Landal het vennenbos waterparken nederland

Waterparken in Nederland: waterpret voor alle leeftijden

Waterparken zijn niet alleen parken die je kunt bezoeken in het buitenland. Ons eigen land telt ook een aantal indrukwekkende waterparken met een breed scala aan activiteiten, variërend van leuke sprayparken tot aan spannende glijbanen. In dit artikel zullen we de grootste waterparken van Nederland op een rijtje zetten. Duik met ons mee in de verfrissende wereld waar je kunt zwemmen, duiken, glijden en ontspannen.

Waterparken in Nederland

Hapert – Landal het Vennenbos

Of je nou overnacht op het park of niet, een dagje komen zwemmen bij Landal het Vennenbos is een aanrader. Het park is gelegen in het dorpje Hapert, nabij Eindhoven. Voor het hele gezin is er wat te beleven. Ervaar de wildwaterbaan ‘Waikiki White Water Creek’ of roetsj van de verschillende supersnelle glijbanen. De kleinste kinderen kunnen zich uren vermaken in de interactieve waterspeeltuin genaamd ‘Surfers Slash Bay’ vol met verschillende speelelementen, watersproeiers en glijbaantjes. Buiten geniet je van het zonnetje of je kunt lekker ontspannen in de whirlpool of het solarium. Lees hier ons artikel over een verblijf op Landal het Vennenbos.

Landal het Vennenbos
Schouwberg 7 in Hapert
Ga naar de website voor meer informatie

Landal het vennenbos waterparken nederland

Hoeven – Waterspeelpark Splesj

Wanneer je verblijft op het park van Molecaten Bospark Hoeven kun je gratis gebruik maken van Waterpark Splesj. Gelukkig kun je ook gebruik maken van het waterpark als je voor een dagje wilt komen. Het park ligt tussen Breda en Roosendaal en is een waterpark in Nederland, waar je terecht kunt voor enorm veel spetterplezier. Je kunt er met opblaasbanden van verschillende glijbanen, jong en oud vermaakt zich er in het spraypark, springen van de duikplanken en spelen in de speeltuin. Ontspannen kun je op de grote ligweides en wanneer je hongerig bent geworden, zijn er mogelijkheden om te eten bij het restaurant of de cafetaria.

Waterspeelpark Splesj
Oude Antwerpsepostbaan 81B in Hoeven
Ga naar de website voor meer informatie

Nooitgedacht – Hof van Saksen

Hof van Saksen is voornamelijk bekend om de boerderij- en vakantiewoningen. Op dit vakantieresort in het Drentse platteland, kun je naast de mogelijkheid tot overnachten, ook terecht voor eindeloos veel waterpret. Binnen vind je een muzikaal peuterzwembad waar kinderen los kunnen gaan op trommels, maar ook ‘piano kunnen spelen’ waardoor er waterstralen uit de piano komen. De oudere kinderen kunnen zich er vermaken in de 107 meter lange wildwaterbaan of in één van de vier indoor waterglijbanen. Wanneer het echt mooi weer is, kun je ook spetteren in het recreatiemeer en dat afwisselen met kanovaren of de mooiste zandkastelen bouwen. Naast waterpret voor de kinderen, kunnen ook volwassenen er terecht voor pure ontspanning in de Spa & Welness.

Lees hier ons artikel over een verblijf op het Hof van Saksen.

Let op! Tijdens schoolvakanties in Nederland, Duitsland en België, is het zwembad alleen toegankelijk voor resortgasten. Neem vooraf contact op om de beschikbaarheid te bespreken.

Hof van Saksen
Borgerderstraat 12 in Nooitgedacht
Ga naar de website voor meer informatie

Slagharen – Aqua Mexicana

Bij attractiepark Slagharen kun je terecht voor de leukste attracties, maar ook voor een gaaf waterpark dat Aqua Mexicana heet! Het thema van het waterpark is Mexicaans, wat je bijvoorbeeld terug ziet in de huisjes, verlichting en de aankleding. Er is voor kinderen van alle leeftijden wat te beleven. Je vindt er twee waterspeeltuinen, maar liefst tien glijbanen, een subtropisch zwembad, een bubbelbad en een twee sprayparken.

Je kunt op het vakantiepark Slagharen overnachten, waardoor je zowel het attractiepark als het zwembad kunt bezoeken. Bij een bezoek aan attractiepark Slagharen, is een bezoek aan Aqua Mexicana niet inbegrepen. Wil je het toch graag combineren? Dan kun je voor het waterpark een kaartje kopen bij de guest service van het attractiepark (beperkte beschikbaarheid).

Lees ook ons volledige artikel over een bezoek aan Slagharen.

Aqua Mexicana
Zwarte Dijk 37 in Slagharen
Ga naar de website voor meer informatie

Wassenaar – Het Tikibad

Naast attractiepark Duinrell, kun je ook een bezoek brengen aan het Tikibad. Dit zwembad is ook erg geschikt voor jongere kinderen. De meeste van de baden zijn er ondieper en er zijn verschillende baby- en peuterbaden. Een groot speelgedeelte ‘Kids Waterpark Playa’ heeft een diepte tot 120 centimeter met verschillende glijbanen en watersproeiers. Voor de oudere kinderen is er ook genoeg te beleven. Zo kunnen ze glijden van een driedubbele Cone glijbaan, flitsend door de verschillende snelle glijbanen of tollen in de trechter. Voor de echte waaghalzen is er de vrij val glijbaan: X-stream. Eerst neem je plaats op een plateau, die vervolgens onder je voeten vandaan wordt geschoven en waarna je een vrije val maakt van 7 meter. Met 40 km/u zoef je naar beneden!

Je kunt bij Duinrell overnachten op het vakantiepark, waardoor je onbeperkt toegang hebt tot het attractiepark en tot het Tikibad. Je kunt ook tickets kopen voor een dagje Tikibad en het attractiepark of voor beide parken apart. Let op! Er is een beperkte beschikbaarheid.

Lees ook ons volledige artikel over een bezoek aan attractiepark Duinrell.

Het Tikibad
Duinrell 1 in Wassenaar
Ga naar de website voor meer informatie

Het tikibad opwegmetmama

Aqua Mundo

Aqua Mundo is het waterparkgedeelte van de Center Parcs vakantieparken en mag niet ontbreken in ons lijstje met waterparken in Nederland. Ieder park heeft namelijk zijn eigen subtropische zwemparadijs, allen met een prachtige subtropische aankleding. Je vindt er golfslagbaden, kinder-doe-baden, glijbanen, wildwaterbanen, bubbelbaden, waterspeeltuinen en de opvallende snorkelbaden. Het aanbod verschilt wel per Center Parcs locatie. Welke waterattractie je waar kunt vinden, vind je overzichtelijk op de website van Center Parcs. Ook verschilt het per locatie of je er alleen indoor of ook outdoor kunt zwemmen. Lees ons artikel over een verblijf op Center Parcs de Kempervennen.

Ga naar de website van Aqua Mundo

Enthousiast geworden van deze waterparken in Nederland, waar de adrenaline door je lichaam giert? Lees dan ook eens onze andere artikelen:

© Opwegmetmama.nl