Wandelen en pannenkoeken in Lage Vuursche

Zeg je Lage Vuursche, dan zeg je wandelen, pannenkoeken en misschien wel Prinses Beatrix. En dat is helemaal waar. Lage Vuursche is een populaire plek om te wandelen. En wat is nu gezelliger om na een wandeling pannenkoeken te eten? In deze blog nemen we jullie mee naar de leukste kidsproof plekken in dit gezellige dorpje. En misschien loop je prinses Beatrix nog wel tegen het lijf, die hier woont.

Wandelen in Lage Vuursche

Er zijn verschillende wandelingen die je kunt maken. Vanaf Buiten in de Kuil kun je bijvoorbeeld een wandelroute rondom de kasteeltuin doen. Deze route is ongeveer 2,2 kilometer langs en is gemarkeerd. Hier loop je langs gedeeltelijk langs de hekken van het paleis van prinses Beatrix. Ook is er een wandelroute uitgezet, die Buiten in de Kuil heet. Via avontuurlijke paadjes loop je dan naar het Pluismeer. Je kunt ook een wandeling rondom de Stulp maken, over zandpaden. Welke route we ook kiezen, onderweg komen we regelmatig hutten tegen! Superleuk om in te spelen en om met takken te bouwen.

Pluismeer

Een prachtige plek is het Pluismeer. Het meer is niet toegankelijk, maar het ligt er altijd wel sprookjesachtig mooi bij. Mocht het vriezen, dan knijpt Staatsbosbeheer soms een oogje toe. Dan kun je ook schaatsen op dit meertje. Mooier wordt het niet!

Spechtenwandeling

Staatsbosbeheer heeft in De Vuursche, dat is het gebied van Hoge en Lage Vuursche samen, een leuke wandeling voor kinderen uitgezet: het Spechtenpad. Langs de wandelroute zitten hoog in de bomen spechten verstopt. Op de parkeerplaats bij het startpunt staat een kastje waar je een wandelroute kan pakken. De tocht is ongeveer 2,5 kilometer lang en leuk voor het hele gezin. Let op: Deze wandelroute ligt niet in het dorp Lage Vuursche, maar aan de doorgaande weg tussen Hilversum en Baarn.

De leukste restaurants in Lage Vuursche

Aan de Dorpsstraat in Lage Vuursche liggen verschillende restaurants. Een aantal van die restaurants is heel geschikt om met kinderen naar toe te gaan.

Restaurant De Bosrand

Restaurant De Bosrand is een aanrader. Je kunt er terecht voor pannenkoeken en allerlei andere gerechten. Leuk aan dit restaurant is dat ze een speelhoek hebben ingericht. Kinderen kunnen met hun eten ook muntjes ‘verdienen’ en daarmee mogen ze iets uitzoeken om mee te spelen. Ik vind restaurant De Bosrand ook leuk om naar toe te gaan met wat slechter weer. Er is geen speeltuin buiten.

Familierestaurant ’t Jagershuis

Zelf vind ik Familierestaurant ’t Jagershuis de fijnste plek van Lage Vuursche, als het lekker weer is. In de tuin is namelijk een prachtige natuurspeeltuin aangelegd. De tuin is afgesloten aan de achterkant. Dus terwijl jij lekker op het terras zit, kunnen de kinderen spelen. Mocht het slecht weer zijn, binnen is ook een klein speelhoekje ingericht.

Restaurant Het Vuursche Bos

Ook in restaurant Het Vuursche Bos kun je lekkere pannenkoeken krijgen. Wat ik vooral zo ideaal aan dit restaurant vind, is dat ze in het zomerseizoen ook een ijssalon hebben. Lekker voor een ijsje to go!

Buiten in de Kuil

Restaurant Buiten in de Kuil ligt prachtig. Niet in het dorp, maar vlakbij het recreatieterrein De Kuil van Drakensteyn. Vanaf hier sta je zo bij het Pluismeer. Leuk aan Buiten in de Kuil vind ik dat ze weten hoe je sfeer maakt. In de winter lekker haardvuurtjes aan, zowel binnen als buiten. In de herfst wordt er een bockbierfestival georganiseerd. En als er sneeuw ligt, kun je er goed sleeën op een heuveltje.

Theehuis ’t Hooge Erf

Bij Theehuis ’t Hooge Erf krijg ik altijd een knusgevoel. Rood-wit geblokte tafellakens, haardvuur aan en overheerlijk eten. Volgens mij is dit de een van de weinige plekken in Lage Vuursche waar geen pannenkoeken op het menu staan. Dit theehuis ligt ook niet in het dorp, maar wel vlakbij de spechtenroute.

Activiteiten met kinderen in Lage Vuursche

Naast wandelen en pannenkoeken eten, kun je ook nog andere activiteiten in Lage Vuursche ondernemen.

Midgetgolftuinen

Beroemd in de omstreken van Lage Vuursche zijn de Midgetgolftuinen. Er zijn drie banen: de biljartbaan, de gravelbaan en de grasbaan. Iedere baan heeft 18 holes. Voor kinderen vinden wij vooral de biljartbaan erg leuk. Op een baan is bijvoorbeeld kasteel Drakensteijn nagebouwd. Je bent met deze baan ongeveer 1,5 uur bezig. De tuinen zijn niet geopend in de winter, alleen in de lente en de herfst.

Klimmen

Geen zin in een wandeling? Er is ook een heus klimbos. In dit klimbos vind je 11 routes. En vanaf 6 jaar en minimaal 1.20m lengte mag je klimmen. In de winter is het klimbos gesloten.

MTB-routes

In Lage Vuursche loopt ook een mountainbikeroute. Voor deze route is een vignet verplicht om te kopen. Je kunt ook mountainbikes huren op een aantal plekken.

Praktische informatie

Wandelen in Lage Vuursche is altijd een goed idee! Of het nu herfst is, of hartje zomer. Er is altijd iets te beleven. En na het wandelen kun je heerlijk zitten op een van de terrassen of bij een open haard. Veel plezier!

  • Parkeren in Lage Vuursche is gratis. Er zijn in het dorp twee parkeerplaatsen. Ook kun je parkeren bij Buiten in de Kuil.
  • Er stopt ook een bus in het dorp.

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Charlotte