kinderen vanaf 90 cm is dit attractiepark zeker de moeite waard om te bezoeken. En vanaf 120 cm mogen zij ook in de nog stoerdere attracties zoals enkele grotere achtbanen. Heb je een gezin met kinderen met diverse leeftijden, dan zul je hier zeker een hele dag zoet zijn. Wij zijn hier met een kind van bijna 90 cm en eentje van 105 cm bijna vijf uur zoet geweest. En ik moet daarbij ook toegeven dat het behoorlijk rustig was op de dag dat wij er waren. Ga je in een drukker moment, zoals in de zomervakantie, dan kun je hier ook met jongere kinderen een hele dag zoet zijn. Enne..

Wat wij ook nog enorm gaaf vonden is de aandacht die er is geschonken aan de thema’s binnen het attractiepark. Wij hadden hierdoor direct al het wow-effect bij binnenkomst.

Enne.. Nog even een extra tip van mij. Wij zagen dat het bijzondere pannenkoekenhuis Hans & Grietje vlakbij Walibi Holland zit. Dus mocht je nog een leuk restaurant zoeken om jullie dagje af te sluiten, dan is dit zeker een aanrader.

Lees ook de volgende artikelen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela