Wandelen met kinderen in Adelboden (Zwitserland)

Last updated:

Vanaf Bern ben je met de auto in ongeveer een uur in Adelboden. Adelboden is een bekende wintersportplaats in Berner Oberland. Maar ook in de zomerperiode heeft dit plaatsje van alles te bieden, zeker voor gezinnen. Vanuit Adelboden kun je namelijk diverse leuke wandelingen doen met kinderen. Een aantal daarvan delen wij graag met je.

Vogelissiberg

Op de Vogelissiberg in Adelboden valt heel veel te beleven! Vanaf de parkeerplaats beneden bij de kabelbaan, kun je verschillende kanten op. Wij kozen ervoor om naar de Sillerenbühl te gaan.

Bovenaan bij de Sillerenbühl is een groot restaurant mét leuke speeltuin en een waanzinnig mooi uitzicht. Het is dan ook een aanrader om even naar het uitzichtspunt toe te lopen. Er staan daar ook diverse borden waarop je kunt zien welke namen de bergtoppen hebben die je ziet en welke hoogte zij hebben.

Vanaf de Sillerenbühl kun je diverse wandelroutes doen. Voor kinderen is het leuk om ‘Der Erlebenisweg Vogelissi‘ te doen. Dit is een speciale wandelroute van ongeveer 3,5 km lang voor kinderen waarbij je onderweg diverse leuke speeltoestellen tegenkomt. Dat maakt het wandelen voor kinderen nét even wat leuker! Het is wit-rood-wit pad wat betekent dat het een bergwandelpad is. Het is niet geschikt voor een kinderwagen!

Vanaf 8 jaar is het ook mogelijk om met een trottibike (een soort step) de Vogelissiberg te verkennen. Er is namelijk maar liefst 45 km aan trottibike routes te vinden, in totaal 7 verschillende routes. Voor de kleinere is er het ‘Trottipark‘, een gedeelte waar de allerkleinsten hun stepskills kunnen oefenen.

Meer informatie vind je op: www.vogellisiberg.ch

Engstligenalp

Je kunt de Engstligenalp bereiken of per kabelbaan (dit is een grote waar je met meerdere mensen in zit) of per voet. Het is een behoorlijk stijl stuk, dus wij kozen ervoor om met de kabelbaan te gaan.

Wanneer je eenmaal boven bent, kom je op een soort plateau uit waarbij je helemaal omringd bent door bergen. Prachtig om te zien! Je vindt daar ook een berghotel met restaurant en speeltuin waar je heerlijk even kunt vertoeven terwijl de kids lekker kunnen spelen.

Op de Engstligenalp zijn verschillende wandelroutes te doen. Zo kun je op het plateau een rondwandeling maken. Deze is redelijk vlak en ook prima te doen met een kinderwagen.

Globi, de blauwe vogel, is de mascotte van de Engstligenalp. Er zijn verschillende wandelroutes voor kinderen waarbij zij kennis maken met het landschap, de dieren en de planten en bloemen die je in de Alpen tegenkomt:

  • Globi Bergweg
  • Globi Alpweg
  • Globi Kristallweg

Het is tevens mogelijk om te klettersteigen (Klettersteig Chäligang, zwaarte K2), waarbij je vastgemaakt aan een touw naar de top gaat. Bij het bergstation van de Engstligenalp is het mogelijk klimuitrusting te huren.

Meer informatie vind je op: www.engstligenalp.ch

Cholerenschlucht

Cholerenschlucht, oftewel Choleren kloof. Wanneer je toeschouwer wil zijn van een gaaf waterspektakel, dan is het een aanrader om de deze kloof te bezoeken. De ingang van de Cholerenschlucht begint al met een hangbrug. Tijdens de route wandel je o.a. over loopbruggen, ga je over veel trappen en kun je genieten van watervallen. Zoals je mogelijk wel zult begrijpen, is deze route absoluut niet geschikt voor kinderwagens.

Met regenachtig weer kunnen schluchten erg glad worden. Let er dan ook op dat je altijd goede schoenen aan hebt! De veiligste route is om de Cholerenschlucht van beneden naar boven te lopen.

Met de kabelbaan in Adelboden en Lenk im Simmetal

Tip! In Adelboden zijn verschillende kabelbanen te vinden. Het kan daarom interessant zijn om een meerdagenkaart voor de kabelbanen te nemen. Neem je een kaart voor aaneengesloten 3 dagen, dan betaal je bijvoorbeeld maar voor 2 dagen. Bij een kaart voor 7 dagen, betaal je voor 4 dagen.

Je hebt met een meerdagenkaart zowel toegang tot alle kabelbanen in Adelboden als in Lenk im Simmental. Wanneer je op vakantie bent in één van deze plaatsen én een gastenkaart hebt, krijg je hier tijdens je verblijf korting op.

Wat is er nog meer te beleven in Adelboden?

Behalve mooie wandelroutes is er nog meer te beleven in Adelboden, zoals:

  • Het panoramazwembad, een buitenzwembad met o.a. een 50 meter bad, kinderbad, volleybalveld en restaurant;
  • Skills Area Nevada, een gebied waar je je mountainbike skills kunt oefenen. Denk o.a. aan goede bochten, trappen, rotstuin, loopbruggen en bergopwaarts fietsen;
  • In Adelboden vind je meerdere leuke speeltuinen voor kinderen;
  • Bij minder lekker weer kun je uitwijken naar de bowlingbaan of bioscoop;
  • En natuurlijk is het ook leuk om eens een andere plaats te bezoeken!

De volgende artikelen vind je mogelijk ook interessant om te lezen:

Foto’s © Opwegmetmama.nl – Manuela